Надежда за Радост!

• 5 681
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
Моля се и се надява да греши. Въпреки че му имам абсолютно доверие.
той просто изказа съмнение -  иначе обасни че е задължитена консултацията със специалист и изобщо да не отлагаме във времето.
Надеждата си отива последна и аз непреставам да се надявам че това е грешка... лош ден... и всичко от утре ще си е наред!
Още веднъж ви благодаря!  bouquet

# 16
  • гр.София
Джули искам и аз да изкажа моето мнение относно консултация с д-р Чавдаров.Моят син е с ДЦП в момента е на 15 години и от 3 месечна възраст до ден днешен той е на лечение в центъра,там посещаваше детска градина и благодарение на грижите,рехабилитациите и изключителния професионализъм на специалистите там в момента учи в така нар. нормално училиеще.Не искам да ви агитирам,но относно диагностицирането на заболяването на детето ви гарантирам,че д-р Чавдаров е един от най-добрите специалисти и няма да ви подведе.В центъра разполагат със всякакъв вид специалисти,така че  смятам,че там ще получите помощ и морална подкрепа.Стискам палци всичко да се окаже просто лекарска грешка и детенце да е добре. newsm68

# 17
Благодаря на всички Ви за помощта и напътствията.
Записахме час при Чавдаров за четвъртък от 14ч.
Много ни бяхте полезни и с информация и със съвети!
Сега остава да се молим всичко с Радост да е наред и да не се потвърдят предположенията и съмненията на педиатрите!!! Praynig
Благодаря лично и на Майчето , че се ангажира да посреще Ани и Радост и да ги придружи до клиниката  bouquet
Поздрави от нас
Джули

# 18
 Успех, дръж ни в течение. Ще се молим всичко, което са ви казали да е само една голяма грешка! Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 19
стискам палци и пишете!

# 20
И аз стискам палци  Praynig !

# 21
Момичета, днес беше прегледа на Радос при доктор Чавдаров
Нямам думи с които да изкажа брагодарностите си кам него и кам мама Мая, която толкова много ни помогна. Благодаря и на всички вас за моралната подкрепа и стиснатите палци! Hug
Ани беще много уморена и развлнувана та може да не разкажа с точност всичко, но ние ще прадължаваме да поддържаме връзка с вас и ще ви разказваме всичко което се слечва от тук нататък!
както предполатам знаете Чавдаров си има скала за определяне.
Значи Радост е степен 2 по тази скала. с 20% риск за трайно увлеждане. Мозъкът не подава правилни импулси които да диктуват движенията. По някои  показатели отговаря на 3 мес. бебе.
Закъснели са! доста - благодарение на нехайството на консултиращите лекари в детската консултация. Сега трябва да бягат - бързо, защото времето ги преследва. Да наваксат пропуснатото, да не отлагат  и да направят всичко възможно за да променят това.
Проблема е че в клиниката местата за рехабилитацията са заети и се е отворило свободно място чак за 17 юли. Дотогава ще се наложи да работят сами в къщи.
Благодарение на мама Мая, и участието на самият Чавдаров във форума са  ги вредили за рехабилитация изобщо. Още повече че тя предложи да останат няколко дни при нея за да ги свърже със своята рехабилитаторка за да ги научи как да се справят!
Едно е сигурно. Господ бди над нея!
Първата крачка е направена. И пътят е верен.
Хората са незапознати с проблемите на ДЦП , а педиатрите не са квалифицирани да разпознават симтомите. хубаво е че все пак не сме много закъснели и НАДЕЖДА за възстановяване ИМА!!!!!
Още веднъж момичета - ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ за подкрепата  bouquet
Хубаво е че съществуват такива  места където човек да намира упора, подкрепа и най-важното информация.
С поздрав Юли и Ани  bouquet

# 22
 Много се радвам да чуя, че нещата не са толкова страшни, колкото ви бяха казали първоначално....Съжалявам обаче, че Радост е поредното детенеце, в един не много къс списък, което не е забелязано навреме от общопр. педиатър. Желая ви успех и скорошно оправяне. Радвам се, че ще започнете терапия в клиниката по ДЦП. Но както предполагам д-р Чавдаров ви е обяснил, процедурите там са крайно недостатъчни -  необходимо е да се работи активно в къщи. Радост е  с 2 степен - тоест има повече от реален шанс да се оправи. Нека майката е упорита. Стискам палци за тях Praynig Hug

# 23
  • София, "Младост 3"
уф JulyS
много хора тук са били втора степен - това е просто почти нищо в сравнение с ужаса дето бяха предположили. Да ти кажа - НЕ познавам никой с 2 степен ЦКС чието дете да НЕ Се е оправило - т.е. за мен тази сетпен е на 100% лечима, ама за мен....
Успех!

# 24
Ния беше с 2-ра степен и се възстанови напълно. винаги има шанс! трябва много, много работа, вяра и любов!
радвам се, че лошите прогнози се оказаха неверни!
успех  bouquet

# 25
Юле, нищо не съм направила - просто бях с вас. Знач какво е да дойдеш от провинцията изплашен и вече знаещ че закъсняваш с времето. Гого беше на същата възраст просто и затова може би проблемът на Радост ми е толкова близък. Моля се нещата да се развият положително, въпреки, че надбягването с времето сега започва. С каквото можем ще помагаме, най вече се надявам скоро да има място в болницата, за да може Ани да види как точно се прави рехабилитацията - до тогава кураж и сили, а също и търпение.

# 26
Здравейте мили мами  Hug
Вчера ни се обадиха с добри новини - освободило се е място в клиниката и още днес приемат малката Радост за  рехабилитация. Не се надявахме толкова рано да се освободи нещо, при този дефицитт на места.
Ани и Радост вече са в клиниката от тази сутрин.
Докторката ги е посъветвала да вземат 2х10 дни.
Толкова се радвам! Hug много се надявам след 20 дни като си дойдат , да видим една нова и уверена Радост. Както вече писах, упражненията които правиха тук, много бързо и повлияха и тя започна да става сама от легнало в седнало положение. 
Та така...Радост е вече софиянче Hug
Ще ви държа в течение.
Поздрави
Джули

# 27
Хей как е Радост - хареса ли и в София
то май и с нашата Радост ще ходиме на фитнес от 17 и се надявам да е за кратко
пишете ни като имате новини дано са чудесни
поздрави
  bouquet

# 28
Днес се прибират в Севлиево - като се върнат да разкажат ще се включа с новинки!!!! Hug
Много се надявам да имат подобрение -  Hug По телефона разбрах че вече се държи на шведската стена без да я лепят и се задържа за кратко на четериопорна.
Между другото те трябваше да са от 17юли , но им се обадиха за освободено място по-рано. Та вие всъщност ще сте на тяхното място Mr. Green Стискаме ви палци да мине всичко добре и да има  ефект!!!  bouquet

# 29
Юле, да ни пишеш повече. Ние с Ани за съжаление почти не се видяхме, ама пуста София - все няма време от пътешествия между кварталите. Да е жив и здрав интернетът - връзката ни със света  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт