Домашно насилие

• 40 014
  • 372
  •   1
Отговори
# 75
Такива изверги така си нагласят нещата, че правят жертвата зависима от себе си, откъсват я от семейство, приятели, не ѝ се позволява да учи, да работи.

Как точно е попаднала в тази ситуация, дори не е най-важното в момента, вече е факт. Да действа, за да се откъсне от него, за да не стане поредната жена в новините, убита от съпруга си.

И да иска, няма как да тръгне без документи, особено и като е заплашвано семейството ѝ. Най-добрият ѝ ход е да се свърже с асоциация на жени, преживели насилие, където знаят как да действат в подобни ситуации.

# 76
Добре де, не може ли някой да подаде сигнал в прокуратурата вместо нея?
Може и друг. Но рутинното е прокурорът да изпрати преписката за допълнителни сведения по местоизвършване. Тоест- районният инспектор трябва да вземе показания от нея, от заподозрения и т.н. Никой няма да го задържи за срок от 24 часа , защото в момента той нищо не е извършил.
Айде да познаем как ще се развие проверката. И изходът от нея. При такъв бабаит.
Наистина е много сложно положението. Тя трябва да избяга , да се скрие и после да действа. Иначе - не ми се мисли.

# 77
И аз криех от всички. Когато на шестата година ми дойде смелостта да избягам, но също телефона ми беше взет, а домашния - изключен, помолих да отида да купя памперси, той разреши и отиде на работа. От там без да съм имала план какво точно да направя, краката ми сами ме заведоха към едно познато момиче, донякъде съседка, която изрови отнякъде два лева, че и тя нямаше телефон нещо, и дойде с мен в пощата (за морална подкрепа). Цял живот ще ѝ бъда благодарна. Обадих се на баща ми, чух му гласа и ревнах. Казах му: "Ела да ме вземеш" и той дойде. Събрахме две чанти дрехи, всички документи (той не ми ги беше прибрал, защото не е и подозирал, че искам да се махна, телефона ми го беше взел от ревност ...), взех детето от ясла и тръгнах.
Още цели 3 години след това ми трябваха да си покрия напълно следите, но поне имаше страх от баща ми и не смееше много да буйства.

Авторке, с теб сме !!!

# 78
Не  се хващам буквално в споделеното ,например може да промени годините си да се запази анонимна.
Дано се справи ...

# 79
За рзхлабителните -има капки без вкус. 1 опаковка и ще спи в тоалетната. А успокоителни  от ветеринарната аптека не могат ли да се вземат? Нищо няма да му стане от една доза сигурно...
И най-добре парите, личната карта и на летището. За да не може да те намери известно време.
Сетих се и нещо друго - не можеш ли да имитираш някаква болест? Лошо ти е, припадаш ала бала, колкото да викне линейка? И да се надяваш в болницата да ти помогнат? Но зависи на какъв екип ще попаднеш сигурно..
Последния вариант е един скандал и в полицията - той на разпит, ти пускаш жалба и си плюеш на петите?

# 80
Потресена съм...успех момиче, бъди силна и умна.

# 81
   Ако извикате полиция, без да подадете жалба, този мъж няма да се стресне. Дори ще стане още по-лошо. Такива не се стряскат от почти нищо, защото нямат никаква съвест.

Щом имате достъп до лаптоп или не знам през какво устройство се свързвате с Интернет, свържете се с Асоциацията за жени, преживели насилие или с тази организация, която защитава жените от домашно насилие. Погледнах в коментарите - дали са Ви номера. Моля се дано сте се свързали и намерили начин да се свържете. Много мъчно ми стана за Вас. Sad  Много съчувствам на такива жени, които са физически, психически и сексуално малтретирани. Sad

Още един въпрос - как точно попаднахте в тази ситуация? Защо навреме не се отървахте от този мъж, още когато Ви е посегнал?

Обезателно изтрийте историята на браузера, защото със сигурност ще Ви хване и тогава ще стане страшно. Може да Ви убие дори.

Прегръщам Ви и се моля за Вас да се спасите.

Последна редакция: вт, 29 май 2018, 11:46 от Jennifer_w

# 82
Момичето не пише....сигурно няма възможност.  Confused

# 83
Пиша ви набързо когато имам време ще отговоря повече. За сега се свързах с агенция казаха ми да подам сигнал и да кажа на родителите си ... Вече им казах без той да се осети .... Ще говорят с адвокат и до довечера ще се опитат да ме измакнат когато имам шанс ще ви пиша

# 84
Пиша ви набързо когато имам време ще отговоря повече. За сега се свързах с агенция казаха ми да подам сигнал и да кажа на родителите си ... Вече им казах без той да се осети .... Ще говорят с адвокат и до довечера ще се опитат да ме измакнат когато имам шанс ще ви пиша

Моля се да успеете да се измъкнете и този изврег да си получи заслуженото и повече да не му бъде позволено да тормози и посяга на жени!

# 85
С коя агенция се свърза? Надявам се, че е читава.

# 86
 Тази агенция не ти ли предложи защитено жилище , безплатна адвокатста помощ, психолог , на първо време ?
То това за сигнала и родителите всеки може да ти го каже. Търси ефективни мерки.
Дано попаднат вашите на читав адвокат.
Пиши от време на време. Тук всички се притесняваме за теб. Като се измъкнеш , пак пиши.

# 87
Съветите на "агенцията" и на мен ми се струват, меко казано, смешни. Обърни внимание какво ти е писала Таис и се обади на телефоните, които аз ти дадох по-горе, ако искаш да получиш реална помощ, а не празни приказки от типа "Кажи на мама и татко да те измъкнат."

# 88
Вече си мисля че историята е измислена..

# 89
Възможно е. Но по-добре да изгубя две минути, давайки полезно инфо на някой, който може да има нужда от него. За мен не е велика загуба. Ще я преживея без трайни увреждания.

Общи условия

Активация на акаунт