СЕДМИ клас – 5 – Химикалка приготви и спокойно всичко си реши! Мами, оммм 😊 (19.05.2018–27.05.2018)

• 95 150
  • 1 318
  •   1
Отговори
# 390
  • София
И аз не вярвам. Филмираш се Hug

# 391
  • Варна
Ох, навремето затова се ориентирах към математиката- субективизмите са сведени до минимум.

А, не бъди много сигурна. Чакай да видиш как на пълно решена и вярна задача може да получиш по-малко точки, защото не си писал подробно или не си описал с думи извода от задачата Simple Smile. Ей затова се моля за обективни проверители и пожелавам на всички ни същото. Както и правилно формулирани задачи, че да не повторим остроъгълния триъгълник от миналата година, който всъщност се оказа тъпоъгълен.

# 392
  • София
sanaka, не се ли вмъква с номерация в кръгче 1, 2 ...
Не вярвам звездичка=знак.

Еми, знам ли? Под зведздичка имам предвид * и го е оградила в кръгче. Винаги така вмъквала на пробните и госпожата го е приемала.

Дано сте прави, че се филмирам. Hug

Дидева, Русалка? Компетентно инфо по въпроса? Hug

# 393
Май отнеха правото за вмъкване на допълнителна информация чрез звездички или цифри. Компетентно могат да кажат други имена...

# 394
Само при един пробен беше направен коментар, че не се гледало с добро око на вмъквания, може би ако са повече ... Да се избягват.

# 395
  • София
Според госпожата по БЕЛ, ще й отнемат 1 до 2 т. за графично оформление. Дано само това да е.

# 396
  • София
Sanaка, спокойно, няма да го сметнат за знак.  Simple Smile Виж за графично оформление може наистина и да й отнемат точица някоя. Там се има предвид смислово отделяне на абзаци и вмъкването позамазва нещата в това отношение. През годините и в темите за ДЗИ, и за НВО  във форума изобилства на случаи с притеснени родители за оставен знак под една или друга форма. И  впоследствие никой от тях не е  споделял за анулирана работа. Дишайте спокойно.

Нямах днес време да погледна от чисто любопитство тестовете на 7 и 12 клас, но чета ПАК за грешки... Как пък не ги досрамя тези хора?

Последна редакция: пн, 21 май 2018, 20:55 от пенсионирана русалка

# 397
  • 1st floor
Моят хубустник пък изброил вярно всички поизведения от 24-та задача, но без кавичките... Rolling Eyes Зачита ли се за вярно или ще отрежат четири точки? Tired  А пък на 15-та е написал "сложно съставно с условно наклонение" - условното наклонение го няма във верните оговори, има само "сложно съставно/сложно съставно с подчинено обстоятелтвено изречение".  Crazy Сигурно и там ще му вземат точки. Sad На 13-та е отговорил "вметнат израз"! Crazy Дано втория модул не е много зле.  Praynig Отивам и аз да си сипя едно... Drunk

# 398
  • София
Моят син е отговорил на 13-ти въпрос преносно значение и сега се чудя дали ще му дадат поне една точка за този отговор, който според мен е правилен, но според ключа - не! Много ми е притеснено, защото на текста за откриване на грешки е намерил само 12, от които 4 са грешни - инжИнери и три запетайки, на които мястото им не е там. Дали ще му дадат 8 точки за грешките, които е познал или ще махнат от тях четири и ще получи само четири точки ?

# 399
  • София
Русалка, мерси! Hug А да я питаш защо е бързала толкова, че е трябвало да вмъква? Свършила е 20 минути по-рано от крайния час.

Госпожата по БЕЛ е открила друга грешка:

задача 17: Треньорът каза на двамата нови волейболисти, че скоро ще им даде възможност да се изявят, и (че) се надява да не го разочароват.
Преди "и" трябва да има запетая, но липсва и в текста и в ключа. Много деца са я поставили, включително дъщеря ми, защото така е правилно. И сега, ще им отнемат ли точка, или не? Госпожата пише до МОН по въпроса.

# 400
  • София
Според мен скокът в продажбите на алкохол покрай НВО и ДЗИ вероятно е съпоставим само с този покрай световното по футбол Joy

# 401
  • София
Русалка, мерси! Hug А да я питаш защо е бързала толкова, че е трябвало да вмъква? Свършила е 20 минути по-рано от крайния час.

Госпожата по БЕЛ е открила друга грешка:

задача 17: Треньорът каза на двамата нови волейболисти, че скоро ще им даде възможност да се изявят, и (че) се надява да не го разочароват.
Преди "и" трябва да има запетая, но липсва и в текста и в ключа. Много деца са я поставили, включително дъщеря ми, защото така е правилно. И сега, ще им отнемат ли точка, или не? Госпожата пише до МОН по въпроса.
Няма запетая.

# 402
  • София
Според мен скокът в продажбите на алкохол покрай НВО и ДЗИ вероятно е съпоставим само с този покрай световното по футбол Joy
Аз съм на домашна! 🤣🤣🤣

# 403
Моята не е слагала "че" и запетайка.
Догодина - майки-съставителки и проверителки ...
belinda, "рязък скок"  :beer:cocktail: :beer:cocktail: :beer, как позна, маме?Simple Smile))

# 404
Човърка ме дали ще и дадат точките на въпрос 14.Запишете съставното сказуемо, употребено в изречението.
Отговорът е по малко или по малко от 20%.Девойката е писала само малко.Ще ми се да подминат и да не я отрежат.Вие как мислите много фатална грешка ли е?
Бира .....сега едно малко ближа Stuck Out Tongue Closed Eyes

Общи условия

Активация на акаунт