СЕДМИ клас – 5 – Химикалка приготви и спокойно всичко си реши! Мами, оммм 😊 (19.05.2018–27.05.2018)

• 94 508
  • 1 318
  •   1
Отговори
# 1 095
  • София
А дано Hands Pray

# 1 096
  • Резерват "Северозапад"
За верен отговор трябва да дадат, мисля че беше половин точка.

# 1 097
  • Sofia
Тази година може и да е хитър номер с допълнителното построение, за да отсеят математиците. Обаче другата година дали всички курсове и частни учители няма да се заредят и с много задачи с построения? Simple Smile Тогава МОН ще трябва да измислят нещо още по-хитро.. и така, докато не вкарат и малко висша математика в изпита. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 098
Задачи с допълнителни построения е имало и преди. Просто последните две-три години изпитите ставаха все по-лесни. Време беше да върнат описателните задачи в правилната посока.

# 1 099
Курсовете нямат време да вкарат. Трябва Юли да започнат.
Децата са разнородни. И да вкарат, единици ще покрият.
В МГ имат по много часове МАТ. Което не води автоматично до - всички са разписали чудесно задачата.
Хубави задачи има достатъчно. Няма да се стигне до Висшата Simple Smile

# 1 100
Матрици и Гаус-Жордан.

# 1 101
То пък голямата философия. Децата ще се справят с тях по-лесно, отколкото с някоя по-засукана геометрична задача.

# 1 102
Не разбрах построяването включено ли е в материала от учебника? Не сме вкъщи и е мога да проверя. Дъщеря ми помни, че учителката им го е преподала и от неин сборник е давала задачи, но не помни да го е имало в учебника. Но не е от най-ученолюбивите, така че като нищо го е проспала.

Равносметката:
От 1 модул 2-ра грешна. 6, 9 18-та не помни какво е отговорила, което много вероятно значи, че са грешни.
От 2 модул:
21: грешно б)
22: грешно б)
23: първото е решила, другите писала, но недописала
24: в) построила е правилно каквото трябва, но не е стигнала до решение

Малко ми е съмнително всичко друго да е вярно, но факт, че ми ги разписа от раз. Ще видим на 6-ти...

То пък голямата философия. Децата ще се справят с тях по-лесно, отколкото с някоя по-засукана геометрична задача.
Абсолютно.

# 1 103
  • София
Да, наистина. На моя му бяха внушили някак си, че тази година задачите ще са още по-лесни и доста се беше поизпотил от фронталния сблъсък със сериозна задача. Още повече, че досега никога не му се беше случвало да не реши геометричната задача на втори модул. Никога, нито веднъж. Оплесквал е текстови, параметрични, но геометрията - не. И изведнъж баш на матурата - бам!
Но страданието продължи няколко часа Laughing Според мен вече са забравили, че изобщо са били на матури Joy

# 1 104
Стискаме си ръцете за Комбинаторика и приключваме Bowtie

# 1 105
Е, то това се учи по курсове и школи още в начален курс, а после в осми клас. Не става. Joy

# 1 106
belinda, същата работа. Винаги разписана геометрична.
При сблъсъка - като някои деца - 2:1 ей така, но задраскано после Angry

# 1 107
  • София
Аууу, това е дето Иванчо имал в джоба си два сини, три червени и пет пембени бонбона и колко пъти трябва да бръкме, за да извади по един от всички?  Joy Мразя ги тия задачи, така и не се научих да ги решавам. Но виж, бонбони обичам.

# 1 108
Е, то това се учи по курсове и школи още в начален курс, а после в осми клас. Не става. Joy
Шттт Simple Smile)) Учат, учат в предучилищна, ама не му викат така Simple Smile

# 1 109
Стискаме си ръцете за Комбинаторика и приключваме Bowtie
Комбинаториката е много интересна. Освен ръцете, можем и друго да си стиснем. Задачите с построения са за петокласници, стига сте плакали. Точно си е адекватен теста. Който си го може, може, толкова.

Общи условия

Активация на акаунт