Парфюмни размисли и страсти - 217

• 127 895
  • 762
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, скоро ще имам възможност да летя и се чудя дали от нискотарифните компании ( уиз и райнер) са на оферта да си купувам парфюми ? Или по- добре от летище ? Какви са вашите впечатления - от къде по-добре да купя
За мен в дюти фрито има по¬-голямо разнообразие от парфюми и можеш да усетиш, да пробваш аромата. В самолета е малко ограничено и като избор, и без проба.

# 706
В райънеър продават парфюми? Ще летя с тях скоро, да не ме вкарат в беля🙄

# 707
  • Germany
Wizzair и Ryanair предлагат на борда точно четири модела парфюм, пет най-много. Цените са около 40 евро за брой, които абсолютно не си заслужават, могат да се купят от всеки онлайн магазин на два или три пъти по-ниска цена. Най-често предлагат Версаче уоман, Дийп ред на Хюго Бос и от звездните аромати. За мен лично въобще не си струва даже да мислите за такава опция. Онлайн магазините са много по-добрата алтернатива.

Цените на летищата в последно време почти нямат разлика с цените на парфюмериите, а даже някои неща съм виждала и по-скъпи, така че предварително бих проверила цените на търсените от мен неща в България и тогава бих купувала.

И за да не съм съвсем спам, да дам впечатление за още един парфюм: Tiger's Nest Memo Paris Чаках го с нетърпение, особено с този Бенгалски тигър на флакона. Много ниш парфюм, доста самобитен и напълно в стила на Мемо. Ако харесвате Хиноки на КдГ, и този има шанс да ви допадне. Силно пиперен в началото, като преминава плавно в сакрален тамянов аромат, подплатен със сухи дървесни и кожени тонове. Буквално усещам и късчетата тамян, и димът, от тлеещите смоли. Скоро се появяват и доста животински нотки. Основното, което се усеща в този парфюм е тамянът, смолите и анималистичните ноти, и може и да си внушавам, но наистина мирише на гнездо на тигър, или поне на клетката на тигрите в зоологическата градина Joy За разлика от Хиноки, тук обаче липсва всякаква зеленина, няма го прекрасното хиноки, което усещам в него, а завива в по-топла амброво -подправкова посока, даже леко заслажда в базата, но стои доста сух. Много особен парфюм, само за любители на тамяновите аромати, аз си го представям на някой много нетипичен алфа мъжкар. Не харесвам такъв тип тамян, никак даже, но въпреки това има интрига в този парфюм, интересен е, и ако попадне на подходяща кожа, сигурно ще е чудесен. Мисля, че е предназначен за много малко ниш ориентирани потребители. Цената му също не предполага масова употреба - 420 лв. за 75 мл.

# 708
Аз обичам тамян, но сега ми е много горещо за такива проби и ще го пробвам наесен. Обожавам тигри, харесвам ги най-много от всички животни и ще го разучавам обстойно. Харесвам много трудни парфюми, но рядко ми се носят вече и то само в студ.

# 709
  • София
Привет и от мен, днес тествах Tom Ford Fucking Fabulous в Сефора и ми се иска да кажа 2-3 думи.
Общо взето съм разочарован - странен ми е за описване. Стои плътен, но въху мен е кофти, много ме застарява и ме прави кисел чичак. Типично нишово усещане има - сложен, плътен, наситен. При мен обаче не стои добре или може би просто не го харесвам. В началото се усещаше нещо като ванилия, но някак много различна от познатите масови ванилии - нито е сладка, нито е подправъчна, а направо ми идва солена?!? Звучи лудо, но така го усещам. После пък стана подчертано кожен, че и билков в добавка и то в много неприятна посока. Обикновено нотката на градински чай е хубава и я харесвам, но в този случай върху мен стои неприятно. Знам, че ще прозвуча още по-откачено, но сякаш имам усещането, че някой пуши трева близо до мен. Убеден съм, че това описание не дава кой знае каква представа за Факинга, но той не е никак лесен аромат за разкостване. Върху мен стои зле, дядовски и не намирам нищо притегателно. Но пък от друга страна, моя вкус клони към клишираните дизайнерски неща, така че не съм обективен ориентир за по-сложните нишови парфюми. Общо взето това усещам - плътен, подчератно кожен(трудна и улегнала кожа), не е сладък, не е гурме, въпреки уж обявените нотки на тонка и бадеми. А това тъмно зелено билково излъчване направо ме съсипва. Върху жена пък съвсем не го виждам, но знам ли... Ще ми интересно, ако някой го тества да сподели.

Забравих да похваля този нов мъжки парфюм - Aqua Kenzo pour Homme

https://www.fragrantica.com/perfume/Kenzo/Aqua-Kenzo-pour-Homme-49290.html

До Факинга, това ново Кензо е като безценна доза свеж планински въдух Simple Smile Приказна нова версия, която ми заспа на мига. Горещо го препоръчвам!

Последна редакция: чт, 19 юли 2018, 20:12 от Deetron

# 710
  • София
bubanka, много благодаря! Много харесвам и двата и сега си давам сметка за подобието! Simple Smile

# 711
Привет и от мен, днес тествах Tom Ford Fucking Fabulous в Сефора и ми се иска да кажа 2-3 думи.
Общо взето съм разочарован - странен ми е за описване. Стои плътен, но въху мен е кофти, много ме застарява и ме прави кисел чичак. Типично нишово усещане има - сложен, плътен, наситен. При мен обаче не стои добре или може би просто не го харесвам. В началото се усещаше нещо като ванилия, но някак много различна от познатите масови ванилии - нито е сладка, нито е подправъчна, а направо ми идва солена?!? Звучи лудо, но така го усещам. После пък стана подчертано кожен, че и билков в добавка и то в много неприятна посока. Обикновено нотката на градински чай е хубава и я харесвам, но в този случай върху мен стои неприятно. Знам, че ще прозвуча още по-откачено, но сякаш имам усещането, че някой пуши трева близо до мен. Убеден съм, че това описание не дава кой знае каква представа за Факинга, но той не е никак лесен аромат за разкостване. Върху мен стои зле, дядовски и не намирам нищо притегателно. Но пък от друга страна, моя вкус клони към клишираните дизайнерски неща, така че не съм обективен ориентир за по-сложните нишови парфюми. Общо взето това усещам - плътен, подчератно кожен(трудна и улегнала кожа), не е сладък, не е гурме, въпреки уж обявените нотки на тонка и бадеми. А това тъмно зелено билково излъчване направо ме съсипва. Върху жена пък съвсем не го виждам, но знам ли... Ще ми интересно, ако някой го тества да сподели.
Ето това е нещото, което и мен ме съсипва. Това е точната дума и ако теб те прави кисел чичак, мен ме прави отровно зелена леля. Много труден. И аз гурме никакво не откривам и бях буквално потресена като го пробвах, защото въобще не очаквах тези неща. Напръсках смело още преди време, когато се появи тук и с радост помирисах, след което трябваше да запечата някой физиономията ми. Въобще не ми харесва, а на мен ми харесват доста от ароматите на Том Форд. Кожата, кожата е .....гадна, заради билково зеленото. Много рядко ми се случва да не харесам кожа, но тази е твърдо нье. Мъжът ми, който не е фен по принцип на парфюмите на Том Форд, също не го хареса.
Бяха докарали само няколко бройки и аз реших през време да питам за тях, защото веднага бяха запазени и продадени повечето. Беше ми интересно как ще върви, т.е. дали ще се харесва. След първия интерес си беше по рафтовете и гледам се зарежда още. В България няма цензура произнася се нормално и не се крие с ленти името. За мен то обаче не кореспондира по никакъв начин със сока вътре. Прилича ми на продължение на зелена линия и не виждам нищо уау или интересно в него.

# 712
  • София
Връщам се, че забравих да спомена, че Valentino Donna Acqua - https://www.fragrantica.com/perfume/Valentino/Valentino-Donna-Acqua-45032.html го тествах на блотер днес, а тряваше този на кожа и Факинга на блотер Mask
Та, за мен това е един от най-хубавите дамски парфюми, които напоследък съм помирисвал - хем има от модерните сладникаво-плодови нюанси ала Мон/Ла виест, хем е различен: по-прозрачен, въздушен, фин, лек и бадемов по един много изкусителен и изпипан начин...Sparkling Heart

# 713
Държите ли си парфюмите в хладилника и наистина ли са по-издръжливи и с по-хубав аромат ако се съхраняват там?

# 714
  • София
Не. Държа ги в кутии, в шкафа.

# 715
Държите ли си парфюмите в хладилника и наистина ли са по-издръжливи и с по-хубав аромат ако се съхраняват там?

Не. За пръв път чувам за подобно удължаване живота на парфюмите. Държа ги в оригиналните опаковки, в един шкаф.

# 716
  • The Evergreen State
Връщам се, че забравих да спомена, че Valentino Donna Acqua - https://www.fragrantica.com/perfume/Valentino/Valentino-Donna-Acqua-45032.html го тествах на блотер днес

И аз точно него тествах днес и на мен ми хареса. Аз харесвам и оригинала Валентино Дона.

Тествах и Метеоритите на Герлен, за мен не е лош вариант за който му се носи виолетки през лятото. С интерес очаквам новия Calvin Klein Women. Шишенцето е симпатично.

# 717
Обожавам Miss Dior Cherie L'eau, но не го откривам.. последно го имах през 2012г. Някой виждал ли го е?

# 718
  • Sofia
Спрян е.

# 719
  • София
Аз си мисля, че в хладилника няма начин да не се промени ароматът от студа. Не бих държала там парфюми. Държа ги в оригиналните им опаковки и после в една голяма картонена кутия.

Общи условия

Активация на акаунт