Зрелостници 2018-та!!!

• 115 316
  • 1 093
  •   1
Отговори
# 885
Приета!!!

# 886
  • София
Резултатите!

# 887
  • София
Влязохме в системата, за съжаление ще чакаме второ класиране.
Имам въпрос Комуникационият мениджмънт е с мин бал 24 от 24 възможно ли е да е грешка?

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 15:02 от ✿ Надежда ✿

# 888
Приети по първо желание във Физичния факултет - Комуникации и физична електроника. Слава богу, за нас чакането свърши Simple Smile
Не знам дали този факултет беше най-доброто решение, но това беше единственото желание на сина ми.

# 889
Воала, честитка на печелившите, за останалите  -успех на второто теглене!

# 890
Вътре сме: първо желание ... уф, край ще ми се пръсне сърцето
Софтуерно инженерство   Редовно  бал 20.40 момиче.

# 891
Санака, похвали се де! Няма само в седмокласната да си хвалиш детенце, искаме и тук да ни информираш за успех!

# 892
Приет на първо желание!
Успех!

# 893
  • Вече на светло в София
Диването е прието информатика.
Ще чакаме второ класиране.
Някой знае ли разликата между информатика и компютърни науки , да обясни на прост език.

# 894
  • 1st floor
Честито на всички приети и успех на останалите на второ класиране! Hug

Според очакванията - до Фармация не се е добрала, балът остава като миналогодишния минимален. Класирала се е по второ желание - Молекулярна биология. Ще чакаме второ класиране колкото да изчакаме другата седмица МУ. Не че има шанс, но да не губи мястото си...

# 895
  • София
Добре, де, похвал! Grinning Имам си юристка в СУ.

# 896
  • I want it all and I want it now.
Честито на приетите.
Успех на чакащите второ.

# 897
  • Plovdiv, Bulgaria
Синът ми е приет на 5-то желание от 8, но ме интересува второто класиране.
Запазва ли се мястото и въобще каква е процедурата ? Сега от вълнение не мога да намеря инфото?

# 898

Видя ли!!! Честито и на двете ви!

# 899
Синът ми е приет на 5-то желание от 8, но ме интересува второто класиране.
Запазва ли се мястото и въобще каква е процедурата ? Сега от вълнение не мога да намеря инфото?
Да, запазва се, ако потвърдите, но доколкото разбрах се плащала такса. Така ми каза познато дете. Ама него го приеха на първо желание, та няма да ползва опцията. Виж си сайта, като се поуспокоиш и директно попитай.
https://www.uni-sofia.bg/index.php/novini/novini_i_s_bitiya/p_rv … skiya_universitet
Ето:
Цитат
Вторият етап на класирането ще бъде обявен на 17 юли 2018 г. В него участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, посочена в състезателния картон, и некласираните кандидат-студенти. От 18 до 20 юли 2018 г. включително класиралите се от втория етап кандидати трябва да потвърдят или да се запишат в избраната специалност.
Иска се изрично да се потвърди. Сигурно тогава се и плаща тази такса. Детето, което ми разказа, каза, че не пишело за таксата, но я били искали... Не бих се изненадала. Но те ще ви кажат за това. Важно е да потвърдите, че продължавате да участвате.

Пак от линка:
"Неприетите от първия етап кандидати участват автоматично в следващия етап на класирането." - това е за неприетите никъде. Защото те не задържат места, като класираните.

Ето и извадки от Правилника:
Скрит текст:
Чл. 36. (1) Класираните кандидат-студенти от първия етап от 11 юли до 13 юли включително имат възможност:

1. Да се запишат в специалността, в която са класирани, като не участват в следващите етапи.

2. Да депозират диплома-оригинал за средно образование и да попълнят декларация за участие в следващите етапи на класиране за по-предна желана специалност.

3. Да не потвърдят или да не се запишат. В тези случаи те отпадат от всички класирания и губят придобитите студентски права. Незаетите от тях места се попълват на следващото класиране.

4. Класираните по първа желана специалност кандидати трябва да се запишат на този етап от класирането, без право на потвърждаване или изчакване края на класиранията.

(2) Некласираните от този етап кандидати не подават декларация за участие в класирането и не депозират диплома за средно образование, тъй като участват автоматично в следващия етап на класирането.

Чл. 37. След първото класиране кандидатстващите за специалностите във Физически факултет и Факултета по химия и фармация (с изключение на специалност Фармация) имат възможност да представят служебната бележка с оценка от съответния конкурсен изпит, положен в друго висше училище за посочените специалности до 13 юли 2018 г.

Чл. 38. Вторият етап на класиране се извършва на 17 юли 2018 г. В него участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, посочена в състезателния картон и некласираните кандидат-студенти.

Потвърждаването или записването на класиралите се от втория етап кандидати се извършва от 18 до 20 юли 2018 г. вкл.

Непотвърдилите от второто класиране кандидати губят правото си за участие в третото класиране, което е окончателно.

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 15:36 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт