Бързи здравословни въпроси и отговори – 14

• 64 018
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
Обадиха ми се за изследванията, и двете хламидии са ми отрицателни!!!!!:-)))))

# 346
..сетих се че правих изследване на хормоните на Щж миналата година   - всичките бяха в референтните си стойности.

Вероятно знаеш, щом си имаш проблеми с щитовидната, но това, че хормоните са в референтните си граници, не значи, че са с оптимални стойности. Peace
Имаш ли спомен какви бяха точните ти резултати?

# 347
  • Варна
..сетих се че правих изследване на хормоните на Щж миналата година   - всичките бяха в референтните си стойности.

Вероятно знаеш, щом си имаш проблеми с щитовидната, но това, че хормоните са в референтните си граници, не значи, че са с оптимални стойности. Peace
Имаш ли спомен какви бяха точните ти резултати?
Да,знам.

Това са резултатите:
FT3-4.68   (3,10-6,80)
FT4-15.14  (12.00-22.00)
TSH-0.98    (0.27-4.20)

ТSH-а ми е винаги бил с долно гранични нива.Откато започнах да го следя. Thinking

# 348
Според мен, хормоните ти са супер. Simple Smile Peace

# 349
  • Sofia
Има ли в момента вирус,който поваля за отр.време с гадене,разстройство,втрисане?
Синът ми преди 2дни му стана изведнъж зле,само му се гадеше и беше много отпаднал,но за късмет му мина за 1нощ,дадох му активен въглен и осцилоскокцинум...
Снощи на мен изведнъж ми се догади,имам и разстройство,втресе ме...много съм отпаднала,само въглен засега пия...

# 350
Ентеровирус сте изкарали.
Пийте много вода. Може и стоперол хидра...има и с вкус на ягода. Електролитен разтвор е това.

# 351
  • Sofia
Как и от какво се прихваща?
Синът ми скитосва по цял ден,но аз не бях излизала седмица,вчера за час излезнах и ми стана лошо вечерта...

# 352
Ти си лепнала от него. А той от мръсни ръце, от храна....
Последно детето го кара след един лунапарк...памук, пуканки, може и болно дете да е имало и да са се омешали.
Целогодишно си има всякакви вируси. Просто ви е барнал този път.

# 353
  • Sofia
А как да предпазя здравите в къщи?

# 354
Май няма как.
Последният път ние и тримата го карахме. ММ последен и най-леко го изкара.
Друг път пък не сме се заразявали от детето....само то е карало.
Божа работа.
Как е детето? Ако е отпаднало...оводнявай добре. И стоперола давай...помага да си стъпиш на крака бързо. И ти пий от него....поне 3 прахчета дневно.

# 355
Има да, мн гаден вирус. Пазете строга диета и прахчета взимайте за оводняване.

# 356
Пак отново съм с питане. Пих Итраконазол и получих сънливост, замайване, двойно виждане на моменти.
Спрях го, но още имам тези симптоми. В листовката пише, че седмици след приема му още действа чрез кожата и т.н., тоест да очаквам още време да имам странични реакции ли?

Ъп ☺

# 357
Някой да знае при повишена ALP/Alkaline phosphatase =324 ( Жени<240) какво друго трябва да се изследва и при какъв лекар да се ходи?

# 358
А кой ви го назначи? Понеже при мен се установи недоимък на витамин Д, това е едно от състоянията, които също водят до проблем с тази фосфатаза. Другите са проблеми с черен дроб и кости( но то май пак е свързано с витамин д)
Ако сами сте се изследвали досега, може би трябва да пуснете витамин д, асат и алат и да идете на специалист вътрешни болести или ортопед, или и двете

# 359
Снощи бяхме в спешното отделение с бебето ,което е на 7 м,цял ден висока тем.,която от 3 дози Панадол не спадна под 38.Дежирният каза,че е чревен вирус мен ми се стори странно,как пък чревен вирус.Ужас е много гаден вирус,той ака вода,побърках се,така и не свалих тем.и осъмнахме при личната,изписа ни прахчета,да се храни само с лечебна хуманна,някой знае ли някакъв изпитан метод за сваляне на тая проклета тепература,защото панадола не помага.От къде пък той го лепна,нямам идея,започна от нищото.

Общи условия

Активация на акаунт