СЕДМИ клас – 5 – Химикалка приготви и спокойно всичко си реши! Мами, оммм 😊 (19.05.2018–27.05.2018)

• 94 556
  • 1 318
  •   1
Отговори
# 1 125
  • Sofia
Скрит текст:
Хайде да ви видя солото. Комбинаторика за 1 клас, от която МОН също трябва да се откаже Sunglasses.
Грабвайте Линд- а !
Охххх...
Бъдещият първокласник онзи ден заяви, че не му се ходи на училище - по-добре било да чете вкъщи книги, вместо да ходи там. Не му го казах, но не е далече от истината.

Последна редакция: пт, 25 май 2018, 12:46 от Не се сърди, човече

# 1 126
  • София
3, ама няма такъв отговор... 5 би бил, ако се питаше за гарантирано изваждане на две топчета с различен цвят, не с еднакъв. МОН защо ли са одобрили такъв учебник? Питам аз и отговор не искам..

# 1 127
  • София
Стига бе! Тези отговори не са ли грешни?! Според мен още на третия път е сигурно, че ще има две еднакви топчета.

# 1 128
  • София
То си е объркан въпроса в условието. Трябва да бъде:

Колко пъти най-малко от торбата трябва да извадиш по 1 топче, без да гледаш вътре, за да е сигурно, че си извадил две типчета с различен цвят?

# 1 129
  • София
Не може да бъде! Сбъркана задача в учебник?! Стига бе! Това никога не се е случвало Bowtie

# 1 130
Добро утро,от снощи взе да ни обхваща паниката,че може би ще си останем в старото училище.Но така е,това е един от първите сериозни уроци.Нещо ми е натоварено в работата и не мога да разбера принципа на класиранията,някой ще помага ли-ако има 380т.примерно и пише 2 АГ като 1жел.,означава ли,че може да се класира,след като в справочника е 440т.,т.е ако друг има 400т.но е пето желание,кой е с предимство?Има и едни 50т.от олимп.по биология,но очите са ни все в тези информ.Та,ако някой има време и желание,може да ме ориентира.

# 1 131
Е, сега на кой академик да звънна, за да разбера какъв е отговорът на зад. за 1 клас?

Последна редакция: пт, 25 май 2018, 08:56 от *Камея

# 1 132
Добро утро,от снощи взе да ни обхваща паниката,че може би ще си останем в старото училище.Но така е,това е един от първите сериозни уроци.Нещо ми е натоварено в работата и не мога да разбера принципа на класиранията,някой ще помага ли-ако има 380т.примерно и пише 2 АГ като 1жел.,означава ли,че може да се класира,след като в справочника е 440т.,т.е ако друг има 400т.но е пето желание,кой е с предимство?Има и едни 50т.от олимп.по биология,но очите са ни все в тези информ.Та,ако някой има време и желание,може да ме ориентира.
Баловете от предходни години имат само информативен характер. Какъв ще бъде тазгодишният минимален бал, ще стане ясно едва след излизане на класирането.  Предимство има този, който е с по-висок бал. Не може дете с по-нисък бал да измести дете с по-висок такъв само защото е писало паралелката на по-предно желание. При равенство в баловете следва сравняване по други критерии. Ако и там показателите се окажат еднакви, приемат и двете деца.Точките от биологията важат за балообразуването само за определени паралелки. И пак чисто информативно - 380 не би стигнал за Втора Английска миналата година на първо класиране.

# 1 133
  • София
Саня, "предимство" има винаги детето с по-висок бал. Балът класира, а поредността на желанията само разпределя децата, според това кой къде иска да учи, но само ако балът му стигне за там. Няма пречка да учиш дървообработване и с бал 500, ако искаш. Но няма как да учиш в НЕГ с бал 250. Съвсем примерно пиша. Така че вие си подредете желанията, като ги иска детето, пък за където стигне! Не съобразявайте желанията с бала - няма никакъв смисъл!

# 1 134
  • София
Аз спирам да мисля за точки поне 10 дни.  Като излязат резултатите - ще редим желания.

# 1 135
Стана ми по–ясно,благодаря Ви,те големите въпроси предстоят.

# 1 136
  • София
3, ама няма такъв отговор... 5 би бил, ако се питаше за гарантирано изваждане на две топчета с различен цвят, не с еднакъв. МОН защо ли са одобрили такъв учебник? Питам аз и отговор не искам..
Аз като едно "селско дете обичливо" по отношение на математиката, го обясних на щерката практически и баш с бонбончета, ама МОН могат да си го свият тоз учебник на руло и да си го заврат...
п.с. снимката е на приятелка, та не зная за кое издание иде реч.

# 1 137
  • край голямата локва
sania77,
само да допълня  belinda, ако имате бал 380 подредете желанията без да се съобразявате с бала от миналата година, но все пак списъкът да е с достатъчно дълъг.  Включете и някоя паралелка в която се е влизало с около 300. Защото, ако пишете само такива които са силно предпочитани може да изпадне от класирането. После на второ класиране ще имате реален шанс да се придвижи напред.

# 1 138
Не съобразявайте желанията с предполагаемия бал на детето. Подредете паралелките от най-желаната към най-малко желаната, като предвидите достатъчен брой. Когато статистиката излезе, ще стане ясно приблизително колко.

# 1 139
  • София
То си е объркан въпроса в условието. Трябва да бъде:

Колко пъти най-малко от торбата трябва да извадиш по 1 топче, без да гледаш вътре, за да е сигурно, че си извадил две типчета с различен цвят?

Точно така формулирана задача е решавал моят първокласник и тогава отговорът е 5. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт