Бързи здравословни въпроси и отговори – 14

• 63 778
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
Изкуствените сълзи с рецепта ли се изписват? Безвредни ли са? Има ли опасност да не ми се овлажнява после сами очите, ако ги ползвам месец примерно? Извинете за тъпите въпроси, но нищо не знам по темата.

# 106
Не, не са с рецепта. Аз ползвам периодично, "пристрастяване" не съм забелязала. Peace

# 107
  • Пловдив
Въпрос към дамите: след дългото лечение с аб май получих дисбактериоза. Самоназначих си свещички гинофилус. Слагам си ги по схема: 7 дена сутрин и вечер и 14 дена само вечер. Остава ми още седмица, но май не се подобрявам. Сърбежът не изчезва, само намалява.
Някой лекувал ли е нещо подобно? Колкл време след аб се възстановява средата във влагалището? Знам, че е бавен процес, но...
Чак август ще ходя на гинеколог. На профилактичен преглед. Не съм се настроила сега да ходя...затова търся успокоение от вас Blush

# 108
Пробвай ломексин и пробиотик през устата, приемай го вечер поне месец
Бих отишла на лекар

# 109
  • русе

В Бургас в УБ”ДЕВА МАРИЯ “лазерната аблазия на вени е безплатна?!
Има ли пациенти ,които са лекувани там?
Благодаря.

# 110
Здравейте. Някой лекувал ли е Кандида в стомаха?
Може и на лично да ми пише или тук, имам нужда от съвети. 🤗
Аз не знам дали имам в стомаха, но сигурно - щом не се отървавам така лесно от вагинална Кандида, както имам и на ноктите на 2-та палеца. Пих силни лекарства, мажа с лак и нищо. Спазвам режим. Днес поръчах и книга на тази тема. Дано науча нещо ново в тази насока. Ще се радвам и аз на съвети.

Режим без въглехидрати ли?
да  - ВМ-НВХ или палео по-скоро.
След антибиотик се появиха Кандида и вече 3-та година се боря. Имам 2 листа с приети хапове (отгоре - отдолу), пробиотици и ходя на лекар, но нещо не ме вземат насериозно. Ще видя какво ще ми изпишат, но след моя опит ще изградя много сериозна схема.

# 111
  • Пловдив
А какви симптоми имаш за стомаха? Стандартните-лошо храносмилане, подуване, болка... интересно ми е как ти откриха, че имаш кандида.

Аз ще отида на гинеколог, ама чакам да ми дойде...

# 112
Зизу 🤗

А какви симптоми имаш за стомаха? Стандартните-лошо храносмилане, подуване, болка... интересно ми е как ти откриха, че имаш кандида.

Аз ще отида на гинеколог, ама чакам да ми дойде...

Чревен вирус все едно 2 пъти изкарах. Подуване, гадене, липса на апетит.

Правих фецес тест и я откриха. Вече 1 месец се мъча.

# 113
Въпрос към дамите: след дългото лечение с аб май получих дисбактериоза. Самоназначих си свещички гинофилус. Слагам си ги по схема: 7 дена сутрин и вечер и 14 дена само вечер. Остава ми още седмица, но май не се подобрявам. Сърбежът не изчезва, само намалява.
Някой лекувал ли е нещо подобно? Колкл време след аб се възстановява средата във влагалището? Знам, че е бавен процес, но...
Чак август ще ходя на гинеколог. На профилактичен преглед. Не съм се настроила сега да ходя...затова търся успокоение от вас Blush
Привила ли си микробиология? Като те чета, по-скоро на гъбична инфекция след антибиотика ми прилича, отколкото на дисбактериоза. Направи една посявка, ако може и антибиограма, ако изолират нещо.

# 114
  • Sofia
Момичета, току-що ме излезе микробиологията и имам нужда от прочит

Преобладават lactobacilli; <1 Leuco/поле; цитолиза на епителни клетки; "голи" ядра.
Резултат:   Нормална аеробна бактериална флора. Candida sp.(-) отр.

Какво ще рече ,,голи,, ядра?

# 115
  • София
Преди няколко месеца търсих Кетоспрей 10% но само на едно място го открих и то с изтекъл срок на годност.
Дали са го спряли? Трябва ми нещо по-сериозно за болки в рамото (разтегнато е мисля).
https://apteka.puls.bg/bg/protiv-bolka/ketosprei-10-25-g-sprei-35410

# 116

Преобладават lactobacilli; <1 Leuco/поле; цитолиза на епителни клетки; "голи" ядра.

Ядрата на клетките нямат обвивка, предполагам. Цитолизата е разграждане на клетките.

Може да се касае за неуточнен възпалителен процес или вагиноза. Имаш ли течение, сърбеж, парене при уриниране?

Цитолитична вагиноза

# 117
  • Sofia
нямам сърбеж,парене и т.н чувствам  се добре

Ядрата на клетките нямат обвивка, предполагам. Цитолизата е разграждане на клетките.

Може да се касае за неуточнен възпалителен процес или вагиноза. Имаш ли течение, сърбеж, парене при уриниране?

Цитолитична вагиноза

# 118
При положение, че няма изолиран патогенен микроорганизъм или кандида , значи МБ е наред.Нека все пак лекар да погледне резултатите и да се изкаже Hug

# 119
Може ли да се приема джинджифил (корен) по време на бременност? Също така и клеева тинктура?

В 13 седмица съм, от два дни леко ме сърби и дразни гърлото и много ме е страх да не иде пак към ухото че в 5-6 седмица ми се пръсна тъпанчето и хем пих аб, хем после и венозен ми вливаха.

Сега си правя чай с липа и режа малко джинджифил вътре с мед и лимони. Отделно си режа по 2-3 резенчета по-малки и ги дъвча така но често казано не ми е много ок, люти ми и то доста.

За клеевата ми казаха 3 по 15. Имам такава от аптеката яко спиртосана е. Пих само сутринта само 15к и не знам как да действам по-натам.

По-нагоре видях че се нищи темата с гъбите. Пуснаха ми МБ и се изолира кандида крусей още преди 4-5 седмици сигурно но лекарката ми каза че до 14-15 седмица нищо не можело да ми даде и да чакам. И аз хубаво ще чакам но не знам колко опасно би било?

Общи условия

Активация на акаунт