Парфюмни размисли и страсти - 217

• 129 231
  • 762
  •   1
Отговори
# 255
Събирам мнения и за VERSACE EROS и VERSACE DYLAN BLUE.

# 256
  • Виена
https://www.fragrantica.com/perfume/Falconeri/Fico-39144.html
По повод смокинята се сетих за това. Може да се купи в магазините на Фалконери, има ги много в Италия, също и в Австрия. Смокинята е плътна, зряла, същевременно въздържана и елегантна.Много запомняща се и много различна върху всяка кожа,но във всички случаи класна и с тлична трайност.

# 257
  • София
Имате ли проблем в това време с парфюмите?
Заради постоянно променливите температури и високата влажност навън, имам моменти, в които изобщо не усещам какво съм си сложила и после изведнъж сякаш ме удрят в носа с бокс и се чудя дали да не тичам вкъщи да взема душ и изведнъж пак изчезват. Едно много неприятно редуване, заради което не успявам и точната доза да си уцеля. Нито подходящите ноти. Единствено с разни горчилки и бадеми се "сработвам" малко по-добре, но всичко останало ме обърква.
Днешният ми аромат явно и на други действа така объркващо, четейки отзивите (пишат, че ту им е сладък, ту солен):
https://www.fragrantica.ru/perfume/Nina-Ricci/Chant-d-Extase-49004.html
Но проблемът ми (тези ароматни приливи и отливи) не е само с него.

PELLI, аз писах по-напред много за мъжкия Дилан Блу, който много ми харесва. Дамският е средна работа.

# 258
Цитат
Имате ли проблем в това време с парфюмите......
Подсети ме, че мен вчера за първи път ме подразни Жур Абсолю. Толкова ми е любим, че и в най-големите горещини и в най върлите студове съм го носила и ми е харесвал! Един единствен път миналото лято в една задушна вечер, точно преди да завали ЛМ отбеляза, че от мен се носела миризма на "нещо мухозолено",  аз даже не му обърнах внимание, на него все нещо му мирише на мухозол, на мен си ми харесваше. И вчера явно точно това усетих и аз, задушливо и лекарствено и неприятно, много странно усещане. Реших, че просто ми е омръзнал и съм му се пренаситила, даже се замислих зали да него засиля в размените, а то ще се окаже, че наистина е от климатичните особености. Simple Smile

# 259
  • Пловдив
И при мен се забелязва тази тенденция понасям май само Mon Guerlian... А преди месец някъде взех Angel muse /Mugler. Еее не мога да го изтърпя въобще

# 260
  • Бургас
Скоро ще видя дъното на два парфюма,юпиии.Ще ги заменя на есен веднага с нови живот и здраве! Heart Eyes Сега като се спомена Еликсира на чудесата трябва да го извадя да го разнося в жегата да видя как ще се разкрие.Бронзовите богини не са мои,а и са супер нетрайни при мен и си приличат доста.Вчера бях с Мон Герлен и се разкрива коренно различно в топло време,излезе един карамел едни чудеса,една мека изтънчена ванилия направо приказка. Flutter Crazy Crazy Ах,обожавам го този парфюм,едва ли ще пуснат нещо толкова добро и да спечели сърцето ми като него наред с L'instant EDT,който също в топлото,но с умерени пръскания е божество!Двата ми най-любими парфюма за всички времена. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Пробвах Метеоритите след цитрусовото отваряне остава свеж,нежен,ефирен виолетов аромат,който обаче не е мой тип и не бих носила,много бързо затихва върху мен знаех си,че няма да ме очарова.Благодаря за отзива за Шанелските ексклузиви. bouquet

# 261
Аз съм тотално и безвъзвратно влюбена в Womanity тези дни, до степен, че когато се напръскам с нещо друго за разнообразие, се чувствам сякаш му изневерявам. Rolling Eyes
Учудващо е как се променят възприятията през годините - това за мен беше един от най-непоносимите и отвратителни парфюми, които ми обръщаха стомаха от раз.
А сега е всичко, което искам от аромат през лятото - плодов и сочен, дървесен и сух, сладък и солен, чист и мръснишки... абсолютен контраст на аромати през цялото време и никога скучен.
Така, мисля си, мирише въздухът вечер край морето в края на лятото - наситен с упойващия аромат на зрели смокини, водорасли, морска сол, засъхваща по крайбрежните камъни, и разни други автоцензурирани неща.
Получих няколко доста неприлични комплимента за него от противоположния пол, обаче много се смеят като им кажа името на парфюма.Rolling Eyes
А, усещам и канела някъде в бекграунда, идея нямам откъде и защо.
Най-хубавото е, че никой околовръст вече не го ползва, но пък лошото е, че е спрян; засега се намира тук-там, но кой знае докога...

Пробвах и още два парфюма, подходящи за лятото:
Aqva Divina Bvlgari - изобщо не съм впечатлена; хубаво начало и оттам насетне посредственост; има нещичко горе-долу интересно в драйдауна, ама аз него едва го усещам
Angel Muse Eau de Toilette - намирам го за по-сладък и по-цитрусов от едп, не толкова пачулест и с по-обран ветиер; но пак си е достатъчно плътен; аз лично ще се придържам към едп, когато ми се прииска.

# 262
  • СОФИЯ
Бях в бутика на Клиник на бул. Витоша. Вътре беше лудница Astonished
За първи път виждам толкова много хора  там.
Тъй като ме заинтригувахте, пробвах Солей и О де Солей на Том Форд.
Миии, какво да кажа..... не е лош като ухание/О де Солей/но при мен се развива много близко до кожата и няма никакъв шлейф. Солей пък изчезна за около час от ръката ми Flushed
Върнах се след около два часа и пробвах предложените ми  F. FABULOUS и  JASMIN ROUGE /Tom Ford/
JASMIN ROUGE e сходен, да не кажа почти еднакъв с Gucci Bloom , а пък парфюмът на годината, както казаха консултантите F. FABULOUS прилича на  Black cherry на Клиник. Поне така се развиват на моята кожа, ако изобщо може да се употреби думата "развиват", защото при мен всички парфюми на Том Форд, които съм пробвала не се развиват. Каквито са в началото, такива са през цялото време докато напълно изчезнат.
Не направих покупка.....

Последна редакция: пт, 15 юни 2018, 14:38 от shushi7777

# 263
Не е спрян, върнаха го в производство преди време и виси по рафтовете на всички български вериги.
Онзи ден го сложих малко вечерта, не го бях носила от години, отрови ме. Не ми харесва въобще, както и преди, въпреки, че получих комплименти от мъжа ми, които пък ненавижда А - мен и всичките му производни.

shushi7777, за мен няма абсолютно никаква прилика между посочените от теб аромати. Гучи Блум и Жасмин Руж са просто различни вселени /и двата ги обичам и нося много/. За вторите да не говорим.
Аз си купих О де Солей вчера и днес съм с него. Влагата го уби за час. Иначе с намалението е буквално без пари за парфюм на Том Форд.
Снощи нямаше жив човек в бутика в Мол София.

Има нов парфюм Hibiscus Palm Aerin Lauder, който при мен е много близък, на първи проби до О де Солей и това честно, доста ме изненада. Плажен, летен, кокосово-цветен с иланг, франджипани, бели цветя и хибискус. Хубав е, но избрах да си попълня линията на Солей Том Форд.

# 264
  • София
Не харесвам особено Soleil Blanc. Оказва се, че  не обичам кокосовия аромат в парфюми, защото и Terracota на Gurelain ми е непоносима. Чудно ми е, защото обичам да ям кокосови орехи и доста готвя с кокосова мазнина, явно ми е силно кулинарно преживяване, което не искам да откривам другаде. Може би да дам шанс на аромата на зелен кокос... Кои са парфюми със зелен кокос, които бихте препоръчали за опит?
Иначе в  Soleil Blanc ми се искаше шам фъстъка да е по-отчетлив.

# 265
Не е спрян, върнаха го в производство преди време и виси по рафтовете на всички български вериги.
Онзи ден го сложих малко вечерта, не го бях носила от години, отрови ме. Не ми харесва въобще, както и преди, въпреки, че получих комплименти от мъжа ми, които пък ненавижда А - мен и всичките му производни.
Така ли? Еее, браво, най-накрая да върнат нещо хубаво.
Тук не го виждам никъде физически, а и в сайта на Мюглер го няма, но е добре да знам, че го има някъде.

Ох, с този кокос, дето го говорите тука... и аз съм се ококосила здраво - ароматизаторът за въздух вкъщи е с кокос, лосионът за след слънце с кокос и папая /от него искам да си пийна директно от шишето Laughing/, спрей за коса с кокос, незнам-си-още-какво, чудо. Парфюмно ме подминава вълната засега, ама да видим до кога.
Някой, ако му се занимава, да направи една класация за най-кокосовите аромати, моля; ако вече не е имала такава, де; признавам, не успявам да следя темата, както преди.

# 266
Така ми казаха в магазина, че е върнат поради голям интерес и вече а зареден навсякъде, проверих и беше вярно.
Обожавам кокос във всякакъв вид.
Не е имало такава тема или подтема.

# 267
  • София
Оххх, кокос. Много ми харесва. Може би е в топ 10 на любимите ми ноти. А Теракотата ми е в топ 10 парфюми.

# 268
  • Сан Франциско
Влизам да се похваля с най-новата си придобивка, която между другото има и много приятен кокос в нея. За мен парфюмът е точно като чантите на Кейт Спейд, които също много обичам - цветен, ярък, слънчев, запомнящ се.

# 269
  • СОФИЯ
shushi7777, за мен няма абсолютно никаква прилика между посочените от теб аромати. Гучи Блум и Жасмин Руж са просто различни вселени /и двата ги обичам и нося много/. За вторите да не говорим.

Сверих уханията, да не би да съм се объркала, но не, не съм. Точно така се развиват при мен. А JASMIN ROUGE
ме "уби" с трайността си Sparkling Heart Ще взема душ, за да го махна, че тази вечер искам да съм с Sospiro Erba Pura Revolving Hearts

Общи условия

Активация на акаунт