СЕДМИ клас – 5 – Химикалка приготви и спокойно всичко си реши! Мами, оммм 😊 (19.05.2018–27.05.2018)

• 95 041
  • 1 318
  •   1
Отговори
# 780
  • София
т.е. според Вас "от него трудно може да се направи снежна топка" и "от него е невъзможно/не може да се направи снежна топка" са изречения със сходен/еднакъв смисъл.

Според мен не само че не са, но и са и антоними по смисъл:
"Трудно може да се направи снежна топка" предполага, че може да се направи. "От него е невъзможно/не може да се направи снежна топка" е точно обраното - т.е. не може.

А и въпроса е дали МОЖЕ или НЕ МОЖЕ, а не колко лесен/труден е процеса на правене на снежна топка. И ако се следва тази логика, единствено за този тип сняг сме абсолютно сигурни, че може и само той реално няма как да е верния отговор.

# 781
  • На планетата Земя
Квоти (където има) за София:

http://ruo-sofia-grad.com/sites/default/files/documentspriem/pri … jenie1-1-okon.pdf

# 782
Има ли вече приключили деца?
   Моят хубавец се обади,че е свършил.24 задача не е довършил,писал,но не докрай,каквото и да означава това!
  Свърши се!За момента!

# 783
  • София-България, Израел - където си поискам
Има ли вече приключили деца?

Да , моето

# 784
  • София
 Според мен тук в контекста трудно = едва ли. Ако другите отговори са нерелвантни, значи този трябва да се избере.

# 785
т.е. според Вас "от него трудно може да се направи снежна топка" и "от него е невъзможно/не може да се направи снежна топка" са изречения със сходен/еднакъв смисъл...
Как може "невъзможно" и "трудно" да са синоними? На какво учим децата - когато нещо е трудно, направо да се отказват ... Sad
Не. Зависи от контекста и конкретната задача, уточнено е, че трябва да се съди само по текста. А в него никъде не е написано нещо за топки от друг сняг.

Освен това не говорим за само за дума трудно. Изразът "трудно може" се използва най-често в смисъл невъзможно, поне аз го ползвам. Например, ако кажа на някого - "трудно можеш да ме изкараш от релси", имам предвид точно, че колкото и да му се иска е невъзможно.

Последна редакция: ср, 23 май 2018, 12:51 от Не се сърди, човече

# 786
  • София
Каква е била 24та задача?

# 787
какви са отзивите?трудно ли е било?

# 788

Т.е. в сайта на съответното РУО. Благодаря Mileto  bouquet

# 789
  • София
... и какво мисли за задачите?

# 790
И моето шиле . Живея срещу училището , зяпам да го видя през прозореца , а те седнали
в близката закусвалня на безалкохолно и сладолед ..а, на майка му ще и се пръсне сърцето да чуе
как се е справил ..телефона му е в къщи , защото госпожите не давали да е в тях . Хич не си дава зор . Сутринта си пусна силно надъхваща музика и тръгна с песен .

# 791
  • София
Дали имате представа, до колко часа може да продължи 2ри модул?

# 792
  Не знам точно каква е 24 задача,но няма да го карам да ми я цитира.Просто сподели,че го е затруднила.Каза,че не е било лесно,но не било и кой знае колко трудно./Пък не е решил една задача????/.Според него нищо общо с подготовката в училище,и точно според подготовката на уроците,на които ходи.
       В нета сега прочетох,че МОН се отказва от 7ма задача по БЕЛ на 12 клас и всички ще получат по 1 т.Съжалявам,не знам как да сложа линк.

# 793
# 794
  • София
КОЙ КАЗА:

У-ВОЛ-НЕ-НИ-ЕЕЕЕЕЕЕ!!!

Hug Joy

Свърши се!!!

Общи условия

Активация на акаунт