Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 26 май 2018, 21:19 ч.

КГБ = Клуб на Готините Баби - 189.

 • 57 744
 • 736
 •   1
Отговори
# 15
 • София
 • Мнения: 5 555
ГРЕТИ, и аз имах такъв случай. Приятелство от първи клас ( 1958г.) та до 1980. Разбрах предателството и теглих черта на приятелството. От тогава до сега не съм имала други подобни "приятелства". Не съм съжалявала. И сега не съжалявам. Ако няма взаимност, жертвоготовност, искрени взаимоотношения, а на преден план излизат личните интереси, търсенето на изгода, завистта и предателството... Това приятелство ли е?
Като не ми се чете, отивам в кухнята и ям. Само тогава не ми е съвестно, че не чета Mr. Green или правя нещо сладичко. Днес направих макарони на фурна, станаха супер! На кантара не се качвам-хич не ме кефи Wink

# 16
 • Кубрат/ Пишурка
 • Мнения: 3 489

 Аз пък не съм имала такива приятелки, дето да ме предават!Знаете за Тони. Това е повече от петдесетгодишно приятелство, изпитано в бури и неволи - няма как някой да го разруши, или някоя от нас да го предаде. Имам още две верни дружки, с които и да не се виждаме, или чуваме  често, знам, че ако ги призова - ще се явят на мига. Последна е Мими. Последна по време, но не и по значение. Това са ми дружките около мен. Ииии в същото време знам, че всички вие ще ми подадете рамо в беда! Какво повече да искам в този живот!

# 17
 • Мнения: 3 856
Скрит текст:
Имам приятелка , която е и колежка. Беше един клас след мен. Всичките ми разпределения, дидактични материали, тестове, презентации, които си правех сама , съм й ги давала на драго сърце. Спестявала съм й часове интелектуален труд всяка учебна година. Не помня да съм ползвала нейни такива. Тази година съм й пращала  частни ученици, които не мога да поема поради липса на време. Дадох й телефона на директора на едно училище, в което замествах, за да  викат и нея  за заместване. И изведнъж преди около месец и половина излезе, че аз й завиждам, че колега е  извикал нея за заместване, а не мен. Моята "грешка" е, че  й казах, че има колеги, които не ме искат, защото работя с различен стил от техния, виждам  неща, които не биха искали да видя и колегата е един от тях. Освен това знаят, че техни деца са ми частни ученици, което им е неприятно.  Питам се, ако завиждах, щях ли лично аз да  я вреждам за заместване или деца за обучение вкъщи.
Не харесвам  лицемерното й държане към хора, от които в момента има някаква полза, а знам че в действителност не ги харесва. Също така навика й да възхвалява някой като го види, без да има реална причина за хвалебствия.
По-често  говорим  по телефона и рядко се виждаме   на живо,  повечето пъти случайно.Тя е вечно заета, все бърза да си ходи, че има работа. Нещото, което силно ме разочарова е  пак от една такава случайна среща. Беше около седмица след оня разговор за заместването. Тя не ме видя и аз я извиках. Беше на 3 метра от мен. Махна ми с ръка с жеста "къш" и думата " бързам". Почувствах се глупаво. Можеше с минаването да каже едно "Извинявай, бързам" . Не се  обади после по телефона да обясни . Оттогава мина цял месец. Позвъни ми на 24 май, но в момента бях с други хора и на шумно място. Обадих й се по-късно, но тя не вдигна. Пак опитах и пак не се обади. Оттогава нито аз, нито тя се е обаждала. У мен остана едно горчиво усещане. Не знам. Може би преувеличавам случилото се, но аз не бих заминала някой толкова пренебрежително, какво остава за приятелка. Може би неправилно свързвам нежеланието й да се спре с мен за минута с онзи разговор. Може би е имала нещо, нетърпящо закъснение, но при всички положения бих се обадила за обяснение и извинение. На пръв поглед нищо сериозно, но всъщност много показателно- "с теб съм, когато имам нужда" иначе "бързам".

Последна редакция: нд, 27 май 2018, 23:41 от K.A.G.

# 18
 • Мнения: 8 688
За  какво си и вече ,не работиш ,не правиш  ползите да дадеш  наготово.Отписвай.

# 19
 • Мнения: 3 856
Имам усещането, че е това.

# 20
 • София
 • Мнения: 5 555
Лека нощ ли да ви кажа или добро утро newsm78 Изморих се от четене, полегнах след обяд към 18.00, уж за малко и като съм заспала, та ей сега се събуждам.
Днес , то всъщност вече вчера, нашата СВЕТЪЛЧО и Майското цвете имаха рожден ден. Няма да уточняваме коя на колко е станала. Годините на дамите не се съобщават Simple Smile. От сърце и с обич ви казвам Честит празник и дълги години да празнувате заедно-баба и внучка! СВЕТЪЛЧО, днес чувала с прегръдките е за теб, скъпа Hug Hug Hug
И още една рожденичка имаме с днешна дата! МАЙЧЕ, Честит рожден ден! Желая ти здраве и сили, миличка!И за теб има чувал с прегръдки! Hug Hug Hug
Е, сега да видя какво ще правя-да спя ли, да чета ли, овци ли да броя или да гледам звездите по небето? Паркирам се в леглото, пък каквото дойде... А сутринта съм на работа. Добре, че първата пациентка се отказа, та ще отида за 8.30.

# 21
 • Кубрат/ Пишурка
 • Мнения: 3 489

 Добро утро!
Започва пак нова седмица.

           

 МАЙЧЕ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!БЪДИ ЗРАВА! МНОГО КЪСМЕТ!

# 22
 • Мнения: 1 333
Добро утро в понеделник ! Бъдете щастливи и усмихнати !


Честит рожден ден на дружката Светълчо и на внучката и Майско цвете ! Да са здрави , късметливи и креативни !

Майче, честит рожден ден ! Бъди здрава , и ти късметлива и все така търсеща оригиналност и бореща се в живота !


КАГ , за съжаление такива приятелки имах и аз , но рано или късно се разделих с тях. Към всеки подхождам с открито сърце и добронамереност и после боли...В гимназията бяхме четири приятелки и много ги обичах и им се радвах и доверявах. Когато завършихме – на 24май едната от тях най- усмихнато и безпардонно ми каза “Вече не ми трябваш. Нали няма да имаме домашни ,които да преписвам от теб”. С другите също ни се разминаха пътищата. Май се променихме...
Но скоро си зададох въпроса дали някой би се чувствал добре с човек като мен ???

# 23
 • Мнения: 1 308
Привет,мривет!

Жабче, благодаря и аз за къщичката която си ни спретнала отново❤🍀🌸🏵🌷🌹

Честити рождени дни на Светълчо ,внучка и Мая!
Здрави ,спокойни и обичани да сте!

Ние се поразвяхме из любимите Родопи.
Този път в различна посока-Златоград.
Много ми хареса градчето.Със стара и нова част.
Поразходихме се до едно съседно село,почти на границата с Гърция.
Гледката е неописуема.
Красива майка България!
С гостоприемни и добронамерени хора.
А емоциите,които изпитах двете нощи от свирнята на гайди и от велиликолепния певец са неповторими!
Гайдарите и певеца са приятели на наш приятел ,с който бяхме там.
А аз обожаваща звука на гайдата бях многократно поздравявана почти с гайдата до ухото ми.
Свирят и пеят от душа и сърце.

Та така.
Заредихме задълго батериите.

Лек ден на всички ни!


# 24
 • тук, на мястото си
 • Мнения: 13 157
Добър ден! Щастлива нова седмица!

 

Каг, може би всеки е имал такава или подобна случка. Може би с годините човек се променя. Много боли когато човек когото си мислел за близък постъпи грозно с тебе.

Скрит текст:
Преди 5 години имах случка, която ме разтърси, която много трудно приех и все още не ми излиза от главата. В началото на 2013 год. ме съкратиха от работа. Беше ми много трудно още повече, че последните 30 години не бях оставала без работа. Насърчена от синовете открих "магията" на интернет ( защо ли ми беше?). Градини, цветя, регистрирах се в цветарски форум. От приказка на приказка съвсем случайно там се намерихме с приятелка от детските години с която заедно  сме играли като малки, заедно ходихме да кандидатстваме. Не сме се виждали откакто се омъжих. Бях въодушевена, пишехме си всеки ден,  разказвахме си живота, не пропуснах и това, че съм много променена физически. Тя не повярва, но случайно видя моя снимка и писмата спряха, ей така, отведнъж, без причина. Много ме заболя, не съм искала обяснение, не съм я търсела, нямам какво да и кажа. А 19 години бяхме много добри приятелки.

# 25
 • Мнения: 3 856
 Честити Рождени дни на Светалчо, на внучката й и на Мая! Всяка да се радва на живота според собствените си желания и интереси!Гъбка, чудесна разходка! Никога не съм ходила в Златоград, но съм чувала, че е очарователно градче.

Благодаря за споделените мнения относно приятелствата и тяхната преходност! Може би съм станала по-чувствителна. Преди  не обръщах внимание коя какво казала или направила. Лесно ми минаваше разочарованието, прощавах и пак отново. Сега усещам, че не е така, а това не ме радва никак. Признак на остаряване ли е, на самодостатъчност ли е, на егоизъм ли е? Задавам си ги тези въпросчета.
Алфея, никой не  е същият, какъвто е бил. И това не е причина за отчуждение.
Иха, озадачаваш ме.  Какво имаш предвид с това "човек като мен"? От темата съм добила впечатление, че си интересна дама.


# 26
 • Мнения: 8 688
Честит рожден ден на Светълчо ,на Мая  и внучка!
Живи и  здрави и  да подскачат весело, това май  само за внучката се отнася.
Тъй  като не ми позволява да кача картинка ,представете си най-желаното нещо и  ви го подарявам!
Иха и аз се чудя какъв човек си, че имам спомени от теб за добър, чувствителен ,точен и  благороден човек.Кое  му е трудното да е в живота ни такъв?
Мисля да се спирам с сладките творения, не ми се копае, а трябва и се оправдавам,че още е кално,но не навсякъде като гледам.
Ще  си довърша последните творби, втора доза  смокинови листа варих, хареса ми много вкусът.Първата е пет буркана ,надявам се и тази ,и остава непълен за пиене,и  пристрастяване май.Нещо ми се струва  диуретичен, или е от друго,не знам.
Лек ден !

# 27
 • София
 • Мнения: 3 718
Честити да са рожденичките.
На абитуриентите желая сбъднати мечти.

# 28
 • София
 • Мнения: 2 273

Добър ви ден и от мен!


Празници, празници пак има в темата ни!

Честити рождени дни на Светълчо и Майското цвете на патерица!
Честит рожден на  Мая!
Здраве и щастливи дни с хората, които са на сърцето им!
НаздрАВЕ затяхно здраве!


Гъбче, много хубава разходка сте си направили! Откога се каня аз на този Златоград?   newsm78

Ихичка, това последното изречение се чудя как ти дойде наум? Много ценен човек, даже бих казала безценен! Ще бъда лаконична, защото знам,че не обичащ суперлативите.  Hug

Римар, добре си дошла от прекрасното пътешествие!

По казуса на Грети - имала съм такива приятелки, може и още да имам, знам ли, то е защото съм доверчива, да не кажа по-точната дума. В такива случаи действам радикално - просто приключвам с приятелството. Иначе разговорям, но с топлите ми отношения до тук. Може и да е крайно решение, но това е характерът ми и не смятам да го променям на стари години.


На всички ви спорна седмица и приятна вечер!

За вас - и като начало на седмицата и като спомен за


СТАНКА ПЕНЧЕВА

* * *
Жената, която обича и е обичана –
тя носи край себе си меко сияние
като ореол,
тялото й излъчва тънкото ухание
на пролетен ствол;
Ръцете й пеят със всяко движение,
милват целия свят;
Тя с пчели и пеперуди е обкръжена
като меден цвят...
Жената, която обича и е обичана.
Тя може само да трепне с ресниците си –
и преспите се топят,
и покълва камъкът,
и изпуска ножа десницата...
И светва светът.
# 29
 • София
 • Мнения: 396
Знам, верни приятелки - няма да ме забравите! Благодаря на всички ви от сърце! Прегръдки и целувки и от мен!

Общи условия

Активация на акаунт