Бързи здравословни въпроси и отговори – 14

• 63 755
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
С риск да ми се посмеете ще попитам нещо...
Преди време реших,че ме боли нещо от ляво и започна  да се натискам по плаващото ребро( после разбрах,че е ребра,мислех че  нещо ми се е подуло).Възможно ли е да съм го натъртила и сега пак да ме боли като го притисна.

# 91
Мотае ми се главата тия дни,измерих си кръвното 113/77 е.Близки ли са границите?

Май не са близки. Щом нормалното е 120/80 ...тоест с 40 единици разлика. И при твоето е толкова.
Моето пък редовно е 100/70.

# 92
  • Тра-ла-ла
Може ли успоредно да се пие антибиотик с активен въглен? Последното няма ли да неутрализира действието на лекарството? Или ако има няколко часа разлика в приема - може?

# 93
На синът ми му изписаха кортикостероиден крем за 5 дни. Днес е 3-ти ден и няма абсолютно никакъв видим ефект. Дали е добре да продължа да мажа мястото, при това положение? Изписан е от ЛЛ.

# 94
Дя се призная, аз вече не се доверявам на личната за дерматологични проблеми на детето. Последния път уж лекувахме гъбички по пръстите на краката, а се оказа, че малката е с дехидратация на кожата. Още боря проблема. Все си мисля, че нямаше да се задълбочи толкова, ако повече от месец не я бях мазала с противогъбичен препарат, изписан от ЛЛ.

# 95
Той имаше подобен проблем преди няколко месеца и тогава педиатъра му изписа едно към едно същото лечение- витамини и кортикостероид. Затова се доверих на личната. Но пък не ми се стува да помага. Може ли да споделиш , как изглежда дехидратирана кожа?
 При синът ми е много суха кожата,напукана и нацепена. Нито се бели обаче, нито го боли. Аз предполагам, че е от потта във футболните обувки, защото му стават на гъби краката след тренировка в тези жеги, а чорапите можеш да ги изстискаш като се събуе Confused

# 96
5 дни не е много, но щом не помага изобщо, значи едва ли ще помогне. Да не са гъбички?

# 97
Не, не са гъбички, според ЛЛ.Няма сърбеж, няма зачервяване- сухи са му възглавничките на палците и съседните два пръста на краката. Фармацевта  ме посъветва да взема този креми да се маже с него след като приключи кортекостероида.

# 98
Марси, пратих ти снимка на ЛС.
Сега мажем с това

# 99
Здравейте, съфорумци, след лекарска грешка, с която ми засегнаха нерв на гърба (вече е възстановен), ми остана една хронична болка, с която искам да се справя. За две години обиколих над 20 терапевта, без резултат. Няма никакви структурни проблеми, смята се, че е по-скоро от намаления обем на движение след травмата. Болката е кто плекситна, слизаща по ръката. Някой имал ли е подобен проблем. Как се справихте с него

# 100
Миналата събота се спънах и паднах. Имаше болка отначало, но отшумя. Вчера забелязах че от вътрешната страна на глезена, малко над кокалчето ми се е подуло, не ме боли като вървя, само ако натисна силно. Може ли да е нещо сериозно или да мажа с арника и да чакам? Четох досега за някакви тромбози и неща и много се притесних..

# 101
Напоследък доста често ме боли глава и не знам какво се случва. А преди нямах такъв проблем. Глава ме болеше изключително рядко. Освен главоболието, вдигам температура през седмица-две, често сякаш взех и да се разболявам.

Реших да си пусна кръвни изследвания, но не се чудя кои показатели точно. Някакви насоки да ми дадете? Така и така ще ми взимат кръв, мисля да пусна и липиден статус (холестерол и триглицериди). За ранно диагностициране на диабет какво трябва да се изследва? Ако се сещате за нещо, което е хубаво да се изследва профилактично, ще се радвам да споделите.

# 102
Здравейте. Някой лекувал ли е Кандида в стомаха?
Може и на лично да ми пише или тук, имам нужда от съвети. 🤗

# 103
Аз не знам дали имам в стомаха, но сигурно - щом не се отървавам така лесно от вагинална Кандида, както имам и на ноктите на 2-та палеца. Пих силни лекарства, мажа с лак и нищо. Спазвам режим. Днес поръчах и книга на тази тема. Дано науча нещо ново в тази насока. Ще се радвам и аз на съвети.

# 104
Аз не знам дали имам в стомаха, но сигурно - щом не се отървавам така лесно от вагинална Кандида, както имам и на ноктите на 2-та палеца. Пих силни лекарства, мажа с лак и нищо. Спазвам режим. Днес поръчах и книга на тази тема. Дано науча нещо ново в тази насока. Ще се радвам и аз на съвети.

Режим без въглехидрати ли?

Общи условия

Активация на акаунт