Любители на Котки - Тема 122

• 63 741
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Относно ваксините. Болезнена тема са ми. Ще ви разкажа една история.
Ваксинираха предишния ни котарак с кучешка ваксина. Ветеринарката се обърка. А аз видях грешката след като вече беше боцнала котето - в паспорта залепи стикер от флакона с ваксината и на него беше нарисувано куче. Тя се опита да замаже положението и каза, че и на котешките е нарисувано куче, но аз показах стикера на друг ветеринар, който потвърди, че е кучешка. Изненада се, че котето е добре. След няколко дни на котето му се появи топче на гърба - на мястото на убождане. Масажирахме го по съвет на друг ветеринар и то изчезна след няколко дни. Уж нямаше проблеми, но съвпадение или не, точно след ваксината котьо стана нетипично кротък. Мислехме, че просто вече минава активния си период, на шега му казвахме старче, макар, че по време на ваксината беше около 4 или 5-годишен, все още млад. Водихме го на преглед при ветеринар (не тази, която сложи ваксината) и той го прегледа обстойно. Каза, че е здрав, но също изрази изненадата си предвид сложената кучешка ваксина. След повече от 1 година той внезапно прояви симптоми на сърдечно заболяване, според някои ветове било вродено, други вдигаха рамене. Оказа се, че е в напреднал стадий. Въпреки всичките усилия на ветовете, не успяха да го спасят. Sob Sob Sob На 9.01.2014 г той се превърна в звездичка. Sob Почти всеки ден до ден днешен плача за него. И не мога да й простя на тази ветеринарка за ваксината.И на себе си не мога да простя, че видях картинката куче толкова късно. 
А беше невероятен. Ако е възможно човек да се прероди в коте, то явно с него беше така, защото имаше много човешки реакции. Нашият безценен Дарвин вече не е с нас и вътрешно имам усещането, че ваксината е виновна, макар да нямам доказателства. Може и да не е от ваксината, не знам, но след нея той се промени. Sob Sob Sob

# 331
pandachina  ooooh!  Прегръдки... spoko

# 332
  • София
За животните не мога да кажа нищо, но на синът ми се отключи автоимунно заболяване точно след ваксина.

# 333
  • София
Лекарската грешка е нещо много по-различно от антиваксиналните течения, разпространявани широко и в този форум. Нищо не може да ме убеди, че ваксините намаляват имунитета... Особено пък статии тип лайф-стайл списание. за фармацевтичните компании е по-изгодно да лекуват болни от инфекциозни заболявания и епидемични взривове, отколкото да ваксинират. Печалбите са много по-различни. И тук има съфорумки, които могат да сравнят цената на ваксината срещу някоя болест и парите, които са дали за продължително и тежко лечение.

# 334
  • София
Така де, аз затова и говоря за трайност на имунитета след ваксина, и придобиване на траен имунитет след какъв период на ваксиниране.
И при хората е така, ваксинират се в детска възраст и следтова имат придобит доживотен имунитет. За някои неща разбира се.

# 335
  • София
Да, аз това не оспорвам по никакъв начин - всяка болест е рязлична. Просто в статията се прокрадват някакви 20 лева и посланието, че ветеринарите с тях ни ограбват, дори и да не е казано директно.

# 336
  • Козлодуй
pinko, как се казват малцовите хрупанки които даваш? Simple Smile Моята котка е много чувствителна към даване на примеси с храната защото дълго време съм и давала антибиотик с храната и вече отказва категорично да яде храна с нещо в нея Simple Smile

# 337
  • София
ама как 20
аз дадох 70 лв на котка
за всичковалентна ваксина

# 338
  • София
Ами виж в текста какво пише Wink
Аз не помня коло дадох, но не беше повече от 40-50 за петвалентната.

# 339
  • София
На всички противници на ваксинирането настоятелно препоръчвам да се разходят в европейските градове, тези в Азия и Африка и да огледат паметниците, посветени на жертвите на чумните епидемии.
Да не говорим и за епидемиите от едра шарка, тиф, сифилис, заболявания, някои от които вече не могат да се видят на живо.
Всичко това е благодарение на ваксините и комбинирането им с антибиотици.
Може и виртуално, с гугъл мапс, че гледам много пари сте хвърлили за ваксини...

Ваксини се слагат на съвсем здраво животно/човек. Понякога при алергия, автоимунни заболявания, туморни,тези с вродени дефицити, при спленектомия и други НЕ се слагат.
Съвпадението понякога означава ... съвпадение. Нищо повече.
Лекарски грешки е имало, има и ще има при нас и навсякъде по света, което не е причина да се отказваме от достиженията в науката.

Не знам виждали ли сте болно от бяс животно  Rolling Eyes за каква мъка става въпрос. Или за болен от бяс човек. Аз съм виждала. В Мозамбик... бях още дете.

Мише, връщай малкия, ако не го вземат. После ще се влюбиш и ...
Бясна съм на моя. Едва се държи за винкела с предни лапи и наднича през стъклото. ooooh! Mr. Green

# 340
pinko, как се казват малцовите хрупанки които даваш? Simple Smile Моята котка е много чувствителна към даване на примеси с храната защото дълго време съм и давала антибиотик с храната и вече отказва категорично да яде храна с нещо в нея Simple Smile

тези
Скрит текст:
https://www.amazon.co.uk/Beaphar-Malt-Bits-for-Cats/dp/B004VJM7RA

на същата фирма давах това и половината туба стои ..котка идиотка
Скрит текст:

Да питам ние имаме 3 ваксинации на 2-3-4 месеца и на 5 ти месец имаме ваксина против бяс....други няма ...какъв е имунизац. календар?
Трябва ли да слагам и кога ..или това е всичко

Последна редакция: чт, 21 юни 2018, 21:49 от pinko

# 341
  • София
Скрит текст:
quote author=pvacheva link=topic=1039237.msg36925279#msg36925279 date=1529574266]

тези
Скрит текст:
https://www.amazon.co.uk/Beaphar-Malt-Bits-for-Cats/dp/B004VJM7RA

на същата фирма давах това и половината туба стои ..котка идиотка
Скрит текст:
[/spoiler]

Да питам ние имаме 3 ваксинации на 2-3-4 месеца и на 5 ти месец имаме ваксина против бяс....други няма ...какъв е имунизац. календар?
Трябва ли да слагам и кога ..или това е всичко
[/quote]

Чакай сега, как 3 ваксини?
Едната е бебешката, аз лично ако котето не излиза и не е болно, бих пропуснала. После е тази + бяса. А третата, защо?
Виж в паспорта, там ги лепят.

# 342
Merial--purevax  RCP -    4.7.2017
Merial--purevax RCPCh-  7.8.2017
Nobivac -- Tricat Trio-       8.9.2017

Това са стикерите на ваксините  и има 3 стикера за обезпаразитяване
Питането ми е има ли още ваксини или това е ?

# 343
  • София
 1. Nobivac® Tricat Trio е жива атенюирана, лиофилизирана ваксина, съдържаща 3 основни вируса - котешки панлевкопения вирус, котешки херпес вирус и котешки калицивирус.

2.Purevax RCP
Скрит текст:
лиофилизирана ваксина и разтворител за инжекционна суспензия

Лиофилизирана ваксина:
Активни субстанции:
Атенюиран вирус на котешки херпесен (1)ринотрахеит (щам FHV F2) ....................... ≥ 104.9 CCID50
1
Инактивирани антигени на котешки(2) калицивирус (щамове FCV 431 и G1) ............ ≥ 2.0 ELISA U.
Атенюиран вирус на котешка (3)панлевкопения (PLI IV) ............................................. ≥ 103.5 CCID50
1
Ексципиент:
Гентамицин, най-много ... 16,5 µg
Разтворител:
Вода за инжектиране, до .........................................................

3. НАИМЕНОВАНИЕ НА ВЕТЕРИНАРНОМЕДИЦИНСКИЯ ПРОДУКТ
Purevax RCPCh FeLV лиофилизирана ваксина и разтворител за инжекционна суспензия
Скрит текст:
2. КАЧЕСТВЕН И КОЛИЧЕСТВЕН СЪСТАВ
За доза от 1ml:
Лиофилизирана ваксина :
Активни субстанции:
Атенюиран вирус на котешки херпесен (1)ринотрахеит (щам FHV F2) ...................... ≥ 104.9 CCID50
1
Инактивираниантигени на котешки (2)калицивирус (щамове FCV 431 и G1) ........... ≥ 2.0 ELISA U.
Атенюирана Chlamydophila felis (щам 905)(4) ................................................................... ≥ 103.0 EID50
2
Атенюиран вирус на котешка (3)панлевкопения (PLI IV) ............................................. ≥ 103.5 CCID50
1
Ексципиент:
Гентамицин, най-много ..............

2-то и 3 е почти едно и също. Mr. Green
Няма смисъл.
Ето това е типичен пример за лоша вет практика. ooooh!
Цифрите в скобите ги сложих аз. В 3. имаш + Chlamydophila felis (щам 905) (4), което е срещу пневмонии и евентуално конюнктивит.
И каква е вероятността да попадне на този щам??? Thinking
Почти никаква.

НЕ слагай нищо повече! Peace
Сложила си повече ваксини, отколкото трябва.
Реваксинацията е след 1 година.
Как е издържало котето, не знам. Смени вета. Peace

# 344
 newsm78
 Shocked При 2 ма различни вета ... ами една година е след 15 тина дни./4.7/17г/..значи трябва да го реваксинирам ли...или не ..Ми така ме наплашиха за ваксините че са обезателни и аз като една стриктна мама беж на док.

Общи условия

Активация на акаунт