Любители на Котки - Тема 122

• 63 665
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
Прекрасна е Heart Eyes Нагушкай я!!! Heart
Ето ни и нас на любимото ни местенце от апартамента.

# 451
  • София

Приятелки.
И една с цялата прелест на пухчето ми.

# 452
  • Козлодуй

Мърки, не е дебела въпреки че изглежда, че има коремче защото по него има подутини. Тука спи на фотьойла си Simple Smile
Храня я понякога със сварен дроб, гранули разнообразни и консерви но интересно е че не иска скъпите консерви и предпочита по-евтини хич не ми харесва това ама какво да я правя бабешки капризи Simple Smile

# 453
ох красоти, да ги намачкотите Hug

статия от днес http://www.bgfermer.bg/Article/6946487

# 454
  • София
Относно хващането за врата. Предишният котак така го хващаше ветеринарката, за да му сложи ваксина, защото той изобщо не беше дружелюбен с нея (защо ли Grin ).
А ритането... Елза наистина е много обидчива по този повод, макар никой вкъщи да не я рита. Но тя постоянно се вре в краката ни и ни спъва и след това се сърди. Обаче се радвам, че го прави, защото значи ни има доверие. Нали е израснала на улицата и явно е била ритана. Много се пазеше от краката ни в началото, но вече свикна и сама се вре в тях, за да се гали и проси манджа. Обаче като ни види с обувки бяга превантивно, не обича да носим обувки.

# 455
  • София
Страхотни космати муцунки!
Ние ходихме на разходка, да не забравя Блеки каишката. Застава в стойка куче Grinning

# 456
 Shocked Приучават ли се котките да ходят на каишка? В смисъл да следват човека, не да хукват накъдето им скимне? Мислех, че е трудна работа, като си ги знам колко са своенравни. А ми се е искало да извеждам понякога зверугата. Така жално ме гледа като излизам, а тя, милата, само до ветеринарния кабинет е напускала къщата. И все е на прозореца и гледа навън. Понякога като ми е на рамото, както обича, съм излизала в двора на 2-3 стъпки от входната врата. И се побърква да души въздуха във всички посоки. Надига се, изпъва врат, отваря едни големи очи и като че ли всеки момент ще скочи да търси нещо, което е надушила. От една страна ми се иска да я разхождам, ако това е възможно, но от друга си мисля, че ще вземе навън повече да ѝ хареса и няма да се чувства добре вкъщи...

# 457
  • София
но от друга си мисля, че ще вземе навън повече да ѝ хареса и няма да се чувства добре вкъщи...
Това е най-опасното. В темата имаше коте, което едва свикна с разходките, но после толкова му харесаха, че избяга и повече не се върна.  Sad На котките им е достатъчно да си стоят вкъщи. И дворните котки почти не напускат дворчето си, освен ако не са разгонени или принудени да търсят храна. Това, че гледат с любопитство от прозореца, не е гаранция, че ще се чувстват добре извън апартамента.

Иначе съм писала, че Дейзи (котката на дъщеря ми) се измъкваше от каишката като някой факир.  Laughing При нея проблемът е, че имат разкошен голям балкон, но котката обича да ходи при съседите. Затова идеята беше на балкона да е с каишка, но не се получи.  hahaha

# 458

Ето я моята Чарла. Беше ми гузно, че не успях да дойда да я нахраня в сряда, защото времето беше лошо. Сега май наваксва. Изяде 1/2 консерва и два пауча Фрискис. Викам на моя приятел,че разчита на мен да я храня и сигурно нищо нв яде през останалото време, което няма как да е вярно. Все пак е селска котка и трябва да оцелява. Но аз си я глезя подобаващо. Като чуе колата и веднага пристига.

# 459
  • София
Хари също много време прекарва на прозореца и съм си мислила за разходки навън, но ММ ме светна, че най-малкото може да се зарази с нещо и спрях да мисля за това. След ужаса, който преживяхме със Шарко и тръните, на които бяхме да не се разболее и Кери нямаме нужда от излишни главоболия както за нас, така и за котките. Вкъщи на сигурно!

# 460
  • София
За разходки навън, единственият сигурен начин е в количка.

# 461
На мен ми е минавало през ум да я разхождам като Боб, нали го знаете? Street cat named Bob. Нали и тя така на рамото ми стои и се разхождаме така вкъщи, но за разлика от него, както писах по-напред, като излезем навън постоянно се протяга насам-натам и като че ли е готова да скочи. Е той и Боб го носят с каишка, не просто така. Абе изпадне ли ми каишка от някъде, ще взема да пробвам. Wink

# 462
  • София
Блеки свикна бързо с каишката (първо вкъщи му я слагахме да стои с нея и постепенно увеличавахме времето). Като излизаме навън не обича открити пространства, предпочита горичката пред блока. Срещаме хора и кучета и тогава го гушкам да не се бои. Но като цяло му е добре навсякъде- щом ние сме там Blush
Помните ли Точица? Тя вече е Запетайка Heart Eyes Сега ми е на гости (гледаме се) 1 седмица и е голям купон

Скрит текст:

Блеки не беше очарован от присъствието ѝ (все гледа да я фрасне с лапа, да ѝ скочи), но май свиква с нея. И тя не се дава- съска, дере, бие се, но непрекъснато се върти около него и се закача. Като цяло е  истинска хулиганка.

Хранят се двамата,

после Малечка Палечка отива на неговата купичка и Блеки гледа тъпо отвън

Определено няма да скучаем с това малко чудо

# 463
  • София
но от друга си мисля, че ще вземе навън повече да ѝ хареса и няма да се чувства добре вкъщи...
Това е най-опасното. В темата имаше коте, което едва свикна с разходките, но после толкова му харесаха, че избяга и повече не се върна.  Sad На котките им е достатъчно да си стоят вкъщи. И дворните котки почти не напускат дворчето си, освен ако не са разгонени или принудени да търсят храна. Това, че гледат с любопитство от прозореца, не е гаранция, че ще се чувстват добре извън апартамента.

Иначе съм писала, че Дейзи (котката на дъщеря ми) се измъкваше от каишката като някой факир.  Laughing При нея проблемът е, че имат разкошен голям балкон, но котката обича да ходи при съседите. Затова идеята беше на балкона да е с каишка, но не се получи.  hahaha

Така е, наистина. Кастрираните котки имат много стеснен ареал на обитаване. Моята Лолита все в дворчето си стои, не съм я виждала да го напуска. Докато некастрираните, особено мъжките, имат голям ареал и им се налага да го поддържат с много боеве. Също така, независимо, че Лолитката ми има свободен достъп до навън, обожава да си стои на перваза на прозореца. Прозореца отворен, тя се изляга на перваза, дремуца си там, зяпа си навън, но е все там. На мен ми е криво, понеже си има толкова мекички възглавнички и одеялца, на които си лежи, но явно много я привлича да наблюдава навън. Така че, не е задължително, щом котка седи на прозореца, да го прави, понеже й липсва излизането вън. Аз също си мисля, че като излязат веднъж навън, им се услажда, и после все това им е в ума.

# 464
Поздрави от Пипе Wink

Последна редакция: нд, 08 юли 2018, 14:03 от Бледолилава

Общи условия

Активация на акаунт