Йога

• 1 433
  • 3
  •   1
Отговори
Добър ден ! Днес четох, че дихателните упражнения от йогата помагат на цялото тяло да е по-енергийно, органите и мозъка да работят по-добре, човек да е по-спокоен, да е по-концентриран също четох че практикувалите дълбоко дишане от йогата и други упражнения допринасяли да живеем по-дълго. Какво мислите по въпроса, това вярно ли е според вас ? Може ли да предложите и споделите някакви упражнения, колко дълго се правят,  колко често и т.н. Благодаря ви предварително, дано тази тема е полезна на все повече хора !

Извинявам се, ако е в грешния раздел

# 1
Добър ден ! Днес четох, че дихателните упражнения от йогата помагат на цялото тяло да е по-енергийно, органите и мозъка да работят по-добре, човек да е по-спокоен, да е по-концентриран също четох че практикувалите дълбоко дишане от йогата и други упражнения допринасяли да живеем по-дълго. Какво мислите по въпроса, това вярно ли е според вас ? Може ли да предложите и споделите някакви упражнения, колко дълго се правят,  колко често и т.н. Благодаря ви предварително, дано тази тема е полезна на все повече хора !

Извинявам се, ако е в грешния раздел

От личен опит го казвам категорично - физическата или т.нар. хатха йога имат чудесен здравословен ефект.А кой колко ще живее, независимо какво прави - това едва ли някой знае. Grinning Във всеки случай, колкото и да живееш във физическото тяло, важното е да се чувстваш добре в кожата си, докато трае този процес - т.е. качеството на живот, не да се търси просто количество.  Wink Grinning Хатха йога е супер, но гледай да не залиташ по философията, която предлагат много йоги, щото може да стане беля. Grinning

# 2
  • София
Тази година навършвам 60г.От около 2011г. практикувам хатха йога. В началото на 2025г. ми откриха остеопороза и малко след първата инжекция "ПРОЛИЯ" получих "ИНТЕРКОСТАЛНА НЕВРАЛГИЯ". След намеса на невролог ,макар и малко по-дълго се възстанових. Неврологът прегледа предишни образни диагностики и т.н и констатира,че освен сколиозата, болките ми в кръста и гърба се дължат на стеснение на прешлени в гръбн. стълб. Посъветва ме да съм внимателна при движения.ЕТО ЗАЩО, МОЕТО ПИТАНЕ Е КОИ ХАТХА ЙОГА АСАНИ СА ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ  И КОИ ДА ИЗБЯГВАМ?

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 14:26 от La_Divina

# 3
В тази тема могат да ви дадат правилни съвети:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1522839.msg49237130#msg49237130

#BGMлоялнапрограма

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 20:55 от monii

Общи условия

Активация на акаунт