Парфюмни размисли и страсти - 217

• 129 277
  • 762
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, можете ли да ми предложите траен парфюм с ориенталско-ванилов аромат.. /от типа на Зара-Гардения/.. Simple Smile

Не познавам Zara-та, но може да пробваш Kenzo Amour edp, мирише на топъл ванилов пудинг.

# 151
  • София
Здравейте, можете ли да ми предложите траен парфюм с ориенталско-ванилов аромат.. /от типа на Зара-Гардения/.. Simple Smile
Блек опиум, тя май е правена на него да прилича. Може да пробваш и Живота е прекрасен, Хипнотичната отрова,  Манифесто, Пойзън гърл, Бонбона на Виктор&Ралф...абе ванилия да искаш по парфюмериите

# 152
  • Sofia, Bulgaria
Блек опиум, тя май е правена на него да прилича. Може да пробваш и Живота е прекрасен, Хипнотичната отрова,  Манифесто, Пойзън гърл, Бонбона на Виктор&Ралф...абе ванилия да искаш по парфюмериите

Много благодаряя Blush

# 153
  • Седмото небе
Много топъл и ориенталски-ванилов е и този:
https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Alien-Essence-Absolue-15452.html
При мен е уникално траен,но за температури над +20 градуса трябва да се внимава с количеството.

# 154
  • София

Според мен, Jean Paul Gaultier  Scandal for women си заслужава теста Hands Ok Hand Hands Plus1

# 155
Аз бих добавила към горепосочените Fendi Furiosa.
https://www.fragrantica.com/perfume/Fendi/Furiosa-25838.html

Прекрасна ориентална гардения, недооценена, според мен. На всичкото отгоре бюджетна.

# 156
Здравейте пафюмни!
Денси, благодаря за темата,  bouquet ама още от сега да кажа, че с "изхвърлянето" няма да се разберем!  smile3516
Не си давам без бой и една капчица от тези които имам. А ако някога не-дай Боже ми се наложи да  избирам....ще падне голяма драма.  smile3521
Но ако трябва да избира тези с които в момента не мога да се разделя и бих мъкнала с мен и подновявала, ще ги наместя някак си в една десятка, ама с уговорката, че това е мнението ми в този момент, а на какъв акъл и с какви щения ще се събудя утре никой не знае....
1.   Elixir des Merveilles Hermès
2.   Jour d`Hermes Absolu Hermès
3.   Le Jardin de Monsieur Li Hermès
4.   24 Faubourg Hermès
5.   Miss Dior Cherie Eau de Parfum Christian Dior 2011 г. Новата ми Любов!  txtloves
6.   Dior Addict Christian Dior
7.   Chanel No 5 L'Eau Chanel
8.   Opium Yves Saint Laurent 1979 г.
9.   Shalimar Souffle de Parfum Guerlain
10.   Le Roy Soleil Salvador Dali – 1997 г. Докато има в бутилката ще си го мъкна с мен навсякъде – Обичам го!!!

Та за Miss Dior Cherie Eau de Parfum Christian Dior 2011 г. Така както си бях в една парфюмна апатия и никакъв интерес към нищо ново, (тук „ново”, разбирайте ново за мен, че аз съм след модата и модерните нови аромати. Като типичен представител на зодия „Рак”, както с всичко останало, така и с парфюмите я карам една напред, две назад и една встрани.) отстрелях, на сляпо разбира се ей така красавица:
https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Miss-Dior-Che … Parfum-11588.html
Освен пирамидата на съставките и прочетените отзиви, и то отгоре-отгоре, даже представа нямах какво ще изскочи изпод капачка, но пък толкова да е мой цвета на сока, че само заради това реших, че си струва да я имам, пък каквото такова...
Все още не съм готова го опиша "Радините си вълнения", но сякаш знаех какъв е аромата, не знам случвало ли ви се е, но просто знаех! Разопаковах го, вдигнах капачката и по най-безотговорният начин, буквално по „врачански” се опръсках до мокро все едно се пръскам с моят най-любимият и с години носен аромат.
И той наистина се оказа мой!  newsm76
Толкова Мой, че ми идеше да се разплача!
Отдавна не ме беше разтърсвал така парфюм!  smile3517 Kissing Heart
Цял ден ходих като отнесена от вихъра, някъде се реех из облаците и само доволно се хилех като влюбена ученичка... и вече трети ден съм все така.
Като си посъбера мислите в главата ще се опитам да го опиша, в момента знам само, че този парфюм е направен за мен, от първата до последната нотка!
ЛМ заключи в неговият си стил, че му мириша на хубава жена. И, че всяка една хубава жена трябва да ухае така!  newsm08 newsm03

Последна редакция: пн, 04 юни 2018, 11:23 от Sysly

# 157
Здравейте, парфюмни!  Hug

Някой дали е посещавал скоро Farenah Concept в София? Да сподели, същото ли е отношението на консултантките там, за което четох преди, или нещата са се подобрили?  Laughing Искам да тествам няколко аромата на Aedes, гледам, че там я има тази марка /благодаря на kovatcheva за линка  bouquet/.

Никога по никакъв начин не съм имал....НИТО един проблем с обслужването там-точно обратното!

Обичам парфюмната ми дружка! Hug bouquet Благодарение на нейните безкрайни любознателност и ентусиазм, пак се запознах с прекрасни неща, на които, вероятно, сама нямаше да обърна внимание.  Та бързам да споделя за новите ми парфюмни «мухи».

Saint Julep Imaginary Authors - https://www.fragrantica.com/perfume/Imaginary-Authors/Saint-Julep-45706.html Прекрасен, свеж и тооолкова приличащ на обожаваната от мен Baccarat 540, но и е парфюмът, който има собствена индивидуалност, сладост на захарта, прохлада на мента и невероятно жизнерадостно звучене като цяло. Смятам, че може да бъде харесан от тези, които леко ги смущава «йодната» или «зъболекарска» нота в Baccarat. И спрямо цената определено може да е добра алтернатива.

Cape Heartache Imaginary Authors -  https://www.fragrantica.com/perfume/Imaginary-Authors/Cape-Heartache-22477.html. Този ми отвя главата направо! Crazy Искам да мириша на борова гора с изгорели дънери в нея и опушени горски ягоди Laughing Един боцкащ аромат на приключения, вечер до огъня в гората, ухаещ на топяща се борова смола, сещате ли се, когато се чува пукането на мехурчета в огъня ...а пък някой е забравил събрани през деня ягоди близо до огнището  и от топлината са леко попрепекли, опушили са се и ухаят хем сладко, хем все още свежо, но вече по-меко и не толкова остро ... Аромат-приключение, аромат-благинка ...  Heart Eyes Heart Eyes

Тествах и два нови за мен «ириса», и други красотийки, за които може да напиша някой друг път Flutter

Кой точно визираш,че освен ако не съм пропуснал нещо аз съм единствения , които от както попаднах на темата говори в нея за Imaginary Authors ? . Не всичко ми харесва на марката,което е нормално , но това което много харесвам в  Josh Meyer , е че е от новата вълна парфюмери , които са или самоуки , или просто категорично отказват са вървят  по утъпкани пътечки и да влизат в чужди обувки.Това е причината  Josh Meyer -> Imaginary Authors , John Pegg -> Kerosene , Rasei Fort -> Fort & Manle , Paolo Terenzi -> Tiziana Terenzi+V Canto и още други, Andy Tauer->Tauer Perfumes+Tauerville , Daniel Gallaghe-> Gallagher Fragrances , Alessandro Gualtieri-> Nasomatto+Orto Parisi и т.н. да имат толкова големи успехи последните години.Хората просто мислят outside of the box ...
Проблема с т.н. "мастър" парфюмери обуавани по традиционния начин, е че често са като коне с капаци и "творенията" им си приличат много , както и хората заят какво да очакват.В последно време дори die hard фенове на Guerlain масово мрънкат срещу Thierry Wasser . В 9/10 случая всеки парфюм излязъл от такъв парфмер последните 10 години е претоплена супа и нищо повече.
Глупавото е,че дори в ISIPCA много рядко има креативност,а не беше така преди време... Студентите не се обучават да бъдат пафюмери в истинския смисъл на думата а често стават чиновници,които отиват да правят дрогерийни и масови дизайнерски парфюми в големите корпорации.Трябва да вървиш в коловоза там,че ако почнеш да вървиш по тревата,а не не по плочките могат да те изгонят дори.
Това е като да твърдиш,че си дизайнер и да изкарваш масово бели тениски/ризи като на едната ще сложиш тиренце,на следващата червена точка...и ще я наречеш "нова колекция".
На марката имам Cape Heartache , Violet Disguise , Slow Explosions и Yesterday Haze.За съжание няколко много хубави според мен парфюма бяха спряни...

Мнение за By Kilian Love, dont be shy?
Аз си го пръснах на кожа и сега му се чудя.

Извинявай но не схващам поста ти  newsm78
Едно е някой да пита да му се препоръча нещо като аромат за определена цена,но ти вече си го пробвала.Това ми звучи малко като "Имах среща с един мъж-ходихме на кино,вечеря,на бар... ама какво да правя?"
Няма ние как да знаем твоите препочитания,възприятия и кожа какви са.Помоли Калин или момичетата от другите 2 магазина да ти дадат мостра,и ако прецениш,че е за теб можеш да си купиш рефил ... ако не ти се дават пари за цялата презентация.

Някой знае ли дали в бутика до "Света Неделя" са заредили

Искам да го пробвам...

Парфюм за деня

# 158
  • София

Кой точно визираш,че освен ако не съм пропуснал нещо аз съм единствения , които от както попаднах на темата говори в нея за Imaginary Authors ? .

На марката имам Cape Heartache , Violet Disguise , Slow Explosions и Yesterday Haze.За съжание няколко много хубави според мен парфюма бяха спряни...

Да, сещам се, че си качвал някои картинки на парфюмите от бранда ...но нищо казано като мнение или описание за тях не намерих в темата. Бих се радвала да споделиш и твоите усещания за тези аромати на Imaginary Authors, които притежаваш  bowuu

Последна редакция: нд, 03 юни 2018, 21:20 от sympathy

# 159
  • Germany
Отдавна не съм се включвала с парфюмно описание, но от известно време развивам зависимост към Valentino Noir Absolu Musc Essence Valentino, чувствам го много специален, и след поредният ден в неговата компания  ми се иска да кажа няколко думи за него.

Преди да започна с описанието му, ще кажа само, че се намирах в момент, през който може би е минал всеки от нас, осъзнавайки какво количество парфюми притежава. Бях продала част от парфюмната си колекция, като парфюмите, с които се разделих продадох не защото не ми харесват, а защото отдавна не съм ползвала, към някои с години не бях посягала, просто защото не стигам до тях от проби и нови неща. Чувствах се преситена, малко тъжна, че каквото и да пробвам, все ми е познато от някъде, изобщо, бях спокойна, че нямам никакви парфюмни щения и спешни неща за придобиване. Бях си обещала, че вече никога, ама никога, никога повече няма да си купя парфюм, освен ако не е тестван поне с 10 мл. проба, и не съм убедена, че не мога да живея без него.
И така, взела вече решение, парфюмно спокойна, попадам в рая на парфюмните маниаци Alsterhaus Hamburg Вървя си парфюмно спокойна из този рай, тествам без особено вълнение най-доброто от Герлен, Диор, ИСЛ, ТФ, Ланком, даже нещата от Grands Crus колекцията, които не познавах, и за които отидох най вече, не можаха да ме впечатлят. Минах през щандовете на Roja Dove, Gritti, Platinum Bar,  ERMENEGILDO ZEGNA, LABORATORIO OLFATTIVO, LENGLING, LIQUIDES IMAGINAIRES, M.MICALLEF, MOLINARD, MONEGAL, Prada, Cartier, Bottega Venetta, PHUONG DANG, HdP, CdG и много други, които мога да пробвам обаче и в моя град, и затова пропусках направо, и останах абсолютно спокойна. Нито ми трепна за нещо сърцето, нито нищо. Хубавото на Алстерхаус е това, че всичко е изложено свободно, не ви се мотаят консултанти в ръцете, не ви притесняват с излишни обяснения и истории, освен, ако не поискате да ви консултират, нито упражняват върху вас натиск за покупка,  не че не мога да се справя с всеки консултант Joy /Даже и предложение за работа получих Joy/Правя си някакви собствени размишления в главата, когато погледът ми попада случайно на щанда на Valentino и съзирам новите бутилки на Valentino Noir Absolu Musc Essence, Valentino Noir Absolu Oud Essence, който пробвах и харесах, но просто не съм на такава вълна в момента, и на Valentino Donna Rosa Verde Valentino, който пък ще бъде една от следващите ми парфюмни покупки, толкова красива зелена роза с бамбук и треви е, с невероятно дзен усещане Heart И така, след след бърз тест на блотери, решавам да пръсна единия парфюм на кожа и се спрях на Valentino Noir Absolu Musc Essence. Майко мила Broken Heart Broken HeartBroken Heart Стоях там и бях отново на 11-12 години, и бях със сестра ми пред гардероба на майка ми, изровили тайно ето този сапун от дрехите й и спорехме със сестра ми за пореден път, кой сапун е по-хубав - белият или розовият.

Един от най-трайните ми и най-приятни олфактивни спомени, и както се оказа, не ме разочарова!
Обожавах го този сапун! В детските ми представи, всички дрехи на майка ми миришеха на него. Няколко сапуна стояха разпръснати из дрехите й, и се използваха основно за ароматизатор, а не по предназначение, но за мен майка ми миришеше така! Не съм виждала майка ми и сестра ми повече от пет месеца, а ги усетих и двете, и ми се искаше да съм пак онова дете, което се гуши щастливо в белия мохерен пуловер на мама! Така ми се прииска да бъда отново онова безгрижно и инатливо дете, което бях някога! Благодаря Валентино, че ми върна един от най-щастливите ми спомени от детсвото!
Сега за парфюма. Първото ми впечатление беше, хмм, ретро, но по един красив начин. Просто те приковава към себе си, и те задължава да проследиш какво ще се случи нататък. И ето ги, алдехидите, аз ги ненавиждам, нали, или ... Dizzy Face OMG, аз май харесвам алдехиди Dizzy Face Или така се оказва тук! О, Боже, какво е това?! Това е автентичния аромат на прясно отворена опаковка на сапун лукс, пудрен, женствен, мускусен и алдехиден, с един от най-божествените и пудрено-слънчеви хелиотропни ноти, които съм помирисвала някога в живота си! Този парфюм е само, и единствено женски, той крещи с цяло гърло АЗ СЪМ ЖЕНА! И то ВЕЧНАТА! Въобще не си го представям на мъж! Този парфюм мирише на сапун, на чисто, на пудра, роза, докосната от ангелски крила, и най-нежният портокалов цвят! Да, ретро е, да, аз ненавиждам ретро парфюми, но този е толкова, толкова хубав Broken Heart Този парфюм е вечен! Може да се носи винаги, по всяко време, от всяка жена, във всеки един момент. Ако трябва да посоча един парфюм, който е вечната класика, винаги подходящ и удачен, то това ще е той! Първото ми мнение беше, хубав, но леко ретро, и продължих с тестовете, но носа ми несъзнателно се връщаше отново и отново на него. И ето ме отново пред него, този път с консултантката, невероятно красива жена, със силно изразен славянски акцент. Пръскаме ние с нея, и аз отново се телепортирам пред гардероба на майка ми, и отново откачам от кеф, а тя ми обяснява, че този парфюм, както и удът били създадени с идеята, да допълват останалите парфюми на марката, да се ползват с наслагване, да направят от всеки наш стар познайник нова и неочаквана любов. Стоя, слушам я и си мисля, защо по дяволите трябва да развалям този парфюм с нещо друго?! Та той е съвършен! Стоя там в несвяст, поемам с пълни гърди аромата, боря се със себе си, напомням си всички обещания, които си бях дала, изказвам на глас опасенията си пред консултантката, дали си струва притежаването на още един, пореден аромат, при наличието на толкова много други, а тя просто ме погледна кротко и спокойно и ме попита: А какво друго хубаво ви се случва напоследък? Щом сте открили точно него сред толкова други аромат, не си ли заслужава да го имате? Явно е специален! И толкова ми трябваше Joy
И съм щастлива, че последвах импулса си, защото това е от парфюмите, които нося вече близо месец, и не ми омръзва да откривам всеки ден нещо ново в него. Изключително стилен, класически красив и елегантен, много пудрен и слънчев, с премерен цветен характер, с една вечна женственост и красота в него. Дори за минута не ми е минала мисълта да го комбинирам с друго, има си достатъчно характер за самостоятелно носене. Показва невероятна прожекция и трайност повече от шест часа. Вкъщи го харесват всички, и питат кой е този толкова хубав парфюм. Смятам, че Валентино прави изключително добри неща в последно време и нещата им са с изключително високо качество. В случая се е получила едно добре позната, но в нов прочит класика!  След Валентино Уомо интенз, това е вторият аромат на марката, към който развивам истинска зависимост. Аз се стресирам от големи 100 мл. бутилки, и много често е причина да ме откажат от покупка, но в случая, смятам, че това количество е КРАЙНО НЕДОСТАТЪЧНО! От този парфюм искам кофа, бидон, варел! Искам да бъде винаги с мен! Той е жената, която искам да бъда - красива, спокойна, уверена, с едва загатната сексуалност, прикрита зад перфектна женска външност. За мен е от малкото парфюми, които са докарвали много емоция и радост в дните ми и съм щастлива, че го имам! Разбрах, че вече може да се тества в България, затова пробвайте, ще се радвам да чуя и други мнения за него Heart Eyes Цената му е 150 евро за 100 мл, няма по-малки разфасовки. Но си струва!

# 160
  • София
Развълнува ме с този пост, ще търся за проба. Обожавах тези сапуни Green Heart
И у нас се ползваха основно за ароматизатори на дрехи.
Напоследък нямам никакви парфюмни любови, трудно ми е да избера какво да сложа сутрин.Frowning1

# 161
Ех, Ковачева, как ме върна и мен във времето назад.
Аз също имам нова любов, благодарение на теб, Parfait de Rôses Lancome. Имах възможност да го пробвам и се влюбих на мига. Имах повод за подарък, но поради и изброените от теб причини за притежанието на прекалено много парфюми се отказах. Трябваше да си напишеш поста един ден по-рано. Simple Smile
Иначе в Rinacsente Милано пробвах и ексклузиви на Шанел на свобода, без да ме притесняват консултанти, но си тръгнах разочарована от това, което ме интересуваше, предимно BOY и MISIA. Новият Коромандел ми харесва също, не намирам много голяма разлика със предишният, може би една идея по-немощен, ако може изобщо това да се каже точно за този парфюм.

# 162
  • Sofia
Ковачева, и моята майка държеше в гардероба си сапуни lux. Grinning Моят сантимент обаче е към теменужки. Хубаво е мускусното Валентино, феновете на Narciso Rodriguez ще го одобрят. Аз не усетих в него нещо специфично, различно от останалите мускуси, за да го придобия.

# 163
Ковачева, прекрасни описания! Green Heart
караш ме да мечтая, а място в гардероба не остана Stuck Out Tongue Winking Eye

... Valentino Donna Rosa Verde Valentino, който пък ще бъде една от следващите ми парфюмни покупки, толкова красива зелена роза с бамбук и треви е, с невероятно дзен усещане Heart

според Ф. прилича на зеления чай на ЕА - дали е вярно?
а също и този е отбелязан с подобна прилика - Fan di Fendi Eau Fraiche Fendi
как всичко, което харесвам по описание това лято се върти все около добрия стар ЗЧ? Rolling Eyes

# 164
Невероятно описание на този парфюм на Валентино от Ковачева. Heart Eyes Аз също го харесах страшно много, като го пробвах по нейн съвет. Цената му обаче е много сериозна. Знаете, че аз съм страшен уд фен и другия парфюм на марката също ми харесва. Но удове имам много и ще пропусна.

Общи условия

Активация на акаунт