ЯНУАРЧЕТА мънички,скоро зъбчета ще имат всички!

• 14 162
  • 280
  •   1
Отговори
# 240
doritt това за 3-те дни при захранването го разбрах тук от форума и от библиотеката (аз на тях имам повече вяра отколкото на педиатърката си по въпросите за храненето). Та идеята е, че алергичните реакции обикновенно се проявяват в този интервал, а също да дадеш време на стомахчето да свикне с новите храни. Аз още не съм захранила, но мисля и по повече от 3 дни да изчаквам в началото.

# 241
  • Варна
Здравейте, момичета!
Днес имаме годишнина от сватбата, а моят съпруг още не ме е поздравил.  Cry Дано се сети , инъче не знае какво го чака...  #2gunfire
Здравейте януарски мами Party

Димана е на 4 месеца и 1 седмица и днес установих съвсем случайно, че имаме вече 2 зъба долу. Прорязали са а аз не съм усетила въобще Shocked
Не е ли малко рано за това и има ли повод да се притеснявам?
Амам как ще се притесняваш??? Няма лошо. Дори още по-добре, да не се мъче детето после. На Светлин 1-то зъбче излезе на 5 месеца.
Малко идейки за новата темичка:
Януарски акробатчета се обръщат във креватчета!Януарските ни птички гукат като гургулички!Отборът януарски е чудесен, расте и пее бодра песен!
Януарски търкуланчета мънички бързичко обръщат се самички!
Поздрави от нас!

# 242
мерси за отговорите Hug

педито каза, че ако така я караме на годинка може да е първи клас Mr. Green

не съм уточнила че е висока 71 см #Crazy

# 243
Телма, благодаря ти за отговора. Hug
Дрешката, на вас скоро и 74 размер няма да ви става. Mr. Green Живи и здрави да сте само. А колко килца е Димана?
Бистра, честита ви годишнина. Още дълги години любов и разбирателство да царува между вас, внуци и правнуци да отгледате заедно.  bouquet

Иначе ние още нямаме зъби, ама вече си играем с краченцата и се опитваме да си ги лапнем. Mr. Green
Голяма жега е тук. Стягам багаж, утре заминаваме за Рим. Ако имам после време пак ще пиша.

# 244
Здравейте, милички!

Бистра, честита годишнина! Много любов и разбирателство ви пожелавам!   bouquet

dreshkata, добре дошла при нас!  Hug

Клео, това за приспиването и  спането (по-скоро НЕспането) все едно аз съм го писала! Crazy

Лика, мерси за рецептата за пюренцето.Лошото е, че и ние нямаме домашни плодове и зеленчуци и за да съм сигурна карам на купешки пюрета  Peace

Nellina, дано не се е ударила Йоанка!  Praynig

doritt , аз лично първата храна, различна от кърма я давах 6 дни като всеки ден увеличавах по малко количеството. Правих го за да свикне стомахчето, че вече има и друго освен кърма Grinning Сега да речем 4 дни давам едно и също пюре и на петия - ново пак 4 дни. И така. Peace Всеки обаче си изгражда собствена схема според детенце   Flutter

Моята госпо'ица  се накокори тази нощ в 1:00 и пак я взех при нас поне да поспи малко.Вече ми писва и не издържам на това неспане, за това полека лека май я научих да спи при нас  Crazy После как ще я отучвам ще видим  Joy

Ами това е от нас!

Гушки на всички!  Hug

# 245
  • Madrid
Здравейте мамчета!!!Аз най-накрая оправих проблема с кирилицата и вече съм на линия LaughingМалко ми е трудничко с програмата,но ще свикна Wink
Аз вече давам оризова каша и круша на пара.Изумена съм как всички готови пюрета са със захар,кашите също #CrazyЕдва намерих каша на NUTRIBEN без захар ShockedВие какви пюрета давате и имат ли това бяло чудо? newsm78

Честито на Бистра!

# 246
Мили мамчета, здрасти от нас Simple Smile Надявам се не сте ме забравили...
 Аз не съм ви забравила, просто нямам време да пиша - ходя на работа, работя от вкъщи изобщо ужас...., чета ви понякога, но все по-рядко Sad
Имам си неприятности у дома с мъжа, със свекито/тя си замина преди 2 седмици слава Богу/ и изобщо са ми потънали гемиите отвсякъде Sad
Бояна много е пораснала - на 15-и ще стане на 6 месеца. Тя е моето съкровище. Откъм зъби и коса е много добре Simple Smile Качила съм снимки в майския и юнския албум.
Правим всякакви акробатични номера- включително си лапаме двата палеца едновременно Simple Smile Не иска да лежи, когато е будна и изобщо е хипер подвижна.
Бодливке, жалко че не дме се виждали отдавна, но времето е много кофти. Кураж ти пожелавам Simple Smile А Плазмонките са 10 лв и нещо във "Фантастико".
Някой пита за оризова каша- май  Телма Simple Smile има в "Пакостник" на хип Оризова каша.
Иначе за пюретата и Боби харесва най-много тези на ХИП, но и много обича направени от мен от картоф, тиква и ябълка- всичко това от градината на татко. Все пак мисля, че плодовите на Ганчев не са лоши. Вчера дадох за първи път круша Simple Smile А на Ганчев съм давала шипка и кайсия.
Телма - какво стана с окото, ходихте ли при д-р Облашка?
Пеперудке и у нас карфиолът, че и броколите предизвикаха искрен отврат и погнуса, при положение че през бременността броколи+кисело мляко беше основното като ястие цял месец Simple Smile
Моята душица хапва малко - въпреки че е почти на 6 месеца, много рядко изяжда 180 мл. + 6 лъжички АМ. Все още сме основно на 150 мл., но все пак напоследък й се е отворил апетит. Имаме голееееми зъбчета отпред Simple Smile
Поздрави от мен, прегръдки и целуффффки Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 247
Телма, благодаря ти за отговора. Hug
Дрешката, на вас скоро и 74 размер няма да ви става. Mr. Green Живи и здрави да сте само. А колко килца е Димана?

засега е 6700... като макарон Mr. Green

# 248
Привет и от нас,леле колко сте изписали! Crazy

Първо да кажа  welcome на новите мами!

А на някои от "старата генерация" ще пишем отсъствия...

Мi6le рано ви е за глутен,поне след 6-тия м.Безглутеновия Плазмон е само на прах-в метална кут./400гр./,по-горе бях писала.
Doritt бих те посъветвала да започнеш с каша от кафяв ориз,най-щадяща е за стомахчето.
Нали питаше кой с какво е захранил до момента,ето:
картоф
морков
тиква
карфиол
тиквички
ориз
царевица
елда
сини сливи
ябълка

nenepygka как е положението,ходихте ли на дерматолог?
lika намери ли листовката на Zanzarin?Дай малко инфо моля те..? Rolling Eyes
Bistra D k'ва депресия,к'ви пет лева,я какви страхотни заглавия на темички си измислила! Peace Честита ви годишнина! married
ilindi4ka в пюретата на Хип,а и тези на Нестле са без захар,не вярвам да няма от тях в Испанско.. Wink
Rosita вярно докато се видим щерките ще проходят! Mr. Green Благодаря за пожеланията.

А сега за нас..
Вчера си позволих да наруша основното правило,и дадох в един ден две нови храни,едната от които ориз.Но за мен вероятността от реакция при него е почти 0.Другото беше карфиол и Дари взе,че изяде цяла порция(125гр.)Ама не се и учудвам,ние с баща и не сме били злояди като деца.  Stop И сега си ядем всичко в къщи като едни добри  Animal Pig
Мъжо не понася единствено макарони на фурна(още от казармата),та като ме ядоса и го заплашвам,че ще му направя за цялата седмица да си има.. Twisted Evil hahaha
Все като гледам за пюрета и ми се набиват едни малини със сметана,боровинки с мляко,а днес видях и банан,мляко и бебешки бисквити на Хип,но за съжаление нищо от изброените не ни е позволено. Confused

Днес бяхме на контрола за алергията,всичко засега е ок със захранването,и няма как да не е,нали постоянно  smile3523
От 6-тия ни разрешиха месце/пуйка,пиле и заек/ А от 7-мия попара с нашия "любим"Фризопеп + приготвени от мен сухари от хляб "Добруджа"(тамън ще си въведа глутена)
Отрязаха ни за банана и домата,но в действие пък влизат чушката,лука и магданоза. Peace
Това е от нас,приятен следобед.

# 249
Абе аз ли нещо съм позабравила български, ама не се сещам да съм учила за това растение елда в училище....
Да не е някое модно растенийце...иначе другите си ги знаем... Mr. Green

Реших... ще захранвам на навъешени 6 месеца. Цял живот има да яде детото пържоли и шкембе чорба... сега да си попие мляко. Mr. Green Simple Smile

# 250
Абе аз ли нещо съм позабравила български, ама не се сещам да съм учила за това растение елда в училище....

Едва ли си позабравила българския,а в библиотеката на кърмене,и в тази на АМ има доста инфо.. Mr. Green

# 251
здравейте , мами! най-накрая да се появи това слънце, че да поизлезем. Еми хич не иска да яде, ако сме си все в къщи.Не,че иначе яде,но все пак е по-добре на въздух. То нашто хранене е цяла одисея,ама няма да ви товаря сега с това.                                                                             Bistra_D Честита годишнина! Да те слуша и да те гледа мъжото, че иначе Twisted Evil
      konche тя и нашта педи ми ги разправя същите работи за захранването,ама да си гледа работата, че и без това съм и бясна.                                                                                              
  Vili4ka я кажи , моля те, понеже сме комшии, къде и при кого си записала Али? хем ми се ще да я сменя нашта педи, хем не ми се занимава, че кой знае на каква ще попадна. А и понеже сме зле с наддаването, та се мерим на 2 седмици по препоръка на гастроентеролога, и така. при нашта няма много хора и никога не съм чакала, а и все има свободни часове, когато си поискаш...а ако е някоя много добра, обикновено е страшен наплив и не можеш да се вредиш и веднъж месечно. Но пиши все пак за твоята, пък ще мисля тоя месец.
kleo ние заспиваме с бибата. Обикновено бързо се унася, но понякога отива цял час мрънкане. междувременно предлагам храна по няколко пъти, вдигам да се оригне,проверявам памперс, оставям я да си играе, нося и кво ли не още. В един момент заспива, но аз съм се изнервила яко.
doritt аз давам от скоро оризово-царевична каша, а преди това оризова давах. слагам 1ч.л в шишето с кърма и така. започнах да давам малко плодово пюре от кайсия .Но преди да ме освиркате, бързам да кажа , че сме с това меню заради проблема ни с храненето. кайсията давам 1-2 пъти дневно по 1ч.л макс. като десерт. Иначе до шестия друго няма да давам.Най-много още един плод да опита. може и да не ти свърши работа нащо захранване, но го пиша,щото гастроентеролога ни е мн.добър и със съвременни разбирания. нищо общо с изостаналите bg педиатри.
сори,че толко дълго стана,но като почна и по-бързо да пиша... Joy Joy Joy

# 252
не е модно, ми добре забравено старо Simple Smile Бабите ни са го нагъвали много Mr. Green
има такова на Несле , за след 6тия месец:

вари се 3 минути..казва се :"Mabele" на английски-  продават такова на щандовете за овесени ядки и други зърнени закуски.
ние не сме прояли още, но пък и сега и сега баткото си го яде за закуска.

Пеперудка, направо ти се чудя да знаеш как търпиш...ми Б***М******  Close
Аз да съм на тебе ще излезе вечерта, ама като се прибере ще си намери дрехите пред входната врата. Или поне празна къща и ни помен от жена и бебе.
Ти това бебе да не си го правила сама  Naughty Няма какво да му се нервиш, ми му кажи с 2 приказки 'де зимуват раците.
А за справянето - бебетата плачат когато майките са нервни. Когато се опитват да са идеални. Когато искат всичко да им е наред- и къщата, и семейството и бебето...в момента в който разбереш, че само децата имат смисъл и зарежеш всичко останало и нещата се нареждат. на мен най-добрата психотерапия ми е да си взема децата и мъжа , да зарежем разхвърляната къща и да отидем да се веселим. Пък после все ще има време да оправим. Но времето да се радваме на децата е много кратко за да го пропуснем.

И децата не са лоши и непослушни Party Никога! Само майките им са много изнервени понякога Heart Eyes

# 253
Здрасти Роси, я кажи какви проблеми имаш, ако искаш да се оплачеш разбира се Hug
да нацелуваш малката сладурана Laughing
момичета явно му е някакъв ревлив период на бебо, ще търпя къде ще ходя
desi , тва под лентичката е много готино  Peace

# 254
Здрасти от мен Simple Smile
Здрасти Клео, проблемите с мъжа са, че  почти всяка събота и неделя си взема ... и отива на риболов. А тази седмица ще заминава още от петъка та чак до неделята. Като му кажа , че мисли за себе си ми отговаря, че той има право на почивкА Shocked На всичко отгоре е много изнервен. Майка му си замина, но тя пък говореше, че все съм се правела на много компетентна за детето и че не съм го хранила Rolling Eyes с почти нищо Simple Smile Казах й, че майката решава най-добре и да престане да дава никому ненужни съвети, а тя ми се разсърди и подозирам, че е до края на дните си Simple Smile Аз се старая да съм спокойна, до колкото е възможно, много се изморявам на работа и у дома после и изобщо....Чакам с нетърпение да си взема отпуск или майчинство през юли и да отидем пак в Бургас Simple Smile
Деси, напълно съм съгласна с това, което си казала за спокойствието на майката и влиянието върху беба Simple Smile
Поздрави на всички Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт