ЯНУАРЧЕТА мънички,скоро зъбчета ще имат всички!

• 14 158
  • 280
  •   1
Отговори
# 225
Поне 3 дни трябва да минат от първата храна и после въвеждаш втора и пак чакаш поне 3 дни.

# 226
Така , мина лекарката.. Каза, че се е възпалило от топлото и се е спарила в памперса... Изписа Универтан и да я мия с Триклобактер. Аз Триклобактера съм го ползвала за мен, но дали е подходящо за малки деца.  newsm78 Уж ме успокои, че нямало нищо сериозно, ама незнам мен ми е много притеснено. Дано и мине от това.. Praynig
Des29 няма никакъв проблем, ако го изкоментирате моя мъж. Аз съм му толкова ядосана, че изобщо не може нищо да ме засегне Wink
Vili4ka браво, че сте си поспали малко! Дано малката госпожица си поспива повече нощем, че да си отдъхнете малко. Много е хубаво когато децата спят по цяла нощ!
Telma Мони като се превъзбуди много и после трудно заспива. Все шава, иска да играе пък и докривява, понеже и се спи и започва да мрънка, да плаче. Пък може при вас да са зъби( то май ние всичко приписваме на тия зъби  Mr. Green)
makaui daniela аа не, те пъпчиците са в областта на памперса. Там мястото не се опира с дрехите и съответно праха за пране

# 227
  • Варна
Здравейте, мамички!  Simple Smile
Ей, не ми остана време днес да се докопам ко компа- та на: чак сега!!!
Да са усмихната и малко послушни днешните мини рожденици!
 kukuruku1, защо си решила тачно с тиква да захраниш? Аз лично го направих с домашно приготвено пюре от ябълка-сварени 2-3 резенчета на пара или в малко водичка.   chef
nenepygka, мноооого гадно това с количката и тока. Има и такива дни. Дано са по-малко. Александър като беше на дни и му се появиха пъпчици, някои от тях с бели връхчета. Педито ни изписа пиоктанин (това лилавото) и мазвахме първо със спирт всяка пъпчица и след това с пиоктанина. Така прегарят. Важното е да ви кажат точно какви са тези образувания-гъби или пъпки или алергия или...каквото е. А за кремче ползвам "Бочко"- то е със смрадлика и досега и баткото мажа понякога.
kleo_80, успех в хуманното начинание. Без такива като теб сме за никъде. newsm10
Vili4ka, къде го намери това мъжко съкровище? Да знаехме по-рано и ние да покопаем там.  smile3508И аз не мога да се оплача, но чак да готви и пере не се хваща. Но затова пък умее даста неща и сега започваме един генерален ремонт... Ужас. И той ще си прави повечето неща. newsm75
Telma, дай на детето едно малко и ще спиииии. Шегувам се! Дано скоро пак влезе в час.
За нас какво? Правим упорити опити за обръщане, а вчера племеника ми (на 16) видя коричките му на главата и каза, че има пърхот!!! Ха-ха!  newsm62Продължаваме да се мусим и плюем пюретата, ама...
А мен пък ме е обхванала една емоционална депресия...  smile3511Следродова нямах, имам сега.Уффф.
Лека вечер на всички ви! Поздрави и както вие казвате гушки (много ми харесва).  bouquet

# 228
  • Варна
nenepygka, и ние го ползвахме 1-я месец Универтанаи го редувахме с Цинкова маз. Успокоава зачервеното.Дано се оправите скоро!  newsm12

# 229
Благодарности от минирожденичката Надежда, която вече трети ден хапва по малко пюре от тиквички и й понася добре - почти не е повръщала вече два дена! А иначе какво беше!

# 230
Здравейте мами! Повече чета отколкото да пиша, ама все няма време.
 Та имам един въпрос относно тези бишкоти Плазмон: Купих едни, но те са с глутен. Мога ли да и давам вечер по една в млякото?
Целувки на всички бебоци

# 231
Мишле ,бисквитите на Плазмон са много хубави , но трябва да сте прояли поне от  месец , месец и половина пюрета за да е подготвено стомахчето поне така на мен онзи ден  ми обясни педиатърката ни.

# 232
Честит мини рожден ден на Надито и Криси!
Момичета четох ви къде задълбочено, къде по не,но не можах да разбeрa, защо трябва да минат 3 дни и тогава да се дава друга храна.
На мен детската сестра, която идва в къщи ми каза, че като свърша с едното да почвам с другото без пауза. newsm78
На вас това докторите ли ви го разказват?

Я ако не ви мързи, напишете моля кой с какво захрани.... ние още сме в процес на размишление с какво да почем към края на месеца ... май съм решила с пюре от морков на Хип, ама ми се иска да чуя и други мнения.
Благодаря. Hug

# 233
  • Пловдив
Благодарим за честитките и пожеланията! Heart Eyes
Честито и на Надежда от нас! Flowers Bouquet
Добре дошли на новите мами зайка и lilli !  55

# 234
Да се отчетем и ние!
Вече така се въртим, че успяхме да паднем от леглото.
След голееееееееееееееееееееееееми колебания реших да дам на Йоана да опита плодово пюре. Установих, че и хареса. Laughing   

# 235
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Честит мини 5месечен рожден ден на Криско и Надежда! Да са живички и здравички, че това е най-важното, и да носят много щастие и гордост на родителските им тела!

Здравейте, милички!
При нас днес следобяд едни бури, едни дъждове ... направо ми се изправи косата, да не повториминалата година, че как се беше кротнало да вали, но за сега слава-Богу всичко е наред и дъждът спря. БОДЛИВАТА, казваше че е ходила до Хит за пюренца, та и ние решихме да я последваме! Наистина има голямо разнообразие и понапълнихме малко хладилника! Алекс, за сега добре понася, това което му се дава и се надявам и за напред да е така!
Мами, днес в Хит-а ни дадоха мостра на лосион против комари и кърлежи за новородени и малки деца. Казва се Zanzarin. Пише, че е на билкова основа в листовката, но нещо я потурчих някъде! Ако някой го интересува, като я намеря мога да я снимам и да ви я покажа.
клео, виличка - за пюрето четох, четох и накрая взех една изцяло зряла ябълка, измих я хубаво и я обелих. След това нарязана на парченца с почти еднаква големина, я сложих в тенджерката с много малко вода. Варих я докато умекне, но незнам точно колко време беше, защото все си бях до нея и поразбърквах, а Алекс наблюдаваше доволен от това, че мама го разнася и ме разсея, да засека време! Като, умекна пасирах плода с пасатора и добавих малко от водата в която се вари до получаване на по редичко пюренце! Алекс изобщо не се противи и си го хапна с удоволствие, и много ми се ще и други такива домашни манджички да му приготвям, но нямам сигурни продукти, за жалост, та ще караме за сега на купешки!
Виличка - твоята красавица най-накрай те остави да поспиш! Браво! Да я цункаш специално мишката!
Дорит - аз почнах с круши, колкото и странно да звучи! Реших така, защото Алекс преди това на няколко пъти го пробвах дали е готов и ябълките хич не му понесоха. След нея минах на ябълки, а в момента сме на ябълки с морковче! Всъщност може да започнеш с каквото решиш от плодовете и зеленчуците, които са разрешени за възрастта - така четох, а също така и с безглутенова оризова кашичка! А, малката принцеска Мира, как е? Да и пратиш поздрави!
пеперудка - искренно се надявам Мони да се оправя бързичко, че и ти да си по-спокойна!
нелина - дано не се е убило детето! Милите - стават все по-пъргави!
Айде, лека и спокойна нощ от мен! Гушки на всички!

# 236
kleo_80, успех в хуманното начинание. Без такива като теб сме за никъде. newsm10
Мерси  Blush, ще правим и протести по другите градове, така че може да се включиш във Варна, ако имаш желание Peace
Lika, мерси за обяснението, ако ми донесат отнякъде сигурни ябълки може да пробвам, като реша да захранвам де, което ще е живот и здраве следващия месец.
Оф, а да знаете последните няколко дни Алекс ме е докарал до нервна криза вече - или иска да си играем, или пищи или реве ooooh! Не може да седи 2 секунди сам, просто ще откача и като му се спи не мога да приспя вече по никакъв начин, на цица не заспива(освен вечер), преди го приспивах в кошницата с бибероната, сега я плюе и почва да си играе с нея Rolling Eyes
Направо не знам какво да го правя, вие как ги приспивате като почнат да мрънкат, той и очите си търка Crazy

# 237
Здравейте януарски мами Party

Димана е на 4 месеца и 1 седмица и днес установих съвсем случайно, че имаме вече 2 зъба долу. Прорязали са а аз не съм усетила въобще Shocked
Не е ли малко рано за това и има ли повод да се притеснявам?

# 238
kleo_80, искрено ви подкрепям, нали и аз съм в отбора Grinning В другите държави доста социални проблеми се решават с протести. Мисля, че това е социален проблем. С две ръце и с всичките ми възможни крайници съм с вас!

Та да ви разкажа накратко какво ми заръча старата педиатърка да давам на Поля в четвъртия месец всеки ден- пюрета зеленчукови и плодови, каша, кисел, жълтък, сокове... Абе аз говоря, че се кърмим, а тя- ааа, неможе така. Доста от вас вече захраниха, ама едва ли дават от всичките тези манджи в един ден, да не говоря, че за жълтък е рано. Още ме държи яд на тази жена. Казвам и аз, че  от камара време сме сложили играчки над леглото, а тя пак- ама тия играчки да ги сложите над леглото, а не да ги държите #2gunfire Сякаш на стената говоря. Но, както и да е. Уникални хора има, но жалко, че детски лекар се слави с такава уникалност.
dreshkata, и ние така сме с два зъба отдолу. Не се притеснявам дали е рано или не. Като са поникнали сега, какво да ги правиш Grinning...А, сетих се, може да ги изкорениш Mr. Green
Пеперудка, много ме хвана яд на мъжа ти. Дано Симонка скоро да се оправи. И Поля имаше преди време едни точковидни пъпчици по дупето. мазах с крем, правен в аптека. Мина й.

Спряха преди малко водата. И кой знае за колко време. #2gunfire #Cussing out

# 239
здравейте и от нас
аз не съм ви писала отдавна ама батито на Жу като ни дойде на гости 3 дни беше тук и окупира компа така,че никой нямаше достъп да него.
честито на всички пораснали бебоци да са живи и здрави.
пеперудкамного кофти това с количката и с Монито, дано малката се оправи бързо.
а от моя мъж също не мога да се оплача ако можеше да кърми сигурно и в това щеше да ме замества.
ох още щях да пиша ама забравих какво  Thinking
а Жушко така го хваща приказливата муза,че чак почва да кряска пискливо си бърбори голям ми е сладур
ами като се сетя какво щях да пиша пак ще се влкюча

Общи условия

Активация на акаунт