Любители на Котки - Тема 122

• 62 875
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
  • София
За съжаление имате само три избора.
Взимате го, гледате го и му намирате осиновител.
Взимате го и го предавате на някоя организация да му бере грижата.
Оставяте го на улицата, последствията са ясни.

Слепите котки се справят чудесно в домашна среда.

# 646
Ще се свържа с няколко организации днес, евентуално за приемен дом и ще се опитам да му намеря постоянен. За съжаление не мога да го прибера, под наем сме и хазяинът много трудно се съгласи на едно коте...Сега тъкмо са прегледали и второто котенце, оченцето му ще се оправи, изписали са мехлем, дъщеря ми ще ходи да го маже два пъти на ден.

# 647
  • София
Не мога да предложа, за съжаление приемен дом, имам две криви котки и буйно куче, ще е стрес и мъка.
Мога само да разпитам за осиновители.

# 648
Прибрахме котенцето на терасата на баба ми (с уговорка да е за 2-3 седмици), в клетката за пренос на нашата котка, защото онзи ден беше нападнато от куче. Няма шанс да оцелее навън, а аз няма шанс да го подмина, сърце не ми даде. Ветът е дал антибиотик, който му даваме веднъж на ден и въпреки, че е на 35-40 дни успява да се храни доста добре с бебешка консерва. Като качи до 600 гр. ще го оперираме, за да изчистят останалото в очната ябълка и да ги зашие. Много си играе, добре се движи в пространстово, ходи си, стряска се лесно, защото явно свиква със слепотата си и усеща много непознати аромати около него сега. Или нея, момиче е, дъщеря ми я кръсти Руми (на поета).

Момичета, имам нужда от помощ за намиране на дом. Постнах го вчера в различни групи във ФБ, но хората трудно се навиват да вземат здраво улично коте, камо ли сляпо такова. Поемам цялото му лечение, настоящо и бъдещо, докато мога да го предам напълно здраво. Моля ви, ориентирайте ме, къде още да пиша и към кого да се обърна. Не всички организации откликват, някои дори не ми отговориха...Знам, че всички са препълнени и всеки търси дом за някоя душичка, просто не можах да го оставя да бъде убито на улицата само заради кофти старт в живота. Приветствам всякакви идеи.

Снимката в скрития текст не е за чувствителни, но ще става още по-красиво като мине всичко. Вярвам!

Скрит текст:

# 649
  • София
Момичета, имам нужда от помощ за намиране на дом. Постнах го вчера в различни групи във ФБ, но хората трудно се навиват да вземат здраво улично коте, камо ли сляпо такова.

Не е точно така. През май намерих и лекувах 2 котенца. Едното се излекува напълно, а другото остана с едно оченце. Едноокото го пожелаха само 2 часа след публикуването на обявата. Другото с месеци му търсехме дом и едва наскоро го поискаха.  Sad

Пожелавам много късмет на мъничето!  Hug

# 650
Тaня67, много ме зарадва, благодаря! Сигурна съм, че и тази красавица ще си намери дом, а на главичката си има черно сърчице Heart

# 651
Отдавна не съм писала. О, Майче, сетих се за котуньо. Моята е на 2 месеца. И половина някъде вече.

# 652
Mushista, поклон пред усилията, които полагате Flowers Hibiscus

# 653
  • София
Mushista, видях обявата и снимките във ФБ. Респект към това, което правите с дъщеря ти. Освен, че спасяваш един живот учиш и детето си как да бъде човек! Браво!
Прекрасно е котето и дано бързо си намери любящи стопани.

# 654
  • София
Jerry, благодаря аз и Котуньо.  Hug Heart Eyes
Oтдавна навърши 2,5 месеца. Сега имаме други ядове, кога точно да го запишем в  дет. градина, смисъл вече да не е изцяло мъж. Wink Wink Wink
 Hug Heart Eyes
Малко снимки от преди няколко дни.
Сега не дава да го снимаме, че е сърдит. Shocked hahaha: Беше сам 2 дни.

Mushista, стискам палци лесно да задомиш малките !!!!  Praynig Hug

Тъй като се връщаме от кръчма, има много красиво 3 цветно малко коте там, колкото 2 мои шепи, ако някой иска... Wink Не е диво, иска да го галят, мърка.
Не съм предлагала никъде "нашите" блокови котки и котенцата им, защото са диви и не могат да се хванат. Peace

И друго от 2-3 дни нашият Лигльо яде малко... вет( 3 броя) казаха, че е нормално, защото било лято ...от къде разбраха при сегашното време, не знам. newsm78  hahaha

При вас как е с апетитът newsm78 newsm78 newsm78?

Редак по настояване на мъжа ми :
Mushista, в никакъв случай не искаме да изместваме фокуса от котето, за което търсиш дом. Hug

Последна редакция: чт, 02 авг 2018, 00:53 от MayyaI

# 655
  • на брега на морето
При вас как е с апетитът newsm78 newsm78 newsm78?
Намалял е, и миналата година беше така - в горещините яде по-малко. Обичайно й давам 3 пъти  порции с тайно дохранване (бабите така правят Simple Smile ). Сега яде две само порции,  давам малко лакомства, но не всеки ден.
Късмет на Мушициното мъниче Heart

# 656
MayyaI, голям сладур е вашия оранжев прелестник, любима ми е тази окраса, но все не идва ред на джинджър писан да влезе в дома ми. Принцесата ни Ари е калико, трицветка, има малко оранжево, това ме радва Smiley

Благодаря за пожеланията ви, момичета, дано има късмет малката!

# 657
  • София
Моите ядат като разпрани, даже ограничавам храната. Обаче вкъщи е постоянна температура от 21 градуса, защото не мога да понасям жеги, кучето също, а климатика е малък за целия апартамент и не го спирам, за да не се мъчи после.

Започнах да питам за осиновители за малкото слепоче.

И понеже си нямам деца да гледам към момента, откачам по странични занимания. Та от сума време се каня да науча два броя налични котки да пишкат в тоалетната. Има си и система за приучаване, там с нагледни материали и кусурнайсет легенчета, за да ги научиш. Ама стуравше сумати пари, пък и трябваше да съм си вкъщи, за да ги дебна и да показвам за какво иде реч, та го отлагах за по коледа, че тогава има време, а и да си подаря системата за коледа. Обаче миналата седмица я видях на прИмоция в Зоомагазин и забърсах о спешност. Пък, като я взема, нали сърце не трае, ще се заема и снаучаването.
А дано да се получат нещата, че ще си спестя сумати пари за бенто. А и ще освободя място в банята, че сега съм я заела половината с котешки тоалетни.

# 658
  • Пловдив
Здравейте, много отдавна не съм писала в темата. Ето я Бела в обичайната й поза

А това малкото момиченце дойде на работата ми преди 2 седмици. Храним го тук с колегите, но горе от къщата жената хич не го долюбва и заплашва, че ще го махне само малко да поотраснело. Т.е. смята да го пусне в друга част на града (Пловдив). Много е сладка душичката и се надявам някой да го хареса и да го прибере. Плашливо е, но докато яде се хваща лесно. Ето го:

# 659
  • София
Mushista , поздравявам те за усилията да намериш дом на котето. Много красива душичка е! Дано има късмет в намирането на любящи стопани!

Сутринта видях едно прегазено малко котенце в квартала. Много ми стана криво. Прегазено е на малка уличка в участък, в който колите карат бавно, защото хем е до училище, хем точно преди кръстовище с по-уживена квартална улица. Според мен няма как да не са го видели, освен ако не е било тъмно.

Ние за кратко тези дни си имахме втори домашен любимец - щерката донесе една божа кравичка и я приюти при едно сексийно растение. Laughing Обаче Елза, вярна на котешката си природа, хапна втория любимец за междинна закуска.Animal Joy Cat Щерката за щастие не разбра каква е случката и успяхме да я залъжем, че божата кравичка е избягала през отворения прозорец. После се наточи да си вземе мравка от градинката, но й проведохме един урок как насекомите имат нужда да са в естествената си среда и засега май отклонихме мераците й да си гледа насекоми. Animal Beetle

Общи условия

Активация на акаунт