Любители на Котки - Тема 122

• 63 002
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Извинявайте!  Peace
Перхидрол. 30%

# 256
Мъниците нещо кихат... Може би по 4-5-6 пъти всяко за целия ден.. И неизбежно направих връзка със споделеното от Бледолилава... Ако чете, ще се радвам да сподели в коя клиника е водила нейните котета.
Мишелин, едва сега те прочетох. Живея в малък град в провинцията, водя ги в местния кабинет или в клиниката в съседния град, ако е нещо по-сериозно. Така че не мога да бъда полезна с информация. Дано не е ринотрахеит, като при нас. Мисля си, че не е. Моите кихаха много по-начесто и някак на пристъпи, всеки от тях в серия от няколко кихания. Много бързо след като се появи кихането започнаха и други признаци на заболяване - станаха унили, започнаха да търсят скрити места да се уединяват, спряха да се хранят, женската взе да точи лиги, мъжкият си притваряше постоянно едното око и т.н. Най-доброто в момента е да ги следиш и наблюдаваш, така е.

# 257
  • София
Лека нощ от нас:

Последна редакция: нд, 17 юни 2018, 17:34 от MayyaI

# 258
Мая, тоя рижавия страшно “леке” си го отгледала, в добрия смисъл разбира се. Ако търсиш още котки, се давам да ме осиновиш:) ще мъркам, ще давам да ме чешеш зад ушите:)) Мога да се прежаля и да се боядисам рижава значи Simple Smile)

# 259
  • София
Мая,
Скрит текст:
тоя рижавия страшно “леке” си го отгледала, в добрия смисъл разбира се. Ако търсиш още котки, се давам да ме осиновиш:) ще мъркам, ще давам да ме чешеш зад ушите:)) Мога да се прежаля и да се боядисам рижава значи Simple Smile)

Ади, нареди се на опашка. hahaha Joy hahaha Записвам си от миналата година, hahaha

Ами, лигльо е, какво да правиш... няма зъби ляво долу, мислим го, съобразяваме се...
Много обича прошуто от ен брой пАри, ако и ти обичаш, заповядай! Все ще намерим някой лев за още един зъб.  Wink  Grinning

Скрит текст:
Не му пускам снимки във фб от суеверие. Embarassed На Маци й пуснах и след известно време я "нямаше". Освен мои там не пускам. Peace

Последна редакция: нд, 17 юни 2018, 00:39 от MayyaI

# 260
Извадихме и второто. Мъжът ми отново се прибра от работа в 12 и към 2 часа вече стигна до него. От уличната шахта през една къща от нас. По-зле е от първото коте, но има шанс, като го извадихме се размяука силно. Мина през същата процедура - вана с топла вода сега съм го увила и го топля. Определено е по-лошо положението, но се надявам да се пребори.
Скрит текст:

Не оцеля...

Последна редакция: нд, 17 юни 2018, 04:58 от Бледолилава

# 261
Извадихме и второто. Мъжът ми отново се прибра от работа в 12 и към 2 часа вече стигна до него. От уличната шахта през една къща от нас. По-зле е от първото коте, но има шанс, като го извадихме се размяука силно. Мина през същата процедура - вана с топла вода сега съм го увила и го топля. Определено е по-лошо положението, но се надявам да се пребори.
Скрит текст:

Не оцеля...
Душичка мила. Направили сте каквото можете:(

# 262
за мократа храна...питане...
коя е добра... без зърно
тази например ми е непозната :
Храна за котки Bozita от Швеция, за котки във всички фази на развитие, подходяща и за бременни и кърмещи котки и малки котета, без добавена захар

тази
GranataPet  не съдържа зърно и глутен, което гарантира един оптимален, доближаващ се до естествения начин на хранене на котката.
От двете втората е по-хубава.

# 263
  • София
Бледолилава, направили сте всичко по силите си. Много хора на вашще място щяха да го оставят, а вие сте разглобявали тръби чак на улицата. Браво на вас! Мир на душичката му на малкото ангелче! Disappointed Relieved

Мая, и аз станах суеверна по отношение на снимките във ФБ. На предишното коте постоянно му пусках снимки там. Голям красавец беше. Дори хора, които не обичат котки му се възхищаваха. Накрая както си беше здрав котарак изведнъж се появи вродено сърдечно заболяване, за котео как пък 6 години нямаше никакви признаци не знам. И за 2-3 месеца се спомина животинката. Disappointed Relieved

До преди две години пусках много снимки и на дъщеря ми. Преди първата й осъзната Коледа, която очакваше и вече разбираше какво предстои пуснах прекрасна нейна снимка до елхата и публикувах някои нейни бисерчета, изречени по повод Коледа. Лоши очи ли я видяха, какво стана не знам, но се разболя и баш за Коледа ни приеха в болница. Беше на ръба детето, лекарите казаха, че ако сме отишли няколко часа по-късно е нямало да могат да направят нищо за нея. Disappointed Relieved

Спрях да пускам снимки във ФБ. Сега, не че не боледува, но си изкарва нормалните вируси, които всички деца карат в градината, чукам на дърво. И дали случайно, или не, но ако реша да пусна нейна снимка, на другия ден е вече болна. Затова спрях. Може и да е самовнушение, но пък все така да се случва като пусна снимки. Явно имам приятели с лоши очи във ФБ листа си.

И сега почти никой не знае за Елза. Само по-близките приятели, с които си пиша в месинджъра знаят, че сме взели друго коте.

# 264
Бледолилава, направили сте всичко по силите си. Много хора на вашще място щяха да го оставят, а вие сте разглобявали тръби чак на улицата. Браво на вас! Мир на душичката му на малкото ангелче! Disappointed Relieved

Скрит текст:
Мая, и аз станах суеверна по отношение на снимките във ФБ. На предишното коте постоянно му пусках снимки там. Голям красавец беше. Дори хора, които не обичат котки му се възхищаваха. Накрая както си беше здрав котарак изведнъж се появи вродено сърдечно заболяване, за котео как пък 6 години нямаше никакви признаци не знам. И за 2-3 месеца се спомина животинката. Disappointed Relieved

До преди две години пусках много снимки и на дъщеря ми. Преди първата й осъзната Коледа, която очакваше и вече разбираше какво предстои пуснах прекрасна нейна снимка до елхата и публикувах някои нейни бисерчета, изречени по повод Коледа. Лоши очи ли я видяха, какво стана не знам, но се разболя и баш за Коледа ни приеха в болница. Беше на ръба детето, лекарите казаха, че ако сме отишли няколко часа по-късно е нямало да могат да направят нищо за нея. Disappointed Relieved

Спрях да пускам снимки във ФБ. Сега, не че не боледува, но си изкарва нормалните вируси, които всички деца карат в градината, чукам на дърво. И дали случайно, или не, но ако реша да пусна нейна снимка, на другия ден е вече болна. Затова спрях. Може и да е самовнушение, но пък все така да се случва като пусна снимки. Явно имам приятели с лоши очи във ФБ листа си.

И сега почти никой не знае за Елза. Само по-близките приятели, с които си пиша в месинджъра знаят, че сме взели друго коте.

Аз нямах никаква идея как са устроени шахтите и уличната канализация. Оказа се, че е система от тръби, аз си представях една голяма тръба само. И в шахтата тръбите са отворени, като са поставени на различни нива, за да има някакъв наклон и като се излива от едната да се влива в следващата. Знаехме, че е в някоя от тръбите и изливахме по малко топла вода за да се придвижи към някоя шахта и от там вече да го извадим. Първо вкъщи изливахме, не излезе в нашата шахта, след това в самата шахта, не излезе в съседната, и накрая в третата шахта се появи. Съжалявам единствено, че мъжът ми не можа да се освободи от работа през деня, това време, което мина, се оказа критично. И другото, което най-вероятно е било пагубно, е че се е придвижило до общата канализация и са го заливали с препарати и какво ли не. Аз вчера цял ден вкъщи не съм пускала нищо в канала, но съседите... Успокоявам се, че си отиде на топло и сухо поне, не в някаква клоака.

# 265
Бледолилава, направили сте невъзможното. Мирна душичката му.

# 266
  • София
Бледолилава, много жалко за котето, но поне е усетило грижа и топлина накрая. Поздравления за теб и за мъжа ти, че вложихте толкова усилия да ги спасите. Hug

Мидко, а да покажеш снимка на ветеринар и евентуално да сложиш лекарства в храната?

# 267
  • на брега на морето
Преди малко си бях оставила на печката една купичка с манджа - грах с картофи, с идеята да я изям след малко. Преди малко влизам в кухнята и заварвам Ая покачена на печката усилено и с голям апетит да лочи от моята купичка. 😉
Дано само е лочила от соса, защото картофите съдържат соланин, който е опасен за животните. Опасен, ако ядат често, от ЕДИН път няма страшно.  Peace

# 268
  • София
И Елза снощи е облизала чинията от картофено пюре на майка ми. Изненадах се, че й е допаднало. А майка ми се изненадала, че си открива чинията чиста, а я оставила мръсна на масата. Е, досетила се кой е виновника по доволно облизващото се коте отдолу.

# 269
Е нали сте семейство. Каквото вие ядете, това ядат и те. Иначе същото сипано в тяхната чиния, няма да се помирише:))

Общи условия

Активация на акаунт