Домашно насилие

• 39 977
  • 372
  •   1
Отговори
# 345
Е те някои цял живот се опитват да превъзпитават, и в повечето случаи успяват..... да превъзпитат себе си, че е нормално да търпят. Може би е честа грешка на жените като цяло, че се опитват да превъзпитат избрания мъж по свой вкус. Е понякога става, но повечето пъти не. Алкохолик, агресивен тип, женкар и др. не подлежат на превъзпитание.
Моя приятелка се опита в продължение на 4 години да превъзпитава женкар и не завърши добре (за нея). През това време успя да изведе самозаблудите си до много високо ниво- той ще се промени, всичко ще си оправи, още един шанс.... и това безброй пъти. Неща, които ги виждаме и при историите с насилие.
Хареса ми коментара на tanch по-горе, който затвърждава разбиранията ми по темата- докато потърпевшата не си отвори очите и не вземе сама адекватни мерки, всичко отива по дяволите.
Авторката нека каже има ли развитие, или вече омекна и му пристана отново?

# 346
Той нали имаше забрана от социлната работничка да идва в къщи, да живее с нас и да се срещаме изобщо някъде, НО той дойде, остана в къщи, каза, че не издържа повече да е далеч от нас и, че социалната не иска да ни събере, а да ни раздели. Аз му казах, че това не е вярно и трябва да изчакаме, когато тя разреши да идва, тогава и му казах многократно да си върви, но той не пожела. След това каза, че ще си тръгне на сутринта, но не го направи. Направи се на приятно разсеян..

Накрая, когато той излезе навън, за да разговаря по телефона със социалната работничка аз и писах веднага, че той живее в къщата и не иска да си тръгне. Тя изпрати полицай на проверка, дойде, взеха ми показания и провери стаите дали е тук...

След това социалната започна да търси къде да ни настани .

Сега сме на друго място, в убежище на час и половина от предишния ни адрес. Той не знае сегашния ни адрес, но въпреки всичко продължава да ми пише, че ме обича, но и да ме обвинява мен за всичко случило се.

Също така, докато беше в къщата постоянно ме караше да пия хапчета за забременяване и правеше опити да забременея, въпреки, че аз му казах, че не искам да забременявам сега и той ми се сърдеше всеки път, когато му го кажех или когато му кажех да си върви.
Веднага започваше "ама ти не ме обичаш, ти искаш да разрушиш нашето семейство, ти искаш да лишиш сина ни от баща и т. Н, ти ме напусна, заради друг /което не е така, ние сме в убежище /, но той няма да те обича теб и детето ни така както аз.."

# 347
А ти защо му отвори вратата да влезе?

# 348
  • София
Ама, моля ви се, какви са тия хапчета за забременяване. Кажете, моля ви! Аз като сам родител много ми се иска още едно детенце, но тъй като въобще не ща да се занимавам с мъж ще се възползвам с удоволствие. Подобна алтернатива изгледа супер. Пък и колко жени има, които копнеят да са майки, пък нямат партньор по една или друга причина

# 349
Може да има предвид фолиева киселина, знае ли се кой какво му е в главата Simple Smile

# 350
Абсолютна съгласна с последното. Когато сам не искаш да си помогнеш и цяло село/държава не може ти помогне.

# 351
Изобщо не карам никой да ми вярва, но случая е истина, за съжаление!

Да, може би съм го написала грешно и сте ме разбрали грешно, съжалявам! 🤷‍♂️

Да, имам предвид фолиева киселина + други витамини (Pregnacare се казва) пие се по време на опити за бебе! И не се е опитал даа ме забременени само с хапче, разбира се, че и секс 🤦‍♂️

Да не сме в някой фантастичен филм!? Пфу 🤦‍♂️

Важното е, че сега с моя син сме добре и далеч от него! 💙

# 352
Като видях, че в темата има раздвижване толкова се зарадвах. Помислих, че е писала авторката.

# 353
За темата и авторката не знам дали са фалшиви, но знам че дни наред проверях дали е писала.
 Иначе за Love100 ако трябва да бъда честна разбрах, че живееш с насилник, но не разбрах какво искаш. Прекалено много оправдания и причини изтъкна за да останеш. Хората ти дават съвет, ти веднага насреща имаш оправдание. И това за детето къде го измисли, какво е това  дете като мислиш да се разделяш. Вярвам, на това което пишеш, но имам чувството че не искаш да се разделяте.

# 354
На това му се казва "Ще намери проблем за всяко решение"

# 355
Я си затвори човката, пардон клавиатурата, и спри да наглееш. Разбрахме, че ти е скучно. Разбрахме, че не те бива да съчиняваш. А сега, спри да се подиграваш със жените, които са наистина жертви на насилие.
Я си затвори твойта и се моли никога да не попадаш на насилник или някой да те тормози! Нищо не си съчинявам!

mama na iv И аз когато започнах да чета, прочетох всички коментари до един и се надявах, че накрая е писала, че е добре и е избягала. Но уви, не е! 😏

Също така, когато са ми давали съвети тук, на кой и с какво съм се оправдавала?  Приемала съм ги!

Честно казано съм доста объркана, искам да се разделим и сме вече, и сме далеч от него и не знае къде сме сега! Но понякога колкото и странно да звучи и шантаво или глупаво или както искате го наречете, но така ми говори и ме убеждава, че наистина се е променил и уви, аз отново започвам да му вярвам и да имам някаква надежда !

Да, ние работехме със социална работничка, и тя щеше да си напише доклада и да реши дали да живее с нас или да се виждаме. След многобройни срещи с него, с мен и детето в къщи, в залата за срещи, провеждаха се всяка седмица срещи между сина ни и баща му.
Опитвах се да го накарам да си тръгне в началото без да викам полиция и т.н., но не успях.

ВАЖНОТО Е ЧЕ СЕГА СМЕ ДАЛЕЧ! НА СИГУРНО МЯСТО! ❤️

# 356
Не вярвам, че някога на авторката ще й просветне за какво иде реч. Но...кой както си го направи.

# 357
Да знаеш че пиша истината .Няма да имаш почти никакъв шанс с човек които е доказал че ще си лош родител.Ако още не е късно започни да разпитваш за скрита камера към полицията жалби .Може би тогава ще си върнеш детето.Доказвай независимостта си.

# 358
Аз търпях такъв изрод 2 години и 9м.
В началото всичко беше добре нямаше признаци на агресия камо ли склонност към насилие.. Бяхме в чужда държава той със семейството си аз на практика сама защото имах само приятели и колеги като семейство/близки 3 месеца преди да навършим 3 години успях да избягам спасих се на косъм 😟 Най голямата ми грешка която никога няма да си простя е че търпях всичко изпитвах срам и страх да споделя навреме а чак като се стигна до крайности.. Никога не бих си го причинила отново! Предпоследния път когато ме преби и не ходих седмица на работа защото (както каза една приятелка - красивото момиче което познавам вече го няма) не приличах на себе си тогава се обадих на шефа ми и казах че искам максимално бързо да ми намери жилище защото немога да продължа да живея там където съм... Неможех да понасям повече бях много зле психически и физически не даваше да се храня когато отивах да се къпя той идваше и ме пребиваше постоянно ме насилаваше... Чаках 1 месец и нищо звънях често обаче човека явно си мислеше че това е някакъв дребен проблем и просто така си говоря като да сплаша чудовището или в ярост... Този предпоследен път ако не бяха комшиите да се обадят в полицията може би сега нямаше да пиша тук опита да ме одуши с връзка от халат за след баня.. Тогава той каза че ако кажа нещо по добре да започвам да си копая гроба сама показвайки ми ножа в лицето......... Излъгах полицията макар и много трудно 1 час стояха вкъщи а после още 2 при съседите и в входа... За щастие чудовището ме остави намира не ме пипна повече 3 дни след случката с полицията но унижението продължи и беше по брутално от всякога (попринцип живеехме с майка му и баща му но те точно тогава си бяха заминали на България и останахме само двамата) реших да споделя на две мои много добри приятелки за които бих дала всичко само за съвет не исках да въвличам никой в това. тогава те също се обадиха на шефа за да потвърдят информацията която съм му дала. Звънна още на същия ден вече ми беше намерил жилище но трябваше да изчакам още 3-4 дена макс за да се нанеса а аз не можех да остана и минута повече в общия апартамент ищ тогава решихме с моите приятелки да остана при тях известно време за да не стане най лошото.. 🙂 Беше дъждовен но хубав ден обаче това продължи само 2 часа от този ден защото чудовището се прибра изненадващо от работа... Тогава толкова се изплаших че си видях живота и последните минути живот на лента исках да се спася варианта ми за излизане от там беше единствено терасата от втория етаж на който бяхме защото заключи вратата неможах да скоча все пак но излизайки през вратата той хвърли по мен стол не успя да ме удари защото вече бях навън. Тогава от страх аз изкрещях с с пълен глас да не ме докосва комшиите чуха и излезнаха на тяхната тераса за щастие той не успя да ги види та те дойдоха и звъннаха бързо на звънеца и той отвори за щастие а аз се измъкнах много бързо грабнах само телефона и тръгнах по чорапи... когато вече успях да се обадя на моите приятелки да обясня той ме  беше настигнал до най неподходящото място - една горичка.. Взе ми телефона и край нямах контакт нямах нищо вече бях се предала вече... Знаех че ако не ме убие ще е нещо още по лошо ще съм му роб цял живот 😟Завлече ме по навътре в горичката и започна да ме бие я с дърво крака или ръце както му беше кеф... в очите му тогава виждах само и единствено омраза ярост и сякаш не беше той видях това което до момента не бях виждала ! Когато цялата вече бях мокра кална пребита като куче и окървавена минаха 2 момчета (Бог беше с мен от там минават хора изключително рядко особено в дъждовни дни) веднага започнаха да му крещят да ме остави и го хванаха  след това се обадиха и  в полицията. Тогава аз станах и започнах да бягам незнайно как с последните си сили успях да изкача един кален баир и да излезна чак на пътя и да се срещна с моите момичета те чакаха на светофара за мой огромен късмет  закараха ме в спешна помощ и се наложи да поостана малко на почивка в болницата... С множество травми като изключим това че много преди всичко това имах здравословни проблеми сега съм добре .. Но това не спря до тук всеки ден стоеше пред вкъщи всички бяхме на тръни защото не знаехме какво му се върти в празната глава но нямаше какво да ни се случи защото имаше на кого да разчитаме бяхме се събрали 🙂 Ето идва и хубавата част за мен🙂Родителите му се върнаха шефа ми ги изгони и те заминаха някъде на далеч със него защото казах на техните че ако това не спре колкото и да не ми се занимава ще подам жалба защото си искам живота и спокойствието а те ако си искат сина е време да направят нещо вече.. тогава стигнахме до решение на преместването им което се осъществи успешно някъде на далеч от мен и града 😊😊 Не подадох жалба защото исках всичко да приключи бързо нямах сили за още неща въпреки че не трябваше много но все пак исках всичко да спре мигновенно - още една моя грешка! Благодаря на Господ и на тези момичета които до ден днешен са не отлъчно до мен и мога да разчитам за всичко на тях благодаря че успях да се спася и да се опазя жива и здрава!!! Момичета /жени разказвам тази болезнена история за мен не напразно! МОЛЯ ВИ НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ НИКОГА И НА НИКОГО ДА ПАДНЕ КОСЪМ ОТ ГЛАВИТЕ ВИ ЦЕНЕТЕ СЕБЕ СИ ЖИВОТА Е ЕДИН НЕ СА СТО ЗАГУБИШ ЛИ ГО НЕМОЖЕШ ДА ГО ВЪРНЕШ!! ПАЗЕТЕ СЕБЕ СИ И ВАШИТЕ ПРИТЕЛКИ ИЛИ ПОЗНАТИ БОРЕТЕ СЕ НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ НА СТРАХА ДА ВИ СПРЕ ЗАЩОТО СТРАХА ОТ ТОВА УТРЕ ЖИВА ЛИ ЩЕ СИ Е МНОГО ПО СТРАШЕН НЕЩАТА МОГАТ ДА ЕСКАЛИРАТ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ НИКОЙ НЕ Е ЗАСТРАХОВАН!!!! Аз 1год. и 3 месеца отново съм щастлива и жива хубавото усмихнато момиче се върна отново 😊🙂
П. П. Съжалявам за грешките и така разхвърляната история гледах да напиша максимално бързо историята защото при мисълта или разговора за това започвам да се чувствам много зле психически немога да кажа че с това съм се справила дори и за това време 😟 но все пак ако имате някакви въпроси ще отговаря

# 359
Абе ти хубаво не си подала жалба и си отървала собствената си кожа на косъм от потенциален убиец, ама как пък дори за момент не помисли за другите му потенциални жертви, които може да не изкарат твоя късмет с подобен изрод на свобода и намиращ се бог знае къде в широкия свят и свободен като птичка. Защото следващата жертва преспокойно може и да я убие, просто защото предишната не е направила каквото е редно, след което въпросния да лежи в затвора или най-малкото да се сдобие с обвинения за домашно насилие и да влезе в полезрението на властите. Нали не мислиш че от утре ще стане примерен и дъбър човек и повече няма да направи така? Лично аз не бих могла да живея с това на съвестта си.

Общи условия

Активация на акаунт