Бързи здравословни въпроси и отговори – 14

• 62 978
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
Ефикасен ли е Банеоцин,някой ползвал ли е?

# 586
  • София
Мале,пъпките са ми големи и водни.Днес е 4 ден,температура в началото нямах,обаче сега 38.00.Притеснявам се,защото  имам още Т,болки в гърлото,очите....някой да каже.Мехурите са големи,не всичките,но повечето......Ще полудея......КАК е минавало при тези,който са боляли на моята възраст.?

Както ти казах - много болезнено, най-ужасното ми боледуване. Сега драмата ти е болката и отвратителните гнойни мехури, после ще започнеш да се притесняваш кога ще ти минат белезите. Карах на твоя възраст, радвай се, че не си още по-голяма, защото може и по-тежко. Ад е, но минава!

# 587
Мале,пъпките са ми големи и водни.Днес е 4 ден,температура в началото нямах,обаче сега 38.00.Притеснявам се,защото  имам още Т,болки в гърлото,очите....някой да каже.Мехурите са големи,не всичките,но повечето......Ще полудея......КАК е минавало при тези,който са боляли на моята възраст.?

Както ти казах - много болезнено, най-ужасното ми боледуване. Сега драмата ти е болката и отвратителните гнойни мехури, после ще започнеш да се притесняваш кога ще ти минат белезите. Карах на твоя възраст, радвай се, че не си още по-голяма, защото може и по-тежко. Ад е, но минава!

Ако са гнойни какво да правя,антибиотици не се пие нали?.В гърлото имам даааа пъпките са навсякъде.....На лицето е ужас,по скалпа също,интимната област,ръце,крака......Колко дни вдигахте Температура?Притеснявам се че е ч4-ти ден и имам,а в началото нямах.Благодаря!

# 588
  • На брега на реката
Баба ми казваше “стигнат ли пъпките под коленете, болестта започва да отминава”. Не знам дали има доза истина или е бабешки лаф като за всяка друга болест, но може да ти подейства поне успокоително. Лекари твърдят, че възрастните боледуват по-тежко от варицела, а и 4 дни си е все още в реда на нещата. Би трябвало като спреш да вдигаш Т, да спрат к да избиват пъпки. Мажи, плакни се с вода, пий противоалергично, дано скоро усетиш облекчение!

# 589
И пий много вода. Да изчистиш бързо вируса и да не се обезводниш.
Пъпките изглеждат като гнойни...но може да не са. Жълтата течност вътре изглежда така.

# 590
Нали знаете, че има ваксина з варицелата, която се слага почти навсякъде в Европа, ама не и у нас. Защото сме страна от 3- ия свят явно. Струва 100 лв и се купува от Гърция в хладилна чанта. И за големи, и за малки.

# 591
То поне да спазваха карантината...
Вирусът на варицелата не е никак безобиден за жалост...

# 592
Cry аз вече 5-ти ден не съм излизала от нас.Пия вода,пия сокове,пия изопринозин.Обачее гърлото ми е ужас.Едвам преглъщам,и говоря.Толкова е зле.Вчера вечерта пак 38.00 Т.Благодаря ви за всичко,бъдете живи и здрави всички! Дано да мине скоро.Не мога да спя добре,боли сърби много пъпки много нещо.....

# 593
То поне да спазваха карантината...
Вирусът на варицелата не е никак безобиден за жалост...

Да, защото е зостер вирус, остава латентен в организма и на по-късна възраст при срив в имунната система може да предизвика херпес зостер.

# 594
  • София
CvetetoR, с теб сме! За температурата - не помня, може и с дни да съм имала. Съветвам те да не я мериш - ясно е от какво е. Пъпките ми бяха пълни със зелена гной, твърди корички, болящи и точно като теб не можех да спя добре. Поне 10 дни не излязох от къщи изобщо. Днес не си ли малко по-добре? Не очаквай бързо решение - дори като мине острата фаза имунитетът ти ще бъде слаб с месеци.

# 595
CvetetoR, с теб сме! За температурата - не помня, може и с дни да съм имала. Съветвам те да не я мериш - ясно е от какво е. Пъпките ми бяха пълни със зелена гной, твърди корички, болящи и точно като теб не можех да спя добре. Поне 10 дни не излязох от къщи изобщо. Днес не си ли малко по-добре? Не очаквай бързо решение - дори като мине острата фаза имунитетът ти ще бъде слаб с месеци.

Благодаря ви за висичко.Температура седи 37.4.Гърлото едвам преглъщам.Днес ще ме закарат с колата до личната у тях да ми види гърлото.Носа ми се запушва.Температурата толкова не ме притеснява,колкото гърлото.Много гадна работа....Вие пиехте ли нещо за гърлото?Спрей?

Последна редакция: чт, 05 юли 2018, 12:21 от CvetetoR

# 596
Здравейте, имам въпрос свързан с три сиропа, който уж успокояват дете на 2 г и половина. Детето ми е на 2 и половина и има някаква нервност, смисъл постоянно го е страх от хора и се нерви, не обича гости и т.н., да не говорим, че се и инати, но определено е нержно.  Интересува ме дали някой ги е използвал и дали може детето да се пристрасти, или след спиране да има някакъв обратен ефект! Тка или иначе написах всичко това, става дума за сиропите - ПЕДАКИДМ, Седивиракс и КИЕТЮД

# 597
Киетюд е пила дъщеря ми, по лекарско предписание, разбира се, води се хомеопатичен, има някаква билка в него и действа. Аз съм скептик относно хомеопатия, но този сироп действа.
Не забелязах негативи след спирането му.

# 598
Благодаря Ви. А след като го спряхте имаше ли нещо като обратен ефект? Също така на колко години беше детенцето Ви? Докторката каза, 2 пъти по 5мл за две седмици. Но не  япопитах след няколко месеца да повторя ли това

# 599
При нас беше опит да се справим със заекване. Дъщеря ми беше на 5 години, не помня по колко пишеше, нито колко дълго го пи, но не помогна на заекването.
Въпреки това помня, че беше значително по-сънлива и отпусната от обикновено. Струва ми се, че вашият случай няма нищо общо с нашия, съжалявам, че не съм от полза.

Общи условия

Активация на акаунт