Любители на Котки - Тема 122

• 62 851
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте!
Предстои ми много труден избор и се надявам на съвети. Имаме котарак гледан изцяло вътре. Но съжителството с малко дете(1 г и 4м) започва вече много да ме притеснява. По цял ден всичко е в косми,поради невъзмажност да сложим тоалетната му другаде е в хола и той живее там. Постоянно му чистя,всичко е пясъци. Знам,че звучи гадно,преди не ме притесняваше,но сега вече не мога да не ги събирам заедно с детето,защото това е най-голямата ни стая и там играе. Съответно всичко е косми и онзи ден имах гости дрехите на децата бяха в косми целите,хвана ме срам.На практика не мога да използвам най-голямата си и просторна стая заради него. Чистим нон стоп. И няма файда. Ограничавам си детето,страх ме е от зарази(въпреки,че е гледана котка с всички ваксини и прочие).
Обмислям варианта да го пусна да живее на двора( в голямя къща сме). Но ми е жал и се чувствам сякаш го изхвърлям на произвола(от 1 месечно е с нас).
От друга страна се чувствам зле,защ
Ото детето трябва да е на първо място.
И не мога да се реша.
Притеснявя ме най-вече дали ще е добре за животинката(на 3 години е,кастриран) и дали няма да избяга и да не се върне, защота тогава много ще се обвинявам.
Знам,че вие няма как да вземете решениета вместо мен,но ще се радвам на съвети ако е имало хора в същата ситуация. Как бихте постъпили?
Разкъсвана съм от съмнения че мога да си навредя на детето заради котарака.
Имаме и друг приземе етаж,но там
Ще стои сам като затворник,освен това този етаж се ползва често като склад,постоянно се влиза и излиза.и пак може да избяга. Мисля вече всякакви варианти. И не мога да го измисля.

# 661
  • Велико Търново
Мис Каролин Бингли, разбирам те напълно:( преди две седмици изпратих моята котка при роднина " за кратко" тъй като се съмнявах че бебето ми на 5м хърка заради котката. Да, хъркането спря, и колкото и да ми е мъчно бебето е на първо място...
Можеш да пробваш да заведеш котката да я подстрижат, така няма да има косми у вас, а wc можеш да пробваш със силиконова тоалетна или да я пручите да ходи без тоалетна.

# 662
  • на брега на морето
Силиконовите тоалетни не се харесват от много котки.

Пробвай със закрита тоалетна и бентонит.
Кукумицинка беше похвалила една четка за косми - може да го решиш поне през ден и да дообираш с влажна ръка останалите косми по тялото му. Косми няма как да не паднат, косми падат и от хората. Моята прахосмукачка има една релефна гумена лента на четката за пода - тя събира космите от котката на масури и ги смуква.
Зарази от ваксинирано домашно коте не очаквай. Все пак зарази може да лепнеш и от хората. Вярно е, че когато имаш животно грижите са по-големи, но си правиш сметка - поемаш ли ги или не. Ако пуснеш котака на улицата ще го убият кучетата, той не знае как да се пази, а и е доверчив към хората, а изроди има всякакви.

# 663
Не иска силиконова за съжаление. Нито той,нито персийката. Много ме притесняма тоалетната,и че може да е яла от нея,защото колкото и да чистя все си има. И освен това и от храната му един път си сложи в устата. Просто не знам, много ме е стрях. Той е късокосмест иначе,космите не са чак такъв проблемл лошото е че не мога да сложа тоалетната му другаде.
Май много тревоги ще ми дойдат,и колкото и да не ми се иска,ще трябва да го пусна.

# 664
  • София
Мис Каролина, може да му направите волиера, така че да влиза и вътре и да си излиза навън, ако е на долния етаж.
За тоалетната, аз имам такава https://m.zooplus.bg/shop/kotki/koteshki_toaletni_poddrujka/luks … i_toaletni/602475
Много намалява разпиляването на материал.
За косми ползвам това https://m.zooplus.bg/shop/kotki/vsekidnevna_pomosht/chetki_rolki/480992, много добре събира косми.
И ресане с фурминатор.

# 665
Здравейте, не съм се включвала досега, но ви следя от повече от година (горе-долу когато взехме нашата писана).
Досега не съм се включвала, въпреки че все се каня, но някак този път не мога да се сдържа... За мен да се "пусне" домашно гледана котка на двор е равнозначно на убийство, съжалявам, ако звуча грубо...Освен ако не е крайно обезопасен двор, котките прескачат огради, може да ги нападне куче, да бъдат блъснати от кола, да хапнат отрова... Домашно отгледаните котки са с притъпени инстинкти за оцеляване, те са свикнали хората да са дружелюбни към тях и храната да идва в купичка.
Наистина не разбирам какво е притеснението и изречението "На практика не мога да използвам най-голямата си и просторна стая заради него" направо ме втрещи....
Не са 1 и 2 семействата, които гледат дете и домашен любимец и не знам някой да ги разделя (освен ако няма ясна медицинска причина - например потвърдена алергия). На една детска площадка детето може да попадне в контакт с доста повече зарази, отколкото да му донесе домашния котарак...
Не бих се и замислила да ме е срам, че косми от котката ми са попаднали на нечия дреха, ако трябва да съм честна.
Съжалявам, ако звуча крайно, но за мен е абсолютна безотговорност да се вземе животно и впоследствие да се изрита... (Не звучи така мило като "пусне", но за мен значението е абсолютно еднакво).

# 666
  • София
Рапунцел, съгласна съм.
Ама и да и го кажем, няма да помогне.
Затова се пробваме с друг акъл.

Отгледах бебе с дете и куче и оцеля без особени увреждания.

А ти пиши, и снимки качвай.

# 667
Веднага ви споделям най-най-любимата си снимка на нашата принцеса и ви представям Кари - Киара трябваше да е, ама Кари си остана (сега се шегуваме, че е на Кари Брадшоу, защото е на мама кифлата Grinning )
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/28279806_101561385 … 3&oe=5BCD62AD

# 668
Рахунцер и аз мисля точно като вас и затова много се чудя. Но все пак съм майка-детето ми е на първо място.
Имаш право да се втрещяваш,но за мен дете и котешка тоалетна та едно място не ми е ок никак.

# 669
  • София
Каролин, банята не става ли за тая тоалетна?

# 670
Най-доброто решение е да му намерите осиновител, трудно, но не и невъзможно.

# 671
Рахунцер и аз мисля точно като вас и затова много се чудя. Но все пак съм майка-детето ми е на първо място.
Имаш право да се втрещяваш,но за мен дете и котешка тоалетна та едно място не ми е ок никак.
Ако жилището не се състои само от коридоро-спалня-кухня-баня/тоалетна няма как да се случи това с тоалетната и детето.

# 672
  • София
Имат още един етаж даже. Все могат да намерат къде да сбутат една тоалетна, предполагам.

# 673
  • София
Тоалетната, която possessedе e показала би свършила чудесна работа. Ако може да се сложи в тоалетната или банята проблема е решен. Има много добри четки за ресанеи космите намаляват значително. От зарази не бих се притеснявала от домашна котка с ваксини. Аз мойте по муцуните ги целувам и съм здрава. Когато реша да забременявам пак ще се изследвам за токсиплазмоза за по-сигурно. Моя приятелка си изкара бременността с котка и бебето вече е на 8м. и нямат проблеми никакви. Не пускаха котката в спалнята първия един месец само. Не бих си помислила да ги разделям ако няма медицински проблем. Обичам котките си като деца и никога за нищо на света няма да ги пусна навън.
Ако си решила твърдо намерете по-добре осиновители на котката, защото в противен случай не я чака нищо добро навън.

# 674
  • София

Мис Каролин Бингли, ако тоалетната е основното притеснение предлагам варианта от линка, или друг от тези в сайта. Давам примерен сайт койго ми излезе на търсачка, може да има и по-евтини варианти. Идеята ми е да се огради котешката тоалетна като камината от снимката, а котето ще може да минава между решетките или да прескача без детето да има достъп до тоалетната.https://www.minimod.bg/11052/baby-dan-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D … D1%80%D0%B5%D0%BD

Общи условия

Активация на акаунт