На море в Поморие 2018

• 73 628
  • 680
  •   1
Отговори
# 315
Да, разбрах, значи не става въпрос за улицата, на която е хотела, а за новите улички в кв. "Малко езеро", но и там нещата са се променили, все пак са минали 2 години оттогава. Много пъти сме се разхождали там, но никога не съм имала подобно усещане.

# 316
  • София
Преди 10 дена се върнахме от Св Петър и Павел .На 400м от центъра е. По улицата е оживено вечер се прибирахме се към 23 ч и магазините си работеха.Срещу Гранда много голям хубав супер маркет до него палачинки дюнери може до центъра да не ходиш. Закуската си беше обилна мекици, пържени филийки сандвичи с кайма и др, плодове Често правеха тематични вечери .Българската вечеря с питка и шарена сол, боб ,сърми карначета кюфтета  идр Поморийското езеро е зад хотела. Мазах се и аз с луга:rolling_eyes:Пак ще повторя относно кърпите всеки ден ги сменяха ,чаршафите през ден даже обувките ни подреждаха  пижамата на сина сгъваха

Последна редакция: нд, 22 юли 2018, 16:52 от restart007

# 317
restart007, супер звучи , а знам и колко е близо до плажа. В тази му част , това е най-доброто място за плаж в стария град (поне за мен) Много ми се ходи там, ама... все някога ще ме огрее, заплюла съм си го и ми е мерак.
Искам да попитам, дали си обърнала внимание. Писаха още преди 2 години някъде, че са направили нещо на последния етаж (по спомен) за масажи с кал , някакви процедури имало, бе някакво спа един вид. Посетили ли сте това чудо , нещо влиза ли в цената, какво предлагат и цени какви са, ако нещо си запомнила. Защото само споменават ,че имат подобрение , ама какво влиза в цената за посетители, колко е платено и какво се прави изобщо, аз поне не разбрах.

# 318
  • София
restart007, супер звучи , а знам и колко е близо до плажа. В тази му част , това е най-доброто място за плаж в стария град (поне за мен) Много ми се ходи там, ама... все някога ще ме огрее, заплюла съм си го и ми е мерак.
Искам да попитам, дали си обърнала внимание. Писаха още преди 2 години някъде, че са направили нещо на последния етаж (по спомен) за масажи с кал , някакви процедури имало, бе някакво спа един вид. Посетили ли сте това чудо , нещо влиза ли в цената, какво предлагат и цени какви са, ако нещо си запомнила. Защото само споменават ,че имат подобрение , ама какво влиза в цената за посетители, колко е платено и какво се прави изобщо, аз поне не разбрах.

Да на последния етаж има спа център, с гледка към плажа и шезлонги на терасата. Има джакузи парна баня и сауна това ни влезаше в пакета безплатно .Иначе си има лекар и процедури с кал, но не сме ги ползвали незнам цените.

# 319
restart007
благодаря ти  bouquet
мен ме интересува процедурата с кал колко струва там и да си направя сметка, ама...като стане , ще питам по телефона. Ако не ме устройва , вече имам опит с мазането и знам нещата и за без пари , ама... все пак почивка и си е друго. Самият хотел на мен ми хареса, ама веднъж да мога и бях платила на друго място, повече не видях такава възможност.

# 320
Ние правихме няколко процедури кал и луга, за мен не си струват цената. Кал 30 лева, луга 7 лева
Това в друг хотел, но вероятно цените са сходни
Напълно безплатно можеш да направиш същите неща на езерото.

# 321
  • София
Ние си купихме стабилизирана луга от едно магазинче до хотела 2лв 3 литра .Взех си и малки дозички маска за лице с  шоколад и луга ,много добре ми се отразиха на кожата. яд ме е че не си взех повече.

# 322
Знам го това магазинче (ако е същото) малко по-нагоре по улицата към центъра. То е специализирано. Там разучих почти всичко, има много хубави неща. Но...те се купуват и извличат от хората дето продават нещо да си докарат. После ги пакетират и пускат на пазара. Та калта, хумата и лугата си е тази дето продават. Това с шоколада не съм купувала, но пък луга за нагревки на кръста взех и ...така си стои. Всъщност самите кални бани са по -специално ми обясниха (не знам колко е вярно, ама имаше полза) Първо се мажеш с луга , чакаш да изсъхне малко , после нанасяш калта (без сърдечната област) навсякъде или където ти е болното място. След това заравяш в черния пясък да престои малко време 10.15 мин примерно и влизаш в морето да се измиеш. Има и хума, аз си правих на лицето маска и на косата. Много добре ми се отрази на косата. Цапотех се цялата , солидарна да бъда ))) Но ние бяхме откъм бунгалата , на Релакса дето е хотела пред него също. Много ни беше спокойно към бунгалата, няма хора, морето наше, просто разкош. Но пък бунгалата си беше малко по-спартански. Лошото беше , че хванахме година дето не бяха пръскали и Поморие цялото беше с комари нападнато. Местните казваха, че от години не е имало такова чудо, та не уцелихме.
Ако имате оплаквания , задължително се заравя болното място в черния пясък , да има ефект. Той си има нещо в него дето в съчетание с калта и лугата лекува. Дори е по-добре от процедури в санаториум. Така знам и затова споделям, ако някой има нужда и отива за болежки.
Аз към бунгалата , дето е езерото също и където извличат калта , не видях нудистки плаж . Повечето хора отиваха на плажа , там става по-широка пясъчната ивица , дълга също и е много спокойно. Идваха с коли , разперваха чадъри и се мажеха или си почиваха на спокойствие. Голи хора не видях. От страната на езерото правеше един масажи, много самодеен ми се виждаше , ама.., в езерото бяха влезнали жени и стояха, ама то мирише , мръсно, гадост. Това не мога да го направя ,, ще хвана болест(( Направо си слагахме както ни казаха местни, после в моренцето се измивахме и на хавлията се излягахме и това е. Ми има ефект, може и внушение да е, ама... Но в езерото си е приключение да се влиза, трябва да си много...ми смел , не знам, ние не влезнахме, опитахме, гледахме...ама дотам.

Последна редакция: нд, 22 юли 2018, 20:13 от Анонимен

# 323
  • София
Аз си поръчах луга от интернет, уж стабилизирана, обаче май се развали за около месец. Тя че си мирише, мирише, обаче нещо на мърша ми докарва напоследък.
Затова идваме на място!

# 324
Ние си купихме продукти sea stars , уж с кал и луга. В София ги  правят иначе, разгледай ги. Взех и луга, ще видим дали ще ползвам у дома де

# 325
  • София
Ние мислехме да вземем за баща ми да му донесем в София, но една жена, която се мажеше там, каза че няма смисъл. Трайността и действието били много малко, само на място да се мажеш.

# 326
За калта да
Лугата я стабилизират и можеш да си вземеш. Сякаш главно заради магнезия, вместо магнезиев гел и т.н.

# 327
Снощи се върнахме от Релакс.
Има и за, има и против.
Плажът- съвсем наблизо, излизаш от оградата на хотела и си там, чист, спокоен, място винаги, не е блъсканица и гъчканица. На този плаж ходят основно от хотела, щото е далеч от други. Водата- чиста, прозрачна, морето спокойно, плитко, много навътре е все плитко, много плавно и постепенно става дълбоко. Нямаше водорасли, медузи, щипалки. Пясъкът е черен, но не толкова интензивно черен, колкото по-нагоре, в посока север, към Ахелой.
Далеч от града, наоколо няма магазин, няма нищо, така че се налага ходене до града и обратно. Има бус, на четен час тръгва, отива до автогарата и обратно. 8 места за пътници, прави и по повече курсове, докато свършат желаещите да пътуват. 
Бяхме в голяма стая, за всички истински легла, никакви разтегателни дивани в ролята на "две допълнителни легла". Смениха чаршафи веднъж на 8 нощувки, кърпи има и сменят. Улучихме на възглавници, пълни сякаш с топки- вътре пълнежът слепнат и на буци- убива, място не можеш да си намериш, особено ако имаш шипове във врата! Имаше резервни възглавници, доста по-добри, като ги размених и вече ставаха. За завивката няма  чаршаф-плик, а още един долен, с който се загръща покривката на леглото, и.д. на основна завивка. Не е много удобно, поне за мен. Спалнята се улучи ужасно скръцлива, матракът- от едно движение и такова вълнение настава, че единият като се обърне, и другият се събуди моментално от комплексните стимули- звукови и вестибуларни.
Храната не ми хареса. На ресторанта са две звезди, но миналата година в "Ариана" Китен пак бяха 2 звезди, но храната беше по-добра. Все разни чорбалясти манжди с изобилен сос, една пилешка, една свинска, нещо постно, гарнитура ориз или картофи постно сготвени, една с кайма с впечатляващо розов цвят, вечер кебапчета, нехапващи се от сол. За пръв път виждам по ол инклузив яхния с парчета черен дроб вътре. Има единични тави от нещо хубаво- за цялото хранене само една, кой уцелил- уцелил, не вадят от същото пак.   За 8 нощувки 2 пъти имаше печено месо. Десерти- основно изключително диетични, дървени праскови в неограничени количества, в 75% от случаите и диня, в 50% и сливи. На обед- редовно компот от праскови без грам захар, подредени до пресните каменни праскови. Изключително рядко- нещо сладко, в крайно ограничени количества- изваждат еднократно и кой ял- ял. Доредихме се три пъти- само в един от тях си струваше усилието- баклавата беше приемлива. Пържени картофи има вечер- понякога. Първоначално няма, после изваждат скромно количество, което се разграбва от 3-4 случайно намиращи се на място хора и после пак няма дълго време. Гладни не сме останали, но на моменти си беше сериозен въпрос с кое да направиш компромис, та да се нахраниш. Следобедна закуска няма- така е още по оферта, сладолед няма- нито в инклузива, нито да си купиш.
Мъж ми ходи на процедури в комплекса- 5 дни луга с магнит на двете колена и после кална вана. В пакета се включват 2 процедури- в случая ваната и лугата, за 150 лв, магнита го доплащахме допълнително х 7 лв на процедура. Твърди се, че ефектът бил с отложено начало- ще видим.
С една дума- море и плаж повече от отлични, обслужване много добро, база прилична, храна- не става- поне за мен. За хора без собствен транспорт отдалечеността от града е сериозно ограничаващ фактор.
Все с нещо се прави компромис- въпрос на преценка кой с кое би направил.
Ако нещо искате да питате- давайте.

# 328
Искаме да си удължим престоя с 2нощувки
Мислите ли че собствениците са склонни да дават за такъв кратък период

# 329
  • Поморие
Искаме да си удължим престоя с 2нощувки
Мислите ли че собствениците са склонни да дават за такъв кратък период
Ако сте в същата квартира и няма резервация веднага след вас е възможно. Просто трябва да питате тях. Ние няма как да знаем. Simple Smile В същото време, ако във вашата квартира няма възможност, има и такива квартири , при които се получават "дупки" от няколко дни и хазяите са склонни да сложат хора макар и за два дни, но трябва да питате и да си уговорите, докато сте все още там.

Общи условия

Активация на акаунт