Бързи здравословни въпроси и отговори – 14

• 62 983
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
София-мед - бил най-нов и много добър като техника.
според мен и "зад-кормилното устройство" е важно, но за там нямам инфо.
Да,така е.
Благодаря за информацията  Hug
При нас зад кормилното е ок , но ЯМР е слабичък.

# 571
Никоя от вас ли няма проблеми с колената, момичета? Много бих била благодарна за препоръка за някоя добавка, която успокоява болките в тях.

Аз съм бременна и ме предупредиха, че след раждането може да получа подобен проблем. Защото тогава обикновено организмът се изтощава и поради това, че бебчето буквално изсмуква полезните вещества от майката доста често се стига до недостиг на калций, а от там и болки в ставите се получавт. Затова съм си подготвена, но при всички случаи ще се изисква консултация със специалист.Естествено не е задължително това да се случи, но обикновено има риск.

# 572
Като стана въпрос за ЯМР, този в бившата "Токуда" добър ли е?

Трябва да си направя на някакъв етап и събирам инфо отсега. Simple Smile

# 573
Някоя от вас пила ли е Дуфастон за болезнен цикъл?

И още нещо, гинеколожката видя малки кистички на яйчниците, но каза, че не са притеснителни.
Сами ли ще се махнат или от Дуфастона не я попитах?

# 574
За обриви от варицела...за белези и сърбеж - Биодерма Цикабио крем или лосион, джинджира алба и/или вирасут. И осмофорс гел също хвалят. Пръскате, мажете..хладен душ също, без сапун .

# 575
Колко дена при варицела е нормално да се вдига температура?
И тук важи ли правилото, че ако се вдига повече от 3 дена, се изписва АБ ?

# 576
  • На брега на реката
 5-6 дни вдигаше голямата, само ден малката ми дъщеря. АБ се изписва единствено и само ако настъпи вторична инфекция - кашлицас хрипове, вторично вдигане на Т след като вече завехват пъпките, гнойни налепи по гърлото. Но те са по-скоро изключение, отколкото правило. Обикновено лл искат в края на болефуването да направят вторичен преглед, но ако няма предпоставки за усложнение, няма смисъл.
Имунитетът е занижен, затова може да се наслагат инфекции и общото боледуване да изглежда и да е по-сериозно. Но пак казвам, това е по-скоро изключение.

# 577
Аз ползвам зя сега вирасут за пъпките и пия изопринозин 3х1 таблетка.Температура за сега 37.1мах,но днес ми е кажи речи 3-ти ден.В събота вечерта видях едната пъпка.Вече в неделя доста,а днес са многооооо,и гърлото ми и мускулите.Ох,гадна историяи искам да минава вече.Мнго гадна работа.Мъчат ме тези по скалпа,гърдите и лицето.Дано всичко да е наред......

# 578

в Св.София.Нали ще ме прегледат без да оставам в б-цата.
радвам се за унг, но едва ли само с преглед ще мине в св.софия - пътеката за изследвания  е 3дни - 2 нощи всъщност.
  ema22  Благодаря.Хубава вечер.

# 579
Сега пък ново,температура 35.8......нормално ли е това.Не съм пила нищо за температура.Днес на обяд съм пила една таблетка нурофен,защото ме болеше главата и мускулите.

# 580
Никоя от вас ли няма проблеми с колената, момичета? Много бих била благодарна за препоръка за някоя добавка, която успокоява болките в тях.

Аз съм бременна и ме предупредиха, че след раждането може да получа подобен проблем. Защото тогава обикновено организмът се изтощава и поради това, че бебчето буквално изсмуква полезните вещества от майката доста често се стига до недостиг на калций, а от там и болки в ставите се получавт. Затова съм си подготвена, но при всички случаи ще се изисква консултация със специалист.Естествено не е задължително това да се случи, но обикновено има риск.
Това не е вярно. Много стари и неверни бабини деветини. При бременните болките са от тежестта на тялото, краката не са свикнали с такива килограми върху тях.
Болките в ставите не са от липсата на калций, а от липсата на колаген.
Калций има навсякъде и във всяка храна. Не са нужни добавки с калций, не слушайте рекламите по телевизията. Ако калцият в кръвта ви е нисък имате проблем с усвояването му, а не с наличността му в храната и добавките. Този проблем е поради недостиг на витамин Д и/или Вит. К2 или от болни или наранени при операция паращитовидни жлези.
Увеличеният и ненужен прием на калций може да ви прецака бъбреците като едното нищо.

# 581
Zdraveite, izvinqvam se za latinicata. Imam bolki sled biopsiq na matochna shiika i te produljavat ot poveche ot 3 meseca. Zapochnaha ot korema dolu nisko, sled tova kum qichnucite i krusta... sega useshtam i v rebrata... ujasno mnogo se strahuvam. Imam ot poveche ot godina PAP D3 i dosega vse izchakvaha, mojelo da mi mine ot samo sebe si.. s CIN 2 sum. Poslednite 6 meseca mi praviha dve biopsii s kolposkopii, koito pokazaha rezultat otgovarqsht na Pap D 3... Pri poslednata biopsiq lekarkata nqmashe podhodqsht instrument i me ruchka, kato jivotno 20 minuti, kurvqh mnogo i boleshe... tova stana predi pochti 4 meseca... ot togava sa i bolkite. Hodih na pregled pri neina kolejka, kaza che sum zarastnala i ne vijda prichina za bolkite mi, vze mi mikrobiologiq i kaza, che ne sa otkrili infekciq... bolkite produljiha, otidoh pri druga ginekolojka, razkazah i kakvo se e sluchvalo, no i tq sled vaginalen ehograf mi kaza, che imalo malka kista na qichnika, no me e neshto losho... bila mi zarastnala biopsiqta i tq ne vijdala prichina za bolkite. Sluchvalo li se e ba nqkoi takova chudo sled biopsiq? Strah me e da ne se e vloshilo neshto i sega da sum bolna... zashtoto bolkite se razprostranqvat... a ginekolojkite uj ne vijdat nishto...

# 582
Zdraveite, izvinqvam se za latinicata. Imam bolki sled biopsiq na matochna shiika i te produljavat ot poveche ot 3 meseca. Zapochnaha ot korema dolu nisko, sled tova kum qichnucite i krusta... sega useshtam i v rebrata... ujasno mnogo se strahuvam. Imam ot poveche ot godina PAP D3 i dosega vse izchakvaha, mojelo da mi mine ot samo sebe si.. s CIN 2 sum. Poslednite 6 meseca mi praviha dve biopsii s kolposkopii, koito pokazaha rezultat otgovarqsht na Pap D 3... Pri poslednata biopsiq lekarkata nqmashe podhodqsht instrument i me ruchka, kato jivotno 20 minuti, kurvqh mnogo i boleshe... tova stana predi pochti 4 meseca... ot togava sa i bolkite. Hodih na pregled pri neina kolejka, kaza che sum zarastnala i ne vijda prichina za bolkite mi, vze mi mikrobiologiq i kaza, che ne sa otkrili infekciq... bolkite produljiha, otidoh pri druga ginekolojka, razkazah i kakvo se e sluchvalo, no i tq sled vaginalen ehograf mi kaza, che imalo malka kista na qichnika, no me e neshto losho... bila mi zarastnala biopsiqta i tq ne vijdala prichina za bolkite. Sluchvalo li se e ba nqkoi takova chudo sled biopsiq? Strah me e da ne se e vloshilo neshto i sega da sum bolna... zashtoto bolkite se razprostranqvat... a ginekolojkite uj ne vijdat nishto... Ot okolo mesec chuvstvam i tejest i bolki v krakata, kogato sum sednala ili legnala i se izpravq... umiram ot strah... Vuzmojno li e ot Pap 3 D zaradi biopsiite za 3 meseca da se e poluchil rak tolkova burzo i ginekolojkite da ne go vijdat s vaginalen ehograf?

# 583
Мале,пъпките са ми големи и водни.Днес е 4 ден,температура в началото нямах,обаче сега 38.00.Притеснявам се,защото  имам още Т,болки в гърлото,очите....някой да каже.Мехурите са големи,не всичките,но повечето......Ще полудея......КАК е минавало при тези,който са боляли на моята възраст.?

# 584
Така беше, имах пъпки навсякъде- очи, интимни части, където се сетиш. Боляха ме, изобщо не ме сърбяха. Но минава. Започват да излизат от горната част на тялото, в посока надолу. В същия ред горе долу започват да завяхват
Ще мине

Общи условия

Активация на акаунт