Парфюмни размисли и страсти - 217

• 129 272
  • 762
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Гледам, че темата е потънала и излязла от обичайния си ритъм, за което чувствам известна вина, като резултат от репликите, които си разменихме с WaltherP99. Иска ми се да допринеса по някакъв начин за нормализиране на атмосферата, затова ще се върна почти месец назад към питането на sympathy
Парфюмни, много моля за мнения за Lemon Line Mancera, ако някой го познава  Praynig
Така или иначе сме на тема Мансера, а и аз успях да събера достатъчно впечателния от този парфюм, като включително го нося и в момента.
Lemon Line за мен е хубав аромат, но сравнително семпъл за стандартите на марката. Началото му е изявен цитрус - лимон - чист и неподправен. Много наситен, реален свеж, режещ лимон. Има много парфюми, които експлоатират тази тематика - лимон, веребена, лайм и тн. Именно отварянето на Lemon Line ми напомня на този тип парфюми. Да кажем  Jeanne en Provence Verveine Cedrat или някои от свежите идеи на L'Occitane звучат много сходно с тази Мансера. Това изявено лимонено начало при мен трае около час, час и  половина. В последствие парфюма омеква, развива се по-богато в зелено мъхеста посока.  Именно в този миг от развитето му се чудих на какво ми напомня много и сега се сетих - Ferrari Radiant Bergamot. Много сходно усещане за едновременно зелени, но и мъхесто-сапунести нотки. Сякаш има и леко перилен ефект, като на изпрани дрехи. Поне за мен, тези които познават Ferrari Radiant Bergamot, могат да считат, че в огромен процент познават и Lemon Line в неговото развитие, след втория час, когато основните нотки са мъх и здравец. Разбира се, имат си разлики, но смятам, че имат и доста допирни точки.
За мен, Lemon Line си е чисто мъжки аромат и от тези, които отиват в професионална посока. Приятен е, но за мен не носи уау фактор. Бих бил доволен, ако колегите ми го ползват в офиса, но ми е трудно да му дам висока оценка, каквато съм свикнал да давам на парфюми с марка Мансера.

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 22:45 от Deetron

# 541
Womanity!
Срещнах постове за този парфюм в темата, но за жалост търсачката не ме ми даде очаквания резултат и не мога да цитирам.
Превъзходен, несравним, екстраординарен аромат.
За лято, за зима, за всички поводи и необичайни дами.
Въплъщение на женствеността – противоречие и изкушение. Искаш го, но може и да те подразни и отблъсне във всеки един момент.
Смокини не усещам, но нещо средно между френски сирена и свежо окосена трева. Елегантен до безбожие на границата да е ужасяващ, ако се премине границата.
Този парфюм е шедьовър.
Не знам дали има нотки на хайвер,
но определено е зарибяващ.

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 22:58 от basila

# 542
  • Germany
Pipi_ , благодаря за коментара, ще чакам с нетърпение мнението ти. Мисля, че ще ти допадне! Ти харесваш водата на Клое, а поп грийн е точно в тази посока.

sympathy, и аз се присъединявам към нехаресването на Limon Line Blush Аз усещам лимонът в него като лимоново масло, доста маслено, остро, режещо и мъжко. Базата му при мен се проявява доста дървесно, като на мен лично пък ми напомня в нахалството на дървото на Бакара руж, но в доста по-мъжки и хард вариант. Не е лош парфюм, но за мен е труден за харесване. Аз харесвам и цитруси, и дърво в парфюм, но този не е нито цитрус като цитрус, нито дървесен като нормалните wood парфюми. Мъжът ми носи, обича и много му отиват силно ветиверени, пиперени, дървесни и темерутести аромати, но и той не успя да го хареса.

basila, страхотно описание! Добре, че го познавам! Но Womanity е от парфюмите, които поляризират хората, както всички аромати на Мюглер. Трябва да попадне на точната кожа. Аз съм от тези, силно нехаресващите го. А даже си го бях купила и се мъчих всячески да го харесам.  Колежка го носеше всеки божи ден на работното място и бях много щастлива, като изчезна от продажба и спря тормоза Joy Видях обаче, че явно се готви завръщането му, защото бяха пуснали на разпродажба рефили, на доста ниска цена в Karstadt. 80 или 90 мл. бяха на цена 55 евро.

karie, благодаря, че рискува и го пробва този Трезор! Все се чудя защо никой не реагира изобщо за него, а той е просто страхотен!  В немския форум стана сензация, чак не мога да повярвам, колко добре е приет от немците, които са доста критична публика, и каква висока оценка получи. Аз си го ползвам с голямо удоволствие и съм преполовила вече бутилчето. Определено се забелязва и в жега, защото получих няколко комплимента за него точно тук, на морето. Усещам го цял ден, дори и след плуване! Между другото, продължавам да съм на мнение, че ориентал ванила аромати се държат страхотно точно в горещините, и са много по-удачен избор от цитрусите и одеколоните. Получих комплимент и за Aoud Orchid Mancera, това само подкрепя написаното от мен.

Вие как се справяте парфюмно в горещините?

# 543
kovatcheva, трябва да призная, че съвсем не съм почитател на всички мюглери. Но женствения ме порази от онези дни в ден на нещо средно между ужасна жега и изненадващ летен дъжд. Определено има сюжет в този парфюм, а дори и да не ми харесва винаги, уважавам това като идея. Различен е. И то по един луксозен начин. Simple Smile

Как се справям в жегите с парфюмите? Не ги щадя, а и те мен. Но определено пачулиновите и силно цветни парфюми ми се карат в жегата. Помирисах на една дама, ходеща пред мен предната седмица мюглеровия Alien Eau Extraordinaire и щях да се спомина, а така го обожавам. Ами, няма да го сложа скоро, нищо че имам и летния Shimmer вариант. Натрапчив иде за нашите ширини в жега, може би в по-влажен климат ще е кукла.
Ползвам най-често напоследък https://www.fragrantica.com/perfume/Tommy-Hilfiger/Tommy-Girl-Ci … rights-34948.html. Чувствам се свежо и никой покрай мен не се оплаква, че го тровя.

# 544
  • София
Deetron, kovatcheva, много благодаря за мненията за Lemon line  Hug Имах предчувствието, че ще мъжкарее, затова и не стрелях насляпо, а попитах Grinning Като цяло имам много странни «отношения» с парфюмите на Montale и Mancera - хем са ми любопитни, хем имам чувството, че не са «моята бира» някак.

# 545

От amazon.de Имах подарък талон на стойност 20 евро, бях го забравила даже. И вчера, като цъкнах след поста на Ковачева в амазон, се сетих за него. Трябва да дойде в понеделник, нямам търпение.  Heart Eyes
Deetron, знам, че не бива да се поръчва насляпо, въпреки прекрасните описания тук, но просто не се сдържах. Много искам зелена смокиня!
И ти ме заинтригува с тоя аромат на Mancera, но него ще го пробвам задължително. Поне има къде.  Peace

Pipi_ - Надявам се и вярвам, че ще ти хареса Sun Pop Green Fusion Simple Smile
Страшно ми харесва за това, че е много позитивен, лъчист, свеж, летен и щастлив! Джил Сандър са абсолютните царе да предадат слънчево настроение на парфюмите си. Всяко пръскане е като запечатан летен спомен Nature Sun With Face
Когато го тествах преди време, в известен смисъл ми напомни на Zara Fig - https://www.fragrantica.com/perfume/Zara/Zara-Fig-38025.html
Тази Зара от много време е изчерпана, но го споделям само ей така за някакъв лек ориентир, ако някой евентуално  я познава.
Пиши като ти дойде  Sun Pop Green Fusion.
Колкото до Мансера Пърл - наистина най-добре сама се увери дали писаното тук отговаря на твоите виждания за хубава смокиня. Simple Smile Дори и да си на напълно противоположно мнение, поне ще си обогатена с още един тестван парфюм.

Пристигна днес! Но понеже имаме повод за празник в семейството/РД на мъжа ми/ го тествах преди малко. Не съжалявам за сляпата поръчка.  Peace Смокинята я усещам в драйдауна, но е прекрасна  Heart Eyes  Чак сега видях, че съм поръчала стотица  Laughing но, както казва Мечо Пух - колкото повече, толкова повече. Ще му се радвам по-дълго време.  Mr. Green
Ковачева пита как са спасяваме парфюмно. Споделяла съм, че работя в детска градина и се налага да се съобразявам с това, какво ползвам/макар, че майките им са носители на всякакви атмни и  други бомби, ограничвам се с  Modern Muse Estee Lauder, любимият ми  Noa Cacharel и Ninfeo Mio, за който редовно отнасям комплименти от колежките.
Ковачева, още веднъж благодаря!  Simple Smile Hug

# 546
......

basila, страхотно описание! Добре, че го познавам! Но Womanity е от парфюмите, които поляризират хората, както всички аромати на Мюглер. Трябва да попадне на точната кожа. Аз съм от тези, силно нехаресващите го. А даже си го бях купила и се мъчих всячески да го харесам.  Колежка го носеше всеки божи ден на работното място и бях много щастлива, като изчезна от продажба и спря тормоза Joy Видях обаче, че явно се готви завръщането му, защото бяха пуснали на разпродажба рефили, на доста ниска цена в Karstadt. 80 или 90 мл. бяха на цена 55 евро.

.....

Вие как се справяте парфюмно в горещините?

За Womanity, като част от невръстната ми и все още бедна колекция, бих казала, че и мен ме поляризира Simple Smile Ту го харесвам, ту не мога да го трая. Но проблемът е в това, че дори когато го харесвам, до края на деня трудно го изтрайвам. Помня първите 2-3 пъти когато го носих, че ме заболяваше по някое време глава. След това претръпнах, но все се притеснявам, че може да действа така на околните и не ми е много комфортно с него сред хора.

Пристигна ми Montale Honey Aoud и вчера си го носих с голямо удоволствие. Въобще няма да чакам есента, заспа ми и сега. През повечето време съм на закрито, в климатизирани помещения, но дори и навън си е много добре. Наслаждавам се от сутринта до вечерта на всеки доловен полъх.

Сега ми се иска да намеря някакъв хубав шоколад с ванилия. Та на фона на дискусията за летни аромати, аз се чувствам като бременна жена с изчанчен вкус - все едно в сезона на черешите рупам кисели краставици Simple Smile Нищо свежо не ме влече това лято, а преди залитах основно по свежаци.

# 547
Цитат
Сега ми се иска да намеря някакъв хубав шоколад с ванилия. Та на фона на дискусията за летни аромати, аз се чувствам като бременна жена с изчанчен вкус - все едно в сезона на черешите рупам кисели краставици Simple Smile Нищо свежо не ме влече това лято, а преди залитах основно по свежаци.

Абсолютно на същата вълна съм. Simple Smile Описала си прекрасно моментното състояние в което и аз се намирам. Ако ми беше казал някой миналото лято, че в жегите ще нося ванилии, шоколади, кокос и .... Шанел 5 (оказа се, че ЛМ няма нищо против него, стига не се сблъска челно с началото му, в базата даже го харесва), щах са се изсмея и да го помисля за луд. Откакто времето се затопли не съм посегнала към нито един цитрусов аромат, вкусът ми се обърнал на 180 градуса. Simple Smile

Цитат
Сега ми се иска да намеря някакъв хубав шоколад с ванилия.
Аз открих моят шоколад с ванилия в Guerlain Shalimar Souffle de Parfum - любов от първо помирисване, а в момента съм направо пристрастена. Two Hearts

Последна редакция: сб, 07 юли 2018, 10:14 от Sysly

# 548
Днес получих и Bentley Momentum Intense. Един не лош парфюм, а за цената си наистина чудесен. Но това ще бъде първото Бентли, чието ухание великодушно отстъпвам на мъжете вкъщи. Докато For Men Absolute и Infinite Intense подло им ги приватизирах. Е, в последствие от последния купих по една бутилка за всички, или поне те така си мислят, а аз си знам, че са ми за резерва на мен Grinning

Вразумихте ме и отказах поръчката на A*men. Сетих се какъв шок и ужас беше дамският Ангел и въобще не помислих, че това може да се окаже мъжкият му еквивалент. Много ми се иска нещо с подобна пирамида, но по-лесно за носене.

За Momentum Intense да допълня нещо. Заприлича ми в базата на Trussardi My land. Точно кожата на Trussardi взех да усещам по едно време, и тъкмо се чудех, добре де, откъде пък тази кожа, и погледнах в английската фрагрантика. My land го оприличават с CH Men, Momentum Intense - също. Значи все пак имат нещо общо, CH Men не го познавам, но виждам, че е кожен, а Momentum Intense го описват като много идентичен с него. От къде се появи това усещане за кожа нямам представа, но явно не само при мен го има.

Последна редакция: сб, 07 юли 2018, 14:35 от Бледолилава

# 549
  • Monaco
Можете ли да ме посъветвате за парфюм, в който да има съставки като жасмин, бадем, ванилия или портокалов цвят? Имам само 3 парфюма  - Amoage Sunshine,  Guerlain L'instant Magic и Girl of now на Elie Saab. И в трите ми любими аромата има бадем и ванилия. Даже в любимият ми мъжки аромат Roshas има жасмин и ванилия в състава. Харесвам и Hipnotic poison на Dior (в който също има бадем и ванилия) , но това е бил любимият парфюм на бившата на мъжа ми и не бих си го взела.

# 550
  • The Evergreen State
Можете ли да ме посъветвате за парфюм, в който да има съставки като жасмин, бадем, ванилия или портокалов цвят? Имам само 3 парфюма  - Amoage Sunshine,  Guerlain L'instant Magic и Girl of now на Elie Saab...

Пробвай други на Elie Saab, особено L'eau Couture Elie Saab (в него има бадем), в останалите има мандаринов цвят и жасмин, предполагам че ще ти харесат. В Pure Poison Dior също има портокалов цвят и жасмин.
Друго за което се сещам е новия на Ralph Lauren Woman, в него има портокалов цвят и лешник което също може да ти допадне.
В сайта на Фрагрантика има възможност за търсене по ноти.
В Ange ou Demon Givenchy има портокалов цвят и ванилия.
Успех в търсенето, надявам се и други момичета да се включат с предложения.

# 551
  • Monaco
Pure poison и L'eаu Couture съм ги имала преди. Благодаря за съвета ще пробвам Women Blush

# 552
  • Germany
Valentino Donna Acqua е моето предложение за страхотен бадем с бели цветя и аромат на сочна, зряла круша. Нищо Аква няма в този парфюм, толкова е гурме, женствен и секси. За мен няма прилика с другите аромати на серията Донна, но е много красив. Бадемите не са сладки, нито марципанови, аз ги намирам млечни, леко хрупкави, на моменти усещам и мъхчето на черупката на младите ядки. Най хубавото в парфюма е този нетипичен, но много разпознаваем бадем. Сладостта в парфюма идва от комбинацията от бели и жълти цветя с невероятно сладка и сочна круша. Аз не обичам бели и жълти цветя, но този е толкова добре блендиран, нищо не стърчи в повече, че се замислям и аз за него.

Друг бадем, който страшно ми харесва е в L’Ange Noir Givenchy. Много сексуален парфюм за мен. Началото му може малко да те притесни, ако не харесваш червилен ирис, но това е само в първите минути, след това омеква до нощна гурме фантазия, като при мен водещи в този парфюм са гъст бадемов Марципан, в който са добавили капка сусамово олио, на фона на тъмно лилав и много гримов ирис, и тъмната мекота на бобова тонка. И той се развива чудесно в горещите дни.

Последна редакция: нд, 08 юли 2018, 08:59 от kovatcheva

# 553
Абсолютно подкрепям предложенията на Ковачева. Валентиното ще купя скоро, а Жшванши имам и обшчам. Правила съм му ревю в блога.

# 554
  • София
JoannnaM - моята гореща препоръка за чудесен секси бадемов аромат с ванилия е:  Boucheron Quatre Absolue de Nuit Pour Femme

https://www.fragrantica.com/perfume/Boucheron/Boucheron-Quatre-A … -Femme-45304.html

Страхотно издание! Има го за тестове в Бюти и Дъглас.

Pipi_ - много се радвам, че Sun Pop Green Fusion ти допада Simple Smile
Слепите поръчки са нещо напълно нормлано, когато си запален парфюмен фен и от време на време те гложди желанието да опиташ нещо по-трудно достъпно за реален тест Simple Smile С кеф да си го ползваш.

Бледолилава - много благодаря за хубавоото описание на Bentley Momentum Intense! Него заедно с Infinite Intense ще ги взема със сигурност. Infinite Intense ми заспа идеално, както по-рано споделих, а видно Bentley Momentum Intense е точно по вкуса ми, както го описваш.
Между другото, един от колегите ми наскоро си взе Trussardi My land и му стои страхотно! Много елегантен.
За съжаление, не успях да се влюбя в Bentley For Men Absolute - носих го многократно, имах огромно желание да го взема, особено като му падна цената, но за съжаление при мен стои доста сух, хладен и някак темерутски. Може би сега лятото ще е чудесен. Ще продължа да го пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт