Любители на Котки - Тема 122

• 63 734
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
  • София
newsm78
 Shocked
Скрит текст:
При 2 ма различни вета ... ами една година е след 15 тина дни./4.7/17г/..значи трябва да го реваксинирам ли...или не ..Ми така ме наплашиха за ваксините че са обезателни и аз като една стриктна мама беж на док
.

Първо се успокой! Hug
Второ, гледаш последната ваксинация, т.е. -08/09/2018
Трето, защо при двама различни вета? Може би затова се е получило повтаряне, бих казала потретване на ваксината.
4. Котето излиза ли на вън?
5. ТИ питаш каква ваксина ще правят и четеш стриктно какво съдържа ваксината. Ако ти са наблизо ветовете, още тези дни отиваш с паспорта и показваш. После коментирате. Ако имаш съмнения питаш и тук.
6. Какво е общото здравословно състояние на коте? Някакви нетипични прояви, повръщане, че напоследък чета за товя, умора, хранене, спане, гушкане, раздразнителност?
Хайде да дойде август, ще помислим каква ваксина да сложиш. Няма да те съветвам да разредиш малко ваксините  Wink))), че не е много професионално, но, ако говорим пък за професионализъм би трябвало да вмъкнем и един термин като титриране на антитела, ама няма кой да го направи за животни. Wink Така че наблюдавай внимателно поведението, а междувременно мислим и се консултираме. Hug 

# 346
  • София
Майя, потърсих снимката на балкона ти, но май си я изтрила. Споменът ми е, че в горната част са голи стъкла, а под тях е нещо непрозрачно. Котките са много любопитни и искат да гледат навън. Сладурът няма друг избор, освен да скочи на отворения прозорец, за да гледа от там. Направи му някаква наблюдателница в ъгъла, където няма отворен прозорец. Ще видиш как ще забрави да скача и да балансира на винкела. Wink В Пловдив остъкляването е точно от този тип. В началото Мъро скачаше и балансираше на почти същия винкел на отворения прозорец. Дори веднъж падна, но на издаденият навес на долния етаж. Трябваше почти цялата да се наведа навън, за да го хвана и прибера. След това откри стария кухненски шкаф, поставен в единия край на балкона и си стана неговото местенце. С часове стоеше и гледаше живота навън. А в София балконите ни са от този тип (Ех, да бяха и толкова красиви!  Mr. Green). Котките гледат на спокойствие през решетката и не проявяват мераци да скачат където и да било.

# 347
Как гледате котка и допускате да излиза на отворен прозорец? Вкъщи котките изобщо нямат достъп до такива "екстри", само през стъкло гледат, а на терасата имам два отворени големи прозореца високо и дори те са с мрежи (но това е по-скоро за да не влизат хлебарки отвън).
Котките падат, понякога дори сами скачат за да "хванат" нещо, което виждат навън.

Преди години имахме котарак с едно бивше гадже, постоянно повтарях да се затварят прозорците на терасата или поне като се проветрява, котката да не се пуска там. Бяхме на 6-ти етаж. Малоумната му майка обаче си мислеше, че котка не може да падне през прозорец и така си беше, докато не го намерихме една вечер в безпомощно състояние на асфалта долу. Нямам представа дали е паднал или скочил, защото аз дори не се бях прибрала още. Чак като се върнах вкъщи и започнах да го търся, стана ясно какво се е случило. Котето почина същата вечер по време на операцията в клиниката.

Пазете ги, не им давайте да излизат по отворени прозорци, дори да не живеете на висок етаж, долу минават коли, има много други начини да се наранят или просто да изчезнат.

# 348
  • София
Танче,
Скрит текст:
да, изтрих снимката.Най-горната част са стъкла. Под тях е хоризонтален винкел на който се крепят "прозорците", едни отвяряеми, други -не, пак стъкла закрепени с винкел.
На следващият ден като писах тук, отмъканх едни стелаж от железарския магазин до нас. Не бяха очаровани, ама обещах, че някой ден ще го върна...  Embarassed Изработката е на фирма евромастер, тя доставя решетки и стелажи на фирми, продаващи четки, чукове, абе някакви железарски материали. Представлява оградена с желязо мрежа, която е до над горният хоризонталния винкел горе, има и хоризонтална поставка долу на която поставих павета за да не може да мърда стилажа оня малкия, подарени от съчувстващи съседи. Няма достъп до винкела при отворен прозорец. Обаче, се захваща за винкела на затворените прозорци и гледа... Клюкар. Naughty Та, не се катери по мрежата от стелажа, нещо му е дискомфортно. Засега. Thinking
Нямам толкова висок шкаф да му сложа на балкона. Другото е, че ме е страх да се учи да се катери по разни шкафове на балкона, че знае ли човек. Без да искам при изтупване или друго може да отворя друг прозорец, който не е обезопасен и да го забравя отворен. Съседката на 5 ет разправя как едва спасила нейния. Не видяла, че излезал на балкона, затворила вътррешната врата и изведнъж чула страховито маууу, какво да види : котака едва се крепи на винкела и целият навън. Сега без мъжа си не смее да излезе на балкона : той вътре , тя вън или обратното. Че и нейното безмозъчно като моето. Mr. Green  
В София има ли мрежа балкона? Че е красив, красив е, разбрах че не е точно твоя, ама пак е красив. Моя-лудия веднага ще скочи върху железата.  Sick За някой неща, никакво чувство за опасност няма, ама да се крие от гостите и подскача от изпусната хартийка, много го бива. Mr. Green  

Elunaria, точно това коментираме. Peace
Извинявай, ама мн ми се спи, ако не е станало ясно, утре ще донапиша.

# 349
Чета сега. Simple Smile

Признавам, че откакто се случи това (може би 8 години минаха вече) съм страшна параноя на тази тема, така и не го преодолях и реагирам остро като видя нечия котка да виси на отворен прозорец. Като цяло вече се чувствам зле като съм някъде на висок етаж, а преди даже не ми правеше впечатление. Не мога да си представя вече да живея по-високо от 2ри-3ти етаж.

Последна редакция: пт, 22 юни 2018, 09:35 от Elunaria

# 350
  • София
Кери си седеше мирно на отворен прозорец и даге я беше страх и слизаше като се приближи някой до нея. Никога не сме слагали мрежи или нещо обезопасяващо. Тя просто е друг тип животно. Дори си мисля, че се държи така с Хари от страх. Просто не знау той какво ще и направи, а той е много див и скача и тича към нея. И първосигналната и реакция според мен е да се защити. Тя по принцип си е много зла и с нея не можеш да ди играеш-хапе и дере до кръв.
Като е гладна миялка като луда, докано Хари звук не издава и си чака чинно да го нахраниш. Тича, скача, пада-толкова е бесен и имам усещането, че това животно няма чувство за самосъхранение. Когато Кери иска да избяга от него се качва ва един гардероб отгоре и може би усеща, че той има проблем и не може да се качи при нея.
Хари е толкова сладък като иска да я докосне-едва пристъпва към нея, мига с очички и вдигя лапичка да се защити ако го нападне. Тя като го удари и той ляга на една страна с вдигнати лапички. Много е смешен, но не се отказва от нея.

# 351
Белята става един път.

# 352
  • София
Обаче, се захваща за винкела на затворените прозорци и гледа... Клюкар
Точно това исках да кажа и аз. Любопитни са и няма да се откаже докато не му се осигури гледка.  Laughing Измисли му нещо. Може да не е шкаф, а някаква котешка катерушка. Важното е да има безопасно местенце, от което да наблюдава. Тогава отвореният прозорец ще стане безинтересен. Ти пак ще си нащрек, но поне няма да е толкова напрегнато като при съседите.  Wink

В София нямаме никакви мрежи. За съжаление живеем на невероятно шумно и мръсно място. Проветрява се за кратко и после сме на климатици. А и балконите са метър на два, издадени извън къщата. Няма покрив или каквото и да било за захващане. Но пък не случайно споменах решетките на балкона. Когато има контролирано излизане на балкон, никой не проявява мераци за катерене, защото има видимост от земята. Катерят се, когато не могат да задоволят любопитството си. Е, има котки катерачи, които и в стаите се правят на акробати и на котка-паяк, но нямам впечатление, че Котуньо е от тях. Поне не си ни пускала снимка тип "балансиране на врата" или "висене от полилей".  Laughing

Елунариа, ако си се шокирала от "падането" на Мъро, то да те успокоя, че случката беше преди има-няма 18-19 години, а котаракът доживя до приемливи котешки старини. Wink Сегашните котки май нямат шанс да видят апартамента.  Laughing Нито са пътешественици като Мъро, нито имам възможност да возя 3 котки едновременно.  Laughing

# 353
Влизам да кажа какво ново при нас и в частност за малката Пипе (дали ще се сети някой откъде се сдоби с това име Grinning ). Прави бяхте, момичета, спря да яде като невидяла, увери се, че не може да ни изяде всичката храна, колкото и да се старае. От няколко дни Пипе си има още една майка, т.е. станахме вече три  - аз, домашната ми женска и една съседска котка, която ми отстъпиха с огромно желание. Наскоро загубила малките си, но още има кърма. Та всъщност третата майка е дойка, поради очевидната невъзможност за нас, първите две, да изпълняваме тази функция. Променя се, душичката, пред очите ми. Освен дето стана по-кротка и спокойна, не забелязвам вече тази тъга в очичките, която виждах в началото. Вече е част от истински прайд - цели четири парчета са (с мъжкаря) Grinning Далеч съм обаче все още от предишния си рекорд - шест броя домашни котки. Онзи ден дъщеря ми ме убеждаваше да прибера още едно, на работата ѝ една котка се появила отнякъде, преместила двете котенца някъде, третото го оставила. Категорично отказах, защото вече и аз се убедих, че не мога да спася всички котки на света. А и по-добре, на другия ден котката си прибрала и него. Та, моля се, поне до тази бройка да се огранича.

# 354
Бледолилава, много добри новини Simple Smile Хубаво име сте й измислиля, тя си е дошла с него направо Simple Smile От Pipe ли идва? Тръба на английски? Simple Smile

# 355
Бледолилава, много добри новини Simple Smile Хубаво име сте й измислиля, тя си е дошла с него направо Simple Smile От Pipe ли идва? Тръба на английски? Simple Smile
Точно  Peace  Wink

Но Пипе ми е по-звучно от Пайп.
Ето ги дамите.

Последна редакция: пт, 22 юни 2018, 11:42 от Бледолилава

# 356
Прекрасни са Heart Eyes

# 357
Одеве говорих с един съсед, котката им отровена с антифриз, в момента се мъчат да я спасяват в клиника, но едва ли има шанс. И аз съм водила там отровено с антифриз коте и знам какво е и какви са възможностите им. Струва ми се, че едва ли е съвпадение, че се случва по същото време, по което изчезна и майката на Пипе. Периодично в района ни някой трови котки, и други съседи са се оплаквали. Подозираме един темерут, но няма как да знаем със сигурност. (Напомням, че живеем в малък град и повечето хора си гледаме котките в дворовете. Моите вече не ги пускам, точно заради такива инциденти, болестите и колите). Обсъждах с мъжа ми да се организираме тези, които сме пострадали, поне още трима знам, и да подадем жалби в полицията. Сигурна съм, че изобщо няма да го вземат присърце, единствената ми надежда е ако попаднем на Човек, да го помолим поне небрежно да разпитат въпросния заподозрян дали не знае нещо по въпроса. Може би ще се стресне малко, ако види, че полицията се интересува. Какво бихте ме посъветвали?

# 358
За какво се основават подозренията, че въпросният човек е извършителят? Ако сте твърдо убедени, че е той, аз виждам един единствен начин да се спре - и това е да му се вземе страха. Полиция, ако изобщо откликне, също би могла да помогне да се кротне малко...

# 359
За какво се основават подозренията, че въпросният човек е извършителят? Ако сте твърдо убедени, че е той, аз виждам един единствен начин да се спре - и това е да му се вземе страха. Полиция, ако изобщо откликне, също би могла да помогне да се кротне малко...
Живее горе долу в центъра на периметъра, в който се случват отравянията, и много мрази животни. С хората също често влиза в конфликти. От останалите съседи почти всеки има по някаква животинка, не се сещаме кой друг може да бъде. Всеки, с който съм говорила, първо за него се сеща. Но няма как да сме сигурни, повтарям се.

Общи условия

Активация на акаунт