На море в Поморие 2018

• 73 661
  • 680
  •   1
Отговори
# 375
teta75 , благодаря за бързия отговор! Това за хапването и детето е силно казано,въпреки че където и да сме ходили ,на места с детски съоражения,поне не е скучала ,и не съм я гонила постоянно!
Това за плажа,хич не е добре....

# 376
По улица Солна покрай автогарата се стига до източния плаж, ама за възрастен. Тригодишно не го виждам да ходи толкова...ще мрънка според мен. Аз за това предпочитам близо до плажа  и не чак толкова близо до центъра да е, защото на плаж ходим с 10 чанти, а вечер до центъра-празни на разходчица просто.

Виж го и на картата да се ориентираш колко е....

В Захаро ядохме тортички, но обслужването бе отвратително. обслужваха руснаците с усмивка и предимство, а нас-кучета ни яли...Много грозно отношение, за жалост...иначе там има площадка, поне една тортичка ще можете да хапне на спокойствие...

# 377
  • София
Аз този адрес Стефан Стамболов 3 не го намирам къде е, но според мен сладкарница Захаро е близо до плажа - на 5-10 мин. пеша. За паркирането не мога да помогна, най-добре питайте този,от когото наемате апартамента. Иначе ресторант  с детски кът е Царевец, но е доста далеч - в най-стария град, до къщата, в която е живял Яворов.

# 378
  • София
teta75 , благодаря за бързия отговор! Това за хапването и детето е силно казано,въпреки че където и да сме ходили ,на места с детски съоражения,поне не е скучала ,и не съм я гонила постоянно!
Това за плажа,хич не е добре....

Може да ходите на другите плажове. Не е задължително да биете път до източния. Плажове има по цялото крайбрежие. Няма смисъл да ходите с кола. Захаро се пада по средата между двете крайбрежия, така че локацията е добра. Освен това е в по-спокойна част на града. Не е при лудницата.

# 379
От ул. „ Ст. Стамболов” източния плаж е на 200 м. Изобщо не ви трябва кола. Наблизо, пред хотел „Токалиев”, има безплатен паркинг, трябва само да издебнете за свободно място. На същото разстояние, но в обратна посока има платен. Ориентировъчна цена за денонощие 6-7 лв.

Последна редакция: чт, 26 юли 2018, 19:37 от daniela.qnkova

# 380
  • Поморие
 На 2-3 минути пеш е плажът от сладкарница Захаро. Паркинга е на 30 метра от квартирата, платен е, но не знам цени. С повечко късмет можете да намерите и свободно място за колата. Пред сладкарница Захаро има пързалка  и клатушки. В градинката до Общината също има детска площадка между дърветата на сянка.  Тета явно е гледала адресът на цеха на сладкарницата, а не самата сладкарница. Цехът е в новия град, сладкарницата е в стария град зад Общината.

Последна редакция: чт, 26 юли 2018, 13:50 от gerimeri

# 381
Не съм гледала изобщо адреса, просто знам къде е сладкарницата, защото сме я посещавали. Не е близо до плажа според мен-минаваш общината, минаваш автогарата, минаваш пазарчето за плодове и зеленчуци, минаваш училището, нашата квартира и стигаш до плажа...Simple Smile

За 2-3 минути можеш да го минеш ти на бърз ход. Но 2-годишно-едва ли...

# 382
  • Поморие
Не съм гледала изобщо адреса, просто знам къде е сладкарницата, защото сме я посещавали. Не е близо до плажа според мен-минаваш общината, минаваш автогарата, минаваш пазарчето за плодове и зеленчуци, минаваш училището, нашата квартира и стигаш до плажа...Simple Smile

За 2-3 минути можеш да го минеш ти на бърз ход. Но 2-годишно-едва ли...
Ви ми описвате маршрута до вашата квартира, а тя наистина на около 800 м от Захаро и не е необходимо да се ходи точно на този плаж.. От Захаро по уличките се излиза на плажа. Не на вашия плаж, а 300-400 м по-надолу. Пред плажовете на Софарма, Лахабана, Калифорния. Погледнете пак горната снимка - плажът в стария град на Поморие е дълъг 2-3 километра и достъп до плажа има от всякъде. От вашата квартира се излиза на втори вълнолом, а от тяхната на 4-5-6

# 383
  • София
gerimeri ме изпревари, но е напълно права. Ето ги маршрутите по картата на google https://www.google.bg/maps/dir/Кафе-сладкарница+Захаро/Alciona+B … !2d42.5615901!3e2 между 500-650 м и 6-8 минути пеша

# 384
  • Поморие

Долното червено, което само, е ул Рибарска и Петте кюшета.

# 385
Да, видях го. Има и друг по-пряк път явно...прави сте.
Но понеже не съм минавала лично през него, не смея да го препоръчвам и коментирам.

Въпрос на лично виждане е вероятно, но половин километър за някои е много, за други малко разстояние Simple Smile

# 386
  • Поморие
Да, видях го. Има и друг по-пряк път явно...прави сте.
Но понеже не съм минавала лично през него, не смея да го препоръчвам и коментирам.

Там са по-малки вълноломите и някога, когато това беше блато, а не жилищен район, там бяха най-спокойните плажове. дъното е пак така равно, няма камъни. Няма много заведения по плажа. По-спокойно е от тази гледна точка. Най -много хора винаги е имало точно на втори вълнолом, на който сте ходили вие. Моите квартири са на трети вълнолом на 100 метра от Петте Кюшета и съм израстнала там.

# 387
Разбирам.

1 минута или 91 метра ми дава от там, където бяхме ние, до втори вълнолом. Сравнено със 100м....разстояние от 500-650м ми се вижда ужасно много.

Квартира Чар на другата потребителка за сравнение е на 2 минути от плаж...пак втори вълнолом.

Всеки да си прецени колко му се ходи в пека.😊
А че плаж ще се намери...така е. Все пак сте в морско градче. Ама има  на 1-2 минути пеша....има и на повечко...☺

# 388
  • София
Аз лично даже предпочитам плажовете на Софарма и назад. Значително по-спокойни са. То всяка година е различно де в зависимост от периода, в който ходим и дали няма да попаднем на някоя по-шумна голяма група около нас, но все пак в този район изобщо не е проблематичен достъпа до плаж.

# 389
  • София
За мен Вторият плаж изобщо не е вариант - предпочитам да вървя 1 км (и го правя)! Особено края на юли и август. Прекалено урбанизиран и претъпкан идва за моя вкус. А и не особено чист, макар че това важи за почти цялото ни крайбрежие. Близо 20 години не съм плажувала там. Винаги ходим или на Колчетата (които вече почти ги няма)  или на Помпата, където морето е преградено със скали и е особено подходящо за деца. За съжаление и тези плажове вече са доста пълни, поради презастрояването на града. Но поради емоционални причини все още посещаваме Поморие и това са плажовете, които сме избрали. Все пак вкусове има различни и всеки може да си избере това, което му харесва! Критериите за приемливо пешеходно разстояние също са различни.

Общи условия

Активация на акаунт