Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - 49

• 94 910
  • 773
  •   1
Отговори
# 60
На каква цена са? Бих се радвала да чуя отзив. Днес гледах този с праскова в Ремедиум, но беше близо 7лв.

Днес в ДМ видях, че продуктите на Дав са на промоция. Имаха 2-3 дезедоранта без алуминий, реших да купя един и да пробвам. Не ги бях виждала до сега, не знам дали са нови. Но аз по принцип ползвам рол-они а от тях нямаше без алуминиеви соли. Надявам се да пуснат такива разновидности и при тях и стиковете.
В ДМ всички дезедоранти, рол-они и стикове бяха на цена 3,59. Душ геловете също са намалени. Аз си купих точно този с праскова, и ми хареса. Ухае много свежо и приятно. Снощи след душ го пробвах и сутринта като станах, усещах аромата все едно току- що съм го ползвала. Ще видим през деня каква ще му трайността. Аз от много дълги години не съм ползвала спрей, но може и да премина на този вариант, явно е по- траен аромата, отколкото при рол-она, а и за сега само при спрей дезедорантите явно има безалуминиеви разновидности.

# 61
  • най-шареното място
Този  с помпата  SPF50 antiage  е по-озаряващ и неизсушава кожата , но мнението ми е от 2-3 слагания, не са ми излезли пъпки и не ми е раздразнил кожата,а моята е чувствителна, под него обаче слагам дневен крем. За защита немога да кажа,но то и без това няма крем, който да пази цял ден. За този в тубичката и аз чух лоши мнения,на мен не ми е запушил порите, но пък не е матиращ. Бих препоръчала този с помпата,особенно ако става въпрос за по-суха кожа, макар че и на моята мазна се държи добре.

Много благодаря! Моята е нормална.
Ползвала съм тапиоката /сега е друг състава на тубичката май/ преди години. Тогава ми се искаше да няма блясък при жега. Не съм изгаряла, но и не съм го носила без добре защитаваща шапка. Вече не ценя матирането, но SPF30 ми е малко така че отпада тубата. Обаче озаряването ми харесва. Така кожата не губи блясъка си, както се случва след фон дьо тен/BB крем. Бих купила медицинка козметика, но предпочитам да няма нано съставки. На пръв поглед в помпата май не видях. Трябва да проверя пак в интернет. И след проверка - има.
Скрит текст:
тапиока крема който е заменен: https://matejasbeautyblog.blogspot.bg/2013/08/sun-dance-mattifyi … fluid-spf-30.html
има състав за сравнение с новия ако някой търси разликите /има нано/

# 62
Скрит текст:
Този  с помпата  SPF50 antiage  е по-озаряващ и неизсушава кожата , но мнението ми е от 2-3 слагания, не са ми излезли пъпки и не ми е раздразнил кожата,а моята е чувствителна, под него обаче слагам дневен крем. За защита немога да кажа,но то и без това няма крем, който да пази цял ден. За този в тубичката и аз чух лоши мнения,на мен не ми е запушил порите, но пък не е матиращ. Бих препоръчала този с помпата,особенно ако става въпрос за по-суха кожа, макар че и на моята мазна се държи добре.

Ползвала съм тапиоката /сега е друг състава на тубичката май/ преди години. Тогава ми се искаше да няма блясък при жега. Не съм изгаряла, но и не съм го носила без добре защитаваща шапка. Вече не ценя матирането, но SPF30 ми е малко така че отпада тубата. Обаче озаряването ми харесва. Така кожата не губи блясъка си, както се случва след фон дьо тен/BB крем. Бих купила медицинка козметика, но предпочитам да няма нано съставки. На пръв поглед в помпата май не видях. Трябва да проверя пак в интернет. И след проверка - има.
Скрит текст:
тапиока крема който е заменен: https://matejasbeautyblog.blogspot.bg/2013/08/sun-dance-mattifyi … fluid-spf-30.html

Може да са добри кремовете, но като видя в състава "Alcohol Denat" на челно място и автоматично губя интерес. Миналата година полюбопитствах и поради липса на тестер, директно, купих някакъв крем на SUNDANCE с висок фактор. Още с отварянето на капачката - замириса на спирт. Изхвърлих го директно в коша за боклук на магазина под силно неодобрителните погледи на продавачките.

# 63
Скрит текст:
Скрит текст:
Този  с помпата  SPF50 antiage  е по-озаряващ и неизсушава кожата , но мнението ми е от 2-3 слагания, не са ми излезли пъпки и не ми е раздразнил кожата,а моята е чувствителна, под него обаче слагам дневен крем. За защита немога да кажа,но то и без това няма крем, който да пази цял ден. За този в тубичката и аз чух лоши мнения,на мен не ми е запушил порите, но пък не е матиращ. Бих препоръчала този с помпата,особенно ако става въпрос за по-суха кожа, макар че и на моята мазна се държи добре.

Скрит текст:

Може да са добри кремовете, но като видя в състава "Alcohol Denat" на челно място и автоматично губя интерес. Миналата година полюбопитствах и поради липса на тестер, директно, купих някакъв крем на SUNDANCE с висок фактор. Още с отварянето на капачката - замириса на спирт. Изхвърлих го директно в коша за боклук на магазина под силно неодобрителните погледи на продавачките.

Можело  е да го върнеш и да си вземеш парите Simple Smile

# 64
  • Тракия
Прекрасно е да видя тема за тези марки. На Alverde и Balea използвам много неща. Приятелката ми пък е почитателка на Catrice и Essence.

Бих добавил и марката Weleda, които също използват био съставки и не тестват продуктите си върху животни. Намират се в Lily и имат много хубави неща, особено съм впечатлен от пастите им за зъби и от рол-оните им (особено този с нар).

# 65
  • Варна
Weleda и аз харесвам - особено детската козметика (кремът с невен е подходящ за всякакви кожни раздразнения и за всички възрасти), цитрусовата серия пък - лосион за тяло и душ гел е чудна в топло време, но трябва да се внимава със срока на годност на продуктите в Лили. Застояват дълго време, някои са разположени точно на най-слънчевите щандове, а био козметиката хич не обича високи температури и пряка слънчева светлина. Миналата година околоочният крем ми се стори подозрително евтин и като погледнах срока на годност, се оказа съвсем скоро изтичащ. Така че винаги имам поне едно наум и по възможност купувам натурални продукти от другаде.

# 66
Купих много хубаво кремче от ДМ, лимитка за лице, тяло и устни. Ароматно и трайно само за 2лв

# 67
  • Варна
Да не е в кръгла метална кутия, на Балеа?
Покажа снимка по-добре.

# 68
Намерих снимка в нета. Розовата кутийка си взех, но ще си взема още един с аромат на кокос и още нещо беше

Последна редакция: ср, 23 май 2018, 17:00 от Г-жа Рамацоти

# 69
  • Варна
Аз имам този:

и още един, кутийката е в други цветове и не така приятен като аромат. За ръце са ми идеални, стоят ми в чантите и вършат много добра работа.
Но като ти чета описанието, друг имаш предвид май.

# 70
Точно тези са, просто сме си взели с различни аромати

# 71
  • София
Благодаря за темата!
Не помня в тази тема ли коментирахте крем за лице на Еусерин с 50 фактор, матиращ. Върнах се назад в предишната тема, търсих, нищо не открих.
От този ли бяхте доволни?

# 72
  • София
Weleda и аз харесвам - особено детската козметика (кремът с невен е подходящ за всякакви кожни раздразнения и за всички възрасти), цитрусовата серия пък - лосион за тяло и душ гел е чудна в топло време, но трябва да се внимава със срока на годност на продуктите в Лили. Застояват дълго време, някои са разположени точно на най-слънчевите щандове, а био козметиката хич не обича високи температури и пряка слънчева светлина. Миналата година околоочният крем ми се стори подозрително евтин и като погледнах срока на годност, се оказа съвсем скоро изтичащ. Така че винаги имам поне едно наум и по възможност купувам натурални продукти от другаде.

Тайга, бях си взела (като заместител на крем Здраве) кремчето за подсечени дупета с цинк и невен. Обаче не смея да го ползвам на същия принцип. Заради маслото. Дали мога, как мислиш? Слагам крем Здраве (цинк), който искам да заместя, върху всякакви раздразнения и лишеи, и подобни. Дали няма да дразни това?

# 73
  • В къЩи.

Бих добавил и марката Weleda, които също използват био съставки и не тестват продуктите си върху животни. Намират се в Lily и имат много хубави неща, особено съм впечатлен от пастите им за зъби и от рол-оните им (особено този с нар).

Това ли е рол-она на Weleda https://remedium.bg/anti-perspiration/weleda-24h-roll-on-deodora … granate-50ml.html ?

Кожата подмишниците ми е много чувствителна,от всички продукти против изпотяване получавам ужасно сърбене,парене и сухота.Зимата ползвах камъка на Балеа,но идва летния период и мисля,че няма да ми е достатъчен. Мислех да поръчам този стик https://www.zoya.bg/%D0%9D%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%BB%D … 95?sort=price_asc  newsm78

Дали рол-она на Weleda ще е подходящ за мен?
Заглеждах и някакви нови дезодоранти на Нивеа,единия беше без алуминий   https://remedium.bg/anti-perspiration/nivea-fresh-flower-deo-spray-150ml.html ,а другия нямаше алкохол в състава си   https://remedium.bg/product/141767/nivea-dry-fresh-dezodorant-pr … tita-h150-ml.html ,но не знам коя съставка дразни повече кожата. Thinking

Приемам всякакви предложения за чувствителна кожа.

# 74
Ползвам този дезодорант без алуминиеви соли по препоръка от форума. Доволна съм.
https://remedium.bg/product/69226/roge-cavailles-dermatologichen … -soli-x50-ml.html
Все още може да се намери в комплект по 2 броя за тази цена. Моят е от Медея, но и в Ремедиум имало комплекти.

Общи условия

Активация на акаунт