Любители на Котки - Тема 122

• 62 934
  • 752
  •   2
Отговори
# 120
Здравейте отново. Вече мога да кажа, че преборихме с моите двамца ринотрахеита. На малката госпожица ѝ удължиха още малко антибиотика, дробовете ѝ са чисти, но имаше още секрети около носа. Големият, той всъщност е е голям и на килограми, и на години - и от двете по 6 Grinning, е добре. Вече си хапват и гранули, след захранването с Рекавъри известно време само консерви можеха да ядат. Момчето ми всъщност е голям сървайвър. Навремето ги бях прибрала цяло котило от 4 котета, трите умряха от панлевкопения, само той оцеля. И сега, след като оздравя, милият отново иска да излиза на двора /в къща живеем/. Пусках го преди, нали е кастриран, на улицата не ходи, припича си се на слънчице и по някое време се прибере. От там обаче минават и други котки, той така се разболя всъщност, в последствие зарази и малката. И не знам какво да правя, много е жален, че не го пускам... Малката никога не е излизала, след като я прибрахме от улицата и си е свикнала вкъщи, не се мъчи. Но той е свикнал пък от години да се припича на двора... През седмицата ще говоря с вет да разбера, дали след преболедуването е изградил имунитет. Малко ме съмнява, защото тя беше казала, че е желателно да ги разделим, докато бяха болни, значи вероятно има риск да се заразяват повторно едно-друго, така го разбирам.

# 121
  • на брега на морето

По една яка целувка на оздравелите леопарди Simple Smile
Някакви ваксини слагали ли сте? Щом излиза навън скитащите котета могат да му докарат разни зарази.

# 122

По една яка целувка на оздравелите леопарди Simple Smile
Някакви ваксини слагали ли сте? Щом излиза навън скитащите котета могат да му докарат разни зарази.
Не съм слагала досега, за съжаление, след този горчив опит ще почна да ги имунизирам, но смятам, че трябва да измине малко време след боледуването. И двамата свалиха по около половин килограм, не са укрепнали още.

# 123
  • на брега на морето
Мисля, че преболедувалите котешка чума имат изграден имунитет. Имам предвид голямото коте, но не си споменала дали той е боледувал или е бил само контактен с другите от котилото. Та, намери добър доктор, не разчитай да ти задава въпроси, а му кажи от какво са боледували и той ще те насочи какво да правиш. Много се радвам, че всичко е наред.

# 124
  • Варна
Още една маца любопитства на прозореца ми. Луда работа: Grinning Joy

Притесняват Магчето.
На хазяйката котето, което показах предния път, му сложих кодово име "Хазяйко". Grinning

# 125
Попадна ми тази статия преди малко - 30 годишен котарак Heart и идвам да я споделя с вас Simple Smile

https://www.boredpanda.com/worlds-oldest-cat-rubble-30th-birthda … mpaign=BPFacebook

Стейси, много сладка натрапничка. А в двора ми останаха очите. Изглежда чудничко Heart Eyes

# 126
Момичета пак съм аз с въпрос... Сигурно съм ви досадна вече, но нямам никакъв опит с котките.. Confused Купих солети с пилешко за кучето на една приятелка и някак си котето ми е отворило пакета и е изгризало едната. Като се прибрах изглеждаше много доволен явно си му харесаха, но не съм сигурна че не му е навредила по някакъв начин. Някоя от вас знае ли дали са много вредни или не е голям проблем?

# 127
Няма ядове ама нека не попада често на тях Simple Smile
Аз нали съм в зоомагазин, та имам клиентка, която купува паучове РК за котки ... за кучето си Joy

# 128
Petkaa, добре ли е малчо вече?

Зизу, все се каня да пиша, че ми сгря сърцето с дарението на храна за котето на бабата и дядото Heart

# 129
Нищо му няма, даже беше доволен и се облизваше като го хванах в крачка.  Laughing Мисля, че е време да му взема котешка алтернатива на тези пръчици да си дъвче. Уж изчаквах, че е малък ама явно не му пречи. Корав излезе само дето бълхи имаше в началото, но е обезпаразитен вече и дори ще го къпя след малко... Голяма война ще пада ама няма на къде...   Laughing

# 130
Извинявам се, обърках те с Алис от предната страница, затова питам дали е добре котето вече Blush Иначе не се и съмнявам, че е останал доволен Kissing Heart

# 131
Здравейте,
Вчера зарадвах децата с едно чудесно ангорско котенце.

Купих го от сайт за продажби, от частно лице. Когато се свързах по телефона ми казаха, че не му е давано хапче за вътрешни паразити, защото е само на 50 дена, но за външни е обработвано с пудра.
Когато се прибрах вкъщи обаче махнах поне 15 бълхи!!!!
Цялата му муцунка и слабинните до опашката са поръсени с малки черни точици. Какво е това?
Четох в един сайт,  че това са изпражненията на бълхите, но в друг пише, че това са яйцата!!!
Кое е вярното и какво да правя, за да изчистя котенцето и предпазя дома си от бълхи?

# 132
Заведете го на ветеринар, за да го обезпаразитят адекватно.

# 133
Petkaa, добре ли е малчо вече?

Зизу, все се каня да пиша, че ми сгря сърцето с дарението на храна за котето на бабата и дядото Heart
Моето е нищо. Чакам с нетърпение първа заплата са помогна още ... Дама от форума изяви желание да им помогне, не знам как стоят нещата там, но се надявам да се е случило щастието.
Страшно нещо са децата-алкохолици ... Имахме такъв комшия - наркоман в съседен вход. Запали апартамента и майка му едвам се спаси преди над 15год.
Тежи ми ... Нали и моята мама вече я няма, и не разбирам подобни хора, та опитвам.
Не исках да се 'хваля'. Котетата са три или четири ... Уж имаше желаещи за осиновяване, мама я кастрираха, още две има (и едно вече кастрирано), но да, нескромно, но се гордея с факта, че съм сред малкото в Силистра, помагащи (макар и само финансово) Heart
Моята помощ е нищо, но свалям шапка на други от вас, които правят много повече! Heart

# 134
  • София
Няма ядове ама нека не попада често на тях Simple Smile
Аз нали съм в зоомагазин, та имам клиентка, която купува паучове РК за котки ... за кучето си Joy
Съседката на Дейзи/Гълъбинка гледаше дребно куче. Жената купуваше котешки лакомства за кучето, но  Дейзи се научи да ѝ ходи на гости по покрива и чака да я черпят. Преди година кученцето умря от старост, но жената продължава да купува котешки лакомства, за да има с какво да черпи гостенката си.  Laughing

Да ви се похваля, че в неделя бях в град Zell. Това е градът на виното  "Zeller Schwarze Katz" и черният котарак е станал символ на града.  Grinning Малко се забравих със снимките, но ще ги скрия.  Embarassed 
Скрит текст:
Още на входа на градчето има паметник на един "пиян" черен котарак с чаша вино в ръка:

Цялото градче е с рисунки, надписи, шадраванчета, сувенири с черни котки.  Laughing Ето едно шадраванче:

Виното, което произвеждат е с етикети с черни котки:

Сладкото също е с котки:

Малко витрини:

Чаши за вино с котки:

Мостът:

Едноименното лозе:

Балкони:

Grinning Grinning Grinning

Mia Rulana, наскоро прибрах 2 котета от улицата, които естествено бяха пълни с бълхи. 2 пъти ги обработвахме с пудра (единият път от ветеринар), но бълхите продължаваха да пъплят. В крайна сметка момичето, което ги гледаше за известно време успя да ги изтрепе, но май сложи някакви капки, макар котките да бяха съвсем мънички и подобни препарати да не се препоръчват. Все пак ги изписа ветеринар и трябваше да се наблюдават за странични реакции.

Последна редакция: ср, 06 юни 2018, 00:00 от Тaня67

Общи условия

Активация на акаунт