Парфюмни размисли и страсти - 217

• 129 274
  • 762
  •   1
Отговори
# 165
  • На черешатааа
Може ли мнение за Boucheron Quatre , трайност, сияж ... става ли за лятото парфюма?

# 166
  • Велико Търново
Аз съм се ориентирала към Eau de Toilette Gucci Bloom Acqua di Fiori , имате ли впечатления за трайност? Пробвах на ръка, но с едно фъс не мога да преценя - консултантката сумтя и пуфтя, че  не ползвам блотер.

# 167
Аз съм се ориентирала към Eau de Toilette Gucci Bloom Acqua di Fiori , имате ли впечатления за трайност? Пробвах на ръка, но с едно фъс не мога да преценя - консултантката сумтя и пуфтя, че  не ползвам блотер.
Средна трайност, но аз също съм влюбена в него. По-напред бяхме писали. Елегантен и фин аромат.

# 168
  • Бургас
Писано е за Quatre,хубав парфюм е за мен,дори много хубав.Трайност трепач,забелязва се от околните и носи доста комплименти,лесен за харесване парфюм,става и за лятото в премерени количества.  Heart Eyes Gucci Bloom Acqua di Fiori за мен е особен,долу-горе става като трайност. На Валентино никога нищо не съм харесала,дори не му отразявам парфюмите вече,но този ще го пробвам заради Ковачева.

# 169
  • Sofia
Quatre си купих точно за лятото. Един от малкото трайни свежаци, на които съм попадала.

# 170
  • София-в сърцата на моите деца
Може ли мнение за Boucheron Quatre , трайност, сияж ... става ли за лятото парфюма?
Аз съм всеки ден с него. Много, много приятен летен парфюм. Зимата не се усещаше толкова , но сега се усеща . Трайност.....3-4 часа, но то зависи от типа кожа!

# 171
Много харесван е този парфюм на Бушерон, аз явно не му уцелвам момента за проба или няма химия между нас.
Толкова искам да си намеря нещо трайно, свежо, с хубав шлейф, но няма и това си е. Мъжът ми ползва един Монтал лятото, трайността и шлейфа е като на зимните им парфюми. При мен лятото 3 часа ми е максимума. Тази събота излизах с Амуаж Съншайн, той е добре, но ме души в  жегите.

# 172
Здравейте! Кажете нещо за Guerlain Idylle Eau Sublime. Пратиха ми мостра, като подарък към поръчка и на първо време много ми хареса, но мострата не е от пръскащите и не мога да разбера как е като трайност и шлейф.
Поръчах на сляпо Alien eau extraordinaire gold shimmer и е много хубав и много траен, усеща се осезаемо през целия ден, дори при 30 градуса. Моля и за няколко думи и за него.
Благодаря Ви!

# 173
Цитат
Поръчах на сляпо Alien eau extraordinaire gold shimmer и е много хубав и много траен, усеща се осезаемо през целия ден, дори при 30 градуса. Моля и за няколко думи и за него.
Благодаря Ви!
Това е мой летен фаворит от миналото лято. Тръгва силно сладко-цитрусово – с екзотичната нотка на чай и лека тръпчиво-сладост на нероли,. После се развива с присъщите за парфюмите на Мюглер дързост в стил "вижте ме, аз съм тук и съм неотразима" в лицето на тиарето, което продължава наистина дълго. Ноооо, базата ми е най-любима в този парфюм и си признавам, че честичко очаквам с нетърпение да се поуспокои, за да излезе този топъл дървесен плътен шлейф от кашмеран, бял мускус и според указаните нотки хелиотроп. Аз го усещам като меко, сладко дървесно одеялце. За мен е чудесно свежо попълнение в редиците на Мюглер. Но не свежо по онзи цитрусов начин, а свежо за Мюглер. Силна сладка екзотика с резенче стипчивост. Обичам го.

П. П. Допълнителна хипнотичност му придават златните отблясъци на течността. Преди да го пръсна го залюлявам и става като течно злато. Красиво е.

# 174
Цитат
Благодаря Ви!
Това е мой летен фаворит от миналото лято. Тръгва силно сладко-цитрусово – с екзотичната нотка на чай и лека тръпчиво-сладост на нероли,. После се развива с присъщите за парфюмите на Мюглер дързост в стил "вижте ме, аз съм тук и съм неотразима" в лицето на тиарето, което продължава наистина дълго. Ноооо, базата ми е най-любима в този парфюм и си признавам, че честичко очаквам с нетърпение да се поуспокои, за да излезе този топъл дървесен плътен шлейф от кашмеран, бял мускус и според указаните нотки хелиотроп. Аз го усещам като меко, сладко дървесно одеялце. За мен е чудесно свежо попълнение в редиците на Мюглер. Но не свежо по онзи цитрусов начин, а свежо за Мюглер. Силна сладка екзотика с резенче стипчивост. Обичам го.

П. П. Допълнителна хипнотичност му придават златните отблясъци на течността. Преди да го пръсна го залюлявам и става като течно злато. Красиво е.
Уникален е! Ах, тези златни частици, аз също леко го залюлявам! Определено сляпата поръчка беше много добро попасение.Това е един от малкото парфюми на Мюглер, които харесвам, в началото харесвах и Извънземното, нооо стана банален този парфюм.
Благодаря за отзива Simple Smile

# 175
Да, сещам се, че си качвал някои картинки на парфюмите от бранда ...но нищо казано като мнение или описание за тях не намерих в темата. Бих се радвала да споделиш и твоите усещания за тези аромати на Imaginary Authors, които притежаваш  bowuu

Описвал съм подробно 2 или 3 ако не се лъжа,но не ти излизат в търсачката защото съм сложил снимка на парфюма и описание под нея а не името на парфюма ,и така търсачката не го намира.Трябва или да ровя часове назад,или да се надявам някой да е казал/питал нещо за парфюма,като така ще видя в коя тема е,ще я отворя и ще си намеря мнението...  ooooh!

http://old.bg-mamma.com/?topic=945375.msg33882081#msg33882081

Тук съм описал набързо Violet Disguise и Yesterday Haze по начина,по който аз ги усещам... просто снимката на Violet Disguise не излиза.И други съм описвал,но не мога да ги намеря.

Много харесван е този парфюм на Бушерон, аз явно не му уцелвам момента за проба или няма химия между нас.
Толкова искам да си намеря нещо трайно, свежо, с хубав шлейф, но няма и това си е. Мъжът ми ползва един Монтал лятото, трайността и шлейфа е като на зимните им парфюми. При мен лятото 3 часа ми е максимума. Тази събота излизах с Амуаж Съншайн, той е добре, но ме души в  жегите.

Бол такива парфюми , но зависи какво ти разбираш под "свежо" и колко пари ти се дават.Много различни причини може да има за тези "3 часа ми е максимума" - olfactory fatigue е една от най-честите.Ако рецепторите ти са по-слаби - ротирай си по-често парфюмите.Купи си праймър

Тествах новия 2018 Meteorites на Guerlain - на някои ще им хареса осъвременената версия , но доста Guerlain пуристи ще мрънкат ... Като се замисля може би доста хора тук ще мрънкат , защото таргета определено не са момичетата,които са ползвали/започнали да ползват класическия Meteorites  преди 15-18 години.

Парфюм за деня

Последна редакция: ср, 06 юни 2018, 01:36 от WaltherP99

# 176
Толкова искам да си намеря нещо трайно, свежо, с хубав шлейф, но няма и това си е. Мъжът ми ползва един Монтал лятото, трайността и шлейфа е като на зимните им парфюми. При мен лятото 3 часа ми е максимума. Тази събота излизах с Амуаж Съншайн, той е добре, но ме души в  жегите.
Стана ми любопитно... Кой е въпросният Монтал?  Simple Smile

# 177
WaltherP99, моята кожа наистина не излъчва и задържа много парфюмите, сравнено с кожата на майка ми и същите парфюми. Наистина ротацията подобрява малко нещата, имам по 4-5 парфюма за сезон, повече от това ми е излишно.
Свежо за мен е чисто (тип мускус) и цитруси, цветята не душат. Бюджет до 200лв, ако има и къде в София да се пробва ще е перфектно. Благодаря!
Това е Монтала
https://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Wild-Aoud-6647.html

# 178
  • София
Алиена - ако не ги познаваш, опитай Lancôme Ô d'Azur и Lancôme Ô de l'Orangerie. Мисля, че ще ти допаднат.

# 179
  • Germany
Благодаря ви, момичета Hug

... Valentino Donna Rosa Verde Valentino, който пък ще бъде една от следващите ми парфюмни покупки, толкова красива зелена роза с бамбук и треви е, с невероятно дзен усещане Heart

според Ф. прилича на зеления чай на ЕА - дали е вярно?
а също и този е отбелязан с подобна прилика - Fan di Fendi Eau Fraiche Fendi
как всичко, което харесвам по описание това лято се върти все около добрия стар ЗЧ? Rolling Eyes

bubanka, често си мисля в последно време, че хората, които пишат описания във фрагрантика, или сравняват някой аромат с друг, го правят още на връхните ноти на аромата, не следят развитието. Само по този начин си обяснявам сравнението между Зеленият чай на ЕА с Роза Верде на Валентино. Приликата е, че и двата са с много еднакво изглеждащ цвят на течността, че и двата са цитрусови, зелени и свежи. Но за мен имат доста сериозни разлики, и мисля, че са от една ароматна група, но не би трябвало да се прави сравнение между тях. Роза Верде започва с разкошен, искрящ и много сочен цитрус, с хубава сладост в него, има много повече треви, буквално го чувствам, сякаш съм покрай някоя буйна река през пролетта, когато е нацъфтяла точно младата трева, но си има и хладина, и едно свежо, природно усещане, каквото се чувства край реките. Най-пубавото в нещо в него е една млечно-дървесна и много сочна бамбукова нотка, мирише ми буквално на млада клонка, която е обелена от кората, която, съчетана със зеленина и цитруси ме побърква. Навремето имах един лимитиран душ гел за тяло, с бамбук и памук, отдавна търсех негов аналог в парфюм, тук го откривам. Но най-хубавото от парфюма е розата. Има си я, много е млада, свежа, закачлива, момичешка, обградена е от зеленина, но това само подчертава красотата й. В развитието си, зеленината постепенно се отдръпва, розата леко съзрязава, става още по-красива и изразителна, има си и хубави дървесни ноти, които я подкрепят, има си и червен пипер, който й дава свежест и киселина, както и едно наелектризиращо и топло чувство от амбрета. Много по-сложен и хубав парфюм е от ЗЧ, който при мен стои доста монотонно, а да не говорим, че от един момент нататък в базата, при мен излиза един жасмин, толкова натрапчив и упорит, и така започва да ме боли главата от него, че не мога да го нося. Докато при роза Верде базата е съвсем, съвсем различна, розово-дървесна, с топлина и мекота, никакви бели цветя няма. За посоченото Фенди не мога да дам никакво мнение, защото не го познавам.

Пробвам вече два пъти новият Girl of Now Shine Elie Saab
Абсолютно безсмислен за мен фланкър, даже гледах, дали не съм сгрешила флаконите, и да съм пръснала пак от първия, но не бях. Разликата с предишната версия е тази, че са отнели част от силно бадемовото усещане, и не знам как са успели, но са го направили още по-сладък. Мислех, че не може да има по-сладък парфюм от Girl of Now Elie Saab, но се оказва, че шайн го бие в това отношение. Ще го оценят само любителите на много сладки аромати, на мен определено ми става лошо от него.

Другото, което тествах е новата Floral Collection 2018 Zara

Този път от Зара са излезли с доста по-различни аромати, от вече познатите ни, но са доста специфични и определено не са лесни за харесване. Задължително трябва да се пробват.
Най-лесен за възприемане може би ще бъде Lightly Bloom Zara Розов, млад божур, със силни лотосови акватични ноти, свежест и мускус. За мен е неносим заради силните акватични ноти, но ако харесвате нежни флорали, сочни, отиващи в акватична посока, значи и този ще ви допадне. Оказа се и най-траен от всички

Bitter Orange Zara изобщо не беше това, което очаквах. Много, много странен за мен се оказа. Очаквах да е по-цитрусов, но той започва силно сапунено, с доста нероли усещане, а портокалът е по-скоро като аромат на прясно разрязан портокал, но е едва забележим. Много скоро след това, неролито се отдръпва, и на негово място застъпва портокаловия цвят. Много интензивен, много напечен от слънце и доста силно главоболен за мен. За мен това е основното в този парфюм, топъл портокалов цвят, в един момент даже се появява и ванилия, и още по-интензивно излъчва портокаловия цвят. Ако харесвате топли белоцветни аромати, може би ще го оцените.

Morning Grasse Zara Този ми беше най-странен от всички. Така и не го разбрах. Започва силно виолетково, като в инзоленс, но има една силно маслена нотка в него, и метална също. Направо ми обръща стомаха. В тези виолетки за капак са сложили и ванилия, и някакви гурме нотки, може би е сантал, но се е получило едно хлебно усещане, като в Боа Фарин на Лартизан например. Супер странен ми се видя. Но кой знае, ако попадне на някоя подходяща кожа, може да е хубав. При всички положения обаче са доста различни от масовите, и си струва запознанството.

Последна редакция: ср, 06 юни 2018, 10:57 от kovatcheva

Общи условия

Активация на акаунт