КГБ = Клуб на Готините Баби - 189.

• 66 681
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Аз пак по никое време влезнах да ви видя ,макар и да ми се спи вече.
При нас 24 часа не спря да да вали яростно. Всичко навън е подгизнало от дъжда.
Сега вече спря и дано да не започва пак.
Яжка, какви са тези песимистични излияния???
Я не ни стряскай,стегни се и не искам такива неща да пишеш .Прегръщам те!
Мамси, ама как ще се отказваш от резервацията за Гърция и то чак за август.
Моите сега в неделя отиват наблизо до Кавала и не се отказват.Те бързо всичко ще възстановят.
Тану ,за първи път чувам оцет от бъз ,но защо да не можеш да го ползуваш за готвене,та какво му има,
оцет като оцет!
Ивче, те затова са пенсионерските години ,да имаме време и за себе си малко.
Цял живот сме тичали и бързали като луди. Сега малко релакс

Питате ме за рецептата за зеленчуковата пица.
Ето я ,сега ще ви я напиша.

За блата :
5-6 средни тиквички се настъргват на едрото ренде.Осоляват се малко,оставят се 5-10 минути
и се изтискват хубаво.
Към тях се прибавят3-4 яйца,малко сирене натрошавам,копър,чесън малко,може и на прах.
Всичко това се разбърква, изсипва се в тавата ,в която има  намазана хартия със зехтин.Пече се до
зачервяване.
Вади се и като поизстине хващам я с хартията и бързо я обръщам в тавата.
Върху блата слагам 1-2 домата нарязани на ситно,натрошено саламурено сирене,нарязана зелена чушка , маслинки ,гъби може ,топено сирене,колбас също може,настърган кашкавал най-отгоре ,нарязано на малки парченца масло и поръсвам с чубрица или мащерка. Запича се всичко до готовност.

Блата вместо с тиквички ,може да стане с леко сварен и пасиран карфиол ,а другите продукти са същите.
Също може да стане  блат и с пасиран спанак или лапад.

Този същият блат  независимо от какво е направен  като се опече ,може да се намаже със сирене крема , подправено с копър и чесън на прах или натурален.Маже се блата ,може да се сложи малко шунка ,червена чушка или зелена. Завива се на руло ,стяга се с фолио и в хладилника  се слага да се постегне. Реже се на филийки за предястие.

Сега вече ще ви кажа лека и спокойна нощ ,че права заспивам! Simple Smile

# 346
И аз посреди нощи да се обадя.

Дано спират тези дъждове вече.
Поразии големи.
При нас беше почти нормално и по-кротко.

Яжке, ще стане така както ти си мислиш!Палците са стиснати❤🍀

Роска, тенкю за рецептите😍❤

Охоо,то вече е утре.
Я да взема да ви почерпя за имения ден на либето.
Да ми е здрав!

Черпя от сърце !!!

Честит имен ден на Павел на Шпунци!
Здрав и щастлив да е!!!

Честити да са всички именици!!!

Сега вече трябва да заспивам,че сутринта имам излизане за донапазаруване, а след това връткане из кухнята.😁
То трябва ,ама дали ще заспя или ще съм овчарка?

# 347
  • Кубрат/ Пишурка

ЧЕСТИТИ ДА СА ИМЕНИЦИТЕ НА ГЪБКА И ШПУНЦ! ЧЕСТИТА ДА Е И ХУЛИ! ЗДРАВЕ И ПАК ЗДРАВЕ!

# 348
  • София
Честит имен ден на всички- бат Павли  Гъбкин, Петър на Фло, Петинка на Мимето и на нашия син. Да имат здраве и късмет.
Мамси не се отказвай,до август има време ,а и никой не може да  предвиди кое как е. Природа.
Яжка ,я недей така, всичко ще е наред.

# 349
  • София
Добро утро, красавици Hug

ЧЕСТИТ ПЕТРОВДЕН! ДА СА ЖИВИ, ЗДРАВИ И УСПЯВАЩИ: ХУЛИ - БАЙРАКТАРКАТА НА КГБ bg БАТ' ПАВЛИ - ГОЛЯМАТА ЛЮБОВ НА ГЪБКАТА, ПАВКАТА - УМНОТО И УСМИХНАТО МОМЧЕ НА ШПУНЦИ, ПЕТЯ - ТАЛАНТЛИВАТА ВНУЧКА НА МИМЕТО И МОЕТО МОМЧЕ ПЕТЪР -ДОБЪР И ГРИЖОВЕН! НАЗДРАВЕ ЗА ТЯХНО ЗДРАВЕ!

Макар и намусено да е навън, нека да е слънчево в душите ни!

# 350

Честито на имениците бат Павли  Гъбкин, Петър на Фло, Петинка на Мимето и  Павел на Шпунци,Хули  както и на останалите неизвестни ми сега?Хубави неща им пожелавам!
Яжке,душо ,горе главата ,няма да се даваме лесно ,пък и жито не ми се яде,зян ще стане,та да го отложим ,то все някога ще се вари ,но нека не е сега.
Стига дъждове, природата се побърка и не само при нас ,то че  не сме хора, но и светът се насели с добитък-само руши и консумира.
Все някога Земята ще се отърси от нас, и  пак отначало ще си завъди хора,не и  е за пръв път.
Да Бъде слънце!

# 351
Честит празник на всички, които празнуват днес Петровден!

И в нашата къща беше празник с трима именици.  Сега останаха двама-снаха и внук. Да са живи и здрави! Вече празнуват навън, но утре заминават на море с повечето си приятели, та вероятно само ще почерпят.

Скрит текст:
Другият надвечер ще го посетя, защото сега не мога да оставя децата.

Луси, благодаря за рецептата! Ще я пробвам, когато съм сама. Другите са фенове на традиционните пици.

Момичета, все се колебая как се пише имеНици или имеННици. Имен завършва на ен и по правило трябва да е с едно н. Прочетох и установих, че  всъщност това са две отделни думи. За лица е правилно  имеНици, за списък с имена - имеННик
На всички -хубав ден!

Последна редакция: пт, 29 юни 2018, 11:39 от K.A.G.

# 352
  • София
Честито на всички именици и на семействата им! Да са здрави,твърди и млади,като петровските ябълки! Да са наперени и гиздави като петровските петлета!Наздраве!

# 353
Здравейте мили дружки!
Честит Петровден !
Честит празник на нашата Хули , на Гъбкиният Павли ,на Петър на Флото, на Павел на Шпунци,наПетя на Мими,на снахата и внука на КАГ и на всички ,които празнуват днес в семействата си!
Нека да са здрави ,щастливи ,благословени!

Сутринта като се събудих, сякаш Димитровден е , а не Петровден , но сега вече Слънчо се усмихна и започна да напомня за летният празник.

Приятен следобед на всички!
Време е да пием и по едно следобедно кафенце.
Хайде,събуждайте се от следобеден сън,кафе има за всички....  )

# 354
Честит Петровден!
Хули, Шпунци, Гъбка, Фло, Мими - честит ви празник у дома!

# 355

Честит Петровден!

Хули, Шпунци, Гъбка, Фло, Мими  честит празник!Здраве и късмет!

# 356
  • София
Добър вечер на Петровден!
Да са живи и здрави малките и големи Пепита, Павлета и  племенничката ми Кремена!
Да си носят със здраве името!
Яжке, не знам  какво те притеснява здравословно. Но ще се лекуваш и ще го победиш.
Нали знаеш, че ако тук не става може да го направиш в Германия.
Жито не бива да ям та се отлага.
Луси, от няколко години знам за пицата от тиквички и периодично пробвам както си я описала.
Нещо не ми е вкусен блата и накрая обирам само пълнежа отгоре. Пламен не я е опитал
Но пък пицата от кайма много се тачи у нас.
Инсталацията със следобедните кафета я видях на живо. При едно ходене при Ани бяхме в атракционен парк с много влакчета на ужасите и подобни. В един от ресторантите си правиш поръчката на дисплей като таблет. След 5 мин. по подобна спирала към тебе лети чиния или чаша. Накрая идва и кутийка със сметката и плащаш.

# 357
  • София
Благодаря ви за поздравите !
Винаги съм мислила, че именния ми ден е на 14 октомври - Петковден.
Но се оказа, че и днес имам.
Благодаря още един път / къде са емоткитееееееееееееееее/
Е, както казват - и да паднем и да бием, пак ще се напием, ха ха ха.

# 358
Хули ,за хубаво няма насита да е по много ,а  и пийването не се опуска.
Люси ,позна че спим следобедно ,то навън мирише на блато вече ,без майтап.Да спира ,че ме хвана охтика в къщи.
Някои  яко празнуват и  още,дали се напиха се чудя?
Лека нощ ,дами...

# 359
  • Кубрат/ Пишурка

Добро утрооо! Днес по едно обедно време трябва да съм в читалището - заминаваме на фестивал в Сандрово \близо до Русе \ на фестивал с бабите от инвалидния клуб. Участието ни е от 15 ч. Тъкмо, докато се приберем и ще дойде времето да си посрещна детиту - то е с баща си във Варна. Ама ще я праща сама с автобуса, че нощес ще пътува за Англия от Варна. Та такива неща днес!

Общи условия

Активация на акаунт