Забранената ябълка - Yasak Elma ТЕМА 3

• 192 938
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
Добър ден и от мен. И аз видях страхотния рейтинг, явно си трябва да има драма, за да се вдигне главоломно. Според мен трябваше поне още един или два епизода да направят за този сезон, сега, както сме в подем и става супер интересно ще го спрат и есента е твърде далеч. Как вървят такива сериали, които продължават чак есента? Вярно, че искат да ни зарибят, за да гледаме с интерес и следващия сезон, но...толкова много неща се навързаха и вероятно ще останат неразплетени.

# 391
Добро утро, момичета! HugCoffee Изчетох ви , разбира се, с удоволствие!
Нямам намерение да защитавам персонажите, които харесвам и да убеждавам някого в моите виждания, само ще предложа за момент да се абстрахирате от това, че Йелдъз е главен герой и да се поставите на мястото на Зехра. Е как очаквате да гледа на новата си мащеха, освен като на една 'златотърсачка' ? Аз затова казвам , че я разбирам и за мен държанието ѝ е нормално. Толкова. Hands V 
Харесва ми новият стил на Йелдъз и особено на Зейнеп. Направо грее момичето и е станала още по-красива. Това допълнително засилва загубата на Алихан , на когото вече изобщо не симпатизирам. Травми или не, това момиче е едно не на милион, а на няколко милиона. Не заслужаваше това държание към себе си.
 Друго ще пиша, след като изгледам епизода Hug

Нева Heart, Биби Heart Марсия  Heart- колкото и да симпатизирам на Йълдъз - златотърсачка е та дрънка Imp и ще си го получи !
На Зехра не и е лесно ,защото преди  Йълдъз е имало още една хиена ,и то в продължение на 15 г. Но тя все пак е трябвало да си има  свой живот и интереси ,а  не това вкопчване в бащата и да се доказва на Ендер ,че е като нея .
Е , няма що, като Ендер е- вече си имат общ мъж,   страшно се набута с този негодник - точно защото е заблудена .
И макар да казвам ,че не харесвам актрисата и Зехра ме дразни , чувството ми за справедливост и морал ме карат да съжалявам какво и се случва .Ще и дойде акъла , но преди това ще страда много .

# 392
  • София
Здравейте,

не съм гледала подробно последните два епизода и затова само надничам в темата, но не коментирам.

Рейтингът е супер! Много се радвам, че ТР зрител оценява сериала.

.......
Рейтинга е страхотен от което е видно, че сериала набира скорост и се харесва на много фенове. На мене ми допадат филми с подобни сюжети. Насилието, стрелбите, екшъните, драмите ми идват в повече. Без друго ни е напрегнато ежедневието.
.....

И аз така.

.....
Прави ми впечатление, че сериала явно има добри спонсори. Тоалетите, обстановката и другите аксесоари са доста добри и на ниво.

Това е също много важно. Peace

# 393
  • Варна
Здравейте момичета! Flowers Green ApplePurple Heart

Още от вчера докато гледах имаше много за коментиране. Много неща получиха развитие - отношения, ситуации.
За Ендер си мисля ,че много кофти се получи - взеха й и двамата мъже т.е. остана между 2 стола на земята. Тя много нахално изкривява нещата, но всъщност сама падна в дуката, която копаеше за мъжа си и тук не мисля ,че Йълдъз има вина. Ако си припомним как започнаха нещата - Ендер искаше да използва Йълдъз. Тя като опозна Халит не мисля ,че е имала идея да е с него. Просто видя ,че човекът не е лош и реши да не си слага грях на душата. После когато Мете я унижи й мина през акъла мисълта за Халит. Но не мисля ,че водещото са парите. Да имат значение за нея, но действията й не баха водени от това. И някак така се стекоха обстоятелствата ,че й се отдаде възможност и Nature Star2 се възползва на макс.

Ендер обаче даде много добър съвет на Халит да пусне смс на Зехра  и там спечели положителни точки пред мен : )

Йълдъз както и преди съм писала ми печели уважението ,че не се крие в ъгъла изправя се пред проблемите и търси решение. И винаги гледа да говори на Халит положително - да го успокои, а не да налива с тънка струя масло в огъня. Просто като не й харесва нещо си казва. Напълно я подкрепям, че не трябва да търпи присъствието на Ендер. Добре ,че не се впряга много на заяжданията им. Йълдъз може да се отдава на хората и искрено се интересува от другите в семейството. А Ендер мисли само и единствено за себе си - даже и сина си намери как да използва да им развали вечерта навън.

За Алихан съм раздвоена и то много. Наистина травмата му е голяма. Но пък трябва ли Зейно да го отнася? Тя не е виновна с нищо. Но може би е решил, че като се държи така ще му е по-лесно да не е с нея. Или като я накара да го мрази ще има извинение за поведението си - пред него си. В много голяма тъмнина е, да видим дали ще му помогне психолога. Паник атаките му са наистина много тежки. Само много силен и обичащ го човек може да му помогне, с много търпение. А по отношение на мъжа с майката - явно ,че е човек от обкръжението им. Не ми се вярва да е Халит, защото не го показват като такъв човек. Има още неясни петна в този спомен - дали тази случка е преди бащата да почине или след. И явно ,че сестра му не е наясно и той преживява всичко сам т.е. по-скоро не може да го преживее и преодолее за сега.
Черният принц продължава много точно да забива стрелите си в Зейно - видял в очите й ,че не го мрази. Много е проницателен, много. А Хакан добре му го каза, за скучните беседи и т.н. . . .
Но и Мис Сандалово дърво му нацелва слабите места, което мисля други не са успявали да направят. Разбира се човек с времето така свиква с болката и мъката си, че трудно се разделя с нея. Получава се като Стокхолмски синдром.  Да видим с ревността дали Алихан ще пребори другия проблем на принципа клин-клин избива.

Но пък бяха забавни разговорите им - много остроумни и пиперливи!

Ммм дааа знаех ,че ще се получи много писане. Ама сценаристите са виновни Wink

Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart

Последна редакция: вт, 29 май 2018, 16:20 от BVAR

# 394
Привет! Hug Hug Hug

Биби HugКате HugНева HugФили HugМише Hug

Изгледах си епизода с кеф! Laughing Колкото повече дават ЗейАл,рейтинга ще се покачва! Много интересни бяха разговорите им в асансьора и в дома на Халит!Зейно си каза всичко на Алихан,което и тежеше! Peace А тук направо го заби... -З-"не смотри что я маленькая я тебя прикончу"... Joy

Надявам се Хакан да помогне на Алихан,даваше му правилни съвети!Те и за това се скараха,но Алихан се усети и му се извини! Peace За случилото се в миналото с майка му дано в другия последен епизод на сезона се разбере,кой е бил мъжа с нея! Peace

.....ревността .....

ПП BVAR  Hug е наминала докато търся снимки.....

Последна редакция: вт, 29 май 2018, 16:04 от Zlatina3

# 395
  • Варна
Да, Злати Hug Flowers Hibiscus
и от многото писане пропуснах 2 неща, които исках да кажа:

-За Зехра, че и на мен ми е жал как я изпозлват и ,че Синан напълно оправда поговорката, че отмъщението се сервира студено!

- За стайлинга, обзавеждане -  те тези сериали са си чисто продуктово позициониране и аз си мислех каква организация е да се осигури всичко да се подбере; Например Ендер беше с черна рокля в началото на серията и Лила на партито си беше със същата рокля само ,че в червено и огледално изпълнена - явно са от 1 колекция; А другото, което ми прави впечатение, че като искат някоя героиня да я покажат по шик и ги обличат постоянно с несиметрични тоалети. Което в повечето случай не е сполучливо и са в някакви странни измишльотини. Ендер също я показват в много такива - все с по един ръкав, едно голо рамо и какви ли не други подобни;

# 396
Здравейте отново Hug

BVAR , много си точна в коментара си за всички персонажи. За Ендер , както си писала е точно така-от два стола остава не земята. Изглежда, че Халит не е съхранил никакви чувства към нея, напротив демонстрира любовта си към Йълдъз, за да подсили ревността и.

Въобще цялата серия разви динамично всички герои. И на мен много ми допадат престрелките между Зейно и Алихан. Забелязвате ли, че макар и да му е остър тона, много нежно произнася името и. Въпреки, че не си признава много яко е нагазил във водите на любовта. Опита да се върне към стария начин на нощен живот, но бързо се отегчи и тъгата му личеше. Насили се отново да е предишния Алихан към Лал, но видяхме с какво изражение скри подаръка и.

Не ми допада визията на Джан. Освен високият ръст, нищо друго не ме впечатлява. Някак си ми е много скучен.

За другите по-късно.

Слагам ви новият си клип, дано ви хареса.

# 397
  • По света и в нас.
Кате ,много бързо са блокирали клипа не може  да се види.Качи го някъде другаде.

# 398
Кате ,много бързо са блокирали клипа не може  да се види.Качи го някъде другаде.

Много съм изненадана. Вече трети клип ми се блокира и не разбирам защо. Ищеца "Medyapım Filmcilik A.Ş."
претендира за авторски права за нещо което е обществено достояние.  Подадох оспорване, но това едва ли ще реши въпроса. Нямам обяснение.
Бибисита, ако го кача във вибокса не съм сигурна дали и там няма да го блокират.

# 399

https://vk.com/dizimaniaat?z=video-158229374_456239995%2F752f071 … l_wall_-158229374

Цитат
Бибисита, ако го кача във вибокса не съм сигурна дали и там няма да го блокират.
Кате Hug,мисля,че във В Бокса не се блокират,както в ЮТуб!Така е и с някои бг. преводи на сериалите...

# 400
Момичета , добра вечер  Hug
Изгледах най интересните моменти , другото с мишката .Ще уважа труда на Евето и компания по-късно .Ето това е епизод , имаше всички ГГ . Няма какво да се оплакваме от с-во Адамс , то и Зей Ал са му членове по сватовска линия Joy Stuck Out Tongue Winking Eye
Много духовити ,,престрелките '' м/у Зейнушка и Алихан .Тя му е много ядосана , но той е прав ,че не може да го мрази .Той толкова се опитва да се прави на безразличен , но въобще не му се отдава и тя го знае , защото не може да откъсне очи от нея , права беше сестра и за тъмните очила  Sunglasses , сложил си ги е да си я гледа на воля .
Хакан ( сори ,че подозирах момчето ) вече е изгубил търпение и не понася отрицанието на Алихан , много точни неща му каза . Направо ми беше забавно . Според мен това вече пораснало момче да завари майка си с друг не е чак такава травма - просто може да и се разсъди , да .Но явно тук големия стрес се крие в самоличността на любовника .Часовникът е важен както видяхме всички , и аз се надявам в края на сезона поне това да ни кажат .
Според мен Джем ще ,,загрее '' за какво иде реч , все пак е умен мъж , а и Алихан вече не може да се владее . За фраг да питам , няма смисъл ...
И друго -момичета , какво е това Музейная ? Казват Зейнеб  , а подругите това ...

# 401
  • Варна
Кате благодаря! Purple Heart
Аз успях да видя клипа преди да го блокират.

Фили и аз се чудех за Музейната : )))). Може би просто е някаква техническа грешка?! Flushed

От изнесеното събрание в Шиле:

Колко е затънал Алихан бей - хем го знае, хем не ще да си го признае.

Браво ,че успяха да вдигнат рейтинга!

# 402
Здравейте, момичета! wavey wavey wavey

Благодаря ви за споделеното!

Кате  Hug, специални благодарности за клипа!
Майстор си.

Така, изгледах серията на руски и много ми хареса.
Явно фактът, че показаха повечко сцени с онези, които ние смятаме за главни герои се отрази добре и на рейтинга, който е пораснал. Ами да си вземат поука създателите на сериала. Grinning

Халит си показа истинското лице пред Йълдъз и е време тя да приеме нещата, каквито са. Показа й, че в дома му тя е красива мебел и няма намерение да я уведомява предварително за решенията си, дори те да я засягат пряко като това да покани бившата си да живее с тях. Така се е отнасял и към предишните си жени вероятно, нищо ново на хоризонта. Това беше доста грубо от негова страна. Можеше по съвсем друг начин да отиграе тази ситуация, в която Ерим, манипулиран от майка си и него самия направи на маймуна.

Поведението на Алихан към Зейнеп в целия епизод си беше чисто издевателство над нея, но си беше и доста симпатично. Измъчи момичето Синеочко, че даже и пасивен агресор я нарече по едно време. Отгоре на всичко самоуверен, че не можела да го ненавижда, дори да поиска. Но и отговорът на Малечка-Палека си го биваше, че благодарение на него сигурно вече никога няма да повярва на друг и че това е достатъчна причина да го ненавижда. Надявам се всяка една дума Зейно да му я изкара през носа, преди да му прости.

Лял вече си въобрази, че нещата са както преди и взе отново да става нахална. Онази неслучайна среща в ресторанта с Хакан и Азра и разговорите на тема класови предразсъдъци постигнаха точно обратен на желания от нея ефект. Хареса ми как накрая Хакан обобщи ситуацията пред Алихан:

„Любовта, разбира се е прекрасно нещо. И ако някой е способен да се промени заради нея, значи наистина заслужава да я изживее. Иначе ще ти се наложи да да се задоволиш със скучни разговори в неподходяща компания.“

Унижението на масата за вечеря, което причиниха на Йълдъз в началото на епизода всички без изключение ми дойде в повече. Всичките подмятания на Ендер, Зехра, Джанер, Лила прескочиха всякакви граници на приличието. А Халит направо загуби говор и картина, на луд го направиха. Мълчи си уж за да не тревожи Ерим. И какъв пример му дава баща му като позволява на всички тези хора да се държат по такъв безобразен и неуважителен начин един с друг? Ерим е достатъчно пораснал, за да разбира какво става и точно пред него трябваше да обясни Халит, че такова поведение, без значение към кого е насочено, е недопустимо. А не на Йълдъз да казва насаме да търпи и да се прави, че не чува, а после уж да предупреждава  Ендер, знаейки, че няма сила, която да спре интригите й.

Онези двечките змийчета Зехра и Лила пък изобщо не ги отразява как постоянно стискат устни и се споглеждат и се чудят как да уязвят Йълдъз. Не съм й адвокат, но наистина всички до един прекаляват. Да, тя си го заслужи, подцени ситуацията и проблемите, които неизменно я очакваха в този дом, но в интерес на истината досега тя се държи достойно и се опитва да намери общ език с всички по нейния си начин. Не се занимава с интриги и на никого не вреди. Чест й прави, че дълго време се опитваше сама да се справя с проблемите, без да намесва Халит и да му се оплаква. Но нещата силно загрубяха.

Хареса ми настояването на Хакан и това, че използва всяка възможност да отвори очите на приятеля си, казвайки на глас онези неща, които Алихан все още отрича да признае дори пред самия себе си. Че се е разделил със Зейнеп заради собствените си страхове и че все още я обича. И че мисълта, че може повече никога да не я види го побърква и всъщност постъпва егоистично като разстройва Зейнеп. Алихан го изгони, но после се извини, което си е напредък. Не му каза обаче, че е прав, а че не е трябвало на него да си изкарва яда. Но и това е нещо. Нека да тренира в извиненията Синеочко, че след всичките гафове, които направи, ще му се наложи да стане виртуоз в това. Laughing

Празненството за рождения ден на Лила в градината си беше истински фарс. Чак ми стана неприятно. То бива лицемерие, но в това семейство то е патологично.  Но си струваше заради начина, по който Зейнеп описа нещата, когато влезе вътре в къщата.

„Кой е всъщност Халит, човек ще рече, че е Брад Пит?  Тези жени са го наобиколили, все едно са на конкурс, а той  накрая ще им надене червената лента. И сестра си не разбирам. Сигурно и тя е луда „

Когато Алихан завари Зейно да си говори сама на дивана, след искането на обяснения последва едно леко признание: „Сам съм си виновен, че мисля за теб.“ Получи си отговора, който заслужи от Зейнеп, а с обяснението, че просто се опитвал да бъде любезен и себе си не може да залъже, камо ли нея. Много ми хареса репликата на Зейнеп в асансьора, която прозвуча като заплаха: :Не ме гледай, че съм толкова мъничка. Кълна се, мога да те унищожа!“  Халит обаче загря, че има нещо между тях. Ще видим как ще реагира и дали ще разпита и Йълдъз за случката.

В цялата серия Зейнеп беше великолепна в желанието си да се противопостави на Алихан, без да си дава сметка, че така още повече го привлича. Никой друг досега не си е позволявал да говори на Алихан с този тон и този маниер. Противопоставянето между тези двамата е не по-малко привлекателно и забавно от периода на ухажването и зараждането на тяхната любов. Много хубави и пълни с емоция диалози. Точно тяхната упоритост, непримиримост и различност ги привлича като магнит един към друг. А Джем изигра ролята на катализатор на ревността на Алихан.  Стана му много неприятно, че Зейнеп, вместо да страда от раздялата, се усмихва и се чувства добре в компанията на друг. Това предизвика поредната паническа атака на Алихан, която Онур пресъздаде много реалистично. Въпреки, че сам изостави Зейнеп, той подсънателно приема сближаването й с някой друг като предателство и като поредната изневяра в живота си. Травмата от детството, която е преживявал съвсем сам е оставила траен отпечатък у него, щом той нарисува в съзнанието си тази въображаема картинка, в която Зейнеп и Джем са заедно. Любимата му и един от най-близките му приятели. Вероятно и случаят с майката на Алихан е подобен. Не мисля, че е възможно тайнствения мъж да е Халит, но се надявам да ни разкажат повече по въпроса. Иначе терапевтът много правилно назова проблема на Алихан: „В съня ти си видял със своя приятел не Зейнеп, а майка си.“

Към Зехра изпитвам съчувствие, наистина е ужасна ситуацията, в която се намира, но никой не може да ти направи това, което сам си причиниш. Състоянието й е сериозно и само един голям шамар от живота може да я накара да преоцени ситуацията около себе си и хората, които я заобикалят. Може би трябва да изгуби онова, което смята за даденост, за да си даде сметка, че сама си е най-големия враг, а омразата е деструктивно чувство.

По отношение на Синан тя прояви наивност, която не е присъща на възрастта й. Толкова лесно я изработи той, а тя дори за момент не си даде сметка, че я накара да си сложи главата в торбата с онзи огромен заем, а той самия нищо не вложи, никъде не сложи подписа си, нищо че повтаря, че са съдружници. След като истината излезе наяве, дори пълномощно я накара да подпише, за да може да продължи да работи клиниката, нищо че баща й плати огромния дълг. И брак са сключили...  Накрая се появи като победител в дома на Аргун. Това ще е най-големия удар за Зехра.

На Зехра вероятно й липсва майчината фигура, а тази на бащата се изчерпва със задоволяването на материалните й потребности, което я е направило студена, безсърдечна и много комплексирана. И крещящата нужда от любов и одобрение я доведоха до капана, в който попадна и от който не знам как ще се измъкне. В миналия епизод предположих, че Халит не й повярва, че е открила  салона за красота със спестяванията си, но си замълча, за да не й реже крилцата. Но съм го надценила, очевидно той е наистина заблуден, защото иначе нямаше толкова много да се ядоса като научи истината. Острата му реакция донякъде ме изненада, макар че той се ядоса не толкова на нея, а че кредитори са дошли в дома му и той се е злепоставил. Но също така ме изненада колко бързо й прости, когато се притесни, че не се прибра известно време. Да видим сега какво ще е наказанието, след като Зехра взриви бомбата, наречена Синан. За баща си Зехра не е нещастната му дъщеря, която е загубила верния път, а е източник на позор. Положението около Халит стана трагикомично. Бившият любовник на бившата му жена му стана зет. Да му е честито. Joy Joy Joy

Сори, дружки,но пак опънах чаршафа.
Такава съм си.
Лека нощ! smile3524 smile3524 smile3524

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 10:46 от * Дъга

# 403
Добър вечер по късни доби, но сега приключих с епизода и затова на две на три и лягам.
В този епизод усетих ревността на Алихан, значи Онур добре се е справил, а  Зейно и Джан са ми много приятни един до друг.
Той е с меко излъчване, все усмихнат и от него лъха позитивна енергия за разлика от Алихан, който ме втрещи Shocked при поредната си криза, направо бе плашещ. ooooh!
Дори не искам да си помислям да изпадне в такова състояние пред Зейнеп. Stop
Йълдъз ми хареса, че не се дава на интригантката Ендер.
Образът на Ендер съвсем ми опротивя след като изхвърли хапчетата на детето си и то с цел, много жалка душица е за мен и визуално ми е антипатична с тези нейни едни и същи физиономии, а брат й е просто един паразит за мен.
Халит вари го, печи го, си е все той, добър със сина си и отвратителен като баща с дъщерите си, особено със Зехра.
Нея не я съжалявам, защото е празноглава на галош, но за това й елементарно безцелно съществуване е виновен баща й.
Синан ми е много противен и като характер(пълен използвач) и като визия не ми е ОК. Има нещо в излъчването му което ме отблъсква въпреки, че на пръв поглед не изглежда грозен и как само я излъга да му прехвърли салона и понеже нейния мозък е изпит от алкохола падна в коварния му капан.
Другите не ми се коментират, защото ми се спи та две не виждам, а и те просто не са за коментар, Stop кой от кой по-анти(с изключение на Хакан на който симпатизирам като образ).

# 404
Изненада .... Laughing

Yasak Elma 12. Bölüm 1. Tanıtımı

Цитат
1 фраг 12 серии💫💫💫
ПЕРЕВОД
-Завтра здесь будет закрытое мероприятие. Это место давно зарезервировано.
-Прекрасно.
-Госпожа Эндер подготовила коллекцию. Будет показ.
-Г-жа Эндер?
-В Стамбуле в самом популярном заведении,мы продолжаем знакомится с новинками. Я новая хозяйка этого места-Йылдыз Саргун. Я вынуждена выпроводить госпожу Эндер,чтобы вы были в достойном окружении.

Yasak Elma 12. Bölüm 2. Tanıtımı

Цитат
2 фраг с нашими💫💫💫
Перевод:
-Понятно,что до меня вы были хорошими партнёрами.
-Да,это так.Правда,Зейнеп?
-В последнее время от вашей агрессивности не осталось следа. Кому мы обязаны этим?
-Не вам обязаны,господин Алихан!
-Чьей бы ассистентской ты не была,отчитываться ты будешь передо мной. Пусть это будет приоритетом твоей работы.
-Это не может быть не в ‘приоритете’,т.к вы все время напоминаете об этом.
-Прекрасно.
-Шайтан так и говорит: "Дай ему по губам,чтобы пришёл в себя."

12-1 русс. суб
https://vk.com/dizimaniaat?z=video-158229374_456240002%2Ffae331e … l_wall_-158229374

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 00:43 от Zlatina3

Общи условия

Активация на акаунт