Любители на Котки - Тема 122

• 62 880
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Здравейте на вас и на котаците които имате,
аз имам проблем, имам две котки с капки против външни паразити, след 40 дена видях бълхи по тях взех им каишки, след още 40 дена пак бълхи. Пръсках в къщи по килими, ъгли и ъгълчета. За първи път такъв проблем с бълхи, дали е от дъждовното време или....При вас има ли проблеми?

# 631
Ами те по принцип май по толкова траят и каишките и капките. 30-40 дни.

# 632
  • София
Изобщо не можете да си представите колко сладко стои забравеното оплезено розово езиче на чисто черна муцунка.

# 633
  • София
Eто ги - като прашки са  Laughing

Тук е като малък, но някак е блеснало слънцето и не са много отчетливи:

Скрит текст:
Аз нямам проблем с коремите! Всички дават да ги пипам.  Grinning Обаче на Киро е най-хубав, защото освен гащи си има и сланинка.  Laughing Ако галя Атанас, пипам само кокаляк.  hahaha Богдана и тя е почти същата, но поне нейната козина е малко повече и омекотява. На Наско козината също е половин сантиметър.  Wink

Mного сладки прашки. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
И Мърчо-Котъньо е кокалест, само кожа има, но компенсира с космите. Laughing
На Силвичка котето пък с боди. Party Heart Eyes

Абе големи преструвки това днешните котки... Rolling Eyes Laughing
Преди 2-3 дни полягам за малко на леглото и неусетно съм заспала. Тел-а звъни, усещам че Лигльо се е "лепнал" на едното ми стъпало, за секунди привършвам разговора и тръгвам да ставам. Леко допирам стъпало до козината, а се чува се едно МЯУУУУ, все едно го колят. Shocked hahaha
Като го мачкотя пък така жално охка, че се плаша да не дойдат от защита на животните. hahaha
Ама той като ме мачкоти, аз си трая... Wink
Ааа, забравихме старата изпитана практика : бой, бой, бой и после строг тъмничен режим. Joy

Хриси9092, аз проблем с бълхи не съм имала за сега, но от четеното тук помня, че хората бяха доволни от Фронтлайн комбо.

# 634
Наистина са големи преструвки! Баща ми имаше котка, която се беше наранила на предната лапичка и известно време куцаше. Хранехме я само с купена храна, без домашна, а и ни беше абсолютно забранено да й даваме от масата, когато ние ядем, но баща ми го правеше-хвърляше й луканка, шпек, месце. В един момент котката започна да ходи нормално, раната й зарастна, но в момента, в който баща ми дойдеше и сядаше на масата, просто няма такава актьорска игра. Жално мяукане и куцане беше само част от репертоара на малкия разбойник. Голям театър.

Ето го и бебчето ми.
Между другото, само моята котка ли не иска изобщо да близне вода от купичка, макар да е винаги прясна и чиста?! Качва се на чешмата и чака някой да му пусне водата, пие и изчезва.

# 635
Разхождате ли котката на каишка?
Ние от известно време редовно излизаме в градинката до блока, забелязвам че тук се възприема доста странно да разхождаш котка, въпреки че това е животно, също като кучето и не му е ок да живее постоянно затворено. Досъа хора ни забелязват и определен процент споделят, че също са искали да пробват или дори купили каишки. Любимецът се чувства прекрасно на разходка, единствено гледам да не се засечем с някое голямо куче.

# 636
Не разхождан и съветвам клиентите си в зоомагазина да не го правят. Това нещо води само до негативи след себе си, освен ако хората нямат някакъв вътрешен двор, не живеят в къща или нямат възрастна, мързелива и незаинтересована към външния свят котка.

# 637
Какви са негативите?
Нашият се побърква затворен, мяука постоянно и ден, и нощ.

# 638
  • София
Какви са негативите?
Нашият се побърква затворен, мяука постоянно и ден, и нощ.
Първото и най-опасно, за което се сещам е различните зарази особено в пика на раждаемост. Предишното ни коте почина от такава силно заразна болест въпреки, че беше заразено в клиниката при операция.

# 639
  • София
khaleesi_x, бебче сладуранче си имаш. Heart Eyes
Май само твоето пие от чешмата. Много котки обичат да лочат от там, ама кой да я пуска по цял ден? Wink

За извеждането навън и аз бих се притеснила. Най-малкото ще бълхяса при толкова бездомни котки. Извън града, да ама ако е чисто. Или както е писала Зизу.
Преди няколко дни стояхме е градинка близо до блока и какво гледаме? Налягали котки в тревата, а около тях се разхождат "стадо" гълъби поне 30-тина. Та се питахме на тия ли котки разчитаме да ловят мишки. Blush

# 640
Алекса, много са негативите.
Бълхите и кърлежите са най-малкия проблем.
Може да го нападне болна от спин котка и да го зарази.
Може да хване други силно заразни болести и инфекции.
Може да лапне нещо развалено, или отровено.
И най-лошото, според мен де, е че започне ли веднъж да излиза ще търси начин да го прави постоянно. От там ще мяука, както си описала. Отделно може да избяга през вратата без да се усетиш. Или да скочи от необезопасен прозорец или тераса.
Мога и още причини да изреждам, но предполагам ми схвана мисълта Simple Smile

# 641
  • София
И след казаното от Зизу да добавя, че в темата имаше коте, което след като свикна с разходките (насила  Wink), вече толкова много искаше да излиза, че в един момент успя да избяга и повече не го видяха.  Sad

Тази сутрин ме побъркаха! От часове слушам как шумолят с торбички за пазаруване, но много ми се спеше и нямах сили да стана. След крясъци и караници от моя страна, които никой не чуваше, в един момент разбрах, че повече няма да се спи и станах. Какво да видя? Богдана влязла в една голяма торба от покупки в мола, а Киро и Атанас застанали над нея и при всяко помръдване скачат, за да я ловят.  Laughing Тя мърда още повече, те пък скачат още повече .... Като ме видяха, престанаха и тръгнаха към паничките, но тъй като ги подминах, Наско се върна и се завря в торбата. Продължението не го видях, че се бях запътила към WC-то.  Laughing Вече са нахранени и доволни! Сега заслужено ще отидат да си починат, а аз едвам гледам! Цял ден ще ми е заспало!  ooooh!

Хриси9092, за продължителността на действие на препаратите вече ти казаха. Трябва по-често обезпаразитяване. Другото е да вземеш капки, чиято активна съставка е различна от тези, които си слагала. Понякога бълхите са резистентни към съставката на Фронтлайн и някой друг препарат помага повече или обратно. Но чети добре какво пише, защото въпреки разнообразието от препарати на пазара, на практика са само два вида.

# 642
  • Бургас
От 15г. имам котки обаче за първи път се сблъсквам с такъв бъхлив проблем, на единия котак му махнах каишката /био/ и спря да се чеше, но ще слагам капки. За разхождането живея на село в двор и всеки ден /по два пъти на ден/ разхождам Жужа, понякога и на улицата но винаги се оглеждам дали има чужди животни и здраво на каишка /много лесно се измъкват/. Или в двора отзад.. бие кучето, гони пиленцата и респективно кокошката майка гони нея, катери се на дървета и после се чуди как да слезе. Не я изпускам от очи особено ако понечи да яде нещо, защото и в двор винаги може да се подхвърли нещо. Всеки месец пръскаме за гадини

# 643
Уикенда бях на гости на майка ми в Плевен, като си тръгвах минах да видя и баба ми, и пред блока й заварих едно нещастниче със силно инфектирани очички и оголемена глава, явно от инфекция. Седеше с наведена главичка, а до него един котак лежеше, като че ли го пазеше. Не бях виждала по-нещастно животинче, сърцето ми се скъса. Постъпих малко неадекватно като просто си тръгнах, но пътувах с други хора, които ме чакаха, а и не бях сигурна дали ще има дежурна ветеринарна клиника в неделя. Излишно е да казвам, че тази нощ сън не ме хвана, до сутринта мислех за него. Сутринта първата ми работа беше да помоля дъщеря ми, тя остана в Плевен за 2 седмици, да го вземат с нейните приятелки и да го заведат на ветеринар. Сега тъкмо приключи прегледа, казал е, че ще остане завинаги сляпо, ставало дума най-вероятно за инфекция още при раждането, бил му е антибиотик и го е обезпаразитил, но е казал, че няма да оцелее на улицата, защото няма да може да си намира храничка. Успокоява ме това, че една жена от блока на баба ми, ги храни всяка сутрин от години и същевремено изпитвам голяма тъга. Ние сме с Ари, една котана спасена от улицата, на този етап няма как да вземем второ, а майка ми в Плевен се грижи за баба ми, която е на легло и не й се иска допълнителна грижа...След две седмици пак ще го заведем на преглед, така е казал докторът. Сега децата са тръгнали да водят и другото коте от котилото, защото също има проблем, но поне само с едното оченце. Имате ли опит с подобни случаи? Съвет или препоръка за слепичкото бебенце? Sad

Последна редакция: пн, 30 юли 2018, 17:00 от Mushista

# 644
  • на брега на морето
Таняяяяя, вий цветенца не слагате ли?  Joy Joy Joy Киро много прилича на Рафаела в погледа и лекото рижаво оцветяване. А гащи аз ще й изплета вълненки, за зимата, с къдрави бордюрчета, нали е на мама кипрата  Grinning

khaleesi_x, и моят котарак не пиеше от купичка. Предишната ни вана беше седяща, той скачаше в нея и му пускахме тъничка струя вода.

Детелистна, и аз бях така възторжена миналата година, споко, отминава.  Grinning Hug

Последна редакция: вт, 31 юли 2018, 09:01 от Котьо

Общи условия

Активация на акаунт