Парфюмни размисли и страсти - 217

• 127 918
  • 762
  •   1
Отговори
# 690
  • Germany
Аглая, да, това е бил Муск есенс и знам за коя нота говориш, и мен ме уплаши при първия тест. Но е само на блотер и е за секунди. Дай му още един шанс и виж на кожа най-вече как ще се държи, при мен там показа красотата си.

Аз пък пробвах вчера Nudiflorum Nasomatto и съм разочарована. За пореден път си доказах, че Alessandro Gualtieri не е моят парфюмер. И хем си го знам, хем продължавам да упорствам.
Тези, които очакват от този парфюм нещо ново и никому неизвестно, ще бъдат разочаровани. Парфюмът е много ниш, много труден и за мен лично е много познат от Nur SoOud, от Soleil de Jeddah Stéphane Humbert Lucas 777 и от Rasasi Shuhrah.  Ако познавате някой от тези парфюми, няма как да не ги разпознаете и тук. И докато при тях съм на моменти, ту ми харесват много и ги искам, ту са ми трудни и изискващи специално настроение, тук съм сигурна, че въобще няма да мога да го нося.

Началото му е силно землисто, като разрохкана прясна пръст рано пролетта, и много горчиво. Точно горчивината ми е проблемна в този парфюм. Горчива кожа, горчиво пачули, горчив лист тютюн, горчиви смоли, горчив грейпфрут. и на това нещо прозрачен, студен, воднист, недостъпен и леко индолов жасмин. Не знам дали вече имам търпение, да чакам един парфюм 40 минути да се успокои, за да ми покаже красотата си. Май не. Името му означава Зимен жасмин. Може би му подхожда. Този парфюм е изграден от контрасти. Тъмни и горчиви ноти, даже бих казала мъжествени, на фона на много цветни, изчистени и деликатни цветя. Убедена съм, че почитателите на ниша ще го оценят, но не е моят парфюм, определено.

# 691
И аз не харесах този нов парфюм, точно защото много ми горчи. Подчертано мъжки ми е, а не съм въобще на такава вълна и не бих могла да го нося. Харесвам много марката, но този път са много далеч от мен и предпочитанията ми.

За сметка на това много харесах Valentino Donna Rosa Verde Valentino. Точно в стилистиката на Валентино е перфектно смесен и не се усещат много различните нотки. Лее се и радва сетивата. Зелен, но не тревист, а нежен и лек. Има отлична трайност и излъчване и носи усещане за свежест и чистота, но без да е ветин или да прилича на много други. Много красива бутилка и сериозно разпръскване от пръскалото. Не знам защо не дойде в България, но смятам че ще допадне много на хората, които предпочитал леки аромати, но без да са безлични.
След пробата се убедих, че бадемовият Valentino Donna Acqua Valentino акомпанира по-  добре на настроението ми сега и го поръчах, но се оказа, че го няма и после се отказах в полза на друг желан.

# 692
# 693
Alien и My  Burberry ползвам сега. Не харесах обувката good girl на Carolina Herrera. Седи неизползвана... много тежък и сладък аромат.

# 694
  • София
Alien и My  Burberry ползвам сега. Не харесах обувката good girl на Carolina Herrera. Седи неизползвана... много тежък и сладък аромат.

Има и нова версия, Good girl legere, за нея казват, че е по-добра.

# 695

Има и нова версия, Good girl legere, за нея казват, че е по-добра.
Не е по-добра, по гурме е.
Но да ползваш Елиън и да казваш за друг парфюм, че е тежък и сладък, някак не ми се връзва много.

# 696
Не е моят аромат. Ще го подаря. Просто ми става лошо точно от този парфюм дори с 1 пръскане.

# 697
  • София
Парфюмни дами, имам малко странни питане към разбирачите Simple Smile
Много харесвам един аромат от B.U. серията, като предполагам, че те са имитации? Как мога да разбера кой е оригиналния парфюм?

Ей този конкретно ме интересува: https://i.notino.com/view/bu/beugokw_aedt20_01__15.jpg

# 698
според потребителите на Ф. - жадор:
https://www.fragrantica.com/perfume/Sarantis/B-U-Golden-Kiss-37561.html

# 699
Много интересни неща пишете, момичета, ще ви следя за мнения. Simple Smile Аз лично обожавам аромата на жасмин и се улавям, че когато пробвам нов парфюм, все търся в него жасминовата нотка. Май няма да ги докарам до 10, но тези 5 са ми много, много любими.

1. Mon Jasmin Noir
2. Terracotta
3. Chanel No.5
4. 5th Avenue
5. Marry Me!

Имам един много НЕлюбим - Versace Woman. Бяха ми го подарили, но ми беше толкова неприятно сладък, че не можех да го понасям. Може би на друга кожа стои по друг начин, но върху моята го усещах така, сякаш са ме окъпали в един казан с плодово сладко и компот, а накрая са ме посипали със захар.

Освен жасмин, харесвам много и уханието на нероли и се оглеждам за нещо такова, даже може да ми препоръчате. Simple Smile

Някой да е пробвал този?

# 700
Аз пък много импулсивно взех от летището Versace woman и о, любов направи лятото ми малиново (заедно с  Coach, където обаче освен малини има и много рози) и омайно смокиново (Green tea fig).  

# 701
Здравейте, скоро ще имам възможност да летя и се чудя дали от нискотарифните компании ( уиз и райнер) са на оферта да си купувам парфюми ? Или по- добре от летище ? Какви са вашите впечатления - от къде по-добре да купя

# 702
  • София
Wasted sunset, с жасмин и портокалов цвят е Le Parfum на Elie Saab.

# 703
Да се отчета по темата "османтус". В крайна сметка избрах Hugo Boss The Scent. За разлика от повечето сладки аромати (сладък в сравнение с онова, което обичайно нося), които съм изпробвала, нито ми идва тежък, нито пък ме оставя с усещането за нещо евтино (такъв е предишният ми опит със сладките парфюми). Този определено има класа. Усещам в него нещо луксозно, а също и нещо секси. Харесвам начина, по който ме кара да се чувствам. Създава ми усещане за нещо интимно, което не бих искала да споделям ежедневно с всички, така че най-вероятно ще ми бъде парфюм за специални поводи.

# 704
Здравейте, скоро ще имам възможност да летя и се чудя дали от нискотарифните компании ( уиз и райнер) са на оферта да си купувам парфюми ? Или по- добре от летище ? Какви са вашите впечатления - от къде по-добре да купя
Как от компанията да си купиш?

Общи условия

Активация на акаунт