Hell’s Kitchen България - сезон 1, тема 7 - ФИНАЛ

  • 64 988
  • 694
  •   1
Отговори
# 540
  • София
  • Мнения: 12 228
Значи ресторанта на Ангелов в никакъв случай не е гурме, то си е просто ресторант. Порциите са много по-големи от стандарта за такъв ресторант, както и начина на поднасяне и самото обслужване са си съвсем стандартни. Там ако сервират на Филип менюто и няма кой да си го поръча.
Да, точно е! Един хубав ресторант е,  за мен даже огромни порции.

# 541
  • Мнения: 6 937
И сега какво…Бихте ли си помислили преди 15-20 години, че ще спорим за най-добър готвач в ТВ предаване? Виждаме подредени от режисьор и сценаристи картини. Нито вкуса знаем, нито какво се случва всъщност. Кои от вас очакват завършил ТОХ да разговаря като литературен критик? Така като се замислите, обикновено в кухня работят хора, които не се справят кой знае как с нещата в живота. Да са живи и здрави и успех!

# 542
  • Мнения: 2 161
Филип още малко ще го изкарате по-велик готвач и от Рамзи и Оливър. Като е толкова успешен бизнесмен и не знам си какво още за какво се е записал за предаването? За какво му е реклама щом по думите ви и Ангелов не може да се мери с него? Ако пък наистина се е записал само за да си прави реклама е тъпо защото неговото място можеше да е заето от някой на който са му трябвали тези пари и с радост би работил в ресторант на Ангелов. Не е ли идеята на този формат да канят участници които се борят и искат голямата награда?
Записал се е заради приключението. Вероятно е искал и голямата награда. Иначе нямаше да стигне до финала.

# 543
  • sofia
  • Мнения: 3 708
"Така като се замислите, обикновено в кухня работят хора, които не се справят кой знае как с нещата в живота."
Виктория Василева, целият пост звучи снобско-глупаво, но...това е връХта!

# 544
  • София-Младост
  • Мнения: 24 089
Кои от вас очакват завършил ТОХ да разговаря като литературен критик?
Тия водещи на кулинарни предавания, дето ги гледаш са завършили баш ТОХ-а...

# 545
  • Мнения: 6 937
Кои от вас очакват завършил ТОХ да разговаря като литературен критик?
Тия водещи на кулинарни предавания, дето ги гледаш са завършили баш ТОХ-а...
Да. Заради това се нагледахме на крясъци и мятане на храна я в коша, я по стените. ХРАНА! Всеки интелигентен човек трябва да умее да си приготвя храна и да има респект към нея. Тези предавания си имат формати и сценаристи, които изискват определено поведение от участниците. Няма как да ме убедите във високото интелектуално ниво на някой, който не знае как се казва най-популярната студена супа. Или при вида на морски дарове му призлява и го изразява на глас. Персонажите са подрабни по начин, който да ни забавлява и да ни повдига самочувствието колко над тях сме. А за снобарията- снобско е от фюжън кухня да "настръхваш" и да повтаряш непрекъснато за "експлозията от всусове", докато гледаш падналите гащи на Божо или мазните коси на някои от девойките.Откакто има предаване като "Кошмари в кухнята" не смея да вляза в ресторант. Да не говорим, че все пак, когато се наложи поради характера на работата ми, дори след посещение на изискани места, имам често хранителни разстройства. Няма какво да се лъжем- културата като цяло ни е доста ниска и оттук хигиената, респекта към собствеия ни труд, показността, която се разминава с действителното качество. Хубав ден!

# 546
  • Мнения: 13 136
Май пак ще се отпиша от темата. Започнаха глупостите. 😒

Аз да попитам, колко готвачи познавате? Защото аз познавам доста, работила съм в този бранш и както навсякъде има и глупави и умни хора. Останали са ми страхотни приятелства със много готини хора.

# 547
  • София
  • Мнения: 8 526

Да. Заради това се нагледахме на крясъци и мятане на храна я в коша, я по стените. ХРАНА! Всеки интелигентен човек трябва да умее да си приготвя храна и да има респект към нея.

Тези предавания си имат формати и сценаристи, които изискват определено поведение от участниците.
Тогава защо протестиращ, като знаеш, че всичко е сценарий. И как от сценария разбра, че някой не е чак толкова духовно извисен като теб?
Няма как да ме убедите във високото интелектуално ниво на някой, който не знае как се казва най-популярната студена супа.
За таратора ли говорим или за гаспачото. На мен и двете са ми известни, но това въобще не е критерий за кулинарен професионализъм.
Или при вида на морски дарове му призлява и го изразява на глас.
А защо да не му призлява? И защо да не го споделя? От някои хранителни продукти и на мен ми призлява, а от някои не ще си изразявам мнението на глас, че въобще не ми пука за нечия снобска култура.
Персонажите са подрабни по начин, който да ни забавлява и да ни повдига самочувствието колко над тях сме.
Ако по този начин ти се повдига самочувствието, това говори много зле за теб. Това се отнася за който и да е, не само за теб.
А за снобарията- снобско е от фюжън кухня да "настръхваш" и да повтаряш непрекъснато за "експлозията от всусове" ...
Самата ти нямаш ли снобски изказ в поста си?
Да не говорим, че все пак, когато се наложи поради характера на работата ми, дори след посещение на изискани места, имам често хранителни разстройства.
Задължително иди на лекар. Аз например нямам никакви проблеми, след като съм ял в някое заведение.
Няма какво да се лъжем- културата като цяло ни е доста ниска и оттук хигиената, респекта към собствеия ни труд, показността, която се разминава с действителното качество.
Не ми стана ясно защо говориш в множествено число. Може би това се отнася за теб, но не беше нужно да ни го пишеш. А да...във всяка страна има различни типове заведения и готвачи, не само в България.
Хубав ден и на теб. Усмихни се, бъди по-позитивна и ще видиш, че животът не е пък чак толкова черен.

# 548
  • Мнения: 33 525
И сега какво…Бихте ли си помислили преди 15-20 години, че ще спорим за най-добър готвач в ТВ предаване? Виждаме подредени от режисьор и сценаристи картини. Нито вкуса знаем, нито какво се случва всъщност. Кои от вас очакват завършил ТОХ да разговаря като литературен критик? Така като се замислите, обикновено в кухня работят хора, които не се справят кой знае как с нещата в живота. Да са живи и здрави и успех!

Това ме изумява, отдавна под думата CHEF не стоят хора "които не се справят кой знае как с нещата"! Най добрите готвачи в света понякога са по прочути и от най добрите професори......! Да бъдеш готвач от тяхната класа е постижение! Трябва да имаш познания, финес, да познаваш различни кухни, да имаш въбражение, чувство за артистично сервиране......! Та не е толкова проста работа да имаш един от най известните ресторанти в София!

# 549
  • Мнения: 33 525
Значи ресторанта на Ангелов в никакъв случай не е гурме, то си е просто ресторант. Порциите са много по-големи от стандарта за такъв ресторант, както и начина на поднасяне и самото обслужване са си съвсем стандартни. Там ако сервират на Филип менюто и няма кой да си го поръча.
Нямах предвид, че ресторантът му е гурме, а че Гичето не може да е кой знае колко да помогне на Филип във финалното му готвене, защото Филип можеше да избере за финално меню и "гурме"! Не че Гичето ще и се налага при Ангелов да готви гурме! Joy Joy А ако Флип беше отишъл при Ангелов нямаше да си сервира своите менюта, а тези от листата на Ангелов!

Последна редакция: нд, 27 май 2018, 11:37 от mimi.7299

# 550
  • Мнения: 6 857
Съгласна съм с victoria vassileva, че всички тези кулинарни предавания са една режисирана, но не винаги по най-добрия начин композиция.
И мен ме дразни хвърлянето на храната. Сигурно и Виктор Ангелов се дразни, но какво да се прави, той също е назначен с договор и както му свирят, така ще играе.
За мен всички тези шефове в кулинарните предавания са машини за пари.
Да, понякога са забавни, но иначе доста отегчителни. Не ги обвинявам, все пак печелят хората и това е най-важно, но не мога да приема сериозно готвачи, дето рекламират кренвирши и се смилат да перат по цял ден с Ариел.
Целият този огромен екип от телевизионери изкарват луди пари, а на финала някакви си божовци и нини се карат като цигани.
Но вече е все тая, защото вече кепенците са спуснати и пачките са прибрани.

# 551
  • Другата България
  • Мнения: 42 736
Няма какво да се лъжем- културата като цяло ни е доста ниска и оттук хигиената, респекта към собствеия ни труд, показността, която се разминава с действителното качество. Хубав ден!
Кого да лъжем? Ти си разсъждаваш на глас и намесваш нас /или друг?/ в разсъжденията си, говорейки в множествено число. Ако ти имаш ниска култура, постарай се да направиш нещо, но не говори така и за останалите, които не познаваш. Що се отнася до снобарията - протестираш срещу нея, ама в същото време съвсем небрежно вмъкваш как поради характера на работата ти се налагало да посещаваш подобни заведения smile3532 Stop. Много сме ги виждали такива, съветът ми е да спреш да се излагаш и да се замисляш друг път преди да се изцепиш така....смешно.
И сега какво…Бихте ли си помислили преди 15-20 години, че ще спорим за най-добър готвач в ТВ предаване? Виждаме подредени от режисьор и сценаристи картини. Нито вкуса знаем, нито какво се случва всъщност. Кои от вас очакват завършил ТОХ да разговаря като литературен критик? Така като се замислите, обикновено в кухня работят хора, които не се справят кой знае как с нещата в живота. Да са живи и здрави и успех!
И сега нищо. Подчертаното няма да го и коментирам, да не говорим, че пак използваш мн.число в разсъжденията си. Ако няколко човека се замисляте, конкретизирай кои сте, че иначе ние се замисляме за други неща.

# 552
  • Мнения: 2 511
Имам два въпроса към тези които разбират.

На финала показаха как Филип беше забравил да сложи в една от чиниите на гостите грах/доколкото си спомням/. Важно ли беше това? Правилна ли беше реакцията му да вземе тигана и да отиде с него да го допълни в чинията? Аз като неразбираща мисля, че трябваше да се извини и да поднесе новоприготвена чиния. Все пак беше финал и се следеше всяко тяхно действие и разрешаване своевременно на възникнали проблеми.

Относно сервирането на десертите. Показаха как Дани лично отиде да сервира на VIP гостите. Беше много естествен в този момент и добре се получи. Ангелов каза на Филип, че за всеки шеф готвач е чест той лично да сервира десертите. Тогава той отиде но според мен беше доста скован и притеснен.Въпросът ми е беше ли подсказано според вас на Дани или той самичък е предприел тази стъпка?

Някак си тези дребни детайли натежаха в полза на Дани, при положение, че и двамата са много добри готвачи.

# 553
  • Мнения: 33 525
Никой не казва, че Дани е лош готвач....той също е един от най добрите....честно казано и на мен не ми хареса, че Филката излезе с мазния тиган, трябваше да вземе чинията и да допълни грах в кухнаята, ако нямаше време за нова порция....просто той е по емоционален и в такива ситуации леко се паникьосва!

# 554
  • Мнения: 2 374


Най- популярна студена супа е таратор!
Пасирана шопска салата с 1 филия хляб за тОпенье ... наречена гаспачо, шмЪ прощаааат  Naughty

Според мен, Филип вече знаеше, че няма да спечели.
А на голямата "звездЪ Михова"  не ѝ стигнА порцията на финал, ми за 1 лъжица грах се заяде.

И сега какво…Бихте ли си помислили преди 15-20 години, че ще спорим за най-добър готвач в ТВ предаване?
Така като се замислите, обикновено в кухня работят хора, които не се справят кой знае как с нещата в живота. Да са живи и здрави и успех!
Е успех, успех, ма като работиш в кухня...   smile3555  33uu

Да са живи, здрави и платежоспособни клиентите им  Mr. Green


Последна редакция: нд, 27 май 2018, 12:59 от Трънка Бодливкова

Общи условия

Активация на акаунт