Мъж,обсебен от дъщеря си

• 41 997
  • 384
  •   1
Отговори
# 285
  • Paris, France
Pretty Mamma, всичко, което тя прави е признак на чувство за неудобство. Как така нямат какво да ядат, а майката ходи по заведения? Бащата не ги ли издържа?

И моите деца, като малки, не искаха контакти с други деца. Синът имаше приятели, но дъщерята не. Сега тя не се свърталище в къщи, а той стана още по-затворен. Няма лошо. Детето само ще си намери забавления.

Няма ли баби и дядовци да я погледат през ваканцията? Едно 11г дете не изисква кой знае каква грижа.

Ровенето из личните женски вещи е нормално в този период. И аз го правех, и дъщеря ми. Информират се какво притежава и употребява една жена. И това ще спре, но от самосебе си. Говорене не помага.

# 286
Как така нямат какво да ядат, а майката ходи по заведения? Бащата не ги ли издържа?
Бащата е длъжен да си плаща определената издръжка, издържането на бившата и домът и не му е в задълженията. И за какво неудобство говориш. Това, че 11 годишно буквално гони авторката от собственото и легло за да се настани то в него не е признак на никакво неудобство, срамуване или каквото и да било. А това, че и рови във вещите особено на тези години е неадекватно и недопустимо. Собствените ми деца не са ми ровили нещата, камо ли да разреша на чуждите. Аз също не съм ровила в тези на майка ми/баба ми, не ровя и във вещите на децата си. Това е грубо навлизане в личното пространство, нездраво любопитство и нахалство, колкото и да се опитваш да го оправдаваш.

На мама/тате интересът е да са щастливи с новия си партньор. Детето счита, че ще е най-щастливо с двамата родни родители вкъщи. Кой е егоистът? Кой следва да отстъпи и да си смири егоизма?

Детето не винаги ( да не кажа почти никога ) има ясна преценка за случващото се между мама и тате. Обикновено разводите не се случват защото на някой от партньорите му се е приискало промяна, а на доста по-сериозни неща. Моят син също не беше ок. с раздялата на родителите си, но почти 13 години по късно, вече пълнолетен си дава сметка какъв щеше да е живота му ако бях останала с индивида който го създаде. Със сигурност не му е било много добре по времето когато се случваха драстични промени в живота му, но резултата ( това, което е в момента ) определено си струва. Така, че не мисля че може да се говори за егоизъм. Хората обикновено правят промени за добро.

# 287
  • София
Може да има някакво отклонение.
На мен ми звучи като откачалка с тази инвазивност и стряскащо поведение.
Не си взимай куче, че може да му отреже опашката.

# 288
  • Somewhere in the World
Бащата плаща издръжка и то много по-висока от договорената, освен това я облича и въобще в това отношение е много отговорен. Най-общо казано,бащата изцяло се е грижел за това дете  и са много привързани и до ден днешен той е като орел .Детето е свикнало на такова внимание цял живот и сега, когато има друга жена тя не желае да дели вниманието му , а в същото време не го получава от майка си. С майката са в постоянен конфликт и по този повод - детето изисква от майка си,но не му се получава...а в същото време иска да живее с нея.Ама че филм !

# 289
Здравейте и от мен.
При нас има развитие - да, вече не спи в нашето легло след като баща и поговори с нея.

Сега се сещам, че съм била и аз подобно темерутесто детенце. Целта ми беше да ги събера и ми отне много време, докато осъзная, че няма смисъл.

Баща ми имаше връзка с една "нахалница" като тебе. Правеше челни стойки да ме подкупва с подаръци и общи занимания, които са ми изглеждали направо комично. Приех я едва, когато я опознах като човек и разбрах, че има сериозни намерения. Освен това пораснах и зарязах детската си кауза.
Накрая жената ми липсваше повече на мен отколкото на баща ми.

Необходимо ти е само търпение, за да се случат нещата и при вас.

# 290
Здравейте и от мен.
При нас има развитие - да, вече не спи в нашето легло след като баща и поговори с нея.
Естествено тя не се отказва да ме провокира - влиза в стаята ни постоянно, реши се и ми преглежда нещата...но все пак е дете. По-неприятното е,че вече е ваканция, и очаква баща и да я разнообразява ежедневно, включително и да ходи с него на работа или той да работи от вкъщи.
Просто това дете няма приятели ,не умее да комуникира с деца, от съучениците си с никого не поддържа контакт. Майка и я държи в къщи /поне така казва/ и непрекъснато атакува баща си и на него това му трябва. Майката не я пуска на лагер а и няма възможност да я заведе на море или където и да е , а явно има финансови проблеми и ми се скъса сърцето като каза, че нямат какво да ядат..не че майка и не я остава сама за да ходи по заведения вечер.
Аз продължавам опитите да се сближа като изпълнявам желания но определено е трудно - просто си е темерутесто това дете!
Много се напрягам, защото бащата не изисква нищо от нея с мотива, че в къщи прави много неща и си е заслужила почивка,като под почивка разбирайте дори да не си отсервира.
Няма да се откажа,не от инат, просто защото наистина смятам че няма начин да няма начин.Стъпка по стъпка ще стане.

Мечешка услуга му прави. Ще се превърне в лигава мързелана.
И как може да няма приятели? Аз като дете си бях свита и не особено общителна. В моя си клас просто така се случи, че с никой не се сближих до 8 клас. Но имах много добри и близки приятели от съседните класове, от улицата на която съм израстнала. Просто не случих на клас. Не че се карахме или мразихме. Просто не си паснахме.
Дори във 2 и 3 клас живеех за 2 години в друг град. Там за отрицателно време се сприятелих, нищо, че бях свита. Върнах се в родния град и пак в същия клас. След 9 клас дойдох в София и почти всички ми бяха близки.
Подозирам, че като единствено дете е възпитана всичко да е за нея и се превърнала в егоист.

# 291
  • Sofia
Бях писала и аз за такова момиче в по-предни страници на темата - доста от нещата, описани от авторката, се наблюдаваха и при него. Освен че настояваше да спи с баща си и приятелката му в едно легло, тя също нямаше приятелки и никакви интереси, непрекъснато й беше скучно и мрънкаше на баща си да я развлича. Много обичаше да плаче за най-малкото нещо в присъствието на баща си, а когато беше при майка си - да му пише съобщения в 0-1 ч вечерта, пак защото й било скучно... Въпреки че накрая не спеше с баща си в едно легло, поне до полунощ не излизаше от стаята им и също пипаше вещите на другата жена, която редовно намираше ползвани и дори счупени гримовете си и какво ли още не.

Накрая си беше признала в прав текст пред новата жена, че иска майка й и баща й да се съберат отново. Е, не се събраха, въпреки всичките й циркове. Бащата обаче защитаваше дъщеря си във всяка ситуация и я обявяваше за невинно ангелче. А тя си е била абсолютна mini-wife, отвсякъде.

Последна редакция: пн, 25 юни 2018, 23:05 от Anjieee

# 292
Бях писала и аз за такова момиче в по-предни страници на темата - доста от нещата, описани от авторката, се наблюдаваха и при него. Освен че настояваше да спи с баща си и приятелката му в едно легло, тя също нямаше приятелки и никакви интереси, непрекъснато й беше скучно и мрънкаше на баща си да я развлича. Много обичаше да плаче за най-малкото нещо в присъствието на баща си, а когато беше при майка си - да му пише съобщения в 0-1 ч вечерта, пак защото й било скучно... Въпреки че накрая не спеше с баща си в едно легло, поне до полунощ не излизаше от стаята им и също пипаше вещите на другата жена, която редовно намираше ползвани и дори счупени гримовете си и какво ли още не.

Накрая си беше признала в прав текст пред новата жена, че иска майка й и баща й да се съберат отново. Е, не се събраха, въпреки всичките й циркове. Бащата обаче защитаваше дъщеря си във всяка ситуация и я обявяваше за невинно ангелче. А тя си е била абсолютна mini-wife, отвсякъде.

Това звучи като сюжет от филм на ужасите, гледах подобен, но не мога да се сетя за заглавието. Накрая "детето" направи опит да убие мащехата си....

# 293
Трябва много да държиш на тоя мъж, за да се подлагаш на всичко това.

И аз това си помислих.🤦🏻♀
Дано си заслужава този мъж.

# 294
  • София

Трябва много да държиш на тоя мъж, за да се подлагаш на всичко това.

И аз това си помислих.🤦🏻♀
Дано си заслужава този мъж.

И аз се присъединявам към това мнение. Каквото и да му е на детето,  да не забравяме, че жената със сигурност се тормози в такава ситуация. Тормозът е сериозен и рядко си струва. Струва си основно , ако имат общо дете. Което дете в такава ситуация също не може да се отглежда нормално.

# 295
  • Варна
Ами явно мъжа си струва,а на жената и прави чест,че полага усилия да се нормализират отношенията в семейството.На бащата също,че е говорил с дъщерята и видимо има подобрение на ситуацията.Така се прави с обяснения,разговори,нормален и разбираем език за детските уши. Не като повечето от дивачките тука в форума,дето мислят само за себе си,за собственото си благополучие,а не за децата и мъжете си.Като тая,преди мен.

# 296
  • Somewhere in the World
Благодаря за подкрепата.
Да, определено мъжа си струва и неискам детето му да страда заради мен.
Ясно е, че аз не мога да съм и майка, но пък можем да си направим поносимо времето заедно.Но по отношение на телефон на масата и елементарна хигиена съм категорична, че трябва да се спазва правилата на дома ми

# 297
  • Варна
Полагай усилия и се грижи за семейството ти!Независимо какво ще ти струва.Важно е да имаш и подкрепата на мъжа който е до теб,надявам се да е така и вярвам че е!
Виждаш какви неадекватни и откровено деструктивни съвети получаваш,не им обръщай внимание.Само ще навредят.
Успех и с малката,направете така,че и тя да е доволна Simple Smile.Подход и внимание са нужни.
Успех!

# 298
  • Somewhere in the World
Благодаря за позитивизма.
Със сигурност ще се боря за семейството си.
Успех и на Вас.

# 299
  • София
Всеки дава съвет от собствената си гледна точка. Всеки гледа от точка, в която го е поместил животът. Някои съвети от гледни точки са верни, някои са грешни. Това може да се прецени само от човек , който всеобхватно познава конкретната ситуация. За това по-добре човек сам да си дава съвети и да си взема решения.

Общи условия

Активация на акаунт