Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 58

• 94 796
  • 761
  •   1
Отговори
# 195
При нас тюркоазеното е в калъфките на възглавничките по дивана. Кухнята ни е като първата показана, но гърба ни е фаянс, който е доста шарен. Стената е една идея по-бледа

# 196
Защо свързвате тюркоаза само със средиземноморски и летни декори (с оранжево например)?
За мен по-светлите му нюанси са супер уютни, особено в комбинация с бяло и дърво...
За гръбче на кухнята тюркоаз, стените не бива да са друг цвят, но чак толкова интензивен за цялата стая ще ти дойде в повече Hands V
Скрит текст:

Представям си го с бяла маса и столове, столовете с тапицерия или възглавнички в много интензивен тюркоаз, както и възглавнички на дивана (например топло наситено сив, килим с топло светло сиво с елементи в тюркоаз и тъмно сиво...)
http://snapyourcolors.com/chip/0vC7r6?ow=1

При мен коридора е два нюанса по-светъл от дневната, но вратата на практика не се затваря, от дивана заедно с кухнята си виждам и "парченце" коридор Simple Smile Затова винаги съм "за" комбиниране на цветовете на точно тези помещения, другите стаи не ги комбинирам с коридора, на спалните вратите се затварят по-редовно все пак Wink

Харесвам цвят мента, но твоя е доста студен и интензивен... на цяла стена изглежда доста по "натоварващо" когато цвета е толкова силен
Скрит текст:
Всички продължават да свързват цветовете мента и резеда със соц Rolling Eyes ами аз пък не натоварвам децата си с тази асоциация, това че стените в училище някога бяха такива, не означава, че сега са... Те не го свързват с това и съответно приемат спокойно и с удоволствие стените да са им такива Simple Smile

Ей такава светла мента, комбинирана с тюркоаз ми е любима

# 197
  • In transit
Ох, това синьото диванче как ми легна на сърцето... Heart Eyes

# 198
  • гр.София
И ние си взехме тюркоазен диван и сега се чудя секцията в какъв цвят да я направим. Стените са цвят карамел и засега клоня към бяло, но ММ има някакви "цветни" идеи...много му било скучно всичко в един цвят

# 199
Здравейте, дайте идеи за дизайн на малка тоалетна 1Х1м - вратата е сива, плочките долу са бели. Мога ли да вкарам и някакъв шкаф нависоко(за т.хартия), или някакви етажерки да е по-разчупено?

# 200
Скрит текст:
Здравейте, правим основен ремонт и най-после стигнахме до цветовете. В главата ми е пълна каша и ще се радвам да чуя и вашите мнения. Кухнята ще почват да я правят след 15-20 дни и като цяло имам представа каква ще е, но нямам представа какви цветове да са стените на холокухнята, както и на коридора. Като, че ли ми се иска цветовете от коридора към дневната да се преливат по някакъв начин. Също така пода в целия апартамент ще е еднакъв на цвят (така го исках). Банята и тоалетната вече са направени и гранитогреса за коридора вече е купен и предстои да се залепи. Ламината само сме го избрали. Кухнята ми ще е бял гланц + сив дъб, като още се колебая между това 
Скрит текст:
и това
Скрит текст:
или горните шкафове бели, а долните да са дъб.
Ламината за всички стаи ще е този: http://parketilazur.com/laminat-3836-mikonos-p-5496.html, а гранитогреса в коридора ще е този
Скрит текст:
, като си мисля, дали такъв цвят мента ще се впише добре за стените на коридора?
От друга страна много ми харесва тюркоазения гръб на бялата кухня за дневната и се чудя ако цветовете на стените в коридора се приливат по някакъв начин с цветовете в дневната, какъв цвят да са стените на дневната, за да се вържат с бялата кухня и тюркоазения гръб? Другите купени мебели за дневната са ето тази секция
Скрит текст:
и тази холна маса
Скрит текст:
, които са цветове бял лак+сив дъб. Трапезната маса си я представям цялата бяла или бял плот с крака дъб. Столовете още не си ги представям Grinning както и дивана... Но... да се върнем към цветовете на кухнята и на коридора (също се чудя дали да използвам само един цвят за съответното помещение или мога да комбинирам два). Бялата кухня ми се иска някак си да изпъква на фона на стената, но от друга страна - ще я правя с шкафове до горе. Искам да споделя също, че кухнята ще е на един ред, както на снимките по-горе, като от двете и страни ще има врати. В ляво ще свършва със свободностоящ хладилник, а в ляво от него врата за детска. В дясно ще свършва с печка аспиратор и готв.плот, малка стеничка и врата за балкон.
Много ще съм ви благодарна за споделени мнения! Simple Smile

Кухнята, ако е на една цяла стена и е "отсечена" от двете страни с врати, и е с шкафове до тавана, няма на каква стена да изпъква, тъй като самата кухня ще бъде стена с цветовете, които си избрала за нея, а тюркоазеният гръб (ако решиш да го сложиш), ще изпъква на нейния фон.

Според мен на всички тези светли и еднакви мебели, под и кухня им липсва нещо много съществено - тъмен цвят, който да стегне малко картинката. Аз фотошоп-нах набързо няколко неща (колкото да визуализирам цветовете, не се хващайте за предметите) и бих предложила като вариант следната комбинация:

Скрит текст:

Светли стени, тъмносини завеси. Диван предлагам тъмносин или в неутралния цвят. Свежозелени акценти, малко светлосиньо или бледо тюркоазено - примерно столчета с такива възглавнички, ако сложиш и подобен гръб на кухнята, ще се съчетаят и с него. Текстил за масата за хранене в координиращи цветове, за да се нахвърлят навсякъде равномерно в цялото помещение. Мъничко златни декорацийки за разкош и топлина. Simple Smile Може още доста да се поразсъждава по темата, но набързо някак така си ги представям нещата аз конкретно с тези мебели, може да ти е полезно. Успех! Simple Smile

Последна редакция: пн, 02 юли 2018, 16:44 от Madeleine

# 201
И ние си взехме тюркоазен диван и сега се чудя секцията в какъв цвят да я направим. Стените са цвят карамел и засега клоня към бяло, но ММ има някакви "цветни" идеи...много му било скучно всичко в един цвят
С карамел и тюркоаз май само "шоколад със сметана" ми се връзва Smirk
Сериозно - най-много си го представям с бяло, но не студено, а млечно/жасмин/магнолия... или като му идва търговската марка...
Скрит текст:

А за по-смелите може и малко по-бледа и жълтееща "мента", но трябва и спокойно кафяво да има в стаята (щом стените са карамел...)
Скрит текст:

С твоите цветове ми се струва, че избелен дъб или ясен ще си паснат със стените и дивана (с едни светли ленени възглавнички Wink), но пак зависи пода какъв е...

# 202
  • гр.София
Пенева, благодаря много за визуализацията. Пода е тъмно-кафяв ламинат, вратите и дограмата също са тъмно-кафяв цвят. Секцията освен бяло може би ще стане добре и в по-светлите нюанси на тюркоазено и оранжево:thinking:

# 203
Оранжево до карамелената стена (дори свело) не е добра идея...
Избелен ясен може би ще пасне най-добре... и тюркоазени вазички Wink

# 204
Момичета, имам нужда от съвет. Става въпрос за стая на приземен етаж, висока е 2 м. с такова разположение:https://planner5d.com/editor/?key=406c3cf0a146b604018a931bcfff68c6
Като пояснение- до прозореца е само ел.печка за готвене а другото е само зидана мивка(нямах опции за това.
Сега, между  печката и вратата до мивката има ето това:
- имаше вграден изгнил "шкаф" за подправки, но го изкъртихме. И сега се чудя дали да я скрием тази дупка или да направя нещо. Като цяло за сега никой няма да живее там, но искам лека полека да я оправя тази стая.Тъй като там има комин, много вероятно  да има  за в бъдеще също печка за готвене и/или такава за огрев. Всичко подлежи на смяна, така че приемам цялостни идеи за обзавеждане. Размерите са приблизителни, но стаята е около 4 на 4м. и висока 2м.

# 205
  • София
Здравейте,

Търся си бели мебели за спалня /легло, гардероб, шкафчета, комод и тоалетка/.
Бюджетът ми е 2.5-3 хил.лв.

Може ли да ми предложите качествени неща?

Търся подобно нещо, но цената от 7 хил.лв. не ме устройва.

# 206
Еником имат разни модели с декорирани кантове и такива неща, не знам дали ще отговорят точно на това, което търсите. Погледнете ги на живо и преценете дали ви харесва качеството, защото някои от мебелите им са един халтав мдф...

# 207
  • София
Еником имат разни модели с декорирани кантове и такива неща, не знам дали ще отговорят точно на това, което търсите. Погледнете ги на живо и преценете дали ви харесва качеството, защото някои от мебелите им са един халтав мдф...

Влизах в сайта им, мебелите  изглеждат прилично, но чета много негативни коментари относно качеството на
продуктите.

# 208
Вижте ги на място и преценете. Аз съм вземала диван и съм доволна, но все пак са различни производители, та преценете конкретно за моделите, които ви интересуват.

# 209
Вижте в Айко, с повечето модели ще влезете в този бюджет

Общи условия

Активация на акаунт