Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 58

• 94 184
  • 761
  •   1
Отговори
# 45
  • София
[quote author=anichkaffm link=topic=1039145.msg36798713#msg36798713 date
Звучи  много добре.  Случайно  снимки  да имаш  да покажеш?  Че се заинтересувах, но не съм виждала "реални" снимки. .
Simple Smile
[/quote]

Нашите са от полиуретан, 8 см височина. Наистина монтажът е скъп колкото самите первази, затова си ги поставяхме двамата с мъжа ми. Голяма играчка за непрофесионалисти, че и се боядисват после защото ги продават само грундирани. Взеха ни акъла тея первази, но пък много си ги харесвам Simple Smile . За разлика от МДФ-а са гъвкави и обират неравностите по стените, а нашите хич не бяха прави.... Ето и снимки.

# 46
Има клипси, да, но никой не ги  монтира така, за съжаление. Или поне на нас никой никъде не ни предложи такъв монтаж, при все че изрично попитах. Ето снимки и от мен, моите са съвсем семпли и изчистени. Предполагам снаждането на ъглите ви интересува, затова показвам тях:

Скрит текст:
външен ъгъл с плочки

вътрешен ъгъл с ламинат

и отблизо как са рязани

# 47
  • In transit
Добре, че са ви различни первазите. С тия сините стени може да ви обърка човек къщите. Simple Smile Много ми харесват и двата вида. Елегантно стоят.

Маделин, каква марка/модел е настилката на последната снимка? Предполагам е ламинат?
А за клипсите...като знаят, че ще ти вземат повече пари да ги лепят защо да ти ги слагат с клипси. При мен така стана с паркета. Дойде един "майстор" от фирмата, погледна замазката и отсече "Подът е крив, оттук го виждам. Няма да стане с редене, трябва да се лепи!". Ей така на око, няма уреди за него... ами как да се доверя на тази фирма после? Много ясно, че ще иска да го лепи като ми вземат 30лв/м2. За редене вземаха само 6лв/м2

# 48
Ламиниран паркет е, на Таркет. Simple Smile

# 49
Запис и аз , да черпя идеи Simple Smile

# 50
Здравейте!
От доста време чета темата и намирам много полезни съвети, за което благодаря!
Виждам, че много често поставяте ламиниран паркет. В къщи обаче забелязах, че откакто го сложихме, събира много мъх.
Не знам къде е проблема.
А ни предстои местене в ново жилище и цялостен ремонт. Та не мога да реша  естествен или ламиниран паркет.
Ще съм благодарна да споделите мнение. Simple Smile

# 51
Ако можете да си го позволите - естествено  Wink естествен.

# 52
Мъх имам и сз с естствения паркет Simple Smile

# 53
Мъх? Че от къде?

# 54
# 55
  • Русе, България
За съжаление проблемът с вълмата прахоляк, които се търкалят върху ламината, не е проблем на ламината като такъв, нито на вида настилка изобщо, а се дължи на "чистата" градска среда, в която живеем. Ако досега сте били с мокет или на пода е имало килим, покриващ по-голямата част, този прах сигурно ви изглежда като нещо ново. И да, има някакво физично обяснение за елекростатичност на повърхностите (което е пълна тъмна Индия за мен), обаче е факт, че на село примерно, където също е нареден ламинат, такива вълма не се събират. Така че за мен не настилката е проблем.
Бонусът на това, че се виждат, е по-честото напомняне, че трабва да се чисти. Grin

# 56
Прахоляк и мъх за мен са различни неща.

# 57
  • Русе, България
Е, dani_sim трябва да поясни за какъв точно мъх иде реч, но и аз го рабрах като този прах, примесен с косъмчета и влакънца, който се събира по пода към стените.

# 58
Да, и аз така си представях боклуците по настилката, но нямаше да се сетя да ги нарека мъх. За мен дрехите имат мъхчета, а боклуците по ламината са прахоляци.

# 59
В две от стаите, които се използват най-често, сме с естествен паркет. Там не се събира, а вратата на терасата в топло време е отворена постоянно.
Забелязва се най-много в спалнята, в която влизаме само да спим. И то най-вече под леглото.
Чистя всяка седмица, а изглежда, все едно не е чистено поне месец.
Като малки влакънца.

Общи условия

Активация на акаунт