Зрелостници 2018-та!!!

• 115 334
  • 1 093
  •   1
Отговори
# 915
  • София
Само ако не ви приемат на второ класиране. За да го запазите трябва да депозирате дипломата и да подпълните декларация за участие във второ класиране.

# 916
Дъщеря ми е приета Логопедия по трето желание. Аз я агитирах да го пише напред, защото ми се вижда смислено. Днес ми заяви, че не искала да учи Логопедия и се ядосва, че не е писала напред Публична администрация или Социология. Много ми е гадно, че се обадих. За второ няма шанс за Психология с 35 на опашката и Комуникационен мениджмънт с 42. Може да мисли за трето, ако има хубави места.
В УНСС не подаде домументи, въпреки че с 5,81 щеше да влезе хубава специалност. В НБУ са и казали, че ще и отпуснат 50% стипендия, но тя не го иска, защото нямал никаква стойност. Мъка, мъка.

# 917
  • София
Monza, доколкото разбирам от Правилника и обявеното на сайта, третото класиране е идентично на второто /не е като 3-то на НВО/, т.е. не подреждаш на ново заявлението и да участваш само за свободните места, а участваш за първоначалните желания, в реда в който вече си подредил, като или оставаш на позицията, на която си приет на второ класиране, или се придвижваш напред.

# 918
  • Варна
Честито на всички приети младежи и девойки !
Моят е от тях , но не по първо и второ желание . За тях няма шанс. Утре пътува да се записва . Отива на пробна година така да се каже и е много вероятно да се откаже . Появи се някаква нова страст и може би там ще го дръпне ...,но времето ще покаже , животът е пред него , само да е жив и здрав !
Иначе записва Публична администрация в СУ.

# 919
  • София
Деска, само Право редовно ли е писал? Платено, задочно, не е ли? Има и варианти за прехвърляне след първата година при висок успех. А може и да е за добро - да не е било неговото и да дръпне в по-правилна за него посока. Hug

# 920
И аз да се отчета - синът ми е приет по трето желание във ФМИ, СУ. За съжаление се оказах права относно покачване на баловете във факултета предвид лесния изпит по Математика 2 на първа сесия. Той се яви на втора сесия.
Мисля, че няма да чакаме второ класиране, макар и още да не е сигурен на 100%. Утре ще реши и ще действаме.

# 921
  • Вече на светло в София
Добре ....в СУ, ТУ , УНСС резултати са излезли. В други  бг университети няма ли излезли резултати и наши / познати още от 5- 6 клас/ деца  да се похвалят ? Някой лекар, актьор, архитект....?

# 922
Може би просто не пишат тук...

# 923
Добре ....в СУ, ТУ , УНСС резултати са излезли. В други  бг университети няма ли излезли резултати и наши / познати още от 5- 6 клас/ деца  да се похвалят ? Някой лекар, актьор, архитект....?

В медицинския са другата седмица класиранията

# 924
  • Сандански
Някой знае ли минималния бал за телекомуникации - ТУ?

# 925
Моят е от тях , но не по първо и второ желание . За тях няма шанс. Утре пътува да се записва . Отива на пробна година така да се каже и е много вероятно да се откаже . Появи се някаква нова страст и може би там ще го дръпне ...,но времето ще покаже , животът е пред него , само да е жив и здрав !

Може пък да е за добре, както казват по Босфор ТВ.
Правото не е за всеки. Много е сухо, трудно се предъвква.
Какво ново е набелязал? Може да е много по-добро.

# 926
  • ново
Някой знае ли минималния бал за телекомуникации - ТУ?
На първо класиране 24.95

# 927
  • София
Аз от известно време следя темата, но не пиша често в нея, защото съм нова.

Моят син се готвеше за прием в специалност Архитектура в УАСГ. Вчера излезнаха резултатите и е приет.
Резултатите са публично достъпни. Аз съм от привържениците на този вариант.
При мъжете, кандидатите са малко повече от отпуснатите бройки. Около 100 кандидати за 80 места. Това предполага сравнително лесен прием. Разбира се, част от кандидатите са с много добри резултати и явно не разчитат на ниския бал за прием. При жените конкуренцията е по-висока. Направи ми впечатление, че при жените минималният приемен бал е с около 5 единици по-висок.

В отговор на MAD65 относно сравнението между КН и Информатика... Много ми се искаше някой да отговори, защото и аз не мога да разбера защо е необходимо да са разделени тези две специалности.
Преди около 25 години, бъдещите програмисти учеха в специалност Информатика. Тогава нямаше КН и СИ. Поправете ме, ако греша. По някое време въведоха двете специалности с по-модерно звучене и те станаха популярни. Разликата между последните две се опитахме да обясним по-рано, но между КН и Информатика... Не че няма разлика, но не е чак толкова осезаема. Учебните планове са налични в сайта на ФМИ, но дисциплините, които са различни за двете специалности, са с имена, които нищо не говорят на един средностатистически кандидат-студент. Ето пример: Дисциплина „Изчислимост и сложност“ – изучава се в КН, но не и в Информатика. А пък „Числени методи за диференциални уравнения“ – изучава се в Информатика, но не и в КН. Какво говори това на редовия кандидат? Но в същото време има много голямо покритие в изучаваните дисциплини и затова, поне според мен, тези две специалности са много близки. Затова не мога да разбера защо съществуват и двете. Любопитно ми е на какво основание кандидатите избират едната или другата за първо желание. Дали е следствие на задълбочено проучване или просто по звучене/мода. Много бих се радвала да разбера, ако греша и всъщност двете специалности не са толкова близки, колкото аз си мисля.
Така че, MAD65, не знам дали те ориентирах или те обърках още повече.

# 928

Може пък да е за добре, както казват по Босфор ТВ.
Правото не е за всеки. Много е сухо, трудно се предъвква.
Какво ново е набелязал? Може да е много по-добро.
Правото наистина е сухо и досадно.

# 929

Правото наистина е сухо и досадно.
[/quote]

Аз не бих се съгласила с това твърдение, но вероятно е въпрос на гледна точка.
Иначе честито на всички новоприети студенти! И успех при второто класиране на участващите в него!

Общи условия

Активация на акаунт