Домашно насилие

• 39 977
  • 372
  •   1
Отговори
# 315
Ти не си реална, нали?
Кой ви учи да търпите подобни кретеняци? Че и децата ви и те.
Кажи на родителите си, че спокойно могат да се застрелят – провалили са се с "възпитанието" ти.
За да търпиш подобен демент, значи явно ти липсва нещо и на теб, не е само в него вината.

Аз не съм казала, че вината е само негова - винаги има двама виновни. Просто единия понякога е повече виновен от другия!
Нашите не са ме възпитали така и никога не е имало побоища и скандали в нашето семейство!

Явно имам слаб характер или воля. Лесно прощавам и се поддавам на манипулация.

# 316
  • Най-красивата страна
Всеки човек може да сгреши.
Важното е да осъзнаеш грешката си и да не я повтаряш.

Мунчо псува пред децата и ги обижда.
И да,вината е негова.
Защото каквото и да си направила никой няма право да те бие.

Да питам-ти чувство за собствено достойнство нямаш ли,инстинкт за самосъхранение нямаш ли?
Мисли за себе си и за децата си.
Защото следващия път може да те убие и няма да си нито първата,нито последната.Просто ще те удари или блъсне по-силно и край.Помисли си.

# 317
Да, знам, че е така. Именно за това не искам да оставам с него, дори, ако трябва детето ми да отрастне без баща - така ще е по-добре и за двама ни!

Ето тук е грешката в мисленето ти - мислиш, че най-лошото нещо за детето ти е да остане без баща. Е, повярвай ми не е - най-лошото нещо за детето ти е да остане с баща, като този. Недей да мислиш, че е нещо страшно децата да растат без бащи. Да не говорим, че колкото по-рано зарежеш този боклук /извинявам се за израза, но за мен този човек е точно такъв/, толкова по-малко спомени ще има детето ти от живота с него и по-лесно ще приеме факта, че баща му не живее с вас

Имам едно питане - ти кого обичаш повече себе си или мъжа си? А кого обичаш повече - детето си или мъжа си? Защото от всичко, което пишеш тук оставам с впечатлението, че обичаш мъжа си повече от самата себе си и повече от детето си. Иначе не виждам защо би причинила това на теб и на детето. Няма логика.

# 318
Скрит текст:
Всеки човек може да сгреши.
Важното е да осъзнаеш грешката си и да не я повтаряш.

Мунчо псува пред децата и ги обижда.
И да,вината е негова.
Защото каквото и да си направила никой няма право да те бие.

Да питам-ти чувство за собствено достойнство нямаш ли,инстинкт за самосъхранение нямаш ли?
Мисли за себе си и за децата си.
Защото следващия път може да те убие и няма да си нито първата,нито последната.Просто ще те удари или блъсне по-силно и край.Помисли си.

Да мисля, че съм осъзнала грешката си! И да нищо не го оправдава, дори алкохола, за това, че ме е удрял!

Ами явно нямам, не знам и аз, страшно съм объркана. По-скоро той обърква реалността ми и това да мисля трезво.

Скрит текст:
Да, знам, че е така. Именно за това не искам да оставам с него, дори, ако трябва детето ми да отрастне без баща - така ще е по-добре и за двама ни!

Ето тук е грешката в мисленето ти - мислиш, че най-лошото нещо за детето ти е да остане без баща. Е, повярвай ми не е - най-лошото нещо за детето ти е да остане с баща, като този. Недей да мислиш, че е нещо страшно децата да растат без бащи. Да не говорим, че колкото по-рано зарежеш този боклук /извинявам се за израза, но за мен този човек е точно такъв/, толкова по-малко спомени ще има детето ти от живота с него и по-лесно ще приеме факта, че баща му не живее с вас

Имам едно питане - ти кого обичаш повече себе си или мъжа си? А кого обичаш повече - детето си или мъжа си? Защото от всичко, което пишеш тук оставам с впечатлението, че обичаш мъжа си повече от самата себе си и повече от детето си. Иначе не виждам защо би причинила това на теб и на детето. Няма логика.
Разбира се, че обичам на първо място детето си и себе си. И не веднъж съм му го казвала и на него!
Знам, че много хора биха ме приели за каква ли не, щом стооя при такъв човек и аз бих казала така острани, но когато си с такъв човек е доста по трудно да избягаш. Да, вярно имах много възможности, дори преди детето, но все се връщах и след време отново съжалявах! 😭

Явно защото нямаше кой да ми удари два шамара и да ме свести, бях толкова влюбена, наивна, малка, глупава и винаги се връзвах на букета цветя, моленията и милите думи, но вече не!

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 18:31 от bubanka

# 319

Той ми казва, че детето един ден щяло да ме обвинява мен, че не е израстнало с баща си.., но едвали, по-скоро него!
Между другото няма нужда да удебеляваш шрифта, само за конкретна фраза или изречение ако искаш да подчертаеш, но не и на целият текст.

Относно това в цитата, запомни много добре следното - "Всичко което ти казва този човек няма никаква стойност и каквото и да ти говори, просто си запуши ушите".

Този които може да те обвинява един ден е детето ти, за това, че не си се разделила с баща му и си му съсипала живота, детството и психиката. Аз често давам примери и метафори и са животинският свят и виж там женските как защитават рожбите си, при тях това е на ниво инстинкт.

Виж само за какво става на въпрос, когато майката почувства, че рожбите и са в опасност, тя просто полудява и не изпитва никакъв страх от нищо и може да ги брани с риск за живота си. При човеците и след еволюцията и конкретно при жените, много от тях са изгубили този инстинкт. Знам и шокиращи случаи, много по зле от твоя, на неадекватно поведение на жени с малки деца, бебета, жертва на домашен тормоз.

Надявам се тези думи да те накарат да се замислиш. Знам, че точно прекалената доброта при някои жени е голям проблем в тези случаи.

# 320
Да, знам просто ми харесва повече  като е удебелен шрифта.. 😁

Да, вярно е - те биха направили, дори убили всяко живо също, което напада малкото им!

Да и аз искам да спася себе си и моето малко и се надявам да го направя - той ми дава сили!

Решила съм, дори на улицата да остана, но няма да се връщам при него за каквото и да било! Трябва да бъда смела и решителна, заради сина ми! Не бива да се поддавам на манипулации повече от негова страна и да му вярвам сляпо, защото /много пъти съм си го мислела това /, дори може да ме убие някой ден, като е пиян и после това дете остава само и ще е било свидетел на убийството на майка си! 😭

# 321
Добре де, защо всяко твое решение или действие трябва да е заради някой друг. Заради мъжа ти, заради сина ти и т.н. Не може ли да вземеш някакво решение заради самата себе си? Ти не си ли човек? Толкова ли те е смачкал, че не можеш да помислиш поне веднъж за самата себе си? Ти заслужаваш да бъдеш щастлива, ти НЕ заслужаваш да живееш с човек, който те тормози. И поради тези две причини ти ще го разкараш от живота си - за да можеш ТИ да живееш един спокоен живот, в който да бъдеш опора на детето си. Направи го заради теб самата! Тръгни, затвори тази страница и не поглеждай назад. Ако трябва вземи ограничителна заповед, смени си номера на телефона и т.н. И поне веднъж застани зад решението, което си взела - като зрял човек. Не се връщай назад заради едните цветя и милите обещания. Достатъчно голяма си, за да контролираш сама живота си

# 322
Да, така е! Била съм заслепена, явно! Но да от тук нататък ще мисля и за себе си!

Бих била много добре, ако мога никога повече да не го видя, но все пак имаме общо дете и няма как, той ще иска да го вижда. 🙄😏

# 323
Аз също вече шеста година караме. Живея с насилник - физически и психически. Доста пъти съм го напускала и след това ме е манипулирал по някакъв начин, заа да се върна. А сега вече имаме и дете почти на 2 години. Но живеем в друга държава и тук законите за домашно насилие са много строги. Преди 4 месеца се осмелих и се обадих в полицията,тоест избягах навън и помолих комшийката ми да се обади и тя веднага се обади и дойдоха и го арестуваха за 24 часа. След това го пуснаха, но му сложиха ограничителна заповед за 28 дни. И не му дадоха да се прибере при нас. Но след това той ми звънеше, молеше ме да се съберем, нямало никога повече да пие и да има алкохол в нащ къща. А социалните и полицията и организации за защита на жени и деца ми предлижиха защитено жилище, всичко, за да ни измъкнат, но аз отказах и поисках да се съберем, защото му повярвах отново. Но точно след 2 седмици, за Свети Валентин уж, ми казах хайде купи ми една бутилка уиски, а аз нз теб вино и да празнуваме. Той се напи, изпи цялата бутилка, а обеща, че ще пие 2-3 чашки и, че повече няма да си купува. Да, ам не стига, че се напи, ами и стана в 6 ч сутринта изпи си бирата и отиде и си купи още и чашата преля. Скарах му се, защо е обещал, а си е купил още пиене. Той ми каза е кво толкова, че съм си купил три бирички, ти искаш винаги даа става наа твойто ли и т. Н Започнахме да се караме и аз го изгоних от къщата. Той започнаа да ме обижда, заплашва... Той излезе и веднага заключих вратата и звъннах и извиках полицията. Казаха му да идва тук. Той си купи билет и си замина с дъщеря си от бившата му жена, за България. И реших, че съм се освободила, но не... Реши да се връща обратно и да ми се моли да се съберем и ме обвинява, че аз съм щяла да съм виновна, че няма да има нашето дете семейство и баща. Че ме удрял и пиел, заради мен... Понеже уж съм му изневерявала, а не съм НИКОГА. Той е биел и бившата си и си пие от малък. Майка му ми каза. Също така и с нея и баща си се държи лошо. Става много агресивен, като се напие.Сега работим със социална работничка, той няма право да живее с нас и може да вижда детето саамо по 1 час седмично и то само под нейн контрол. Но той дойде в къщи и не иска даа си тръгне . Няколко пъти му казах, че не е редно, че му е забранено, че ще ни вземат детето, а той се прави, че не чува и продължава даа седи... И да ме заплашва и обвинява. Да казва ми добре щом искаш да сме далече един от друг. Че социланите искали да ни разделят и че не ни помагат.

Какво по д*волите... Подаваш недоказан сигнал, че те тормози мъжът ти и веднага го извеждат от жилището, дават ти ограничителна заповед и му определят срещи с детето само в присъствието на соц.работник, така ли?! Коя е тая държава? Мен тука ме заплашва бившия мъж с убийство, има свидетели съседи на скандали, които са го чували, че крещи. Казаха ми от полицията, че не мигат да го изведат и да не се връщам. И той мамин златен си остана в апартамента, вместо да иде при майка си в същия тоя град, а аз избягах посреднощ с влака в моя град с детето. Но тормоза не спря! Идва пред къщата ми, крещи и хвърля на детето нещата по двора, обижда роднините ми.. Обижда ме в интернет, псува, клевети той и роднините му в съда. Завел е дело, че шест пъти за един месец не съм му водила детето от единия град в другия на 600 км. болно в период от един месец,което не съм, но не би трябвало да му се позволява да завежда такова абсурдно дело. Изнуди ме да му дам 260 лв.,за да не бил завел още две дела за обсебване на матрака му, който ми го остави и му казах да си го вземе, а той не го искаше. И държавата му позволява да ми завежда такива дела!!! Пуснал иск за родителските права, дойде натъпкан с антипсхотици на експертизата, за да изглежда що годе добре. Но сега ще ги спре пак, а и продължава да друса. Има право да взима детето през ваканциите и два уикенд в месеца и аз нищо не мога да направя!!! Е, каква е тая държава твойта и защо сме наказани така жените в България!!!

# 324
Къде ги намирате тия мъже? Питам за да не ходя и аз там... Значи ММ би бил натирен през вратата в мига, в който си позволи да каже на детето да ти таковам майката, не е нужно и да ме удря.

# 325
Love100, ти с това, което го пишеш, че няма повече да допуснеш да те удря и т.н. нас ли ни убеждаваш в нещо или себе си? Убедена съм, че нищо няма да промениш. Просто вентилираш тук. И ще ти кажа защо. Защото насилниците са манипулатори. А този е класически манипулатор. И ти си влязла в капана. Отговори си на няколко въпроса. Вярваш ли на себе си, съмняваш ли се в спсобностите си, в мнението си, в правотата си? Манипулаторът съди, коригира според своите виждания, критикува изборите на жертвата, никога не е съгласен с мнението й. Жертвата започва да се чуди дали не е прекалено чувствителна...Най-любимата тактика на манипулатора е да кара партньора си постоянно да се чувства прекалено емоционален, когато се опита да изрази недоволство. Така манипулираният наистина започва да се чуди дали нещо не му е наред и не преиграва. Манипулаторът ви втълпява, че драматизирате излишно за всичко. Онова, за което се оплаквате всъщност няма кой знае какво значение.
Знаеш ли какво значи ''gaslighting'' ? Това е една от най-опасните манипулативни техники. ''Светлина от газова лампа“ е заглавието на филм от 1944 г. с Ингрид Бергман по едноименната театрална пиеса на Патрик Хамилтън от 1938 г.  В нея съпругът на главната героиня променя различни детайли в дома им, за да я накара да се съмнява във възприятията си и да мисли, че полудява – примерно затъмнява газовите лампи. От този сюжет психологията заимства термина gaslighting - „газово осветление“ или „затъмняване“ – манипулативна техника, при която манипулаторът се стреми по всякакъв начин да принуди жертвата да се усъмни в трезвата си преценка.Това е любима техника на диктатори, нарцисисти, насилници и окултни лидери. Какво правят хората, използващи подобна техника:

1. Използват всичко, което обичате, като оръжие
Знаят колко обичате децата си и знаят колко много държите на своята идентичност. Това едно от първите неща, които атакуват. Ще ви накарат да се почувствате виновни към или заради децата си. Ще ви кажат, че щяхте да бъдете достоен човек, само ако не бяхте... запълнете многоточието с каквото искате. Те атакуват най-дълбоките ви основания.

2. Лъжат ви най-безочливо
Знаете, че е откровена лъжа. И въпреки всичко те ви я заявяват открито в лицето. Защо са толкова безочливи? Защото създават прецедент. След като ви кажат една гигантска лъжа, вие няма да сте сигурни дали каквото и да било, което ви казват, е истина. Целта е да ви държат несигурни и нестабилни.

3. Отричат да са направили нещо, дори да имате доказателства
Знаете, че този човек каза това... знаете, че сте го чули. Но такива хора отричат упорито. Толкова упорито, че да ви накарат да се усъмните във вашата действителност – може би в крайна сметка никога не са го казвали? И колкото повече го правят, толкова повече започвате да поставяте под въпрос своята реалност и да приемате тяхната.

Има още и още манипулации...Бие те, защото те обича...Всичко си има своето оправдание, защото си дала повод. Тоест - пак ти си виновна за него. Капиш? И не, не те обвинявам. Със сигурност не ти е лесно. Потърси подкрепа, ако не можеш да се справиш сама.Пътят от шамара до изстрела е кратък.

И още нещо - насилието има много измерения и не е само бой. И говоренето на цинизми пред детето също е насилие.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 10:46 от Карла_Карла

# 326
Карла_Карла, не себе си и вече го направих. Казах му окончателното и без заобиколки, че не искам повече да търпя това нещо и да псува детето - това също е насилие /казах му го и това/, а той започна да се оправдава, че просто му било напрегнато, заради социалните и полицията и аз трябвало да направя нещо, за да окротя детето..
Даже имам запис на един наш скандал, праатих му едни части, за да чуе и разбере, защо се разделяме, понеже му го казах, а той казва, че не е вярно и че съм чакала удобния момент да се скарам с него, че искам даа лиша сина ни от баща, че никога не съм го обичала и т.н. Даже в записа ме зплашва с адвокат и че ще ми вземе детето, чува се как удря дъщеря си /без да иска, щот е пиян/. Чува се как ме блъска мен, обижда ме с какви ли не думи и т. Н Казах му, че ми е писнало да ме обижда, да си мълча за всичко, да правя каквото той иска, да ме тормози физически и психически. Естествено отрича всичко! И да, това го четох с точки дето е 1,2,3... Да, припознавам него във всяко едно написано нещо, за съжаление.

Прекалено дълго време бях в заблуда, но е време да се осъзная и събудя и да изляза от кошмара.

Rainbow 90, в Англия се намирам, UK. И да точно за това не искам да се прибирам в България, защото знам, че там нищо няма да направят, че даже и детето може да ми вземе с малко повече връзки и пари.
Много съжалявам за случващото се, дано всичко се нареди и успех! ❤️

Да, тук законите саа много строги. Кархме се, бихме се и накрая избягах навън и казах на комшийката ми да се обади в полицията. Дойдоха почти веднага, дали има и 2-3 минути. Влезнаха и го арестуваха и след това започнаха да ме разпитват. Него също в полицията, държаха го 24 часа/повече не могат / пуснаха го, но веднага са му издали ограничителна заповед за 28 дни да не ни доближава на адреса или където и да било, дори в социалните мрежи да не ме търси и му бяха задържали телефона. И му бяха казали да живее при техните, нищо, че къщата е на негово име, веднага започнаха да ми търсят друго жилище, убежище, да ни скрият. След тия 28 дни му сложиха още 2 месеца, нова забрана.

# 327
Няма какво да му се обясняваш. Пускаш кепенците и не приемаш никакви обаждания, имейли, посещения от него. Колкото повече му позволяваш да ти говори, толкова повече ще те оплита. Отиди в този защитен дом, не знам как е процедурата и от там пусни документите за развод, но по възможност без всякакви контакти с него. Спреш ли облъчването, съзнанието ти ще започне да се прояснява.

# 328
Да, така е! Била съм заслепена, явно! Но да от тук нататък ще мисля и за себе си!

Не че нещо, ама тия приказки съм ги чувал много пъти. И всичко до момента, в който човека цъфне с букета и сладките приказки, и се почва на нова сметка....

# 329
Базила, да напълно си права.
Да, заключила съм се за всеки случай, той не спира да ми звъни и да ми пише, но няма да се поддам този път. В понеделник ще говорим със социалната и ще видим какво ще правим. Ние нямаме брак! 😊

rf22, да знам и аз съм ги чувала много пъти от себе си и недоумявам, защо след това отново съм се връщала и съм се поддаваала на манипулациите от негова страна....

Общи условия

Активация на акаунт