ЯНУАРЧЕТА мънички,скоро зъбчета ще имат всички!

• 14 216
  • 280
  •   1
Отговори
# 135
Крисчето започна вече да хапва плодово пюре, но купешко. От домашното ми получаваше колики и го спрях . По-нататък, като поузрее стомахчето му, ще давам пак.
От 1 седмица Крис махна 1 хранене. Буди се в 9 часа - няма как да го храня 5 пъти: в колко да са: в 9, 12, 3, 6 и 9 - на 3 часа? Не става, той не иска - или ще ми яде по 120 грама - няма смисъл. Та минахме на хранене в 9, 13, 17 и 21 часа. И помежду храненията сутрин и следобед давам плодово пюре. Давам количество от 50 грама от вчера де.

# 136
  • Пловдив
casiopea , как правеше плодовите пюрета, в смисъл вареше ли ги, и от какви плодове?

Кристиян още яде на 3 часа, понакого се буди нощем, понякога - не. Но обикновено яденетата са 6. Часавете зависят от това, кога ще се събуди.

Гаргамелчо, къде се губиш?

# 137
  • там където ме зове сърцето!!!
     uraЧЕСТИТ 5-ТИ МЕСЕЦ НА ЕРИК на [desi] ,НИКОЛАЙ И ЕЛЕНА на mishlentze!!!
 Ние обаче режим за хранене нямаме ,защото понякога спи от24ч до 5ч(тогава това е първото ни хранене и от там през  3-3.5),а друг път се събужда в 3ч през ноща и после 7.3--8ч .Единственото ни точно е зеленчуково пюре 60-70гр на обяд(естествено без точен час) и последното кърмене в 24ч(не се пропуска дори да е ял преди час) .
Пюрето на Хип картоф  и тиквичка дори разредено с АМ не се приема.

# 138
Честито и от мен на 5 месечните бебоци!!!   bouquet

Вчера ходихме при третия  очен доктор и той каза най-много месец да сме изчакали още преди сондирането. Ама не исках това да чуя  Thinking сега пак съм в голяма дилема

Ние още си сучем над 8 пъти  Embarassed... и наддава мнго струва ми се
От нощното няма отърване за сега...

Gushanka да споделя какво четох за плодовете. Знчи като се въвеждат първоначално може да са сварени за 5мин. на пара илиу с малко водичка и тогава да се пасират (с час от водата). Особенно по-твърдите е добре да се посварят в началото.

# 139
Честит 5-ти месец на Ерик, Ели и Ники!!! Да са весели и здрави и мнооого да папкат  Hug

За папкането - и ние се кърмим прес 3-3.5 часа.Нощното ни е обикновено към 3-4.Значи Али яде към 21:30 и после към 3-4 и после към 7-8-9. Зависи.Днес например яде в 10 сутринта.Не мога да установя режим, защото през нощта се буди различно, а през деня един път яде с охота, един път изобщо не яде и така.Водя се по нея. А иначе вече папка по 1/2 бурканче плодово пюренце (около обяд) и й додавам кърма колкото иска.

Ами това е от нас!

Гушки на всички!

# 140
Привет майчета!  bouquet
newsm19 Честит 5-ти месец на празнуващите бебешоци е бебешочки!Много здраве и усмивки за радост на всички. smile3510
Ние спиме и ядеме добре но всичко ни е на поискване , утре сме на педиатър та да видиме какво ще ни каже.А другият вторник ще ни правят и втората ваксина дано да сме се оправили до тогава .
За плодовете зная , че се настъргват или се пекът.

newsm78 Имате ли обички и кога мислите, че е най-подходящо да се продупчат ушичките?

# 141
  • София/Овча купел 2

ЧЕСТИТ 5и МЕСЕЦ НА ЕРИК,ЕЛИ И НИКИ!ДА РАСТАТ ВЕСЕЛИ И БЕЗГРИЖНИ!

Днес ядохме за първи път заешко.То не беше аууу,оооооо,ихааааа,не бе чудо.Определо го хареса.Явно ще е сред любимите и храни.А вчера и дадох малко пюре от ягоди на Hame.Нямаше никаква реакция и днес ще папкаме още.Така се оглеждаше милата за още,ама няма.Hameимат много интересни комбинации на плодови пюрета.Досега сме яли ябълки с извара,праскови със сметана и ягоди.Невероятно вкусни са.И на нея много и харесват.За съжаление са само плодови,както и тези на Ам ам.Тях не сме ги пробвали още,но смятам да опитам.

makaui daniela,аз смятам да пробием на Мимето ушичките някъде към годинката.Може би за рождения и ден.

# 142
  • София
Здравейте мили мами и сладки бебчовци Hug
Честит 5-ти месец на Ники,  Ели е Ерик Tada.Растете много здрави и щастливи мили дечица и много да слушкате мама и тате.
Мами имам един въпрос?Какво да правя Ваньо вече толкова силно хапе ,че ми е почти невъзможно да го кърмя.Сега от вчера се цедя и му давам ама ме притеснява,че ще намалее кърмата ,а може и да спре.Много силно стиска с тези зъбки мислех си че ще почне когато му излязат отгоре ама не било така.Ползва ме за залъгалка и когато ме ухапе се смее  Grinning,а на мен ми идва да рева Sick #Crazy.
А тази сутрин се събуди в 5 и като взе да приказва  и да се смее ooooh!,ама той нали незнае колко е часа hahaha Joy
Lika как си мила?Оправи ли се проблемчето?

# 143
  • София
Ама че съм блейка забравих да Ви питам още нещо.Значи от 1 седмица Ваньо постоянно си търка очичките както когато му се спи ,ама постоянно.Притеснявам се дали не е хванал някоя сенна алергия.Иначе очичките не са му зачервени и не му сълзят ,ама...
Приятен следобяд и да нацелувате бебоците Hug

# 144
                       baloni ЧЕСТИТ МИНИ РОЖДЕН  ДЕН НА ЕЛИ,НИКИ И ЕРИК! baloni

Да са здравички и послушни!

Мами имам един въпрос?Какво да правя Ваньо вече толкова силно хапе ,че ми е почти невъзможно да го кърмя.

За хапането,не знам дали си чела това...

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=80240.0

niunia кефя се на бебка как всичко и се услажда,дано и ние сме така.И аз ги гледах Хаме пюретата,ама на нас такива вкуснотий са ни забранени.. Confused А пуешко даваш ли,аз като стане време с него ще започна месата(то не че са 10 вида де) Laughing  АМ-АМ имам два вида в нас,но не смея заради тая лимонена киселина,нещо ми е съмнителна.Питах тук,май никой не знае повече по въпроса.  33uu
Telma дано ви се размине! Praynig
lika как е положението?
За обичките - като порастне да си реши сама  yes

# 145
casiopea , как правеше плодовите пюрета, в смисъл вареше ли ги, и от какви плодове?
Досега съм дала оризова каша, тиква, морков и банан.

Оризовата каша я прие добре. Смесена с домашна  тиква също. Само тиква също беше ок. Когато дадох тиква + морков се скофти положението. После банан - сварен с обелката 3-5 минути. Колкото повече варя - толкова по-малко колики има Крисчето от него. Спрях го, купих банан на Хип и смесих с домашен и го хапна супер.
Определено от на мама пюретата моя син получава колики, като повече са от по-кратко варените такива. Така че 1 съвет от мен - не давайте сурово или леко сварено.
На вкус моя банан и този на Хип са подобни - и двете са адски вкусни.  Wink

# 146
 newsm59  Честит минирожден ден на Ерик, Ели и Ники!Да са много здравички и добрички!

С кърменето и ние сме на поискване, около обяд давам зеленчуково пюре, а плодовото е следобяд.
Натали от снощи е пресипнала, и се чудя дали от виковете които надава или е настинала, защото при нас е много ветровито. Надявам се да не е настинка baby_neutral, защото за сега само гласчето й е променено.
Telma дано нещата при вас минат леко!

Много гушки и от нас Hug

# 147
Здравейте всички wavey
Аз се прибрах от работа и бързам да поздравя малките 5-месечни слънца Heart Eyes
Да са весели засмени и много много послушни малките Ели,Ники и Ерик  love001
На Вяра май и растат зъби и през ноща е много неспокойна ooooh! Събужда се 2 вечери около 4:30 и почва да бърбори и да се смее на глас и в един момент започва да се нерви че е сама в игрите си newsm62 Освен това целият и нощен сън е много неспокоен и май е от пробиващи зъби newsm78 Пипам из устичката ама не напипвам нищо или по скоро незнам точно какво трябва да усетя ако има зъбче (май тъпо се изразих ама..... smile3555)
А днес баба и казва че хич не е искала да спи Mr. GreenЩе и търсим работа и на нея че да се изморява и да спи hahaha Joy Joy Mr. Green
Ох за хапането и при нас е  доста гадно newsm45 Та по тоя повод -  БОДЛИВАТА   bouquet Благодаря ти за линка !
За обичките - на Вяра една приятелка вече и подари едни много сладки обички.А рази моя приятелка сложи на дъщеря и когато беше на 5м. и никакви проблеми нямаше.Мен честно казано малко ме е шубе Blush Аз самата при две дупчения на ушите, така и неможах да нося-не ми понсеоха.Ама може би преди годинка ако събера смелост ще и ги боцнем yes
При нас също няма никакъв режим на хранене когато поиска давам ако съм си в къщи,а нощно време по малко от 2 пъти не ядем #Crazy
Нюня, ама Мими много вкусни неща хапва ммммммммммммммм  love001Браво на сладката душичка - пу пу пу дано си е все така добричка и да папка всичко за да расте Hug
Хайде чао от мен,целувки на бонбонловците.
Аз пък съм си донесла работа за в къщи - охххххх няма почивка
 book smile3523 smile3529

# 148
Здравейте
BON_TONI - Матю също от 1-2 седмици си търка очичките когато му се спи.
Ние с храненето май сме най- назад, Матю засега е само на зеленчуково пюре, пробвах да му дам и оризова каша , но не му хареса особенно Sick. От пюретата яде само морков, картоф и морков, опитах се да му дам тевкички с картофи на хип- намръщи се и не иска да го яде. Аз пюретата не ги разреждам с АМ, защото и без това са доста редички. Иначе матю се храни на 4 часа, но след като е папкал пюре на обяд прави пауза от 5 часа.
niunia- браво на вас, нека си хапва сладураната

# 149
Току що в "Здравословно" доц. д-р Огнян Бранков /ако се не лъжа за фамилията/ от детското отделение на Пирогов каза: "Не забелвайте пишлето".
Обясни човека, че се опитва да убеди бг педиатрите да не го правят.
Апелира към майките: не разрешавайте на участъковите педиатри да забелват. До 2 годишна възраст пишлето не се пипа, след това то си се забелва само.
Това чух току що по тв и исках да го споделя с вас.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт