Бързи здравословни въпроси и отговори – 14

• 64 121
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
УНГ ли ще я прави? усещаш водичка в ухото, все едно си под душа или в басейн, нищо лошо не се усеща. Няма страшно. Той налива и тя изтича в легенче. Не се плаши

много благодаря.
Да, ще ходя при УНГ. Дано да няма проблем.

# 241
Кога се налага промивка на ушите?

# 242
Обикновено при заглъхване на ушите, дължащо се на натрупана ушна кал в канала. При мен се е налагало при гъбична инфекция с натрупани люспички, които трябва да се премахнат за по-ефективно и бързо лечение.

# 243

Аз отидох за болно гърло, а се хванаха за ушите ми Simple Smile

# 244

Ill Дано мине бързо Hug

# 245

Ill Дано мине бързо Hug

Благодаря.
Направиха ми и още едно изследване, с което се установи, че имам: вирус епщайн-бар.
Нямам търпение да отида да ми назначат лечение, че много се притесних.

# 246
Вирусно е..мононуклеоза.

# 247
Зизу, IgG ли ти изследваха?

# 248
Зизу, IgG ли ти изследваха?
да - 369 излезе като стойност, при референтни >20.

# 249
Това означава изкарана инфекция. Най-вероятно няма да се наложи и лекарства да пиеш.
Може да искат да погледнат и цитомегаловируса все  пак.
Ако се притесняваш можеш да направиш консултация в инфекциозно отледение, не само с УНГ

# 250
Здравейте! 
Бихте ли ме посъветвали къде в Пловдив е най-добре да се направи ЯМР на глава? Става въпрос за 14 годишно момиче с често главоболие.

# 251
Това означава изкарана инфекция. Най-вероятно няма да се наложи и лекарства да пиеш.
Може да искат да погледнат и цитомегаловируса все  пак.
Ако се притесняваш можеш да направиш консултация в инфекциозно отледение, не само с УНГ

Оказа се права, изписаха ми само Изопринозин. Каза, че е изкарана инфекция и гърлото ще ме боли поне година. Това възможно ли е?
И да искам направление за чернодробни маркери? И после какво? Не ми стана ясно. Може би трябва да отида до инфекцизионното. Щяла съм да се оправя с пиене на студено...а гърлото ми е зачервено с бели топченца по едната сливица и отзад на гърлото зачервено и с нещо като афти. Мажа с гранофорин, поне малко да се успокоява.
А промивката на уши е лесна работа за 2 минути и не е болезнено.
Ако можете да ме посъветвате какво да правя?

# 252
Зизу, а на теб изначално какви ти бяха оплакванията?
Питам, защото и аз сякаш имам дългогодишни проблеми с гърлото, за които не съм търсила лекарска помощ. При мен нещата са относително леки, но постоянни. Thinking
Диагностицираха ме с Хашимото преди време, а знам, че то понякога се отключва именно от вирусите, за които пишеш...

# 253
А кръвна картина не пуснаха ли? С ДКК...гледат се моноцитите. Или гърлен секрет?
Грануфорин мен ме облекчава...мажа и аз при болно гърло.

# 254
Симптоми - болезнено, зачервено гърло с подути сливици и бели топчета на едната, както и задната част на гърлото е доста набраздена и с нещо като афти.
Пусках по друг повод щитовидните хормони и са добре.
ПКК също е в норма, малко левкоцитите са завишени. Моноцити в % - 6,3 (до 11), моноцити - 0.53 (до 0,8).
Гърлен секрет пуснах на своя глава и чакам резултат в събота.
Мога ли да почна да пия Изопринозин и той ще повлияе ли негативно на чернодробните изследвания?

Общи условия

Активация на акаунт