КГБ = Клуб на Готините Баби - 189.

• 66 713
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Бела, много страшно това с прилепа.
Аз сигурно щях да се гътна от уплах. Но на 12ет. съм защитена от всякакви мухи и подобни летящи.
Мамси, Луси, никога не се потя. Като студентка на квартира по миризмата на пот разбирах, че са ми обличали дрехите. Е, затоплям се от времето,  но няколко месеца ги изтърпявам. Даже сега си говорихме с Пламен - че мразя зимата и да се натотоцам с 5 ката дрехи.
Янке, избра ли диета? Зеленчуковото меню ми звучи вкусно, бих го хапнала. Но към него и малко мръвка или сирене - кашкавал. А колко крачки направи днес? При мене май се е развалил крачкомера на тел. Показва 6000 кр., а знам, че са повече. Докато бях със стария тел. бях свикнала да си броя крачките и долу-горе си знам маршрута.
Дано се сбъднат плановете за пътуване с Анжелка.
Фури, успех на новата работа и често да ти актуализират заплатата!

# 181
Докато се натуткам и станало утре😄

Тану,качвам снимки във фейса.

Фури , да ти е честита новата работа!
Да ти е по сърце и да ти е пълен джоба!
А от мариците най-вероянто си видяла ЕйиЕс-а.Най-новата тец .

Моите сакъзчета в момента са полудели.И на тях се радвам.
Радвах се на краставиците,тиквичките и т.н. нещица от градината,но на мотиката никак не и се радвам😊😎😁
Тази вечер покопах.Разкърших се,както казват по нашия край.

Дано съм се поизморила,че да заспя,ама като гледам май ще съм овчарка тази вечер😀

Лека и спокойна нощ за всички ни❤❤

# 182
Вече е утре, т. е. вече е 00. 35 след полунощ.  Затова пак първа ще ви кажа ДОБРО УТРО.
На всички успех! Кой на тест, кой на копане в градината, кой на новата работа, кой на село, на вила или у дома, спорен ден!
Сега отивам да спя.

# 183
  • Кубрат/ Пишурка

# 184
  • София
Добро утро, красавици! Hug
Денят ми започва повече от добре.
Ароматното кафе на ЯНЕТО ми отвори очите.
Пожеланието на ГРЕТИ за успех вече има изражение-току що излязоха резултатите от първия тест. С помощта на вашите палчета - имам шестица!
ГЪБКЕ, що не си ми по-близо да дадеш няколко чепки от "полуделите" сакъзчета. Много ги харесвам, но тази зима загинаха. Не знам защо не оцеляха newsm78
ФУРИЙКЕ, поздравление за новата работа! Дано да случиш на началници, да попаднеш в добър колектив и заплатата ти да е поне два пъти по-голяма от досегашната Money
ТАНУ, честита ти куФня. Какъв ли ще да е този "петнист" латекс? Може би нова мода? Wink
МАМСИ, КРАСИВА БЕЛА, на въпросите ви какво и къде веднага отговарям. АЙША подаде идеята да почерпя за изпитите. На 20 е последния тест и за да не губим време веднага свиря сбор, че после ще се пръснем като зърна от броеница, по вили и могили, с дядовци, внучета и кучета. Та ако искате да посетим реновирания Дядо. Да му режем лентата Wink Какво ще кажете за 20.06, от 18.30 при ДЯДОТО?
Изпих си кафето, поговорих си с вас, сега отивам да чета - нЕма лабаво!

# 185
  • Кубрат/ Пишурка

Да рапортувам обедно!
Току що се върнах. От 9 бях на репетиция с бабите от инвалидния клуб - на 30 юни ще ходим на фестивал в Сандрово \ Русенско, на Дунава \. Като се изпяхме отидох да си платя водата, после - на пазар. Намерих и от любимия зелен боб, домашно отгледани тиквички, краставички...Минах и през Пацони, та се върнах с две увиснали ръце Joy
Айша и на месенцето наблягаме постоянно, та малко разтоварване. Аз крачкомер нямам, но от дома до пазара са почти два километра! Е, повечето пъти ходя само до нашия магазин, а той е на стотина метра...
Фури, забравих да ти честитя новата работа! Дано е по- добра!
Гъбче и аз не съм фен на мотиката hahaha Сега гледам по рекламите едни нови джаджи - Торнадо, 4 в 1: мотика, гребло, свредел и забравих какво още. Изглежда ми лесна работата с тях. Ето ти линк:

http://bg.prosadguru.ru/foto-i-video/polezno-video/39940-garden- … zrohkvane-na.html

# 186
  • София

Добър ви ден, момичета!

Да се обадя и аз, че напоследък все не ми се пише, повече се явявам като читател. Simple Smile

Гледам доста са пооредяли редиците ни, но то отпускарско време. Жегата ни налегна, та сме се скрили по сенки и гьолове. На мен ми предстои това следващата седмица и сезонът официално ще бъде открит! Надявам се да е весел и безоблачен! На себе си и на всички вас.

Фло, честита ти нова шестица, следващият и по-следващият също ще отчетеш така - наричам ти ги!  Hug

Фури, честита ти нова работа! Висока заплата и редовно да ти я дават - това е моето пожелание!  Hug

Тану, честита ти кухня, да я позваш със здраве и песен!  Hug

Белла, това преживяване съм го усетила преди достаааа години, когато строяхме вилата, има-няма 30 и кусур години. Широко отворени прозорци, спим си ние спокойно и по едно време нахлува един прилеп, но както влезе тъй и излезе, че аз се развиках. Но, това е в гората и си е в реда на нещата да има таквизи  чудни бозайници. И аз не очаквах, че ще имам нова среща с такъв в центъра на София. Качвам се аз по стълбите на кооперацията и точно под нашия етаж, където има прозорец, а той отворен, връхлита нещо над главата ми и докато се усетя какво е, то отново се въизлелетя навън. Т.е. и те са плашливи. Оказа се, че и други съседи са го срещали.  Настанили са се и живеят по таванските етажи, а вечер излизат на разходка, това е тяхното време.  Joy Спокойно, разпускай, но слагай мрежи навсякъде, явно сме се омесили доста с животинския свят и в града.  Heart Eyes

Фло, не ме брой ни за Дядото, ни за срещата на 22-и в твоя кабинет, ще договоряме друга.  Heart Eyes

Сега ви казвам ариведерчи.

Преди това ще ви пусна разказ, който дълбоко ме разтърси и вече седмица ме държи. Да го погледнете и вие, ако имате желание.

Скрит текст:
БУРКАНЧЕ СЛАДКО ОТ НАШИТЕ ВИШНИ

Беше събота следобед. Лежах и си мислех за идващия понеделник, когато отивах да ми правят радиохирургия на белия дроб. Представлява прецизно радиооблъчване в определени части от дроба.
Чух детски плач под балкона. А валеше дъжд. Излязох на балкона и видях Ваня от съседния вход. Ваня беше 6-7 годишно момиченце, имаше най-сините очи на света, които съм виждал и казваше "добър ден" на всеки, когото срещнеше, макар че вече можеше и да е вечер. От известно време разхождаше една малка черна булонка, с която търчаха като две вятърчета около паркинга и полянката пред блока.
Излязох на балкона и я попитах:
- Защо плачеш, Ваня?
- Щото Риката прегази кученцето ми- и продължи да плаче.
- Как стана това, миличка- в гърлото ми вече имаше буца.
- Ами той караше много бързо, за малко да ме сгази и мен-
детето продължи да плаче неудържимо.
Риката е около 40- годишен мъж. Бяха съученици със сина ми. Водил съм ги и съм ги вземал и двамата от училище. Водил съм ги на детско киноутро, на цирк, на сладкарница, на футболни мачове. Имах го за много мое дете. Но с годините Риката се променяше. И накрая стана наркодилър. А моето момче артист. Само че Риката се оказа по-хитър и го зариби с хероин. Моят син почина, а Риката сменяше всяка година колите и гаджетата и се държеше все по-брутално- както пред нас, в блока, така и в цяла София. Казваха дори, че е взел участие в наръгването на известен МММ-боец.
В миг си спомних нещо от моето детство. На село имахме едно малко кученце. Памук ми викахме. Много игриво и любвеобилно беше моето кученце. Една нощ обаче дядо ми, който винаги спеше с ловната си пушка, чул, че Памук скимти непривично. Излязъл веднага на балкона, светнал лампата и видял Памук да лежи неподвижен до хвърлен камък. А на дворната ограда силует на човек видял дядо ми. Силуетът хукнал да бяга и дядо ми вдигнал пушката и стрелял след него. Силуетът се струполил и почнал да крещи:
- Не стреляй, бай Гълъбе!
На следващата сутрин дошъл селският милиционер и попитал дядо ми:
-Ти ли стреля, бай Гълъбе?
- Аз- рекъл спокойно дядо ми.
- Защо?
- Защото той уби моето куче в моя двор. Без причина.
-Ами, ако ти беше убил този човек?
- Ама той жив ли е?- учудил се дядо. Кой е той?
- Сега си дай пушката, пък после ще видим какво ще правим с теб. Надупчил си му задника.
- Жалко!- заключил дядо ми.
И тогава видях Риката и гаджето му да се качват в колата си- последен модел джип БМВ. Видях също, че лявата му предна гума е в кръв.
- Рика- повиках от балкона.
Дали не ме чу, или се направи, че не ме чува- не знам.
Но аз повиших тон:
- Рика!
Отново никаква реакция.
Е, тогава изкрещях:
-Рика!.
Обърна се отегчено. Гледаше ме нагло.
-Кво?
-Ела да ти кажа нещо.
Приближи се с моряшка походка.
- Казвай.
- Ти ли сгази кученцето на Ваня?
- Да. Тя не го пазеше!
- Влязъл си с голяма скорост в паркинга!
- Глупости!
- Слушай ме сега, моето момче! Утре искам да си купил същата порода кученце и да го занесеш на Ваня! Ясен ли съм?
- Ти за какъв се имаш, бе! Я си еби майката!
Преди 2-3 години имах два пистолета- награда от двама министри на вътрешните работи. С надписи. Миналата година ги върнах, не виждах повече смисъл да седят заключени в касата. Но ловната пушка, наследена от баща ми и дядо ми, я запазих.
- Само един миг ме изчакай, Рика!
Видях, че само се изплю.
Но аз вече бях в стаята с касата и пушката в нея. Отключих касата с треперещи ръце, с треперещи ръце я извадих от калъфа и вече със спокойни ръце я сглобих и сложих два патрона.
И излязох на балкона.
Риката вдигна очи и беше ясно, че е стреснат. До мен стърчеше един безпощаден Дартанян, готов на всичко.
- Виж сега, педал мръсен- ще купиш кученце на Ваня и ще го покажеш на всички от блока. Ясен ли съм!
- Оди се пери- беше отговорът му.
- Добре- отговорих.
Пушката беше заредена. Вдигнах я и стрелях в БМВ-то. Надупчих му ламарината.
- Кво правиш, бе? разкрещя се Риката.
- Ще ти кажа по- късно!
И отново заредих пушката. Насочих я към краката му.
Тогава Риката изкрещя:
- Добре...добре! Ще купя утре проклетото куче.
Беше се насъбрал целият блок да гледа сеир. Беше им готино.
Тогава пред всички му казах нещо, което от смъртта на сина ми искам да кажа и на него, и на другите наркодилъри:
- Мръсно копеле, готов съм да стрелям в главата ти! Целият квартал знае, че съм нелечимо болен, а лекарите ми дават около година живот, така че ми е все едно къде ще я прекарам тая година - в затвора или в онкоболницата!
След около половин час дойде полиция. Всички от блока бяха все още долу, но никой не беше чул стрелба!
Час по-късно се позвъни на вратата ни. Отворих и видях Ваня. Носеше бурканче сладко.
- Добър ден! Мама ви праща това сладко от нашите вишни. Каза, че, ако го изядеш. ще оздравееш!

Гълъб Ковачев

# 187
Привет!
Вече съм полегнала е Тодора😁
Жега е при нас.От рано ни подхвана.
Ей така,както си лежа  си помечтавам да съм на мореее.😎
Даже и за един ден съм съгласна.
Отиваме и вечерта се връщаме.
ММ каза-ще видим😁

Фло,специално за тебе са снимките-пресни,пресни ❤😘
И маргаритките цъфнаха.Вече маргаритката я свързвам с тебе.
Що е маргаритка и се сещам за Фло😊😘

# 188
  • тук, на мястото си
Марина, благодаря! Хубав разказ, разплака ме!

# 189
  • в сърцата на любимите ми хора
Фло, все така да я караш до завършването.
Маринка, има защо да те държи от седмица тази история. За съжаление много истинска.
За 20 юни сигурно ще съм на линия, но вероятно с Алекс. Има време, дано не се променят нещата.
Днес такъв дъжд ни валя като се взимахме от детската градина, направо не е истина. Добре, че нямаше град. А на 2-3 км по на север изобщо не беше капнала и една капчица. Природа.
Гъбче, много цветя, много красота. Само докато ги полееш сигурно ти трябва поне един час. Моите също са нацъфтели, но на количество не мога да те стигна.

# 190
  • в сърцата на любимите ми хора
Фло, все така да я караш до завършването.
Маринка, има защо да те държи от седмица тази история. За съжаление много истинска.
За 20 юни сигурно ще съм на линия, но вероятно с Алекс. Има време, дано не се променят нещата.
Днес такъв дъжд ни валя като се взимахме от детската градина, направо не е истина. Добре, че нямаше град. А на 2-3 км по на север изобщо не беше капнала и една капчица. Природа.
Гъбче, много цветя, много красота. Само докато ги полееш сигурно ти трябва поне един час. Моите също са нацъфтели, но на количество не мога да те стигна.

# 191
  • София
Янке, на твое място бих си намирала път до пазара или друго далечно място всеки ден. Може и само на зей-пазар. Движението е здраве и живот.
Мамси, след обяда в Лозенец  поваля слабо, само намокри тротоара. Но сега в Дианабад се изля доста силен дъжд, застудя. Явно европейските бури стигнаха до тук. Нищо, поне ще спим спокойно на хладно.
За 20.06 - аз съм ЗА. Дано има и други желаещи, че следващата среща сигурно ще е  след15.09 - вили, внуци, ваканцуване....
За разказа - нереален ми е. Никой  няма да пусне  7г. дете да разхожда кучето само. Родителите масово  возят златните яйца на 500 м. до у-ще до 7ми клас. А после ги поемат гаджетата..... Колко млади баби напускат и само ги осигуряват във фирми на близки за да придружават наследника по разни курсове и уроци. Доста кучета и деца имаме в 18. ет. ми блок. Ами разходките на животното са само от възрастни.
Марина, не знам кой го е писал, но това е моето мнение. Наясно съм, че пак няма да бъда разбрана и ще стане като с изхвърлените книги. Но не ми се премълчава.

# 192
  • София

Айша, това си е лично твоя работа дали ще вярваш или не. Нямам никакво желание да те убеждавам в нищо.

Никак не съм длъжна и обяснение да давам, но понеже съм провокирана, ще кажа, че не съм съгласна с теб. По отношение на твърденията за сегашните "златни яйца". Имам опит от четири години и виждам, че децата не само, че сами идват и отиват на училище, но сами посещават и извънкласните си занимания. Всеки ден в продължение на поне две години това се случва пред очите ми. Дори и внуци на баби от нашата тема се придвижваг съвсем сами, пък и умеят да се грижат за себе си прилично. Така че,  не приемам твоите обобщения, вероятно формирани от мнения по форумите.
А и всеки си гледа децата, внуците, съгласно моралните си разбирания и ценности.

Другите провокации подминавам с усмивка.

За останалите, които са се развълнували като мен ще река, че авторът, чието име съм изписала,  съшествува, лекар е по професия, а е и талантлив и умее да разказва и вълнува  читателите си. Историята е съвсем реална - и болестта му, и смъртта на сина му и всичко. Който се интересува бих могла да пусна още негови творби. А на всичкото отгоре го познавам  лично

А сега спокойно нощ!

# 193
Здравейте!
Днес бях  софиянка. Синът тръгна по работа и ни взе с внука. Ако знаех от снощи и , че ще  имам цели 5 часа на разположение, щях да викна сбор за всяка дружка, която има време да дойде на кратка среща. Да, ама не знаех.
Някой друг път.
На Маринка лицето вече ми е много познато от снимките и  като знам, че обича разходките, все си мислех дали няма да я срещна ей така случайно.
 На отличничката Фло честито, на Гъбка браво за цветята, на Янчето успех на представянето, на Мамси и Алфея също хубави неща, на Тану честита  нова кухня и с кеф да се вихри в нея, на Айша да не се терзае, че има различно мнение. А че има хора като описания герой Риката, има. За жалост!
Сега отивам да спя, че хем съм изморена, хем съм гладна, защото вчера бях само на плодове, а днес само на вода.А когато съм гладна, само се прозявам и бързо заспивам. И ако утре  кантарът пак не е мръднал, цял ден ще ям .
Лека нощ!

Последна редакция: ср, 13 юни 2018, 22:48 от K.A.G.

# 194
  • София
КАГ, хапни си протеинчета  утре и кантара ще мръдне надолу. Нали си се движила днес - няма страшно.

Общи условия

Активация на акаунт