Парфюмни размисли и страсти - 217

• 129 324
  • 762
  •   1
Отговори
# 390
Аз днес пробвах червеното Нарцисо, страхотно е, най-хубавото от всички досега. Пудре също ми хареса, но ми беше слабичко, това ще го пробвам хубаво и есента сигурно ще го купя.

# 391
densi, може ли някъде в София да се пробва Aoud Orchid Mancera
От тези, които съм опитвала /на бранда/ не ми е харесал нито един и не ми се иска да го взимам на сляпо Rolling Eyes
В официален магазин мисля, че не. В шоурумите на сайтове може би, ако имат тестерчета.

По-добре си купи Крушите на Монтал, тях почти всички любители на плода ги харесват. За мен Монтал е много по-добрата марка. По- силни са парфюмите, по- сложни, по-излъчващи и по-хубаво изработени като бутилки, пауч и особено затваряне на пръскалото.
Различни хора, различни мнения. За мен, и двете марки имат силни и не толкова предложения, но ако трябва да избера една от двете, то категорично би било Мансера. За моя вкус, тя е много по-носима, изпипана във фините детайли, полирана и изискана. Докато Монтал в огромен процент са ми груби, недодялани, химични.
Точно така е. Аз съм от големите фенове на Монтал и затова Мансера ми идват по- слабички. Без Роуз Ванил- тя е чудовище. Любопитен ми е отдавна Ванилия Кокос, запалих се и по Черешата, но няма къде да ги пробвам.

# 392
  • София
Аз имам бая голяма отливка от  Aoud Orchid Mancera, е толкова комплименти за толкова кратък срок от време не съм отнасяла за парфюм. Много се харесва и от мъже  от жени, на мен ми мирише на пина колада, но някак ми простее честно казано, може би ще подаря отливката на някоя от колежките, които луднаха по него.
За пореден път се убеждавам, че колкото ми е по безразличен парфюмът , който нося, толкова по-възторжени са отзивите на околните, а най-голямите ми любимци са или недолюбвани или незабелязани. Joy

# 393
  • Germany

Paris – Venise - този е точно каквото пише в пирамидата: ванилия, тонка и нероли, с едно карамелено усещане, направен за феновете на сладкишената мода. Ще се продава със сигурност. От трите той се хареса най-много на ЛМ, затова и го напръскаха, но много бързо изчезна, при това неговата кожа е мазна и задържа парфюми. Като цяло и с трите човек трябва да се пръска много обилно, за да се усещат въобще. Симпатичен е иначе, с модерно звучене, ще бъде бестселър със сигурност. Противно на доминиращите мнения из мрежата, които го определят като най-дамски, лично според мен ще го купуват и носят повече мъже. Дори да се изкуша да си го купя, вероятно скоро след това ще го отстъпя на съпруга си.
Йоан Владимир, с твоя мъж отново имаме съвпадение на вкусовете Hug. За първи път харесах парфюм на Шанел, който бих носила, с голямо удоволствие при това. Аз обаче съм си почитател на цитрусите, затова и този парфюм ми пасва идеално! Даже не очаквах, да ми хареса толкова много, но няма какво да не му харесам. Началото му е силно цитрусово, и то точно цитрусите, които аз харесвам - бергамот, лимон, мандарина. Сладки, сочни, идеално допълнени от зелени ноти на петигрейн и пиперливо-кисели оттенъци на розов пипер. Нищо старческо, нищо ретро, нищо трудно. Точно обратното, много меко и модерно са представени. Малко след това красиво начало се включва и неролито, като лично за мен в този парфюм е просто уникално! Много нежно, много деликатно, леко сапунено, но повече креместо, и не е оставено да властва само, а е комбинирано идеално с тонка и ванилия. Много ми харесва този подход към неролито, как е отведено в посока различна от тази, за усещането на прясно изкъпано тяло, като е допълнено с по-сладки и ориенталски ноти. За мен обаче е много далеч от сладкишен парфюм. Ако той е сладкишен, то за ЛВЕБ или Скандал не знам какво трябва да пишем Rolling Eyes Остава си много елегантен, прозрачен, кристален през цялото време от развитието си при мен. В един момент се включи и ирис, и стана чудо върху моята кожа Heart Eyes Цитруси, съчетани със сапунено нероли и кремест, нежен ирис, с много фин гераниум, който вкарва леко тръпчиво и боцкащо усещане. Какво повече да желае човек? Не бих го нарекла типичен Шанелски аромат, а пък приликите с Габриел, каквито чета, ми се струват смехотворни. Изобщо не говорим за такъв химичен и натрапчив грейпфрут, какъвто е в Габриел!  За мен е по-различен от типичните аромати на Шанел, аз не откривам нито типичното Шанелско пачули, от което настръхвам, нито Шанелските алдехиди, от които ми се изправя косата, може би само ирисът ми е характерен за марката и е близък с този от Шанел 19 пудре, но пък в съчетание с тези сладки цитруси и хубав мускус, ми е повече от перфектен. За мен е по-близък като усещане с друг мой любимец - Les Voyages Olfactifs 01 Paris-Moscow Guerlain, може би заради много красивото изпълнение на тонката и ванилията, подкрепени от сочни плодове и цитруси. Обаче наистина е много тих и деликатен аромат, дори и за мен. При мен се задържа два три часа, със суха и хладна кожа съм, но си го усещам много хубав през това време, макар и стоящ близо до кожата. След това обаче изчезва без да остави никаква следа. Явно неслучайно се предлага във формат 125 мл. за 112 евро, за да може често да се подновява. Мисля си, че в жега няма да се разкрие докрай красотата му, цитрусите ще се загубят, а те са най-хубавото в този парфюм за мен, но в ден като днешния, хладно, дъждовно, с висока влажност, е просто като много скъп крем, нанесен съвсем скоро на тялото. Мога спокойно да си живея и без него, но ако ми попадне на по-поносима цена, може би ще го взема. Щом аз го харесах, не разчитайте много на прилики с Шанел Joy

И да похваля този красавец Wow! for Women Joop!! Жесток! За разлика от мъжката версия, която не ми беше уау, този е точно Wow!  Цвета му е идеален за него, а аз видя ли такъв цвят, няма начин да не падна с двата крака в плен на парфюма Joy Тъмен, удово  дървесен, много секси и страстен, с тъмно, шоколадово пачули, но те са само фон на други две красавици - малина, много уханна, под формата на невероятно сладко от горски малини, и прекрасна и зряла червена роза! Обикновено не харесвам комбинация между роза и малина, идва ми леко химична, но тук е намерена идеалната комбинация, и го отнасям повече в гурме посока, като и розата може да бъде отнесена към ликьорените рози, и сладко от розови листенца. Има известна прилика с  Framboise Noire Shay & Blue London в комбинацията от дървесни и удови ноти със сладкото от малини, но този не ми е толкова сладък, и е доста по-цветен и не толкова мрачен и удов. За мен е унисекс, много лесен за харесване, но само ако харесвате комбинация от уд и червени плодове с роза. Прожекцията му е добра, но не е аромат, който е атомна бомба. Според мен е идеален вечерен аромат, без да превзема пространството ви. Предлага се във варианти 40, 60 и 100 мл., Флаконът е просто разкош! И от него обмислям една 40 мл. бутилка. Отново смятам, че е за есенно и пролетно време, но кой знае, може пък да се покаже и в топло време добре, ако доживея такова. Удът има способността да се разкрива особено красиво в жега. При всички положения ще се тества още.

На всички с нови ароматни придобивки - честито!

Парфюм за деня беше - Elixir des Merveilles Hermès и още сутринта получих за него комплимент от непознат и хубав мъж, който пита за името на парфюма, та цял ден ми е едно щастливо в неговата компания Heart Но и без комплименти, пак си ми е щастливо с този парфюм Heart Eyes

# 394
  • София
Защо ли ми трябваше да влизам! Този Wow Joop ми иде направо на сляпо да го отстрелям само по описание и съставки.

# 395
  • виртуално
Защо ли ми трябваше да влизам! Този Wow Joop ми иде направо на сляпо да го отстрелям само по описание и съставки.
И аз така
От години Joop  не са ме впечатлявали с женски аромат, но този май ще ми отвее главата

# 396
  • СОФИЯ
И аз така
От години Joop  не са ме впечатлявали с женски аромат, но този май ще ми отвее главата

И сега.......???!!!!!  Описанието на kovatcheva ме "разби" Rolling Eyes Дали го има някъде в София Thinking

# 397
  • София
В търсене на нови попълнения избрах следните мостри за тест:

Annick Goutal Ninfeo Mio
Mancera Cedrat Boise
Montale Aoud Musk

Montale Honey Aoud
Montale Intense Cafe
Montale Chocolate Greedy

Нарочно ги разделям в две групи, първите са по-свежи, вторите по-сладки. Искам да ги огранича до 4 мостри, по 2 от всяка група. И в крайна сметка се надявам да избера 2 парфюма. Кои да махна, как мислите?

Много харесвам Montale Intense Cafe (уникален парфюм е!), както и Montale Chocolate Greedy. Носила съм и Annick Goutal Ninfeo Mio, той има много почитателки, но на мен така и не ми стана любим, въпреки че е носим. (Не знам това доколко ти помага... Вземи ги пробвай и 6-те мостри...)

# 398
И сега.......???!!!!!  Описанието на kovatcheva ме "разби" Rolling Eyes Дали го има някъде в София Thinking
Не, няма го.

# 399
  • СОФИЯ
Не, няма го.

То пък тук какво ли има....... всички по интересни парфюми или липсват или в най добрия случай трябва да обиколиш цяла София, за да ги откриеш....
Благодаря densi Sparkling Heart

# 400
  • Viena
И в Австрия не го намирам,ще го чакаме.

# 401
  • Виена
И аз проверих, потвърждавам казаното от Яна777 - в Австрия няма  и следа от него.

# 402
  • София
Ще го чакаме зимата явно.

# 403
Червеното Нарцисо след два дни от каишката на часовника ми много ми напомня за Линстант Меджик на Герлен.

# 404
И аз повлияна от коментарите ви за Червенето кубче Нарцисо го тествах. По принцип не е от типа бутилка и цвят, които да ме съблазнят да посегна към него. Да не говорим, че тестера е огромен и тежък като паве, Жур на Ермес пасти да яде, бутилката му  е направо грациозна сравнена  с тази.  Simple Smile
Не можах да се справя с една ръка да го хвана и да пръсна на блотер, консултантката ме видя и ми се притече на помощ.
Харесвам останалите кубчета от линията като аромат, въпреки че не мога да ги нося, уморява ме монотонността им. Този обаче няма нищо общо с тях. Рози, много рози, хищни и нахални, погълнали са целият мускус. В базата си направо ми обърна стомаха, много кедър с много ветивър затиснали  бобовата тонка. Шумен, нахален и рязък ми се стори.
Виждам го на висока едра брюнетка със смугла кожа, такъв тип дама може и да го опитоми. Мен буквално е способен да ме смачка и задуши. Sick

Общи условия

Активация на акаунт