Любители на Котки - Тема 122

• 62 953
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Трябва да обясниш, че имаш крайна дата, като заминаваш на море.✌

# 151
Около 20ти април видяхме с приятеля ми много мъничко котенце на 3 седмици цялото в гъбички. Въпреки риска от заразяване решихме да го излекуваме и да му намерим любящи стопани. Ами почти 2 месеца  по-късно решихме, че котьо остава с нас. Имаме котка на 11 месеца, която постоянно ни "чисти" и малкия, но той е твърдо решен, че аз съм най-доброто нещо за сучене. Първоначално беше малък мислехме, че е нормално ама почна да втръсва 😃  Имате ли идея как да го откажа и дали ще отмине?

# 152
  • на брега на морето
Хранете го от време на време с мляко за котета бебета с биберон. Нормално е да му се суче още. Предполагам, че ще отмине. Щото има и такива случаи

Май Василчо е това Simple Smile

# 153
Суче, защото е останало рано самичко, без майка. Сега тебе те мисли за мама. А също и защото иска да ти каже, че те обича. Моят малкият също беше така. Като попорасне ще престане

# 154
А, не е задължително да престане, имах една котчица, която си муцаше на шията ми и на дърти години Grinning Много беше хубаво Heart

Вейдър (май той беше)  на Адри (тя къде е), чак смучки и правеше по спомен Grinning

# 155
  • София
Сиси също още ми муца на шията
а Джуджи до късно цоцаше един пухкав чорап
те са взети малки и двете, ама не исках да рискувам да ги затрие майка им
ражда винаги по 5, обаче проходят ли, започва да ги развежда по дворовете наоколо и рязко започват да намаляват
коли, кучета.....

# 156
Мляко въобще не е виждал откакто е с нас. Като го прибрахме вечерта изяде гранулите на котката и ветеринаря каза да го оставим на гранулките щом ги хапва. 😃 По-късно ще кача снимка на бебока.

# 157
  • София

Да ви питам - във Фейса един се опитва да ме пързаля за болно от калцивирус коте. Прилага и някакви бележки (два пъти една и съща)  на лекарства и цени. Пари иска човека - най-напред бяха 160 лв, като сметнах излязоха 70, с корекция от майка му станаха 130. Я хвърлете един поглед

Публикува снимка на напълно здраво коте, повече от разкошно - рижаво, с широко отворени очи. То било болното.

Котьо, ако имаш намерение да даваш пари, можеш да поискаш айбан на клиниката, в която се лекува котето, или да платиш на място. Малко съмнителна ми се  струва историята. За съжаление, досега се нагледах на изнудвачи с животинчета. Гадно е да го кажа, но имаше един в Пловдив, който собственоръчно осакатяваше животинки, а после се късаше да врънка пари от кого ли не и даже заплашваше. Затова трябва да се подхожда много внимателно.

Мишелинче, адмирации за милосърдната ти душа! Аз пък мисля, че е по-добре да сервираш ''благата вест'' на твоя човек сега, за да има време да отлежи в главата му мисълта, че ще завари две котета в къщи, а освен това големите му бесове от новината ще преминат в твое отсъствие, което си е една много добра опция. Успех в укротяването на опърничавия Mr. Green Wink hahaha

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 14:15 от detelistna.4etirilinka

# 158
  • на брега на морето
Аааа, пари на ръка НЕ! На Руски паметник правел среща за приемане на даренията. Понеже го засекох няколко пъти прикачи и трета бележка и спрях да се занимавам.

# 159
Откъде сте купували котешки дървета? Едното коте порасна и не и е удобно на малкото 40/50 см дръвче и съм в чуденка откъде. Навсякъде различни цени.  Пример https://www.vidaxl.bg/e/8718475993315/vidaxl-koteshko-darvo-zhalto-260-sm   
http://m.zooplus.bg/shop/kotki/durveta_za_draskane/durveta_za_dr … nad_260_cm/351955
Имат разлика, но горе-долу еднакви.

# 160
За тези от ЗооПлюс в една група във фекса имаше много кофти коментари за качеството.
За другия сайт съм засичала няколко положителни мнения.

# 161
  • София
Имам нужда от помощ. На 6 юни вечерта от една кофа за боклук извадих новоредено бебе /мокро, с пъпна връв и плацента/. Занесох го в денонощна клиника, махнаха плацентата, купих мляко, биберон и получих инструктаж. Държиме бебето на топло /с бутилки топла вода/, храниме според инструкциите, изпишкваме и т.л. , НО от вчера котето почти не яде -има няма и 1 мл не хапва на хранене, не е акало от вчера... иначе днес му се отлепиха ушичките и прилича на малко лъвче. Спаднало е на грамаж за два дни е от 70 гр, на 64 гр. Вече се виждам в чудо. Утре пак ще ходиме на ветеринар, но незнам дали това ще е решението. Първият веретеринар ме посъветва да търся котка с бебета и да се опитам да и дам и това бебе да кърми.
Моля помогнете, търся майка котка да поотгледа това бебе и после ще си го взема.
Аз имам голям възрастен персиец и той приема бебето учудващо добре, така че мисля че двамата ще си живеят прекрасно.

# 162
Пиши във Фейсбук, има една група новородени котета в беда, аз там намерих помощ за бебетата, които намерих миналата година, успех и дано бебчо оцелее.

# 163
Не е добре, че не яде и трябва редовно да ака. Мисля че малко захар или мед им даваха ако отпаднат. Жила паднала кръвната захар или нещо от сортА. Може и 1-2 капчици зехтин да сложиш в млякото, да се изходи по-лесно. Успех.

# 164
На мен ми беше много трудно да ги изхождам, пишкаха, но не акаха, два пъти ходих на ветеринар с тях заради това, добре че намерих приемна майка, иначе нямаше да ги бъде.
Задължително го заведете на ветеринар.

Общи условия

Активация на акаунт