Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 58

• 94 195
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
Доста време отнемат строителните дейности. Знам какво бързане ще настане, когато грубата работа е свършена. Затова трябва да съм готова с план за интериор Grinning

# 91
На мен ми харесва пода и идеята навсякъде еднакви плочки... само виж в банята как ще стане, същата серия надявам се са едноцветни (условно) "състарен" фаянс Hands V Стените не трябва да са бели, а нещо в цвят, дори много светъл... А кухня ванилия хич не ми се връзва с този под, млечно бяло - ДА, да не е е синкаво, но да не е е слонова кост или ванилия, направо ще се слея и обезличат пода Simple Smile (на мен кухнята ми е с корпус, плот и гръбче дъб, вратичките са бели... дойдоха да монтират вратичките и вместо бяло (не е арктик, не е бейсик, не е грей... просто бяло) пристигнаха със слонова кост, щях да откача! Сложиха две вратички "да видя, че много ще ми хареса"! Да бе, ревнах и казах, че такава боза в стаята не искам! Дърво (дъб) с бяло стои добре, със слонова кост е отврат! Взеха си ги и ги пребоядисаха!)
С тези плочки виждам само един проблем - как се връзва с другите подови покрития, все пак коридора граничи със стаите... Аз бях намислила тази идея, но поради неуспех в комбинирането с другите дървесни декори сложих в банята и коридорите "пясъчник", като до последно се чудех на визия "стара теракота"...
Скрит текст:
Само пример и

Последна редакция: чт, 07 юни 2018, 11:10 от peneva_a

# 92
Аз имам един въпрос, който ме терзае от известно време. Трудни ли за поддръжка бели/светли едноцветни кухни? Сегашната ми е светло дърво, нищо не си личи. Искам да я сменя с бяла, но мъжа ми само ми дудне, че ще трябва доста да ѝ слугувам...

# 93
Този въпрос многократно е разискван в темата за кухните. Отговорът е НЕ. Бялото е възможно най-лесният за поддържане цвят. Simple Smile

# 94
Четох и там, че и спорове даже. Аз най-много се притеснявам да не би някаква мръсотия да попие и да остави леке, примерно червено цвекло, домат... Знам ли.

# 95
Ако нещо попие, то ще е от калпав материал или покритие, не от цвета. Аз имам чисто бяла кухня с вратички от масив. Вече цяла година си я ползвам активно и съм я омазвала с какво ли не - червено вино, домати, диня, нар, шоколад, масло, месо и тем подобни. Нищо й няма, като нова е, веднъж седмично си я почиствам с Pronto и свети, все едно току-що е монтирана. Стига с тези предразсъдъци за бялото - точно защото всичко му личи, мръсното и покапаното могат да се почистят веднага, не да попиват и да се наслояват с месеци и впоследствие да остават петна при едно по-сериозно търкане.

# 96
  • срещу двата комина :)))
аз също имам бяла кухня и изобщо не е трудна за поддържане. Вратите са от МДФ

# 97
Още един + за бяла кухня:)

# 98
И ние сме с бяла кухня. Бърша с кърпата за прозорци на tuppewear

# 99
Здравейте, моят въпрос е малко по-страничен, но прочетох, че тук се коментират мебели все пак. Поръчвам мебели за детска стая и ми дават оферта за дебелина на плоскостите 16 мм ПДЧ. Според вас добре ли е, че нещо ме терзае да не са много тънки, съответно некачествени мебелите и да се изметнат или счупят след време?

# 100
Хм, че откъде ще ги вземат точно пък 16мм?!?! Стандаратното ПДЧ е 18мм, има и 36мм, но то се ползва за плот на бюро или за полици,  предвидени за тежки книги...
МДФ има и на по-малки дебелини, но то обикновено се ползва за вратички с някои олекотени елемнти... а не за корпуса на мебел.

# 101
Има ПДЧ 16 мм, но според мен е много тънко.

# 102
  • Бургас, София
Имаме мебели в къщи с 16мм, не по поръчка. Не го препоръчвам, огъва се при повече тежест определено. Не съм доволна и не бих повторила.

# 103
Благодаря ви за отговорите. Ето от тук харесах детска стая -https://www.gold-apolo.net/
Всичките им плоскости са 16мм. Ще се огледам за нещо по-дебело тогава.

# 104
  • софия
Благодаря ви за отговорите. Ето от тук харесах детска стая -https://www.gold-apolo.net/
Всичките им плоскости са 16мм. Ще се огледам за нещо по-дебело тогава.
Тези НЕ ги  препоръчвам. Правиха ни модул в хола и коридор в стария апартамент преди повече от 10 г. Първо ни скъсаха нервите по време на монтаж, второ - бяха объркали вратите на гардероба и чакахме сума време да ги направят отново, трето - работят с възможно най-евтини материали, четвърто - монтираният модул беше целия изметнат, виждаха се метални снадки между елементите и 10 г. ме дразнеше. Имаше и други неща в обслужването, които вече не помня, но никога не бих си ги причинила пак.

Общи условия

Активация на акаунт