СЕДМИ клас – 5 – Химикалка приготви и спокойно всичко си реши! Мами, оммм 😊 (19.05.2018–27.05.2018)

• 95 281
  • 1 318
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Това ли е текстът, по който са правили праразказ:

Из "7 хайдути и едно магаре"

"Колкото до мен, не е лесно да се каже какъв бях аз, защото мненията за мен бяха разнопосочни. Едни мислеха, че съм лош и нищо не струвам, други смятаха, че съм добър. Според моите родители, баща ми и майка ми, аз бях непослушно дете; моите учители, всички до един, сякаш се бяха наговорили, бяха на мнение, че съм лош ученик, а аз лично смятах, че съм едно много добро дете и отличен ученик. Признавам, не обичах училището и беше истински кеф, когато можех да изклинча и да не отида на училище. Веднъж ме заболя зъб, така ме заболя, че бузата ми се поду и мама не ме пусна на училище. Това много ми хареса и оттогава, заболи ли ме зъб, не ходя на училище. Заболи ли го зъб баща ми, пак не отивам; заболи ли я майка ми - не отивам; ако и сестра ми я заболи зъб, разбира се, не ходя на училище; заболи ли го брат ми - няма ме. Учителите не уважиха факта, че заради чуждите зъби отсъствам от училище, написаха ми неизвинени и ме наказаха. И така, без вина виновен, пострадах аз, заради чуждите зъби.
Иначе, бях много кротко и послушно дете и не мога да разбера защо толкова често ядях бой. Не че нямах вина, ама винаги беше заради някаква си дреболия - счупя прозорец, разбия главата на сестра си, подпаля сламата на тавана, спъна се, полетя и падна в коритото с прането, случваше се и да сипя мастило в сладкото от рози, което мама току-що бе свалила от огъня и оставила навън да изстине. И винаги за дреболии изяждах пердаха. Боят много пречеше на моя напредък в училище. Веднъж баща ми ме наби преди да тръгна за училище и разбира се, не можах да си науча урока. как да помня някакъв урок след като съм изял пердаха? Учителят, разбира се, точно мен изкара на дъската, сигурно сте забелязали, че учителите винаги надушват оня, който не си знае урока, и точно него изпитват. Изпитва ме учителят, а аз си дърпам пуловера и гледам в дъската. На нея не пише нищо, ама аз гледам - къде иначе да гледам. Няма да гледам учителя в очите, я? Той пак ме пита, аз не отговарям, пита ме за трети път, пак мълча.
- Не си си научил урока. - казва учителят.
- Научих го, но баща ми ме наби преди да тръгна за училище и аз го забравих. - оправдавам се аз.
- А защо те би, момче? - пита учителят.
- Не ми се ходеше на училище, а той ме караше насила!.."

По публикацията работи: Екип на Dnes.bg

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obrazovanie/2018/05/21/nushich-za-vii-klas-s … dno-magare.377064

Не бил този откъс. Друг бил - но пак разбираем. Че се бях уплашила да не е някой от откъсите, където се изброяват имената на героите: Жика Кръпката, Миле Врабеца, Сима Глухото, Мита Търтето, Лаза Дребосъка. Защото се съмнявам, че толкова чужди имена би могла да ги възпроизведе от непознат текст.

# 211
  • София
  Синът ми отиде да яде,че е озверял.
Същата работа. Събрали са се с приятели и само мина да отмъкне някой лев и каза - ще се видим в сряда Smile Всичките деца ми се видяха отпуснати и щастливи, душички, какво ли им е било сутринта!

Малина, няма да му намалят нищо, спокойно!

# 212
  • Sofia
Моят имаше намерение да преписва преразказа, но се е усетил като написал една страница на чернова, че няма да му стигне времето. Преписал я на белова и до продължил нататък -две страници му е излязъл .
За теста не каза , че му е бил “лесен” . На някакъв въпрос се е позачудил . От тезата беше доволен , но “ за “ символ” не е писал ,пропуск.Но звучеше доволен по тел.

Малина, едва ли ще анулират за това, успокой го !

Как да преписва преразказа? Докато го четат 15 мин. няма право да пише, ако го видят се води преписване.

Преписването е от Чернова на Белова! Ако правилно съм разбрала Деска де.

# 213
  • sofia
На моята щерка също 2 страници е излезнал преразказа

# 214
  • София
Хем се поуспокоих, хем ми е притеснено. Като гледам реакциите на всички - да не стане така, че тази година балът да скочи много нагоре?

# 215
  • тук-там
Ня мисля, просто форумските деца са номер 1 Simple Smile

Последна редакция: пн, 21 май 2018, 14:58 от mtz

# 216
  • Варна
Моят имаше намерение да преписва преразказа, но се е усетил като написал една страница на чернова, че няма да му стигне времето. Преписал я на белова и до продължил нататък -две страници му е излязъл .
За теста не каза , че му е бил “лесен” . На някакъв въпрос се е позачудил . От тезата беше доволен , но “ за “ символ” не е писал ,пропуск.Но звучеше доволен по тел.

Малина, едва ли ще анулират за това, успокой го !

Как да преписва преразказа? Докато го четат 15 мин. няма право да пише, ако го видят се води преписване.

Преписването е от Чернова на Белова! Ако правилно съм разбрала Деска де.

Благодаря ти! Днес явно трябва да си пояснявам всяко написано изречение , а нямам нерви хаха

# 217
  • В светлината на слънцето
Докато се усетя да пожелая отново успех и изпитът приключи. Дано са се справили добре децата!

# 218
Здравейте, мами! Първо успех на изпитите на всички седмокласници. Искам да попитам запознатите с кандидатстването в 2 и повече области. Моля, за разяснение как точно се случва това. Четох някъде, че класирането е на областно ниво, което значи, че редим желания за всяка област по отделно. Така ли е или аз греша?

# 219
Здравейте, мами! Първо успех на изпитите на всички седмокласници. Искам да попитам запознатите с кандидатстването в 2 и повече области. Моля, за разяснение как точно се случва това. Четох някъде, че класирането е на областно ниво, което значи, че редим желания за всяка област по отделно. Така ли е или аз греша?
Така е. За всяка област се кандидатства отделно, съответно и класирането е отделно.

# 220
  • София
Момичета, когато има "разказ в разказа", в кое време се преразказва? /Послледно съм писала преразказ в 6-ти клас.Confused/

# 221
Грешно му е само 1 въпрос от 1 модул и то свързан с текста, и не е поправил 2 грешки в текста за поправка ,и преразказа го е написал 3 стр и половина , но той пише доста едро .

# 222
  • София
Като се поуспокои, реши, че може и да не е толкова зле положението. Joy Преразказът й е три страници.

Колко са различни децата. Голямата е много доволна от представянето си на матурата. Тя винаги е еднакво доволна от себе си, а резуллтатите могат да варират от 3 до 6. Joy Малката е точно обратното. На въпрос "Как се справи?", най-високата самооценка е "горе-долу".

# 223
  • Варна
Върнахме се у дома. Кандидат-гимназистът излезе доволен и спокоен - тезата - благодатна, преразказът му харесал (нали е чел книгата преди това). Сега остава и проверяващите да са обективни, че то във Варна винаги са друга губерния и измислят под вола теле, но се надявам късметът да е с децата. Преразказът го е писал директно на белова (той винаги така ги пише, но преди това си нахвърля на чернова нещо като план, думички, имена ...), три страници му излязъл. Аз вече се поуспокоих - половината мина, детето е доволно и спокойно, повече не искам. Да отмятаме и сряда и да си отдъхват децата. Пожелавам успех и максимални точки на всички! (На нас и 90 т ни стигат Wink ).

# 224
  • София
Хем се поуспокоих, хем ми е притеснено. Като гледам реакциите на всички - да не стане така, че тази година балът да скочи много нагоре?
Joy  ПОсмали малко, Манго Joy Моят син, когато е супер доволен от себе си, пак може да се е...отаковал, нали, доволно, та недей да съдиш по реакциите на децата!

Общи условия

Активация на акаунт