Любители на Котки - Тема 122

• 62 943
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Като сме на темата за бълхи... кой е по-ефикасният вариант - пудра или пипета?

# 136
Като сме на темата за бълхи... кой е по-ефикасният вариант - пудра или пипета?
Пипета.

# 137
Котето може да се изкъпе, за да паднат акитата и яйцата на бълхите. Също, ако има остатъчни бълхи на мокра козинка, много лесно се почистват ръчно. Продавача е некоректен, защото коте се дава с ваксини, обезпаразитено и здраво. Ако сте го платили, то сте наляли пари в поредния махленски развъждач, който изкарва пари на гърба на животните.

# 138
Да, платих за него. Защото децата си казаха какво искат да е. И намерих 🙂 бяло, със сини очи, малка топчица. Но .... Изключително съм шокирана от състоянието на котенцето!!!
 Писах на хората на лични в сайта за продажби малко грижи да положи за майката и за следващото котило, че е грехота така да ги оставят.

Иначе вчера в обедната почивка ходих до една ветеринарна клиника. Казаха да доведа котенцето при първа възможност и ми дадоха пудра и шампоан.
Вчера вечерта го изкъпах, подсуших и напудрих.  Сутринта пак го пудрих, а днес следобеда ще го водя в клиниката.

Децата така му се радват, само го гушкат. Дори спаха в хола (докато не го обезпаразитя съм му ограничила достъпа само там) за да са при него. А пък аз само казвам: “По- далече стойте, не го взимайте при вас.” И гледам: сутринта, котенцето се качило при тях на дивана и се свило в краката им. Миличкото, търси топлинка.

Последна редакция: ср, 06 юни 2018, 15:49 от Mia Rulana

# 139
  • София
Миа, в повечето случаи бълхите се чувстват прекрасно в котешкото кожухче и не отиват другаде.  Wink Не се притеснявай! Нито ще отидат при децата, нито ще се напълни къщата. Трябва да е съвсем непоносимо опаразитяването, за да започнат да падат от котето. Като пример мога да дам ветеринарните кабинети, които при толкова животинки трябва да са пълни с бълхи, а работещите там да са целите нахапани.  Grinning Ще се справите с проблема!  Hug

# 140
  • София
Честита любов дошла в семейството.
Не се притеснявай! Колкото повече комуникират децата с котето, толкова по-комуникативно ще стане и то. Според мен е хубаво да му говорят, да го възпитават да не хапе и дере (което то прави на игра), да го приучават да играе с играчки предназначени за котета (например въдички, може и домашно сглобени) и да го галят внимателно. То ще разбере.

Иначе аз не спирам да се изумявам от жестокостта на хората - от развъждането на домашни животни, та до продажбата на еднодневни сърнета в пликове за пазар... отвратително безсилна се чувствам. Тези хора така се отнасят и към околните, и към децата си.

# 141
# 142

и ние сме така сутрин

# 143
Момичета, съгласих се да бъда приемен дом за известно време, но като гледам във фейсбук колко МНОГО душици си търсят дом, направо ми се вижда кауза пердута Sad

# 144
Мишелин, без да му се даде шанс на животното, няма как да се разбере. Някои много бързо ги осиновяват, някои чакат с месеци. Бебенце ли ще вземаш ?

# 145
Възползвах се от това, че приятелят ми отсъства няколко дена Ill До средата на другата седмица няма да е никакъв проблем да са вкъщи (две са, малки Scream ). Оттам нататък - или си подписвам молбата за "развод", или ще ги гледаме до средата на юли Rolling Eyes. После заминаваме на море.

И се притеснявам от реакцията на приятеля ми, че подозирам, че ще има цупни Ill Nerd Напрегнато ми е, но пък искам и да помогна и... надделя. Молете се за мен Joy

# 146
За токова кратко, не знам дали ще се задомят. Предупреди преди да ги вземеш в какви срокове е, да няма неприятни изненади. Малки мушмурочета пък да ти щъкат, направо завидях.

# 147
  • на брега на морето
Мише, не се притеснявай за цупните. Когато децата донесоха котенцето Рис мислех, че ММ ще се сърди яко, ама една вечер влезе в кухнята с котенцето в ръце усмихнат мазно, мазно. Сложи го на пода, да се разходело малко Simple Smile И за Рафаела мислех, че ще се противопостави, обаче я прие моментално. И сестра му тоже Simple Smile Странното е, че аз най-много се опъвах, нали се бях заклела "НИКОГА повече домашен любимец".

Да ви питам - във Фейса един се опитва да ме пързаля за болно от калцивирус коте. Прилага и някакви бележки (два пъти една и съща)  на лекарства и цени. Пари иска човека - най-напред бяха 160 лв, като сметнах излязоха 70, с корекция от майка му станаха 130. Я хвърлете един поглед

Публикува снимка на напълно здраво коте, повече от разкошно - рижаво, с широко отворени очи. То било болното.

# 148
Мише, не се притеснявай за цупните. Когато децата донесоха котенцето Рис мислех, че ММ ще се сърди яко, ама една вечер влезе в кухнята с котенцето в ръце усмихнат мазно, мазно. Сложи го на пода, да се разходело малко Simple Smile И за Рафаела мислех, че ще се противопостави, обаче я прие моментално. И сестра му тоже Simple Smile Странното е, че аз най-много се опъвах, нали се бях заклела "НИКОГА повече домашен любимец".

Да ви питам - във Фейса един се опитва да ме пързаля за болно от калцивирус коте. Прилага и някакви бележки (два пъти една и съща)  на лекарства и цени. Пари иска човека - най-напред бяха 160 лв, като сметнах излязоха 70, с корекция от майка му станаха 130. Я хвърлете един поглед

Публикува снимка на напълно здраво коте, повече от разкошно - рижаво, с широко отворени очи. То било болното.

Кой е този някой? Пари на лично на ръка? Искай телефон на клиниката, в която се лекува и искай доктора да ти потвърди. Това не е касова бележка.

# 149
adelinda, обясних, че може да имам евентуални проблеми вкъщи, пък да видим...

Котьо, даваш ми надежда. Моят приятел и той много обича котки, но просто не иска други котки. Аз мнократно съм искала да приютя животинче, но проблемът е, че никой не може да гарантира за какъв срок.

Сега се чудя дали да му сервирам новината, така като е далеч от мен или да го изчакам да се прибере. Май по-добре да изчакам, че да запазя колкото се може по-дълго отношенията ни добри Grinning Ох

Общи условия

Активация на акаунт